Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

"Εγκαινια εκθεσης γλυπτων του Γιαννη Κλινακη"


Ο Δήμος Τυλίσσου πραγματοποιεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου τα εγκαίνια της «Αίθουσας Τέχνης Μαράθου» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαράθου Δήμου Τυλίσου, όπου θα εκτίθενται μόνιμα τα έργα του Μαραθιανού Γλύπτη Γιάννη Κλινάκη.
Η συγκεκριμένη αίθουσα παραχωρήθηκε από τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μαράθου και ανακαινίσθηκε από το Δήμο Τυλίσου προκειμένου να εκτίθονται μόνιμα τα έργα του γλύπτη. Επιθυμία του καλλιτέχνη είναι τα έργα του να παραμείνουν στον τόπο καταγωγής του.

Πολυτέλεια και σπατάλη του δημόσιου χρήματος


Πολυτέλεια και σπατάλη του δημόσιου χρήματος κυρίως στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με λουκούλλεια γεύματα, αγορές γραφείων από ξύλο κερασιάς και χαρτοκόπτες από ορείχαλκο. Ενδεικτικά, Δήμαρχος στην βόρεια Ελλάδα ζήτησε να του αγοράσουν με 25.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου πολυτελές τζιπ, ενώ Δήμος θέλησε να ξοδέψει 3.600 ευρώ, για να βάλει παράθυρα σε εκκλησία.

Νησιωτικό νοσοκομείο παρήγγειλε ηλεκτρικά είδη, από πλυντήρια ρούχων και ψυγεία μέχρι φωτογραφικές μηχανές και λεμονοστύφτες, αξίας 17.800 ευρώ. Ως έργο προστασίας των πολιτών θέλησε να παρουσιάσει Δήμος τα κεραμίδια κόστους 70.000 ευρώ που έβαλε σε εκκλησία, ενώ πρόεδρος Κέντρου Μέριμνας Θηλέων ζήτησε να μεριμνήσει το Κράτος για την αγορά ενός γραφείου με ξύλο κερασιάς αξίας 3.100 ευρώ. Στην κορυφή βρέθηκε Δήμος, που αντί για υποτροφίες θέλησε να δώσει στους αριστούχους χαρτοκόπτες συνολικού κόστους 14.600 ευρώ.

Ευχές με δημόσιο χρήμα θέλησαν να μας στείλουν κάποιοι Δήμαρχοι. Στην Αττική τοπικός άρχοντας θέλησε να ξοδέψει 9.500 ευρώ για ευχετήριες κάρτες, συνάδελφος του επιχείρησε να δημοσιεύσει τις ευχές του σπαταλώντας 7.600 ευρώ, ενώ Δήμαρχοι εμφάνισαν τιμολόγιο 8.600 ευρώ για επιστολές και ημερολόγια. Κουβαρντάδες με τα λεφτά των φορολογουμένων οι υπεύθυνοι σε τουριστικό νησιωτικό Δήμο, τραπέζωσαν με 18.000 ευρώ παράγοντες άσχετους με την ανάπτυξη του τόπου. Δήμος ζήτησε 6.300 ευρώ για τραπέζι που παρέθεσε σε εκκλησιαστική εκδήλωση, ενώ άλλος Δήμος ζήτησε από τα Κρατικά ταμεία 3.300 ευρώ για δείπνο σε μέλη Τουρκικής ορχήστρας, που περνούσαν τυχαία από την περιοχή.

Το ΙΚΑ είχε ζητήσει 17.000 ευρώ για καφέδες σε εθνικές εορτές, ενώ 7.000 ευρώ φέρεται ότι κόστισαν τα ποτά σε μια τυπική υπηρεσιακή γιορτή. Τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορούν δαπάνες των προηγούμενων ετών, ενώ για φέτος η κατεύθυνση που έχει δοθεί, είναι να κοπεί κάθε δαπάνη για τραπεζώματα και λεμονοστύφτες.

