Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Χρήστες καταγγέλλουν την Apple εξαιτίας του iPad


Αρκετές αντιδράσεις κατά της Apple έχουν μαζευτεί τον τελευταίο καιρό από κατόχους του iPad, οι οποίοι διαμαρτύρονται για υπερθέρμανση, καθώς και για την αδυναμία ανάγνωσης σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Συγκεκριμένα, τρεις κάτοχοι του νέου tablet PC της αμερικάνικης εταιρίας άρχισαν νομικές διαδικασίες σχετικά με το γεγονός ότι η συσκευή δεν πληροί της προϋποθέσεις να υπολογίζεται ως e-book reader, αφού όταν το iPad χρησιμοποιείται στον ήλιο, η οθόνη δεν επιτρέπει την εύκολη ανάγνωση.


Από την άλλη πλευρά, άλλη μια ομάδα χρηστών έσπευσε να κινηθεί ενάντια στην Apple αφού εντόπισε ότι η συσκευή υπερθερμαίνεται εύκολα υπό συγκεκριμένες συνθήκες και δεν επιτρέπει τη χρήση της μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό. Αντίστοιχο μηχανισμό προστασίας προσφέρουν και άλλες συσκευής της εταιρίας του Κουπερτίνο, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα τονίζει ότι το φαινόμενο έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα εκνευριστικό.

Ειναι ολα σχεδιασμενα και εμεις κοιμομαστε???


"Δεύτερη Κρίση Ιμίων" η τουρκική εφημερίδα Τaraf επανέρχεται και δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα για το Σχέδιο Bayloz, σύμφωνα με το οποίο εκτός από αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) θα προχωρούσαν σε ενέργειες για την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, σε 175 σελίδες απομαγνητοφωνημένου ηχητικού υλικού παρουσιάζονται οι απόρρητες συζητήσεις από 5/3/2003 έως και 7/3/2003 μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων της 1ης Στρατιάς και η πρόταση του διοικητή του σχηματισμού Στρατηγού ε.α. Çetin Doğan για κατάληψη ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου και την ενίσχυση της τουρκικής αεροπορικής παρουσίας στην περιοχή με σκοπό "τη δημιουργία χαμηλής έντασης σύγκρουσης με την Ελλάδα για την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας".
Στο ίδιο υλικό, κάποιος Συνταγματάρχης Tuncay αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι Ίμβριοι από το νησί τους: "Mετατρέψαμε το νησί σε ανοιχτή φυλακή, ιδρύσαμε μονάδα στρατοχωροφυλακής και αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των Ρωμιών από την Ίμβρο το 1965", ακούγεται να λέει. Επισημαίνεται ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αντικρούει τα δημοσιεύματα της Taraf ως σχέδια επιχειρήσεων και όχι για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Erdogan.

