Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τα τέκνα του εφιάλτη!!


Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Οικογένεια την ικανότητα της να κινείται και να ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα άξια να γίνει αντικείμενο διδακτορικής διατριβής,όχι μόνο στις πολιτικές επιστήμες αλλά και στην επιστήμη της πολυπλοκότητας.

Η Οικογένεια(τα σέβη μας) έχει κατανοήσει ότι στην πολιτική η πραγματική δύναμη δεν μετράτε(μόνο) από τα αξιώματα η τις ισχυρές φιλίες,αλλά και από το μέγεθος της δυναμικής των παρεμβάσεων σου .

Όπως ο Βιβλικός Αβραάμ έχων δυο τεκνα,τον Ισμαήλ τέκνο από την δούλη και τον Ισαάκ τέκνο της Σάρας και κληρονόμο της επαγγελίας,ετσι και ο Αβραάμ της πολιτικής εντροπίας έχει τον Γιώργο και την Θεοδώρα.

H πειρατεία και το πλιάτσικο ήταν και είναι το ζητούμενο της πολιτικοφανούς προθετικότητας του Γιώργου(Ισμαήλ) η όποια μετά την συστημική μεθυλίωση από τον συν- εταίρο Γεώργιο έχει αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά.

Ο εθνομπουμπουκισμός μεταλλάχτηκε και έγινε Διονυσιακός Αηβαλιωτισμός ,διεκδικητικός μερισματούχος –ουχί μέτοχος-της εθνικής ευεργεσίας .

O υαινοτρόπος ζήλος του θρασύτατου -κατά πάντα- μύωπος και ο πηγαίος εκχυδαϊσμός του μέντορα του,έχουν ενοχλήσει τους πάντες ως μη αναστρέψιμο εκφυλιστικό φαινόμενο και η προσφυγή στους ηρωοποιούς μοιάζει πλέον ως σενάριο, όχι και τόσο απίθανο.

Η Θεοδώρα από την άλλη ,ευφυέστατα ακολουθεί την τακτική του αντάρτικου, διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων αποσυντονίζει την Ν.Δ.και παρεμβαίνει στο δρώμενο περιμένοντας την θετική ανάδραση του συστήματος, ενισχύοντας τις φυγόκεντρες δυνάμεις εντός του κόμματος, που θα είναι εμφανιστούν εντονότερες ως αποτέλεσμα της καρναβαλικής πολιτικής συμπεριφοράς και σκέψης που διακατέχει πρόσωπα πέριξ της νεοδημοκρατικής προεδρίας.

Η θεοδώρα δεν βιάζετε να δημιουργήσει κάποια πολιτική συνιστώσα, που ενδεχόμενος να εισέπραττε και εκείνη μέρος της αποδοκιμασίας του λαού,αλλά περιμένει να αρχίσει να μορφοποιείτε ο εφιάλτης και τότε να παρέμβει δυναμικά στο σύστημα.Η θεοδώρα πέπρωται να έχει ρόλο στο εφιαλτικό σενάριο που ακούει στο όνομα ανεξαρτησία της Κρήτης και δεν θα αργήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς η αποδομημένη κεντρική κυβέρνηση του μνημονίου διεγείρει το αίσθημα της αδικίας και αυτάρκεις περιφέριες που κατά "τύχη" κρύβουν στο υπέδαφος τους υδρογονάνθρακες να κινηθούν προς την κατεύθυνση της αυτονομίας.

Η Κρήτη είναι τα πιο "καυτά" σημεία του πλανήτη,λόγο φυσικών πόρων και γεωγραφίας, αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου μεσανατολικού ζητήματος και σημείο αναφοράς του δυτικού συστήματος άμυνας και προώθησης γεωστρατηγικών συνεργειών.

Η χώρα ως τέτοια,έχει πάψει να παίζει τον οποιοδήποτε ρόλο στον ευρύτερη νοτιοανατολική μεσόγειο,όμως οι περιφέρειες της έχουν ρόλο ως ανεξάρτητες οντότητες.

Η Οικογένεια ως πολυπλόκαμη οντότητα έχει καταφέρει να έχει τα τέκνα της παντού προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια ,διεκδικώντας ρόλους και μερίσματα.

Καποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ακόμα στο Μπέρκλεϋ γρατζουνώντας την κιθάρα, αλλά εδώ στην Ελλάδα, όπου διακυβεύετε το μέλλον έντεκα εκατομμυρίων ψυχών!!


πηγη: ΑΡΘΡΟ 18/9 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ Σ/Κ του Πολιτικου Αναλυτη Δημητριου Τζωρα