Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γιώργος Ματαλλιωτάκης «Θα αγωνιστώ για τους νέους και την Κρήτη»

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Κρήτη Μπορούμε”, που παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση.
Σ αυτές τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης καλούμαστε να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Κρήτη είτε γιατί εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες είτε γιατί προέκυψαν μαζί με την οικονομική κρίση.
Από όποια οπτική πολιτική γωνία κι αν βλέπει ο καθένας μας την αυτοδιοίκηση, ένα είναι σίγουρο: σ αυτές τις εκλογές θα πρέπει να καταλήξουμε ότι οι ανάγκες της κοινωνίας και της Κρήτης δεν έχουν χρώμα…
Ως νέος πολιτικός συμμερίζομαι απόλυτα τις αγωνίες των νέων ανθρώπων οι οποίοι αν και διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες αναγκάζονται ή να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ή να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανεργία.
Οφείλουμε να τονώσουμε  το ηθικό των νέων μας, να σταθούμε δίπλα τους , να τους δείξουμε ότι έχουμε πλάνο αξιοποίησης τους… Οι νέοι θέλουν τη στήριξη των μεγαλύτερων.
Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όραμα και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους με νέες πρωτοβουλίες και νέες καινοτόμες ιδέες.
Η ανάπτυξη της Κρήτης πρέπει να στηριχθεί σε πυλώνες που δε θα περιλαμβάνουν μόνο τις υποδομές αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά μας, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα με εξωστρέφεια και φυσικά με την αξιοποίηση των νέων δυνάμεων της κοινωνίας που δημιουργούν  το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.
Μόνο η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης με έργα υποδομής και με σχέδιο και με προοπτική για τον πρωτογενή τομέα, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό θα δώσει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και θα θέσει τις βάσεις της ευημερίας για το σήμερα και το αύριο του νησιού μας. Οι χαμένες ευκαιρίες των προηγούμενων χρόνων σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου έχουν στερήσει από την Κρήτη μας την ανάπτυξη που της αξίζει. Σήμερα, που τα προβλήματα είναι ασφυκτικά δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.
Στην κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η συμμετοχή νέων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά, στις Περιφερειακές εκλογές αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να μεταφέρει και να μετουσιώσει πολιτικά το όραμα που θα βοηθήσει τον τόπο μας και θα τον φέρει εκεί που του αξίζει.
Γι αυτό και θεωρώ σημαντική την εκπροσώπηση σε αυτές τις εκλογές, της νέας γενιάς που οραματίζεται και δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί.
Είναι τιμή για μένα που ο Σεραφείμ Τσόκας αναγνωρίζοντας την επιστημονική (Διδάσκοντας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και διεξαγωγή δεκάδων ερευνών στην Κρήτη) την πολιτική (απέσπασα την προτίμηση της 4ης θέσης στις τελευταίες εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου) και την επαγγελματική εμπειρία (διοικητής στο νοσοκομείο Ιεράπετρας) με ενέταξε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης απο το οποίο θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για την Κρήτη.

Κρήτη Μπορούμε!!!

Γράφει ο Τάσος Μανιαδάκης, Υποψήφιος Περιφέρειας Κρήτης / Ν. Ηρακλείου  με το συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του κ. Σεραφείμ Τσόκα, www.facebook.com/tasos.maniadakis.1