Το αμερικανικό σενάριο πολέμου
H αμερικανική RAND Corp. εκπόνησε για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) μία μελέτη που αναφερόταν σε σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας. Το 2003, έτος κατά το οποίο συντάχθηκε το Σχέδιο Balyoz που πρόβλεπε μεταξύ άλλων πρόκληση τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα με περιορισμένης έκτασης κατάληψη περιοχής του Βορείου Έβρου, νότια του Sulucadere του Tarafeyni και του Kızıldere (Ερυθροπόταμος).
Ξεσπά κρίση με αφορμή την (σ.σ. υποτιθέμενη) κακή μεταχείριση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη. Μια τριβή που περιλαμβάνει πολλαπλές αψιμαχίες στα σύνορα, οι οποίες ανακύπτουν όταν μικρές ομάδες προσφύγων αποπειρώνται να διαφύγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία, αυξάνεται, οι δύο χώρες διεξάγουν ταυτόχρονες και αλληλοκαλυπτόμενες ασκήσεις στο Αιγαίο και αρχίζουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη μεθόριο.
Πολλά επεισόδια στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο του -εγκλωβισμός απο επίγεια και εναέρια ραντάρ πλοίων και αεροσκαφών, ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες συγκρούονται κάνοντας αποκρύψεις- περαιτέρω αύξηση της ανησυχίας και της εχθρότητας. Τέλος, μια μεγάλη διαδήλωση Τούρκων στην ελληνική Θράκη καταλήγει σε ταραχές.
Αποκηρύσσοντας την “πολιτική γενοκτονίας” της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία απαντά με μια αιφνιδιαστική αλλά περιορισμένη εισβολή στη Θράκη περνώντας τα σύνορα, με στόχο να καταλάβει σημεία-κλειδιά όπου διαμένει τουρκικός πληθυσμός με την έννοια της εγκαθίδρυσης προστατευμένου ασφαλούς καταφυγίου. Οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν την εισβολή στη μεθόριο και η Αθήνα ανακηρύσσει ζώνη 12 ν.μ. στο Αιγαίο, αποκλείοντας ως εκ τούτου τη τουρκική διέξοδο στο Αιγαίο. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει τη Σμύρνη και άλλες τουρκικές πόλεις και οι δύο χώρες συγκρούονται επίσης στα ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου“. Παρακάτω το κείμενο αναφέρεται στην αντίδραση των ΗΠΑ προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση: “…Βάσεις ειναι διαθέσιμες στην Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Μη θανατηφόρα ή περιορισμένης καταστρεπτικής δυνατότητας μέσα ουδετεροποίησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συστημάτων θα ειναι εξαιρετικά χρήσιμα.”

http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_401.html

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ


Παράταση μέχρι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου πήραν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κτισμάτων στον αιγιαλό των Γουβών για να τα απομακρύνουν!

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα κ.Μαρκάκη μετά και από παραίνεση και του παρόντος περιφερειάρχη κ.Καρούντζου κι αφού νωρίτερα είχαν απειληθεί επεισόδια.

Οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων έχουν στήσει μπλόκα στις μπουλντόζες παρατάσσοντας τα ΙΧ τουςενώ από την πλευρά του ο εισαγγελέας έλεγε ότι πρέπει να προχωρήσουν!

"Δεν μπορεί να γίνει αυτή η επιχείρηση τώρα που παρακολουθούν οι τουρίστες' είπε ο αντιδήμαρχος Γουβών κ.Μεραμβελιωτάκης.

Οι ιδιοκτήτες αναγνωρίζουν πως τα κτίσματά τους είναι παράνομα, ωστόσο υποστηρίζουν πως πληρώνουν κανονικά στην εφορία και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου γι' αυτά.

Παράλληλα διαμαρτύρονται γιατί η επιχείρηση αρχίζει από τους «μικρούς» ιδιοκτήτες και όχι από τα μεγάλα ξενοδοχεία πιου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα υπό κατεδάφιση αυθαίρετα.

Επίσης να αυτοπυρποληθεί απείλησε ένας ιδιοκτήτης αυθαιρέτου ο οποίος ανέβηκε στη στέγη και λούστηκε με βενζίνη.

'Άστοχη' χαρακτήρισε την σημερινή πρωτοβουλία και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ.Σκουλατάκης.

vuvunzela....made by trucks...

έτσι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι αξιαγάπητοι κατα τ άλλα οδηγοί - ιδιοκτήτες φορτηγών στο Ηράκλειο Κρήτης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δυσεύρετων πλέον τουριστών.....έτσι όπως τα έκαναν...

Για τα μάτια??