Απανωτά τα λουκέτα στο κέντρο του Ηρακλείου


Αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα η αγορά στο κέντρο της πόλης, καθώς η καθίζηση του εισοδήματος των καταναλωτών και η αύξηση του κόστους λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων φέρνουν τη μια ανακοπή μετά την άλλη. Έτσι, παρά τις προσπάθειες διάσωσης του «ασθενούς» μέσω συνεχών προσφορών και εκπτώσεων έχει αρχίσει να εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο των ξενοίκιαστων καταστημάτων σε πολλές κεντρικές, ακόμη και παραδοσιακά εμπορικές, οδούς της πόλης.
Όπως σημειώνουν καταναλωτές και έμποροι, η εξέλιξη αυτή μοιάζει, για την ώρα τουλάχιστον, μη αναστρέψιμη, αφού όλα συντείνουν στην ιδιαίτερα προβληματική λειτουργία της αγοράς. Οι πρώτοι αναφέρουν ότι δεν τους προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός των ολοένα και περισσότερων κλειστών καταστημάτων, καθώς το εισόδημα της πλειονότητας των καταναλωτών έχει πληγεί σε τέτοιον βαθμό, που είναι φύσει αδύνατο να υπάρξει κατανάλωση όμοια με αυτήν των παρελθόντων ετών.
Τα δύο κύρια στοιχεία που αναφέρουν προς επίρρωση της πεποίθησής τους ότι το φαινόμενο των ανοίκιαστων καταστημάτων θα ενταθεί είναι ο φόβος που έχει καταλάβει τους καταναλωτές, καθώς και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δεν εξαντλούν τις δυνατότητές τους, για να τονώσουν την κατανάλωση. Κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι οι έμποροι μπορούν να περιορίσουν περαιτέρω το περιθώριο κέρδους τους, τη στιγμή που ο κόσμος έχει λουφάξει καταναλωτικά και ξοδεύει χρήματα μόνο για την κάλυψη βασικών αναγκών, έχοντας τρομοκρατηθεί τόσο από τα μέχρι τώρα μέτρα όσο και από αυτά που πληροφορείται ότι έπονται.
Από την άλλη, οι περισσότεροι έμποροι και οι καταστηματάρχες του κέντρου του Ηρακλείου κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι είναι για το μέλλον. Τα κλειστά καταστήματα, αναφέρουν, δεν αποτελούν μια μακρινή για τους ίδιους εικόνα και ένα απίθανο ενδεχόμενο. Αντιθέτως, είναι τέτοιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν που ουσιαστικά παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους και για να μπορέσουν να αποφύγουν και αυτοί το λουκέτο.
Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι κάθε χρόνο το κόστος λειτουργίας τους αυξάνεται, ενώ μειώνεται ταυτόχρονα ο τζίρος, άρα και το κέρδος τους. Από τη μια, η επιβολή μιας σειράς φόρων και κρατήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Από την άλλη, η επιβολή φόρων από το κράτος που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του πάγιου κόστους λειτουργίας τους, καθώς και η αναλγησία πολλές φορές των ιδιοκτητών χώρων στέγασης, οι οποίοι συχνά δεν διστάζουν να ζητήσουν ακόμη και αύξηση στα καταβαλλόμενα ενοίκια, έχουν φέρει πολλούς καταστηματάρχες ένα βήμα πριν το γκρεμό.
Έχουν μάλιστα εναποθέσει τις ελπίδες τους στην… ελπίδα ότι κάποιο θαύμα θα γίνει και θα αρχίσει ο κόσμος και πάλι να καταναλώνει, αφού, όπως λένε, δεν έχουν για την ώρα διαπιστώσει σοβαρές ενδείξεις και πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα κωφεύει απέναντι στις ανάγκες των επιχειρηματιών καθώς εξακολουθεί να κρατάει κλειστό τον αγωγό χρηματοδότησής τους. Αποτέλεσμα τούτου είναι οι καταστηματάρχες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίζει σημαντικές δανειακές υποχρεώσεις να βρίσκονται ήδη για μεγάλο διάστημα σε μια κατάσταση ασφυξίας όσον αφορά στη ρευστότητα.
Παράλληλα, δεν τους δίδεται, όπως τονίζουν, κανένα κίνητρο εκ μέρους της Πολιτείας να προσδοκούν ότι θα βελτιωθεί η εικόνα, αφού πέρα από την επιβολή μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εμψυχώσει την αγορά και θα βελτιώσει την ψυχολογία της οικονομίας. Το μείγμα αυτό του κύματος ύφεσης σε συνδυασμό με τη δυστοκία στον Αναπτυξιακό τομέα δεν αφήνουν περιθώρια για βάσιμες ελπίδες, εκτιμούν.

