Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Φωτοβολταϊκά με δάνεια από τη Marfin


Η τράπεζα εγκαινιάζει νέο πρόγραμμα δανεισμού

Η Marfin Egnatia Bank δημιούργησε μία σειρά δανείων με την επωνυμία «Marfin sun στο σπίτι σου» για ιδιώτες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη ή στο δώμα του κτιρίου που έχουν στην κατοχή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 προτάσεις και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τη λύση που ανταποκρίνεται πληρέστερα στις δικές του ανάγκες:

- καταναλωτικό δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις

- δάνειο βελτίωσης με εκχώρηση σύμβασης συμψηφισμού με τη ΔΕΗ

- δάνειο βελτίωσης με προσημείωση ακινήτου και εκχώρηση σύμβασης συμψηφισμού με τη ΔΕΗ

Στα εν λόγω προγράμματα που γίνονται με απλές και γρήγορες διαδικασίες υπάρχει ευελιξία στην αποπληρωμή με διάρκεια χρηματοδότησης έως και 25 έτη, ελκυστικά επιτόκια και δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου από τα έσοδα της επένδυσης.

«Κόπηκαν» δέκα κολέγια


Από το υπουργείο Παιδείας

«Πράσινο φως» στα 30 από τα 40 κολέγια που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα για χορήγηση άδειας λειτουργίας. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Άννα Διαμαντοπούλου, το υπουργείο Παιδείας δεν ενέκρινε τις άδειες σε 10 κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Τα «μετεξεταστέα» κολέγια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια, ενώ τουλάχιστον δύο είχαν ελλιπή σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού ή δεν είχαν καμία σύμβαση.

Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ενώ το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), που έκανε τους ελέγχους και εισηγήθηκε την αδειοδότηση, θα συνεχίσει να ελέγχει τόσο τα κέντρα που πήραν ήδη την άδεια, αλλά θα διερευνά και πόσα άλλα τυχόν λειτουργούν χωρίς να έχουν πάρει άδεια και τα οποία, θα πρέπει να κλείσουν.

Από αυτούς που πήραν άδεια, θα λειτουργήσουν τα τμήματα εκείνα τα οποία έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Για παράδειγμα, υπήρχαν κέντρα που λειτουργούσαν δέκα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά δεν είχαν και για τα δέκα αντίστοιχη σύμβαση με τα μητρικά τους πανεπιστήμια. Έτσι, πήραν κανονικά την άδεια για αυτά που διέθεταν σύμβαση και για τα υπόλοιπα υπέβαλαν πρόγραμμα σπουδών, το οποίο για άλλα εγκρίθηκε και για άλλα απερρίφθη.

Αυτά τα τμήματα για τα οποία δεν ελήφθη άδεια, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον είκοσι κέντρα μεταλυκειακών σπουδών δεν υπέβαλαν καν φάκελο για να πάρουν την άδεια λειτουργίας.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε, ότι τον όρο κολέγια μπορούν να τον χρησιμοποιούν, πρέπει όμως απαραιτήτως να αναγράφουν συγχρόνως, ότι είναι κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/22342/kopikan-deka-kolegia/

Η τραγωδία στο Ηράκλειο...


Στον Δημήτρη Κασσαβέτη, πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ανήκει το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο χθες στο συνεργείο αυτοκινήτων, όπου σημειώθηκε έκρηξη και πυρκαγιά, όπως δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΑ- Ηρακλείου ο ιατροδικαστής, Μανόλης Μιχαλοδημητράκης.
Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατος προήλθε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων, και απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή εγκληματικής ενέργειας, λέγοντας ότι πρόκειται για ατύχημα.
Ο Δημήτρης Κασσαβέτης βρισκόταν στο χώρο του συνεργείου ιδιοκτησίας του, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο είχε κλείσει εδώ και ένα χρόνο, καθώς και η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που διατηρούσε. Όπως είπαν είχε ξεκινήσει τον καθαρισμό του χώρου, με την απομάκρυνση μηχανημάτων και άλλων αντικειμένων, προκειμένου να παραδώσει το ακίνητο στον ιδιοκτήτη του.
Ως γνωστόν από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε τραυματίστηκαν 12 άτομα, που έμεναν στα διαμερίσματα πάνω από το συνεργείο, από τα οποία τα τρία νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Κρήτης.
Στο μεταξύ η πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις για την φωτιά και τις εκρήξεις. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμάται ότι η έκρηξη σημειώθηκε από διαρροή υγραερίου σε συνδυασμό με υγρό καύσιμο

Για το Ε.Σ.Υ που...νοσεί ...