Το δημοτικό αναψυκτήριο «Πλάτανος» στην πλατεία του Αγίου Τίτου βρέθηκε χθες το πρωί στο στόχαστρο της Δημοτικής Αστυνομίας, που επέβαλε πρόστιμο και ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα εξήντα τραπεζοκαθίσματα τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστο χώρο!
Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες οι περισσότερες καφετέριες στο κέντρο της πόλης καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από εκείνη για την οποία πληρώνουν ενοίκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε έλεγχο που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου σε ένδεκα καταστήματα της οδού Αγίου Τίτου, της πλατείας Δεκαοκτώ Αγγλων και των πεζόδρομων γύρω από τον Αγιο Δημήτριο στο λιμάνι, επιβεβαιώθηκαν έντεκα πρόστιμα για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου! Ετσι και χθες το πρωί έγιναν έλεγχοι σε καταστήματα γύρω από την πλατεία του Αγίου Τίτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας καταστηματάρχης αντέδρασε έντονα στο πρόστιμο που του επεβλήθη και ζήτησε να τηρηθεί ο νόμος για όλες τις καφετέριες, χωρίς εξαιρέσεις. Μάλιστα, ο ίδιος υπέδειξε την περίπτωση του «Πλατάνου». Πραγματικά, οι δημοτικοί αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν τοποθετηθεί περισσότερα τραπεζοκαθίσματα απ' αυτά που προβλέπεται και σύντομα έφθασε στο σημείο ένα αυτοκίνητο του δήμου, για να φορτώσει όσα περισσεύουν και να τα μεταφέρει σε αποθηκευτικό χώρο.

Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρηματίας αντιδρά στον έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας για τα τραπεζοκαθίσματα. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έχει μειωθεί ο τζίρος των καταστημάτων, οι επιχειρηματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν το έλλειμμα. Ωστόσο, η εντολή που έχει δοθεί στους δημοτικούς αστυνομικούς είναι να εφαρμόζουν το νόμο χωρίς διακρίσεις, ενώ ενημερώνουν όσους διαμαρτύρονται ότι μπορούν να καταθέσουν ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή.

Οπως είναι γνωστό, το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι ανάλογο με την περιοχή αλλά και το χώρο ο οποίος έχει καταληφθεί αυθαίρετα. Τα ενοίκια ξεκινούν από 90 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 257 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο το διπλάσιο του αντίστοιχου ενοικίου.

«Βόμβα» για τα δημοσιονομικά οι δαπάνες των νοσοκομείων


«Κομβικό σημείο» για την τελική έκβαση της προσπάθειας της χώρας να ανακάμψει από τη δημοσιονομική κρίση φαίνεται να αποτελεί η μείωση των δαπανών των νοσοκομείων και η εξυγίανση του χώρου των προμηθειών του ΕΣΥ. Αυτό, άλλωστε, τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του στους Financial Times, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχουν κάποιες επικίνδυνες περιοχές, όπως οι δαπάνες των νοσοκομείων, που μπορεί να υπονομεύσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση.Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία από τη λειτουργία των νοσοκομείων, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται μείωση των δαπανών για την αγορά υλικών σε τέσσερις βασικές κατηγορίες (υγειονομικά υλικά, φάρμακα, ορθοπεδικά υλικά και χημικά αντιδραστήρια), που έφτασε τον Ιούνιο το 17% σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η μείωση των δαπανών των υλικών σχετίζεται με μία «συγκράτηση» στις ποσότητες υλικών που αγόρασαν τα νοσοκομεία το πρώτο εξάμηνο του 2010, διάστημα κατά το οποίο μειώθηκε –κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας– το στοκ υλικών που επιτρέπεται να έχουν στις αποθήκες τους (πλέον το στοκ αντιστοιχεί σε ανάγκες 30 ημερών, αντί 40 ημερών που ήταν πέρυσι). Επιπλέον, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου υπήρξε ένα διάστημα «αναγκαστικής» οικονομίας των νοσοκομείων λόγω του εμπάργκο των προμηθευτών. Στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της παρακολούθησης των οικονομικών στοιχείων των νοσοκομείων. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τους ελεγκτές ότι έχει εγκατασταθεί online επικοινωνία του υπουργείου Υγείας με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και την Εurostat, ενώ οι διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών καταθέτουν μηνιαία αναφορά για τα οικονομικά στοιχεία και σε μηνιαία βάση και έκθεση πεπραγμένων κάθε εξάμηνο. Πάντως, το κρίσιμο διάστημα για το υπουργείο Υγείας αρχίζει τον Σεπτέμβριο, που θα πρέπει να έχει λάβει την τελική του μορφή και το Παρατηρητήριο Τιμών με την ομαδοποίηση και κωδικοποίηση 10.000 υλικών με τις χαμηλότερες εν Ελλάδι τιμές. Εως το τέλος του έτους, άλλωστε, θα πρέπει να έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες για το σύνολο αυτών των υλικών. Σημειώνεται ότι η δέσμευση του υπουργείου Υγείας προς την τρόικα είναι η μείωση κατά 10% των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ (από 3 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι στα 2,7 δισ. ευρώ). Παράλληλα, στόχος είναι και η είσπραξη 2,2 δισ. ευρώ από απαιτήσεις των νοσοκομείων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η υπουργός ενημέρωσε τους ελεγκτές και για τις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου, καθώς και για τον νέο νόμο του υπουργείου Υγείας για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.