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης για την Κρήτη, ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια τόσο για την ποσοτική όσο και για την ποιοτική αναβάθμισή και ανάπτυξή του, που πρέπει να αποτελέσουν το κύριο όπλο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στον τόπο μας. 
Αιχμή του δόρατος σε αυτό το νέο μοντέλο πρέπει να είναι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος παγκοσμίως στις προτιμήσεις των τουριστών. Ο αριθμός των ευρωπαίων πολιτών που στρέφονται προς τον εναλλακτικό τουρισμό ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ετησίως και αυξάνεται με ρυθμούς της τάξεως του 20%. 
Η δυναμική των μορφών εναλλακτικού τουρισμού έγκειται στο γεγονός ότι αν αναπτυχθούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα παράτασης και κατανομής της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Κρήτη. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα ενισχύσει την προβολή του νησιού μας ως μοναδικό προορισμό όλο το χρόνο και όχι μόνο εποχιακά.
Η Κρήτη λόγω της μεγάλης παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας, μπορεί να στραφεί σημαντικά στον αγροτουρισμό, ο οποίος είναι σύγχρονος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και αποτελεί «πόλο έλξης» για τουρίστες σε τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις. Επιπλέον, ενισχύει την παραγωγή και πώληση τοπικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, δημιουργώντας παράλληλα ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τόπου και επισκέπτη. Οι κρητικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται από τον τουρισμό. 
Ακόμα, είναι παγκοσμίως αποδεκτό πλέον ότι η Μεσογειακή και ιδιαίτερα η Κρητική διατροφή αποτελούν το πιο υγιεινό είδος διατροφής. Το γεγονός αυτό δίνει από μόνο του την ευκαιρία στους Κρήτες να στραφούν και σε μορφές τουρισμού όπως ο διατροφικός τουρισμός και ο οινοτουρισμός. Μέσω της έκθεσης της κρητικής διατροφής στους τουρίστες, τα κρητικά προϊόντα και οι εταιρείες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό και θα διευκολυνθεί το άνοιγμα τους σε νέες αγορές.
Επιπλέον, οφείλουμε να επενδύσουμε σημαντικά στον πολιτιστικό τουρισμό, αξιοποιώντας το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της Κρήτης. Το τετράπτυχο μεταφορά-ξενάγηση-φιλοξενία-ψυχαγωγία αποτελεί βασικό ζητούμενο και είναι αναγκαίο άμεσα να γίνει πράξη μέσα από συντονισμένες ενέργειες. Τα σημεία αναφοράς του κρητικού πολιτισμού (μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, κ.α.) πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν κόσμο 24 ώρες την ημέρα, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Μία άλλη σημαντική μορφή τουρισμού είναι αυτή της κρουαζιέρας. Πρόκειται για μια τουριστική δραστηριότητα που θα έπρεπε να είμαστε κυρίαρχοι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λιμάνι στην Κρήτη το οποίο να πληρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (τερματικούς σταθμούς, ειδικά διαμορφωμένες προβλήτες, κ.α.) προκειμένου να λειτουργήσει ως σημείο έναρξης κρουαζιέρας (home port) στη Μεσόγειο. Ένα τέτοιο σύγχρονο λιμάνι αποδεδειγμένα θα απέφερε πολλαπλάσια κέρδη στην Κρήτη, σε σχέση με ένα λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί απλά τη στάση κρουαζιερόπλοιων.
Ο τουρισμός, ως οικονομική δραστηριότητα, έχει το πλεονέκτημα του άμεσου αποτελέσματος και η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να προσφέρει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις και παροχές για την ανάπτυξή του. 
Η εξασφάλιση υποδομών, τόσο τεχνικών όσο και κοινωνικών, υπό την αιγίδα πάντα της Περιφέρειας Κρήτης, είναι η βασικότερη προϋπόθεση για τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Κρητικών.
Συνεπώς, η μάχη που θα δοθεί πρέπει να αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τουρισμού, αλλά και στην παροχή κινήτρων για νέες ιδέες εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Τώρα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα! Έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό ευκαιριακά. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί στη λογική της επένδυσης που θα αποδώσει σε βάθος χρόνου τα μέγιστα στην Κρήτη.

Κρήτη μπορούμε!

Θερμά λόγια από την Ντόρα για τον Ζαχαρία

Θερμά λόγια από την Ντόρα για τον ΖαχαρίαΣυνάντηση με τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη είχε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε», Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης και την ενημέρωσε για την υποψηφιότητα του.

Με αφορμή τη συνάντηση η κ. Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ζαχάρης Κεφαλογιάννης, είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την προσφορά του στην περιφέρεια Κρήτης αλλά πάνω από όλα την αγάπη του για τον τόπο μας, με τις άοκνες προσπάθειες του. Έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα της δουλειάς του και είμαι σίγουρη ότι η επόμενη θητεία του θα είναι καθοριστική για την περιφέρεια Κρήτης. Από τα βάθη της καρδιάς μου, του εύχομαι καλή επιτυχία»