...τι χειμώνας βαρύς.....

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να αναστρέψει την αρνητική εικόνα των εσόδων κατά το α΄ εξάμηνο του φετινού έτους, προχωρά σε εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων από το φθινόπωρο. Στόχος η είσπραξη σημαντικών ποσών, τόσο από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όσο και από τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Οι πέντε «ομάδες κρούσης» που θα συγκροτηθούν θα συνδράμουν στο έργο του ΣΔΟΕ, των εφοριών και των υπηρεσιών του υπουργείου και πιο συγκεκριμένα θα επικεντρωθούν:

Στον έλεγχο της λεγόμενης «επώνυμης φοροδιαφυγής», με την αξιοποίηση στοιχείων από διάφορους φορείς, όπως είναι οι συμβολαιογράφοι, οι τράπεζες, το χρηματιστήριο, οι κτηματομεσίτες, ή οι φορολογικές αρχές άλλων κρατών.

Στην είσπραξη του ΦΠΑ, του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των άλλων παρακρατούμενων φόρων που δεν αποδίδονται στο Δημόσιο.

Στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που συνολικά υπερβαίνουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά από αυτά εισπράξιμα θεωρούνται 8 - 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στον έλεγχο της μεγάλης φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσω offshore εταιριών και ενδο-ομιλικών συναλλαγών.

Στον έλεγχο των φορολογούμενων με μεγάλα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές και σε ποιο βαθμό δικαιολογούνται από τις νόμιμες δραστηριότητές τους.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤιΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


Χθες το πρωι, Κυριακη μες τη καρδια του καλοκαιριου, χρειαστηκε να ταξιδεψω απο Βολο στην Αθηνα. Στην υπεροχη λοιπον εθνικη και χρυσοπληρωμενη μας οδο, μετα τα τουνελ του Μαλιακου και πριν τα διοδια Σχηματαριου, ο δρομος τελουσε υπο εργα με ΜΠΟΛΙΚΑ χαλικια στο διαβα του. Για κακη μου τυχη, ενα τετοιο χαλικι βρηκε τη ροδα του προπορευομενου οχηματος και εκσφενδονιστηκε στο παρμπριζ μου, προκαλωντας ρωγμη περιπου 10 ποντων η οποια μεχρι το τελος του ταξιδιου εφτασε αισιως τους 30 ! Και εδω ειναι που ξεχυλισε το ποτηρι μου γιατι κι εγω ενας απλος ανθρωπος ειμαι, χωρισμενη με δυο παιδια, που προσπαθω με χιλια ζορια να ΕΠΙΒΙΩΣΩ, να προσφερω στ' αγγελουδια μου οσα μπορω, με μισθο 700 ευρω (παλι καλα βεβαιως) αλλα δε φτανουν τ' ΑΤΙΜΑ που ομως ειναι ΤΙΜΙΑ βγαλμενα κι εννοειται ολα δηλωμενα και να πληρωνω τους φορους τους και την αδηφαγια τους και την ανικανοτητα τους και τα διοδια τους για ενα δρομο ΖΩΤΙΚΗΣ σημασιας που στα 37 χρονια της ζωης μου ειναι μονιμως προβληματικος! Αν ηταν δικο μου το λαθος θα το βουλωνα κι αυτο το μηνυμα απλα δεν θα υπηρχε, ομως τωρα εχω θυμωσει γιατι νιωθω αδικημενη και κοροιδο και βεβαιως δε μου περισσευει ουτε ενα ευρω για να φτιαξω τη ζημια αφου με ξεζουμιζουν καθημερινα οι σωτηρες μας! Οποιαδηποτε σκεψη, σχολιο, προταση, καλοδεχουμενα εναγωνιως. Ευχαριστω για το χρονο σας και για την υπαρξη σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ

Αυξήσεις? We are the champions.......


Σταθερά πρώτη είναι η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Σταματήστε να "βγάζετε το άχτι σας" στους μετανάστες...Λαμόγια...ε λαμόγια!!


Έκθεση κόλαφος για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στην μεταχείριση των παράνομων μεταναστών από τη Διεθνή Αμνηστία.

Ρόμπες...για τα φιλόζωα αισθήματά μας?


Απογοητευμένη από την εικόνα που αντίκρισε στην Κρήτη σε ό,τι αφορά τα εγκαταλελειμμένα και και κακοποιημένα ζώα δηλώνει Γερμανίδα δημοσιογράφος, η οποία συγκέντρωσε υλικό για να αναδείξει το θέμα στη χώρα της...

Μανούλα-Μητέρα-Μαμά !!!


Επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει τα αυτονόητα. Η αγάπη και η τρυφερότητα της μάνας «θωρακίζουν» το παιδί και το βοηθούν να έχει λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ενήλικη ζωή του.

Φουντώνει η οργή για τα ακινητοποιημένα βυτιοφόρα


Κάποιοι περίμεναν να φύγουν για διακοπές ή θεωρούσαν αυτονόητο να μπορούν να μετακινηθούν προς τις δουλειές τους. Άλλοι περίμεναν να γεμίσουν τα καταστήματά τους με εμπορεύματα. Τουρίστες έφτασαν από όλες τις μεριές του κόσμου στην Ελλάδα προκειμένου να περάσουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον τον ιδιοκτήτη βυτιοφόρου και φορτηγού. Ο οποίος αποφάσισε να απεργήσει την ώρα που η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα πλησιάζει την κορύφωσή της κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη «μάχη» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα του κλειστού μέχρι σήμερα επαγγέλματός τους.

Η απεργία τους, έχει φέρει τους επαγγελματίες του τουρισμού στα όρια της αγανάκτησης, καθώς οι αδειούχοι αλλά και οι τουρίστες δυσκολεύονται να μετακινηθούν και να ταξιδέψουν προς τους προορισμούς των διακοπών τους.

Την ίδια ώρα, αδειούχοι και ταξιδιώτες αναγκάζονται να υποστούν το μαρτύριο της σταγόνας και της πολύωρης αναμονής στα πρατήρια καυσίμων, με την ελπίδα να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ για να μην μείνουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους.

Παράλληλα και οι έμποροι αγωνιούν για την εξέλιξη της απεργίας, καθώς αυτή ακριβώς την περίοδο που περιμένουν να «ζωντανέψει» η κίνηση, βρίσκονται με τα εμπορεύματά τους να εξαντλούνται και οι ίδιοι να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για τον ανεφοδιασμό τους.

Όσο για τους τουρίστες, κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα, έστω και με πολύωρη καθυστέρηση, λόγω της «λευκής απεργίας» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, για να βρεθούν στη συνέχεια εγκλωβισμένοι λόγω έλλειψης καυσίμων.

Κι όλα αυτά, ακριβώς την ώρα που καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια να αντιστραφεί το δυσμενές για την Ελλάδα κλίμα που διαμορφώθηκε και εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο με δεδομένο το «μύθο» που ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα...

Οδηγοί Ταξί: Οι απεργοί έχουν δίκιο

Αν και τα περισσότερα ταξί δεν είναι βενζινοκίνητα κι έτσι δεν πλήττονται άμεσα από την απεργία των οδηγών βυτιοφόρων, τα προβλήματα στην αγορά δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστους τους επαγγελματίες οδηγούς. «Υπάρχουν ελλείψεις αλλά δεν είναι ακόμα σοβαρές», δηλώνει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής Ευθ. Λυμπερόπουλος, σημειώνοντας πως «υπάρχουν προβλήματα αλλά οι απεργοί έχουν δίκιο». Όσο για το τι θα κάνουν οι αυτοκινητιστές εάν η απεργία διαρκέσει πολύ, ο κ. Λυμπερόπουλος λέει πως θα αναγκαστούν να σηκώσουν χειρόφρενο...

Βιομηχανία παραβιάσεων



Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Αιγαίο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, με εκατοντάδες τουρκικά αεροσκάφη να παραβιάζουν καθημερινά τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας και πολεμικά πλοία να πλέουν... κατά βούληση στις ελληνικές θάλασσες, χωρίς να υπολογίζουν διεθνείς συμφωνίες και νομιμότητα.

Την ώρα που η ελληνική διπλωματία υψώνει τείχος... «ψυχραιμίας» έναντι της τουρκικής επιθετικότητας και περιορίζεται στο να επιδίδει διαβήματα και μάλιστα σε ήπιους τόνους, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ προκαλούν δέος.