πηγη : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_29/07/2010_409564

Δείτε που μπορούμε να αγοράσουμε βενζίνη με 0,10 ευρώ !!!


Στη

Made in china


Οι επιβάτες των λεωφορείων στην Κίνα πολύ συχνά παραπονούνται για την άσχημη οδήγηση, τα απότομα φρεναρίσματα, τις στροφές κλπ που κάνουν οι οδηγοί. Μια εταιρεία λεωφορείων λοιπόν έκανε το εξής για να βεβαιωθεί ότι οι οδηγοί θα πηγαίνουν προσεκτικά.
Έχουν βάλει...
δίπλα από τον οδηγό ένα μεγάλο δοχείο με νερό. Αν στο τέλος της διαδρομής το νερό έχει μειωθεί σημαίνει ότι ο οδηγός έκανε απότομες κινήσεις. Το καλό είναι ότι δε θα μπορεί κάποιος να κλέψει βάζοντας νερό αφού ελέγχονται από κάμερες μέσα στα λεωφορεία

ΠΗΓΗ: http://www.etheldrivers.gr/

Εξάμηνο φακέλωμα τηλεφωνημάτων!


Για 6 μήνες οι τηλεφωνικές εταιρείες θα υποχρεούνται να τηρούν αρχείο με τις κλήσεις των συνδρομητών τους, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η υποχρέωση θα επιβληθεί με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στις ενστάσεις για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, ο υπουργός είπε ότι το αρχείο δεν θα αφορά το περιεχόμενο της συνομιλίας και ότι θα φτάνει στις αρχές μόνο εφόσον υπάρξει άρση του απορρήτου σε βάρος προσώπου που θα κατηγορείται για συγκεκριμένο έγκλημα. Αρμόδια εποπτική αρχή ορίζεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ...


ΤΑ ΔΕΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

1.) Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο απο ξένο δανειστή (Kίνα, Ρωσία)
2.) Δεν μπορεί να υποθηκεύσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της.
3.) Από την άλλη πλευρά,επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του δηλαδή μπορεί να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία και να βρεθούμε να χρωστάμε σε κάποιο άλλο κράτος π.χ. Τουρκία.
4.) Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο...
5.) Το επιτόκιο για τα 80 δίς Ευρώ των ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη τριετία 6,2 κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και + 2% επιτόκιο υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο επαναπροσδιοριζόμενο ανά εβδομάδα.
6.) Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από τον μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
7.) Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση δεν χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο την υπογραφή του υπουργού οικονομικών και νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους του υπ. οικονομικών και του υπ. δικαιοσύνης (ούτε ψήφιση στην βουλή ούτε υπογραφή του πρωθυπουργού ούτε υπογραφή του προέδρου της δημοκρατίας).
8.) Μόνο το δικαστήριο της ΕΕ και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να κυρώσουν την σύμβαση γιατί παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα ( δηλαδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο).
9.) Και το χειρότερο... Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αναφορά την άσκηση αγωγής, δικαστικής αποδόσεως ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή, εκτέλεση δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αναφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την σύμβαση
10.) Με λίγα λόγια εάν κάτι σε κάποια χρονική στιγμή δεν πάει καλά δεν θα έχουμε το δικαίωμα προσφυγής διότι έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων με αποτέλεσμα οι δανειστές να μπορούν να διεκδικήσουν από υπηρεσίες μέχρι εδάφη.
Για ποιόν λόγο δεν βγαίνει το μνημόνιο στη δημοσιότητα στην αγγλική του έκδοση και βγήκε μια περίληψη 120 σελ; Δημοκρατία έχουμε (;) και όχι δικτατορία και ο λαός πρέπει να είναι γνώστης και σε καμία περίπτωση να καθορίζουν μερικά άτομα μιας κυβέρνησης το τί θα γίνει..Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε και να απαιτήσουμε κάποια πράγματα σαν λαός και να μην αφήνουμε κάποιους να υπογραφούν και να συμφωνούν πράγματα για εμάς χωρίς εμάς....