«Τρελή κούρσα» με κατάληξη την καφετέρια


Άγιο είχε χθες μια νεαρή κοπέλα στο Ρέθυμνο, όταν ξαφνικά, κι ενώ απολάμβανε τον καφέ της στο ενετικό λιμάνι, είδε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την καφετέρια να κατευθύνεται προς το μέρος της. Τα κάγκελα του καταστήματος καταστράφηκαν, όμως κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το βαρύ όχημα, το οποίο τραυμάτισε ελαφρά ένα κορίτσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα νέα»,ο οδηγός του αυτοκινήτου που είχε παρκάρει παράνομα το όχημα έξω από το λιμεναρχείο, δεν είχε τραβήξει το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το όχημα, λόγω και της καθοδικής κλίσης του οδοστρώματος, να καρφωθεί στο κατάστημα.

«Απίθανη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ»


Ο Φραντς Φίσλερ τονίζει σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της μεγάλης αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», πως ακόμη και σε μια θετική κατάληξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ένταξη θα απορριφθεί στο σχετικό δημοψήφισμα σε κάποια από τις χώρες-μέλη.

Ο κ. Φίσλερ αναφέρει ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρώπη, «για την οποία αυτή είναι πολύ σημαντική από στρατηγικής και οικονομικής άποψης», θεωρώντας επικίνδυνη μια στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία ή τη Μέση Ανατολή, ενώ συγχρόνως ο ίδιος εξακολουθεί να είναι της άποψης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια ένταξη της Τουρκίας, καθώς είναι αρκετά τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τουλάχιστον δέκα, τα οποία θα προχωρήσουν στη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος.

Η Βιέννη τάσσεται κατά της πλήρους ένταξης της Τουρκίας και επιθυμεί μια προνομιακή σχέση ανάμεσα στην χώρα και την ΕΕ, η οποία θα βασίζεται σε αμοιβαία δέσμευση για κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα όπως π.χ. ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομική ανάπτυξη, κάτι που έχει απορρίψει η Αγκυρα.

...λύση αν δεν έχετε ρεζέρβα...


Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή την πατέντα δεν την είχαμε σκεφτεί. Θέλει φαντασία και τόλμη για να το κάνεις αυτό αλλά απ’ ότι βλέπουμε... έχει αποτέλεσμα.

Δείτε το ΕΔΩ

Τα προϊόντα της... κρίσης σχεδιάζουν τώρα οι τράπεζες


Με τη ζήτηση για δάνεια να παραμένει υπό του μηδενός, τα τραπεζικά επιτελεία σχεδιάζουν τα προϊόντα της επόμενης μέρας. Προϊόντα με χαμηλό ρίσκο, που θα προσελκύσουν και πάλι πελατεία στα γκισέ.


Όπως αναφέρει στο Capital.gr ο επικεφαλής λιανικής τραπεζικής μεγάλης τράπεζας, δύο είναι οι κατηγορίες προϊόντων στις οποίες επενδύουν σήμερα οι τράπεζες:

- τα πράσινα δάνεια, για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών
- και τα τραπεζοασφαλιστικά προγράμματα.

Παραδέχεται πως «σήμερα οι 2 στους 3 πελάτες ενδιαφέρονται για τα προγράμματα αναχρηματοδότησης» και συμπληρώνει πως είναι «παγωμένες» οι εκταμιεύσεις νέων στεγαστικών στο εξάμηνο, καθώς, όπως υπολογίζεται, στο εξάμηνο δόθηκαν μόλις 10.000 νέα δάνεια, ενώ χορηγούνται και λίγα επισκευαστικά δάνεια.

