Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ή της κουλτούρας μας;



Ποδοσφαιροποιείται η πολιτική; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που ανέκυψαν στις πρόσφατες εκλογές. Στον Πειραιά Δήμαρχος εξελέγη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Μώραλης με τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και στο Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος (κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων).
Οι δύο υποψηφιότητες μάλλον δεν

Πως περνούν τα χρόνια....



Το έχουμε ακούσει και το έχουμε πεί όλοι μας....αλλά ο τύπος το παράκανε.....

Ξέρετε για την απίστευτη δύναμη του 24?



Κάθε αριθμός είναι ένα σύμβολο . Ένα σύμβολο σημαντικότερο και από τον ίδιο τον αριθμό . Και τα σύμβολα αυτά αποκρυπτογραφούνται μόνο από τους μυημένους . Άλλωστε η λέξη αριθμός προέρχεται από το ρήμα αραρίσκω που σημαίνει συναρμόζω . Ο αριθμός δηλαδή συναρμόζει . Με τι όμως ? Ο πιο μυστικιστικός αριθμός της ανθρωπότητας είναι το 24.

Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί μόνο του στο αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ)


Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί μόνο του στο αυτοκίνητο ούτε για ένα λεπτό, ειδικά το καλοκαίρι.

Πάλι οι μισοί την πληρώνουν?






















Εκδόθηκε η απόφαση, μετά από επτά (7) χρόνια καθυστέρησης στην εκδίκαση, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σχετικώς με την μεγάλη κομπίνα που έγινε για να θησαυρίσουν κάποιοι εις βάρος των 

Κινητό αξίας 2700 ευρώ!!!

Μα απο χρυσάφι να ήταν λιγότερα θα έκανε...Όμως ορισμένα πράγματα είναι τεράστιας αξίας για

Βρε θα σας πάρουν με τις πέτρες βρεεεεεε

Να δω Κυρ Φώτη Πρόεδρο και τί στον κόσμο...


Τέσσερα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν χθες υπέρ της προοπτικής ο κ. Φώτης Κουβέλης να είναι ο διάδοχος του κ. Καρ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τους κ. Σπ. Λυκούδη, Γρ. Ψαριανό, Γ. Πανούση και Βασ. Οικονόμου, οι οποίοι με διαφορετικές συνεντεύξεις τους περιέγραψαν ως ιδανικό αυτό το ενδεχόμενο όχι μόνον για τη χώρα, αλλά και για τη ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Ψαριανό, μάλιστα, να λέει γλαφυρά ότι «ο κ. Κουβέλης και η προεδρία της Δημοκρατίας μοιάζουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον».
Να το δούμε κι αυτό και τί στον κόσμο....

Σκότωνε κουζουλούς...

Η ώρα είναι 8 το βράδυ. Είσαι στη δουλειά, κάτω από ένα μίζερο φως και ξέρεις καλά ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψεις πριν τις 9, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δύο βδομάδες. Χτυπάει το τηλέφωνο: "-Ναι;" "-'Ελα... Πού είσαι;" Προσπερνάς αυτή την αδιάκριτη ερώτηση ως κλισέ και απαντάς "-Στη δουλειά." Και προετοιμάζεσαι για τον χλευασμό "-Καλα! Ακόμα στη δουλειά είσαι εσύ!;!;" Προσπαθείς να απαντήσεις απλά και ψύχραιμα "-Ναι, έχει πέσει μπόλικη τον τελευταίο καιρό". Και ήδη μαντεύεις την επόμενη ισοπεδωτική ατάκα "-Τουλάχιστον σας πληρώνουν υπερωρίες;". Εκνευρίζεται κανείς με αυτόν τον κλασσικό διάλογο; (Κυρίως όταν προέρχεται από άτομα που έχουν σχολάσει από τις 2 το μεσημέρι). Μα είναι δυνατόν να μπορώ να απαντήσω το ρητορικό ερώτημα της πληρωμής των υπερωριών, στις 9 το βράδυ, από τον ίδιο το χώρο εργασίας μου, στην Ελλάδα; Δεν είναι λίγο προκλητικό αυτό το smalltalk??

 

Αν είναι τα ίδια πάντα άτομα με τα οποία επαναλαμβάνετε την ίδια στιχομυθία, κακώς απαντάς. Ακόμα και αν δεν είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, προτείνω το εξής:

-Πού είσαι;
-Στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.
-Καλά, ακόμα στη δουλειά είσαι εσύ;
-Όχι, είμαι στο σπίτι σου και οργανώνω πάρτι ανταλλαγής συντρόφων.
-Τουλάχιστον σας πληρώνουν υπερωρίες;
-Σε κλείνω, έφτασε το αεροπλάνο.

Αλλά στη θέση σου, να σου πω την αλήθεια, δεν θα απαντούσα στο τηλέφωνο στις 8 το βράδυ από τη δουλειά. Θα προτιμούσα να τελειώσω τη δουλειά και να φύγω.

Λέτε να ναι αλήθεια?

Δωρεάν νοσηλεία σε περίπου δυο εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας το αργότερο μέχρι τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας. Αύριο υπογράφεται η απόφαση.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπογράφεται κ ατά πάσα πιθανότητα αύριο Παρασκευή, η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η απόφαση που θα προβλέπει την φαρμακευτική τους κάλυψη.

Σε αυτό το σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνησε πως η διαδικασία που θα ακολουθεί ο κάθε ανασφάλιστος ο οποίος έχει ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας θα είναι η εξής.

Πρώτα θα προσέρχεται στο (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν. Αν ο θεράποντας ιατρός κρίνει ότι ο ανασφάλιστος χρειάζεται νοσηλεία θα του χορηγεί παραπεμπτικό για να εισαχθεί σε κάποιο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Με το παραπεμπτικό αυτό ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο ΕΣΥ, όπου τριμελής ιατρική επιτροπή θα αξιολογεί εάν χρειάζεται όντως νοσηλεία.

Στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, θα του παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και το κόστος θα το αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός, διαβάζουμε στο iatropedia.gr