Καλό φραπέ και καλές διακοπές. Περαστικά μας.....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Στήνουν...τον Κολοσσό της Ρόδου???


Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου που ανεξίτηλα μένει στον χρόνο, για να περνά η αρμύρα μέσα από το κουφάρι του και να μένει ζωντανός στους παπύρους της ιστορίας. Άγαλμα που φανερώνει την λατρεία των ανθρώπων στον Θεό Ήλιο, όταν αυτός έσωσε την Ρόδο από την πολιορκία του Δημητρίου του Πολιορκητή το 305 π.Χ, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό των Αντιγονίδων της Μακεδονίας, για να πάρουν το μερίδιο, που είχε αφήσει ο Μ. Αλέξανδρος στη δυναστεία των Πτολεμαίων.
Η Ρόδος με την ιστορία την βαθιά χαραγμένη στους αιώνες, αναζητά τις ρίζες της και μιλά για την ανάτασή της, ενόσω το χέρι της οικονομικής κρίσης φθάνει βαθιά στα σωθικά της. Δεν ζητά να αναστήσει τον Κολοσσό της, ως ένα στείρο αντίγραφο αρχαίου θαύματος. Αναζητά, όμως, να δημιουργήσει ένα νέο θαύμα εκδοχής και οπτικής 21ου αιώνα, που θα αντλεί την έμπνευσή του από το αρχαίο. Θα πρέπει να είναι ένα εξελικτικό δημιούργημα, που θα προσδώσει υπόσταση στις απαράμιλλες συμβολικές αξίες του Κολοσσού, αποσκοπώντας να καταστεί ένα επίτευγμα της εποχής μας. Θα αποτελεί σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού και θα εμπλουτισθεί με ένα οικουμενικό ιδεολογικό περιεχόμενο, ανέφερε στην ομιλία του στο ΣΕΤΕ ο κ. Μπαρμπούτης (Διευθυντής επικοινωνίας και δημοσιών σχέσεων στο Rodos Palace, Εκπρόσωπος Έργου Κολοσσού Δήμου Ροδίων, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ).

Ο κ. Μπαρμπούτης, συνέχισε λέγοντας πως για να εξασφαλισθούν τα στοιχεία διεθνούς αναγνώρισης και αποδοχής ενός τέτοιας αξίας δημιουργήματος, καλό θα ήταν να γίνει προκήρυξη ενός ανοιχτού παγκόσμιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού. Έτσι, θα δημιουργηθεί μια πανσπερμία ιδεών, που θα έχουν σαν τελικό αποδέκτη την Ρόδο. Εναλλακτικά, πρόσθεσε, μπορεί να γίνει ανάθεση του εγχειρήματος σε ένα πολύ διάσημο αρχιτεκτονικό καλλιτεχνικό οίκο, ο οποίος με το κύρος του θα έδινε υπεραξία στο εγχείρημα . Παραδείγματα καλλιτεχνών ουκ ολίγα, μεταξύ των οποίων ο καινοτόμος αρχιτέκτονας φωτός Gert Hof, ο γνωστός σε όλους μας πια Calatrava, o πολυβραβευμένος Frank Gehry δημιουργός μεταξύ των πολλών του Μουσείου Guggenheim στο Μπιλμπάο και άλλοι πολλοί, που θα εναρμονιζόταν στο όραμα, το ιδεολογικό πλαίσιο με τους στόχους που έχουν τεθεί προς υλοποίηση.

Σκοπός δεν είναι η εμπορευματοποίηση του έργου, πράγμα που παραπέμπει σε ξενόφερτη κουλτούρα, υπογράμμισε ο κ. Μπαρμπούτης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επενδύσουμε τους πόρους, που θα εισπράττουμε για την περαιτέρω αξιοποίηση του έργου με δράσεις όπως είναι η διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ουσιαστικά, αυτό που θα ήταν ευκταίο είναι η δημιουργία ενός γειτνιάζοντος θεματικού Μουσείου για τον αρχαίο Κολοσσό και την αρχαία Ρόδο, τόνισε ο κ. Μπαρμπούτης.

Αυτό το επίτευγμα τουριστικού προορισμού θα κερδίζει διαρκώς τεράστια δημοσιότητα και παγκόσμια απήχηση. Μαζί με το επίτευγμα, η Ρόδος θα επανατοποθετηθεί δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη. Ο προορισμός θα δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικής ζήτησης, κάτι που θα α δρομολογήσει νέα δεδομένα στις τουριστικές εξελίξεις και στις προσόδους του νησιού, σημείωσε ο κ. Μπαρμπούτης.

Παράλληλα, ως έργο πολιτισμού, πρόσθεσε ο κ. Μπαρμπούτης, θα συμβάλει στην αξιοποίηση των εθνικών θησαυρών, θα συνεισφέρει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θα ενισχύει το αίσθημα της εθνικής μας υπερηφάνειας καθιστώντας τη Ρόδο οικουμενικό πομπό μηνυμάτων παγκόσμιας ειρήνης σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε κ. Μπαρμπούτης.

Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τον σημερινό Υφυπουργό Τουρισμό και Πολιτισμού να αναλάβει δράση και πρωτοβουλία προκειμένου το όραμα όλων των Ροδίων, των Δωδεκανησίων και των Ελλήνων να γίνει απτή πραγματικότητα .

Αναδημοσίευση από: http://www.traveltimes.gr/

Βγαίνει η θηλιά των δανείων!!!

Σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για όσους ιδιώτες αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας με ειδικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και το οποίο αφορά άμεσα150.000 πολίτες.

"πάμε γι άλλες πολιτείες"...


«Πάγωσαν» οι κρατήσεις για την Ελλάδα !!!

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι οι κρατήσεις από ξένα τουριστικά πρακτορεία προς τη χώρα μας έχουν «παγώσει» από τη στιγμή που ξεκίνησε η απεργία, αναφέροντας ενδεικτικά ότι καθημερινά προγραμματίζονταν 100.000 νέες κρατήσεις, οι οποίες τώρα «χάνονται».

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, χιλιάδες επισκέπτες από τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία είναι αποκλεισμένοι στη χώρα μας.

Απαγορευτική, όπως είπε, είναι και η οδική έλευσή τους στη χώρα μας, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων στα πρατήρια.

«Με δεδομένο ότι το σημείο μηδέν για τον ελληνικό τουρισμό ήταν χθες», όπως είπε, ευελπιστεί ότι σήμερα θα ομαλοποιηθεί η αγορά.