Όμως τη μεγαλύτερη καθίζηση σε νέες χορηγήσεις, εμφανίζουν τα καταναλωτικά δάνεια. Η πτώση είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τις πιστωτικές κάρτες. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν τα τραπεζικά επιτελεία σχεδιάζουν τα προϊόντα της κρίσης.

- Στην αγορά θα λανσάρουν και νέα προγράμματα για την αναδιάρθρωση του χρέους των πελατών τους. Επίσης θα υπάρξουν προγράμματα για αναχρηματοδοτήσεις. Σήμερα η αναχρηματοδότηση είναι η μόνη κατηγορία δανείων που κινείται με τα 8 στα 10 αιτήματα να αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

- Πράσινα δάνεια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, και για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών. Μάλιστα καθώς ο δανειολήπτης πουλάει το παραγόμενο ρεύμα στη ΔΕΗ, το δάνειο αποπληρώνεται... μόνο του, ενώ εξασφαλίζει και εισόδημα μέχρι 7.500 ευρώ το χρόνο (και για 25 χρόνια). Τα δάνεια αυτά προσφέρονται με χαμηλό επιτόκιο που ξεκινά από το 4% (αν χορηγηθούν με όρους στεγαστικών).

- Επενδυτικά- συνταξιοδοτικά- ασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία επιτρέπουν στον καταναλωτή να «κτίσει» την σύνταξη του. Όπως λένε τα τραπεζικά στελέχη, τα προγράμματα αυτά λειτουργούν ως «κουμπαράς» και στη λήξη τους προσφέρουν στον ασφαλισμένο είτε ένα ποσό ως εφάπαξ, είτε μία εγγυημένη ισόβια σύνταξη.

Με τα νέα δεδομένα, λένε, θα απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος, ενώ το ύψος της σύνταξης θα είναι άγνωστο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένας απλός αποταμιευτικός λογαριασμός μπορεί να προσφέρει «περισσότερα» απ΄ ό,τι η σύνταξη από το ασφαλιστικό ταμείο.

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.:ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ...

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ξ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ.ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ 2 ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ξ.,ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ;;ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ Π!

ΡΟΣΟΝΤΑ;;ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΑΡΒΑΝΙΤΗ.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ / ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ!

Υψηλά «volt» για το ζήτημα της ΔΕΗ

Με γραπτό μήνυμα sms προειδοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση του 40% των μονάδων της επιχείρησης.

«Θα φτάσουμε στα άκρα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φωτόπουλος, σε ένα άκρως «ηλεκτρισμένο» μήνυμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Η τρόικα έθεσε επισήμως στην κυβέρνηση ζήτημα πώλησης ποσοστού 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της επιχείρησης, προκειμένου να απελευθερωθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν την αντίθεσή τους στην πρόταση αυτή και η ΓΕΝΟΠ κάλεσε την κυβέρνηση να απορρίψει κάθε σκέψη για πώληση μονάδων προειδοποιώντας με απεργίες και μπλακ - άουτ.

Δεδομένου ότι η τρόικα δεν αποκλείει ισοδύναμες λύσεις, για να οδηγήσουν στην απελευθέρωση της αγοράς, αναζητούνται εναλλακτικές, που θα μπορούσαν σύμφωνα με παρατηρητές της ενεργειακής αγοράς να είναι είτε η πώληση της ενέργειας (αντί των μονάδων), που παράγει η ΔΕΗ από τα συγκεκριμένα εργοστάσια στους εν δυνάμει ανταγωνιστές της -πρόταση την οποία επίσης απορρίπτει η ΓΕΝΟΠ- είτε η ανάπτυξη νέων λιγνιτικών μονάδων στα βεβαιωμένα κοιτάσματα, που βρίσκονται στην Ελασσόνα και τη Δράμα, εφόσον εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες άδειες, η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και εφόσον ενταχθεί η κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων στον ενεργειακό σχεδιασμό. Η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνη τη ΓΕΝΟΠ, μένει όμως να απαντηθεί αν συμφωνούν τα υπόλοιπα μέρη.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει τη διαφωνία της με την προοπτική πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, με δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή όσο και του γγ Ενέργειας, Κ. Μαθιουδάκη ο οποίος επικαλέστηκε τεχνικά, νομικά και οικονομικά προβλήματα στην υλοποίηση της πρότασης. Ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι ότι, με νόμο που ψηφίστηκε το 2001, πριν εισαχθεί η ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, αναγνωρίστηκε ότι η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων, οι οποίοι ως τότε ασφαλίζονταν στην επιχείρηση, είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, η οποία περιλαμβάνει και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες και την επικαιροποίηση, που γίνεται έκτοτε, η περιουσία αυτή εκτιμάται σε 11,8 δισ. ευρώ. Τις ενστάσεις τους για τις προτάσεις αυτές έχουν εκφράσει, επίσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης.

Η «θεωρία» πίσω από την πρόταση για πώληση μονάδων είναι ότι οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί έχουν πρόσβαση μόνο σε «ακριβό» συγκριτικά καύσιμο, το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ, που διαθέτει λιγνιτικές μονάδες, να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Εξελίξεις αναμένονται τους προσεχείς μήνες και στο «μέτωπο» των τιμολογίων καθώς, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την τρόικα, θα πρέπει ως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ενέργειας και Υπουργική Απόφαση για τον εξορθολογισμό των τιμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο «εξορθολογισμός» μεταφράζεται σε αυξήσεις για ορισμένα τιμολόγια και μειώσεις για άλλα, προκειμένου κάθε κατηγορία κατανάλωσης να αντανακλά το κόστος παραγωγής και να μη υπάρχουν οι λεγόμενες «σταυροειδείς επιδοτήσεις», δηλαδή η έμμεση επιδότηση μίας κατηγορίας καταναλωτών από μία άλλη.

πηγη: http://www.ant1online.gr/Economy/Enterprises/Pages/20108/ff2859ef-65c8-4dc5-aa99-9499f3cdc035.aspx

Φιλικό προετοιμασίας????

φαντάζεστε τι θα δούμε φέτος πάλι όταν στην προετοιμασία βλέπουμε αυτά?>????
Είνα απο φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Μπρέσια και Λάρισα..


Δείτε το

Απειλεί με μήνυση ο Βουλγαράκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Την δήλωση του για δημοσίευμα ιστοσελίδας

Με μήνυση απειλεί ο πρώην υπουργός ιστοσελίδα, η οποία σύμφωνα με ανάρτησή της ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης πραγματοποίησε τις καλοκαιρινές του διακοπές στα Σφακιά με ελικόπτερο. Η είδηση αναμεταδόθηκε από πολλά sites και blogs.

H πλήρης δήλωση του Γ. Βουλγαράκη

Το site, «cretalive.gr», προφανώς για να ξεφύγει από την ανωνυμία του και να εξασφαλίσει ορισμένες αναδημοσιεύσεις σε άλλα sites και blogs διακίνησε στο Διαδίκτυο ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης πήγε στη Παλαιόχωρα Σφακίων με ελικόπτερο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αποδοκιμασίες από τους παριστάμενος παραθεριστές!

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης ταξίδεψε στη Κρήτη με το πλοίο της γραμμής, πήγε στα Σφακιά οδικώς με το αυτοκίνητο του και έφτασε στο Λουτρό με φουσκωτό φίλου του, στη δε Παλαιόχωρα δεν πήγε ποτέ και προφανώς δεν χρησιμοποίησε και ελικόπτερο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα φαντασίας και κακοήθειας.

Απο φωνή μ......ί.....

Νομίζουμε οτι τα λόγια είναι περιττά

Οι "σκαφάτοι" έχουν χρέη


Λίστα με 70 επιχειρήσεις στις οποίες ύστερα από ελέγχους εντοπίστηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στις επιχειρήσεις αυτές θα ληφθούν από το Σεπτέμβριο τα μέτρα που προβλέπει η νέα φορολογική νομοθεσία για τις περιπτώσεις της φοροδιαφυγής, όπως το κλείσιμό τους καθώς και αυξημένα πρόστιμα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ.Γιάννη Καπελέρη το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 800 ελέγχους σε επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου και εντόπισε 15.000 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων.