1.580 τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν απροειδοποίητα στο ελληνικό FIR κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2010, εκ των οποίων τα 635 πραγματοποίησαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μάλιστα όχι μόνο μεταξύ έξι και δέκα ναυτικών μιλίων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και κάτω από τα έξι ναυτικά μίλια. 185 από τα παραπάνω αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Εντύπωση προκαλεί η αντιμετώπιση των «εισβολέων» από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς έως το τέλος Ιουνίου, καταγράφηκαν μόνο 5 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά. Σε δύο περιπτώσεις οι Τούρκοι πραγματοποίησαν εικονικούς βομβαρδισμούς σε ελληνικά νησιά, ενώ ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε τον Ιούλιο.

Διάτρητες οι ελληνικές θάλασσες



Σε 25 περιπτώσεις κατεγράφη επιθετική συμπεριφορά τουρκικών πολεμικών πλοίων, εντός των ελληνικών εθνικών χωρικών υδάτων, σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές. Οι 25 αυτές περιπτώσεις δεν αφορούν στις λεγόμενες «αβλαβείς διελεύσεις», αλλά πρόκειται για σκάφη που εκτέλεσαν ναυτικούς ελιγμούς με ενεργοποιημένα τα οπλικά συστήματά τους.

Στα στοιχεία αυτά, δεν συμπεριλαμβάνονται οι έρευνες των τουρκικών ωκεανογραφικών πλοίων στο Αιγαίο, τα οποία εκτελούν έρευνες κατά παράβαση των πρωτοκόλλων της Βέρνης του 1976 και της Βουλιαγμένης του 1987, για αποχή από ερευνητικές δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή σε περιοχές αμφισβητούμενης υφαλοκρηπίδας.

Καρότο και μαστίγιο από την Άγκυρα

Βαθύτατο προβληματισμό για την ορθότητα ή μη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, προκαλεί το γεγονός ότι η παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας, έφτασε στο αποκορύφωμά της τον μήνα Μάιο, όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Αθήνα.

Όσο η ελληνική κυβέρνηση πανηγύριζε για τα αποτελέσματα της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης», η οποία παρουσιάζεται και ως προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έσπαγε όλα τα ρεκόρ, πραγματοποιώντας 156 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με... 266 αεροσκάφη.

Σάκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

Η πρώτη παρουσίαση της Sakis Rouvas Collection


Η πρώτη παρουσίαση της Sakis Rouvas Collection

Την νέα συλλογή ρούχων που φέρει το όνομά του, παρουσίασε σήμερα σε κατάστημα της Κορίνθου, o Σακης Ρουβάς. Ο Έλληνας τραγουδιστής ετοίμασε μια μοναδική collection ρούχων που θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβρη. Το event που είχαν ετοιμάσει για την παρουσίαση ήταν φαντασμαγορικό!

Ο Σάκης Ρουβάς, μόλις κατέβηκε από το γερανό φωτογραφήθηκε με θαυμαστές του και μοίρασε αυτόγραφα. Μάλιστα, από νωρίς οι φανατικές θαυμάστριές του, συμμετείχαν στο διαγωνισμό του καταστήματος Sprider Stores, που θα έστελνε μια τυχερή στα backstage της συναυλίας που έδωσε στην Κόρινθο. Ο γνωστός καλλιτέχνης επέλεξε τελικά δυο κοπέλες, για να βρεθούν μαζί του πίσω από τη σκηνή πριν τη συναυλία στο Εθνικό Στάδιο Κορίνθου!

Τα αποκαλυπτήρια της νέας του collection έγιναν με ένα μοναδικό τρόπο, καθώς η εταιρεία είχε φέρει στο χώρο ένα γερανό, πάνω στον οποίο επιβιβάστηκε ο Σάκης Ρουβάς και ανέβηκε ως την κορυφή του κτιρίου. Εκεί, τράβηξε τα σχοινιά για να αποκαλυφθεί η αφίσα της νέας του συλλογής. Χρωματιστά μπαλόνια και κορδελάκια έπεσαν από τον ουρανό και γέμισαν το χώρο, προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κοινού.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ο Σάκης Ρουβάς ανέβηκε στην εξέδρα και ξεκίνησε την παρουσίαση της collection του. Ο λαμπερός τραγουδιστής φορούσε ένα λευκό καλοκαιρινό παντελόνι, με πουκάμισο και τα αγαπημένα του γυαλιά ηλίου! Ο κόσμος τον αποθέωσε

Ερχεται το νεο Audi 7 !!!

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ κι ΕΔΩ

....οταν δύο βλήματα συναντιόνται....

ξέρετε τι συμβαίνει???

δείτε ΕΔΩ