Για να μπείς μες στο κλάμπ...κάνε ντού (αν σ αφήσουν)

Οι απεργοί επιχειρούν να περάσουν την καγκελόπορτα της κεντρικής εισόδου του υπουργείου Υποδομών και τα ΜΑΤ «απαντούν» με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Δείτε τις σκηνές πανικού που εκτυλίχτηκαν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αφοπλιστική στο Mega


Η ανεξάρτητη βουλευτής επισήμανε πως η κυβέρνηση είναι σωστή στο χειρισμό της για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Για τους οδηγούς των βυτιοφόρων είπε πως είναι «θύματα μιας πολιτικής που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια και οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση». Η Ν. Μπακογιάννη εμφανίστηκε ενωτική λέγοντας ότι «το ελάχιστο που πρέπει να απαιτήσουμε όλοι είναι σοβαρότητα και ειλικρίνεια» και προσέθεσε «όλοι να μπούμε σε άλλες λογικές».

Μίλησε επίσης για την ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. «Ο πολιτικός δεν μπορεί να κρίνει άλλο πολιτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην υπόθεση Αγγέλου είπε ότι σοκάρει η εγγύηση αλλά εξέφρασε την άποψη ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της».

Για τη χαμένη αξιοπιστία της πολιτικής τόνισε πως «μεγαλύτερο κεφάλαιο δεν έχεις παρά τη τιμή σου». Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας και της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τέλος, ανέφερε πως θα παραμείνει στην Αθήνα το καλοκαίρι για οικογενειακούς λόγους.

Αυτό είναι μεροκάματο!!! 440.000 ευρώ!


Ληστεία για Όσκαρ στη Μάνδρα

Ένοπλη ληστεία για Όσκαρ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Στρατηγού Ρόκα και Ζερβονικόλα, στη Μάνδρα Αττικής.

Λίγο πριν ανοίξει η τράπεζα για το κοινό, στις 8:00, δύο άτομα εισέβαλαν στο κτίριο από την πλαϊνή πόρτα, απ’ όπου μπαίνει το προσωπικό, και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους.

Άρπαξαν με αστραπιαίες κινήσεις 440.000 ευρώ που υπήρχαν τα ταμεία και διέφυγαν… κύριοι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους.

...Ατλάντικ....αύριο pay day??


Μέχρι αύριο θα εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ατλάντικ, δήλωσε πριν λίγο στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλούμενος σχετική διαβεβαίωση του διευθυντή προσωπικού της εταιρείας προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε επίσης ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε και για την καταβολή του επιδόματος αδείας σε δύο δόσεις, για όσους υπαλλήλους δεν το έχουν λάβει ακόμα.

Ο κ. Λοβέρδος προειδοποίησε ότι αν η εταιρεία δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, το ΣΕΠΕ θα της επιβάλει τσουχτερό πρόστιμο και παράλληλα θα κινήσει δικαστικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου ότι οι εργαζόμενοι ζουν στην αβεβαιότητα και ζήτησε την προστασία τους, υποστηρίζοντας ότι δέχονται έντονες πιέσεις για οικειοθελή αποχώρηση.

Άρχισε η επίταξη


Παρελήφθη η εγκύκλιος από τη Νομαρχία Πειραιά

Σε περίπου τρεις ώρες εκτιμά ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας πως θα έχει αρχίσει η αποστολή των πρώτων φύλλων πορείας προς τα αστυνομικά τμήματα.

Η όλη διαδικασία, κατά την εκτίμηση του Νομάρχη, θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως αύριο το πρωί .

Τα φύλλα πορείας αποστέλλονται σύμφωνα με την προτεραιότητα που έθεσε το υπουργείο Υποδομών, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μίχας, κι έτσι πρώτα θα σταλούν οι επιτάξεις για 250 βυτιοφόρα που ανήκουν, σε ο,τι αφορά τις άδειες τους, στη συγκεκριμένη Νομαρχία.

Στη συνέχεια την ευθύνη έχουν τα ΑΤ να τα επιδώσουν, κατέληξε ο κ. Μίχας.

Τα φύλλα πορείας είναι τριπλότυπα και αφορούν τον ιδιοκτήτη, τον οδηγό εάν υπάρχει και το όχημα.