Οι "σκαφάτοι" έχουν χρέη

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο ύψος του ενός δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο της φοροδιαφυγής και της δασμοδιαφυγής μόνο από τα σκάφη αναψυχής.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έως τώρα έρευνα του ειδικού κλιμακίου του ΣΔΟΕ.

Όπως δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής, το κλιμάκιο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της ταξινόμησης των σκαφών σε κατηγορίες ενώ παράλληλα ελέγχονται οι σχέσεις αντιπροσώπων και εταιρειών offshore.

Τα στοιχεία είναι αφοπλιστικά. Τουλάχιστον 3.000 παράκτιες εταιρείες έχουν αποκλειστικό σκοπό της ίδρυσής τους την προνομιακή φορολογική μεταχείριση των σκαφών που φέρονται ως περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτό σε συνδυασμό με τα στοιχεία των ιδιοκτητών σχετικά με την πραγματική φορολογική τους εικόνα θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των διωκτικών αρχών για την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και δσμοφυγής.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αρκετοί επώνυμοι ιδιοκτήτες έχουν σπεύσει να αλλάξουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των σκαφών τους προκειμένου να αποφύγουν τη δημόσια διαπόμπευση.

Ορίστε και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους πίνακες του ΣΔΟΕ:

-Μισθωτός με 86.806 ευρώ εισόδημα το 2008 κατέχει "παράκτιο" σκάφος μήκους 58,2 μέτρων.

-Μισθωτός με 38.255 ευρώ εισόδημα το 2009 δηλώνει "αντιπρόσωπος" παράκτιας εταιρείας στην οποία ανήκει σκάφος μήκους 54,5 μέτρων.

Και το πιο "τραβηγμένο":

-Συνταξιούχος που δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2007 και το 2008 διαθέτει "επαγγελματικό" σκάφος μήκους 34,2 μέτρων.

Η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού προσέφυγε στο ΣΔΟΕ ζητώντας να προβεί σε ελέγχους προκειμένου να απαλλαγεί ο χώρος από τους ιδιώτες που, με το πρόσχημα των ναυτιλιακών εταιρειών πλοίων αναψυχής, απολαμβάνουν προνόμια όπως η απαλλαγή ΦΠΑ εισαγωγής 23% και φόρου πολυτελείας εισαγωγής σκαφών αναψυχής 10%.

Δεύτερη ευκαιρία στους συνδρομητές

Μέχρι και τις 30 Ιουλίου οπότε και έληξε η προθεσμία δήλωσης των καρτοκινητών, είχε ταυτοποιηθεί περίπου το 95% των ενεργών συνδρομητών. Φαίνεται πως έστω και την ύστατη στιγμή, οι κάτοχοι καρτοκινητών τηλεφώνων έσπευσαν μαζικά να τα δηλώσουν στα ανάλογα καταστήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις και των τριών εταιριών, είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που αγγίζει το 80% προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

Από την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουλίου, σε όσα καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν δεν μπορούν πλέον να το χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο, όσοι συνδρομητές έχασαν την προθεσμία της ταυτοποίησης δε σημαίνει ότι χάνουν απαραίτητα και τον αριθμό τους. Αυτοί έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, έως τις 30 Ιανουαρίου 2011, να περάσουν από τα κατά τόπους καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης των εταιριών, να δηλώσουν, ακόμη και εκπρόθεσμα τα στοιχεία τους και να επανασυνδεθεί το κινητό και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί τυχόν υπόλοιπο που υπήρχε διαθέσιμο πριν από την φραγή, ενώ διατηρείται και το νούμερό τους.

Υπενθυμίζεται ότι για να ταυτοποιήσει κάποιος το κινητό του θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Έκαναν φτερά 1,3 εκατ. ευρώ


Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ «άφαντος» είναι από σήμερα το πρωί και ο 35χρονος κεντρικός διαχειριστής (ταμίας).

