Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιός θα πληρώσει για την "ξαφνικητιδα"?

Καθε μερα, ενας νεος θανατος απο αυτη τη νεα απειλη, την "ξαφνικιτηδα"....
Η ιστορία της πανδημίας και των εμβολίων δε σταματά στους ξαφνικούς θανάτους. Σήμερα βλέπουμε και κάτι άλλο να αναδύεται με τρομακτική ταχύτητα: μια ραγδαία αύξηση αυτοάνοσων νοσημάτων, πάλι σε νέους ανθρώπους. Αυτή η αύξηση δεν μπορεί να αγνοηθεί, κι όμως οι ίδιοι «ειδικοί» που πριν λίγους μήνες μας διαβεβαίωναν για την απόλυτη ασφάλεια του εμβολίου, τώρα σωπαίνουν. Αυτοί οι «τηλεοπτικοί επιστήμονες» και οι πολιτικοί που ξόδευαν εκατομμύρια για να μας κάνουν να νιώσουμε ότι έχουμε «κοινωνική ευθύνη» να εμβολιαστούμε, τώρα αποφεύγουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι νέοι, που θα έπρεπε να είναι στο άνθος της υγείας τους, τώρα υποφέρουν από παθήσεις που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν σπάνιες σε αυτές τις ηλικίες. Κι ενώ οι οικογένειες ανησυχούν και ψάχνουν απαντήσεις, οι «αυθεντίες» που τόσο εύκολα μιλούσαν για τις «ευθύνες» μας, τώρα σιωπούν. Κανείς από αυτούς που μας πίεζαν, που μας τρομοκρατούσαν, δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι ίσως κάτι δεν πήγε όπως έπρεπε.

Αυτή η νέα πραγματικότητα με τα αυξημένα αυτοάνοσα και τους ξαφνικούς θανάτους δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες, η αλήθεια είναι εδώ και απαιτεί απαντήσεις. Οι ίδιες φωνές που μας φώναζαν για «ευθύνη» πρέπει τώρα να λογοδοτήσουν για τη δική τους ευθύνη. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για μια εμβολιαστική καμπάνια που απέτυχε. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία που εξαπλώνεται σιωπηλά αλλά καταστροφικά.

Και όταν έρθει η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, όταν οι ιστορίες αυτών των νέων ανθρώπων που υποφέρουν ή χάθηκαν ακουστούν, τότε όλοι αυτοί οι «μαϊντανοί» της τηλεόρασης και οι πολιτικοί που έβαλαν τα συμφέροντα πάνω από τις ζωές μας, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Γιατί η αλήθεια, όσο κι αν την κρύβουν, πάντα βρίσκει τον δρόμο της. Και οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν, γιατί πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή ιατρική αβλεψία – πρόκειται για ένα ίσως, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου