Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών

Και περαίωση για όλους εξήγγειλε ο Παπανδρέου

«Είχαμε δεσμευτεί για τη σταδιακή μείωση του συντελεστή των κερδών που δεν διανέμονται στους μετόχους, αλλά μένουν στην επιχείρηση για να γίνουν νέα επένδυση, είπε ο πρωθυπουργός», εξηγώντας ότι «δίνουμε ώθηση στην επιχείρηση που λειτουργεί και προσπαθεί να επιβιώσει επιταχύνοντας τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20% σε ένα χρόνο - από το 2011».

Όπως διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός, «ένα ισχυρό κίνητρο για επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα. Η χώρα μας χρειάζεται και μεγάλες επενδύσεις. Από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Γι’ αυτό δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο διευκόλυνσης των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Ένα ευέλικτο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και διοικητικών δομών για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων και έργων. Έργα που δημιουργούν νέες και σταθερές θέσεις εργασίας. Με ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς δεκαετούς ορίζοντα από τη δημιουργία της επένδυσης. Για να έχει ο επενδυτής τη σιγουριά και να μπορεί να επενδύει με ασφάλεια.

Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες για όλες τις επενδύσεις, μικρές ή μεγάλες. Στους επόμενους μήνες, θα δημιουργήσουμε ένα Συμβούλιο Επενδύσεων με τους πιο διακεκριμένους επενδυτές και επιχειρηματίες του εξωτερικού.

Και για πρώτη φορά γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, να συνδυάσουμε την έρευνα, την τεχνολογία και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Ξεκινώντας από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Όπου για πρώτη φορά θα συνεργαστούν οι φορείς της έρευνας, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας μέσω του μνημονίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας».

Για τις επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός εξήγγειλε:

* μείωση φόρου 20% αντί 24% από το 2011 για εταιρίες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους.

* 10ετές εγγυημένο σταθερό φορολογικό καθεστώς για τη δημιουργία μεγάλων επενδύσεων.

Επιπλέον προανήγγειλε:

* οικονομικές παροχές (πετρέλαιο θέρμανσης;) στους χαμηλόμισθους, μέσα στο χειμώνα, εφόσον όμως αυξηθούν τα κρατικά έσοδα τους επόμενους μήνες.

* κίνητρα 1 δισ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε 175.000 επιχειρήσεις για 350.000 θέσεις εργασίας.

* προγράμματα αυτασφάλισης και κοινωνικής εργασίας για ανέργους 54-65 ετών.

* υπηρεσίες υγείας για όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους, από τα τέλη του 2010.

* «Κάρτα πολίτη» με ασφαλιστικά και προνοιακά δικαιώματα για όλους (πριν τα τέλη του 2011).

Αρχική ΣελίδαΟ,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ Άμα ο αρχιτέκτονας είναι ερωτευμένος...


Ξεχνάει ρε παιδιά, ξεχνάει!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ


Συμπληρώνοντας 11 μήνες στον πρωθυπουργικό θώκο
ο υιός της Μαργαρίτας διαλέγει την 9η επέτειο της καταρρεύσεως των διδύμων πύργων, για να εγκαινιάσει, στις 11/9, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και να προαναγγείλει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ο ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΙΤΑΛΗ

1. Ετών 56, γεννημένος στο χωριό Μάνδαλο του Νομού Πέλλας, πατέρας 3 ανήλικων παιδιών και σύζυγος εκπαιδευτικού ανάπηρων παιδιών.
2. Σπουδές: Γυμνάσιο στα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (Διεθνείς Σχέσεις), ειδίκευση το Georgetown της Ουάσιγκτον στη Λατινική Αμερική...
...3. Κοινωνική παρουσία:
• 1973, τραυματίζεται και συλλαμβάνεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
• 1974, απολύεται από τον στρατό με ανήκεστη βλάβη της υγείας.
• 1975-1979, συμμετέχει σε δράσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και δημοσιογραφεί σε διάφορα μικρά και μεγάλα έντυπα. Δραστηριοποιείται στις μεγάλες κινητοποιήσεις της περιόδου.
• 1976, εμπλέκεται στους αγώνες των Πολισάριο για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.
• 1981, επισκέπτεται την Νικαράγουα και συμμετέχει στο κίνημα των Σαντινίστας.
• 1983, στο Ελ Σαλβαδόρ, συμμετέχει στο FMLN κατά του δικτάτορα Ναπολεόν Ντουάρτε.
• 1986, κατατάσσεται μόνιμα στον Λαϊκό Στρατό των Σαντινίστας στη Νικαράγουα.
• 1987, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του (Μάνδαλο Ν. Πέλλας) του και ιδρύει το ανεξάρτητο Συνδικάτο Αγροτών Πέλλας Ημαθίας.
• 1994-1999, επισκέπτεται τη Σερβία ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής. Επιστρέφει και πάλι, οργανώνοντας την Πατριωτική Οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» με έδρα το Σεράγιεβο. Αγωνίζεται και συντονίζει αγώνες κατά των Νατοϊκών δυνάμεων.
• 1995, σύμβουλος της Προεδρίας της Σερβικής Δημοκρατίας, του απονέμεται ο βαθμός του Ταγματάρχη Ε.Τ.
• 1997 του απονέμεται το ανώτατο μετάλλιο του Σερβικού Έθνους.
• 2000, οργώνει τον μακεδονικό κάμπο, οργανώνοντας του αγρότες σε ενιαίο συνδικάτο. Διώκεται.
• 2005, φυλακίζεται στις φυλακές των Διαβατών για τη δράση του κατά των Βιομήχανων της Βόρειας Ελλάδας.
• Την δεκαετία 2000-2010, συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης πατριωτικού πολιτικού χώρου, (Πολιτική Άνοιξη, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αναγέννηση).
• 2009, οργανώνει 2 αποστολές για την απελευθέρωση του Σκοπιανού φιλέλληνα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
• Την ίδια περίοδο οργανώνει το κίνημα κατά των ιδιωτικών διοδίων των εθνικών δρόμων.
Πηγή : http://karatzova.blogspot.com/2010/09/blog-post_7232.html

Ένας «δικός» μας άνθρωπος στις εκλογές


Ένας «δικός» μας άνθρωπος, ο συνάδελφος Αλέξης Χριστινάκης,αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στο Δήμο Αχαρνών – Αστερουσίων, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο του Δήμου Ν. Καζαντζάκη Ρούσο Κυπριωτάκη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει δείξει δείγματα γραφείς, έχει ασχοληθεί με επιτυχία στην αθλητική δημοσιογραφία και καθώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθεί με τα κοινά,πρέπει να σημειωθεί ότι είναι άφθαρτος (στην πολιτική γλώσσα),είναι νέος, αγαπάει τον τόπο του και έχει αρκετή όρεξη να προσφέρει…

πηγη: http://www.notosportnews.gr/index.webman?section=localnews&id=501

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που η ανθρωπότητα άλλαξε!


Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις 08:45 όλος ο κόσμος πάγωσε και η ιστορία άλλαξε για πάντα. Τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν από εκείνη την εφιαλτική ώρα.Η υπερδύναμη Αμερική γονάτισε στην τρομοκρατία και όλος ο κόσμος άλλαξε ρότα μέσα σε λίγα λεπτά.

Ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines με 92 επιβαίνοντες προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο οποίος τυλίγεται στις φλόγες. Ο χρόνος παγώνει! Όλος ο κόσμος συνταράσσεται και μέσα σε δευτερόλεπτα η φρικιαστική εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου.

Επικρατεί χάος και πανικός. Στην αρχή όλοι νομίζουν και κάνουν διάφορα σενάρια. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει γίνει και άλλοι τόσοι δεν ξέρουν τι έχει γίνει. Μόνο χάος και πανικός. Μέσα στον βόρειο Πύργο υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι. Πανικός και εκεί. Τέτοιος πανικός που τα τηλεοπτικά συνεργεία καταγράφουν απελπισμένους να πηδάνε από 100 ορόφους για να σωθούν και φυσικά να σκοτώνονται ακαριαία.

Στη Νέα Υόρκη επικρατεί πανδαιμόνιο. Σωστικά συνεργεία, τηλεοπτικά συνεργεία και πλήθος κόσμου σπεύδει στο σημείο. Εκείνη την ώρα γίνεται το ανήκουστο. Ένα δεύτερο σκάφος με 64 επιβαίνοντες προσκρούει μπροστά σε όλες τις τηλεοπτικές κάμερες στον Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει μπροστά στα μάτια της. Η τραγωδία δεν έχει τέλος όμως με την Αμερική να έχει παραδοθεί εξ ολοκλήρου στο αρρωστημένο μυαλό των τρομοκρατών. Η τραγωδία όμως δεν έχει τέλος! Στις 09:43 η πτήση 77 της American Airlines από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Λος Άντζελες προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει.

Παγκόσμιος συναγερμός. Όλα τα κυβερνητικά κτίρια της Αμερικής όπως ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο εκκενώνονται, ενώ οι εντολές είναι σαφείς! Οτιδήποτε αεροσκάφος κινείται κοντά σε κτίρια να καταρρίπτεται άμεσα. Σε όλες τις χώρες επικρατεί πανδαιμόνιο με τις αστυνομίες όλων των χωρών να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και στα αεροδρόμια απίστευτο χάος.

Και ενώ επικρατεί χαμός, η τραγωδία συνεχίζεται, αφού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους που καταπλακώθηκαν από τόνους τσιμέντους και το Μανχάταν να καλύπτεται από ένα τεράστιο κύμα σύννεφο σκόνης.

Μετά από μέρες ερευνών έγινε γνωστό ότι υπήρχε άλλο ένα αεροσκάφος που προοριζόταν να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι οι επιβάτες εξεγέρθηκαν εναντίον των τρομοκρατών με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Πιτσμπουργκ, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, πριν ίσως ολοκληρώσει άλλο ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Από την πρωτοφανή τραγωδία που κυριολεκτικά μέχρι και σήμερα παγώνει τις καρδιές όλου του κόσμου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι και η Αμερική εξαπέλυσε έναν αποτυχημένο αγώνα κατά της τρομοκρατίας με άλλα τόσα θύματα στο Αφγανιστάν και χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμα να συλλάβουν τον εγκέφαλο όλης αυτής της φρίκης, τον πολυεκατομμυριούχο τρομοκράτη, Οσάμα Μπιν Λάντεν για τον οποίον οι φήμες κατά καιρούς οργιάζουν.

Η φρίκη αυτού του τρομοκρατικού χτυπήματος είναι δύσκολο να περιγραφτεί. Το σίγουρο είναι όπως όλοι λένε, ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Και είχαν δίκιο. Άλλαξε ο κόσμος.
www.newsit.gr