Η απουσία του ταμία σήμερα το πρωί, που δεν προσήλθε στην εργασία του όπως αναμενόταν, αλλά προπαντός η διαπίστωση ότι στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν… ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε, αφού σήμερα ήταν ημέρα πληρωμών, κινητοποίησαν την τοπική διοίκηση των ΕΛΤΑ, που με τη σειρά της ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση και παράλληλα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Μάλιστα, λόγω του γεγονότος σήμερα, σε ορισμένες περιοχές του νομού σημειώθηκε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από σήμερα και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.

Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού σχολώντας από τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του. Φέρεται δε, να χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε υποτίθεται στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές.

Πάντως στελέχη των ΕΛΤΑ απέφυγαν σήμερα να αναφερθούν στο θέμα παραπέμποντας στα αποτελέσματα τόσο του εσωτερικού ελέγχου όσο και στην έρευνα των αστυνομικών. Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατέθεσαν η σύζυγος του διαχειριστή, στελέχη όσο και εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα οι οποίοι ήρθαν τελευταία φορά σε επαφή την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με τον 35χρονο για να απαντηθεί το κυρίαρχο ερώτημα αν η αδικαιολόγητη απουσία του χθες, συνδέεται και με το απολεσθέν ποσό.

Ο 35χρονος, που χθες τουλάχιστον δεν είχε εντοπισθεί ούτε είχε δώσει σημάδια ζωής, είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου, ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.

Δεν θα γλιτώσει κανένας!!


Ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Elatte»

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ορίστηκε χθες ως νέος διοικητής του ΙΚΑ, και ο ίδιος θεωρεί αυτή τη θέση ως μια «πρόκληση» για να ανατάξουν τα προβλήματα στο μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό της χώρας.

Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι θα αξιοποιήσει τον Αύγουστο για να μελετήσει τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ ανέφερε ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα δράσης για το 2011 που θα αφορά στα μεγάλα προβλήματα, όπως είναι η εισφοροδιαφυγή και οι μεγάλες δαπάνες για τη φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όσον αφορά την εισφοροδιαφυγή ο νέος διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Για εμάς οι εργοδότες είναι ίδιοι, είτε είναι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Αν δεν έχουν έρθει μέχρι τον Οκτώβριο για να κάνουν χρήση της ρύθμισης που υπάρχει για αποπληρωμή των χρεών τους, θα λειτουργήσει ο νόμος και θα μπουν λουκέτα».

Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, είναι να μειώνεται η εισφοροδιαφυγή κάθε χρόνο κατά 5%.

1.000.000 άνεργοι....


Ανεργία σε ποσοστό 20% το φθινόπωρο βλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, με τον απόλυτο αριθμό των ανέργων να υπολογίζεται ότι θα φθάσει στο ένα εκατομμύριο.

Όπως γράφει το nafteboriki.gr, με βάση στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία, που επεξεργάσθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ, Γ. Κρητικίδης, το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας δείχνουν ότι το εργατικό δυναμικό της χώρας υπολογίζεται σε 5.012.392, από τα οποία 4.425.625 είναι απασχολούμενοι, 568.767 είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας εμφανίζει αύξηση κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2009 (11,7% έναντι 9,3%).

Οι απασχολούμενοι αναλογούν στο 61,2% του παραγωγικού πληθυσμού ενώ σε ό,τι αφορά τους νέους η απασχόληση ατόμων έως 29 ετών ανέρχεται σε 756.100 και αναλογεί στο 17,1% των απασχολούμενων.

Από τη μείωση της απασχόλησης πλήττονται περισσότερο οι άνδρες (οκτώ στους δέκα ανέργους) με 50.700 άνδρες περίπου έναντι 9.470 γυναικών.

Σε σχέση με πέρσι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 124.420 άτομα, δηλαδή πάνω από το 1/4 των ανέργων του 2009 (26,7%), φθάνοντας τους 586.767.

Οι νέοι άνεργοι υπολογίζονται σε 138.290 (23,6%) ενώ οι «παλαιοί» άνεργοι ξεπερνούν τα 2/3 των ανέργων και ανέρχονται σε 448.480 ανέργους.

Οι μακροχρόνια άνεργοι (όσοι δηλαδή αναζητούν εργασία πάνω από 1 έτος) αποτελούν το 44,6% των ανέργων έναντι 41,6% που αποτελούσαν το προηγούμενο έτος (261.580 έναντι 190.840)

Ευαίσθητος ληστής.....


«Σας κλέβουμε αλλά ξανακοιμηθείτε, σε ένα τέταρτο θα έχουμε τελειώσει»!

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές βρέθηκαν ιδιοκτήτες σπιτιού που ξύπνησαν και βρήκαν τους «εισβολείς» να τους... κλέβουν.

«Παρακαλώ, ξανασκεπαστείτε … Δεν θα αργήσουμε! Μόνο ένα τέταρτο θα κάνουμε!», άκουσαν αποσβολωμένοι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού να τους λένε οι... ληστές τους.

Το περιστατικό καταγράφηκε στην περιοχή Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας όπου το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της μια ομάδα διαρρηκτών που δρουν ανενόχλητοι στα σπίτια της περιοχής, όπως γράφει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Σε μια περίπτωση οι δράστες αποχαιρέτισαν με… ευγένεια τα θύματά τους λέγοντας «χαιρετούμε, καλό βράδυ…».

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής αφενός ανησυχία και φόβο για ενδεχόμενα νέα «χτυπήματα» αφετέρου έκπληξη για τον τρόπο αντίδρασης των δραστών.

ΣΔΟΕ και εισαγγελέας σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία


Σε πανελλαδικό επίπεδο επεκτείνεται πλέον η εισαγγελική έρευνα για τις υπερτιμολογήσεις, τις μίζες και τις παράνομες προμήθειες υγειονομικού υλικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με τη συμμετοχή του ΣΔΟΕ, της Επιτροπής για το ξέπλυμα χρήματος, ακόμα και ξένων διωκτικών αρχών.

Εκτός από την εντολή Παπακωνσταντίνου για τη διενέργεια 10 διαχειριστικών ελέγχων σε ΤΕΙ, Νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις -μεταξύ αυτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης- η έρευνα επεκτείνεται σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία, δράση αναλαμβάνουν, με εντολή εισαγγελέα, και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Η σχετική παραγγελία προς όλους τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για να διενεργήσουν σχετική ποινική προκαταρκτική εξέταση, δόθηκε αρχικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, με αφορμή τις αποκαλύψεις που για την απίστευτη κακοδιαχείριση και τις πρωτοφανείς υπερκοστολογήσεις που αποτελούν γάγγραινα για τον τομέα της υγείας,

Τι ερευνούν:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ θα συνδράμει την προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα απιστίας, σε βαθμό πλημμελήματος ή και κακουργήματος, ανάλογα με τη ζημιά που υπέστησαν τα νοσοκομεία και το Δημόσιο.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ καλούνται να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις προμήθειες υγειονομικού υλικού και φαρμάκων για να διαπιστώσουν κατ' αρχήν εάν υπήρξαν παράνομες κατευθείαν αναθέσεις και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, όπως καταγγέλλεται, τους αρμόδιους επιθεωρητές κ.λπ.

Οι έρευνες θα εντοπίσουν συγκριτικά στοιχεία τιμών για φάρμακα, αναλώσιμα κ.λπ. σε αντίστοιχες προμήθειες άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις υπερκοστολόγησης που κυμαίνονται από 200% έως και 2.500%!

Ήδη στην Αθήνα έχουν συγκεντρωθεί εντυπωσιακά στοιχεία για υπερκοστολογήσεις σε διάφορα υγειονομικά υλικά, ενώ σύντομα αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα σε υποθέσεις με άμεση διασύνδεση στο εξωτερικό.

Πηγή:http://www.protothema.gr/