Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»


Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, από την Υπουργό Οικονομίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, την Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, και τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση του Ειδικού Ταμείου Χρηματοδότησης «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Διαβάστε περισσότερα παρακάτω...

Tα παιδία στο σπίτι...όχι στα κανάλια..είπε το Ε.Σ.Ρ

«Τέλος» στην παρουσία ανηλίκων σε τηλεοπτικές εκπομπές βάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Με υπόμνημα που εξέδωσε σήμερα το ΕΣΡ, απαγορεύει πλέον τη συμμετοχή ανηλίκων σε εκπομπές της τηλεόρασης, σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στην εκμετάλλευση των παιδιών.

Πετάει ο γάϊδαρος???Πετάει!!!!!

Για πολλά χρόνια το ερώτημα παρέμενε αναπάντητο....τελικά οι Ρώσσοι μας δίνουν την απάντηση και το Πες τα Χρυσόστομε ήταν πάλι εκεί.....
Δείτε το....πειστείτε οτι Δεν είναι μόνο οι Ελληνες.....

Δείτε το βίντεο

Λες ν αρχίσει να "στρώνει" το πράγμα?


Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.....Επιβεβαίωσε σήμερα το Γενικό Λογιστήριο του κράτους τη σημαντική μείωση του ελλείμματος κατά 45,4% για το πρώτο εξάμηνο του έτους έναντι ετήσιου στόχου για μείωση κατά 39,5%.

Επιχορηγούνται 10.000 θέσεις εργασίας


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ από τις 23 Ιουλίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας». Το πρόγραμμα αφορά τη διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας τόσο του μόνιμου προσωπικού όσο και του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που απασχολούσαν στις 30-04-2010, υπό την προϋπόθεση επέκτασης της σύμβασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί μέρος των εργοδοτικών εισφορών των εργαζομένων, ώστε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας να διατηρήσουν το σύνολο του προσωπικού τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 18.620.000 ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, με δυνατότητα να συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Το τελευταίο χειροκρότημα για το Σωκράτη Γκιόλια

Μόλις ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια. Φίλοι και συγγενείς τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και χειροκρότησαν τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο. Ο κόσμος δε θα χαιρετήσει στην εκκλησία. Σε λίγα λεπτά ο Σωκράτης Γκιόλιας θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Ηλιουπόλεως.

Από υπεύθυνος κρεοπωλείου...καραβοκύρης


Ο έρωτας, ο βήχας και τα λεφτά δεν κρύβονται, λέει η λαϊκή παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ζεύγους Νίνο Γιαννακόπουλου και Αλεξάνδρας Πάλλη, κόρης της πρώην Υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά.

Η γη είναι στρογγυλή....η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Εμείς τελικά δεν παίρνουμε χαμπάρι....μιλάμε για 400 χρόνια σκλαβιά απο τους Τούρκους και δεν μιλάμε για τα κοντά 100 χρόνια που τα "σόγια" μας κυβερνούν...και χαίρονται κιόλας...δείτε την συνάντηση Παπανδρέου-Κυπριανού σήμερα...τι δώρα αντάλλαξαν

Δείτε το ΕΔΩ

Πληρώστε και κανένα Ναυαγοσώστη...πρίν να είναι αργά!!


Στις ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν πισίνες είναι απαραίτητη η παρουσία πιστοποιημένου ναυαγοσώστη. Ξεκινάμε απο κει....
Τον κίνδυνο πνιγμού αντιμετώπισαν μέσα σε ένα 24ωρο δύο ανήλικα παιδιά σε πισίνες ξενοδοχείων στα Χανιά της Κρήτης.

Το θέμα επαναφέρει στο προσκήνιο τη μεγάλη προσοχή που χρειάζεται από την πλευρά των γονιών όταν τα παιδιά βρίσκονται κοντά σε πισίνες.

Στο πρώτο περιστατικό ένα παιδί δύο ετών ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε στο νερό χωρίς σωσίβιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πυθμένα. Η πτώση έγινε άμεσα αντιληπτή και το παιδί ανασύρθηκε και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Με διαφορά λίγων ωρών ένα 7χρονο παιδί έπεσε σε πισίνα εν μέσω σπασμών, πιθανόν λόγω επιληπτικής κρίσης. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επίσης άμεσα.

Κύριοι ξενοδόχοι....πληρώστε κανενα επαγγελματία Ναυαγοσώστη πριν θρηνήσουμε θύματα....Θυμηθείτε...ο Αλβανός,Ρώσσος,Πολωνός,¨Ελληνας σερβιτόρος σας ΔΕΝ είναι ναυαγοσώστης επειδή ξέρει μπάνιο χωρίς μπρατσάκια...

Όλα σε μαϊμού πιά!!!!


...και πας με την καλή σου και πληρώνεις ενα κρασί 350 ετρώ και....τελικά είναι "μαϊμού"??

«Μαύρο» οικονομικό μέλλον προβλέπουν οι Έλληνες


Απαισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάσταση είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, υπέστη ισχυρή πτώση κατά 8,43%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες είναι απαισιόδοξοι και δεν ελπίζουν πως θα βελτιωθεί άμεσα η οικονομική τους κατάσταση. Γι’ αυτό άλλωστε, αποφεύγουν να κάνουν αγορές και να καταναλώνουν.

Έρχονται σιγά σιγά η μου φαίνεται?


Δεν έφτανε το «Πίρι Ρέις», έρευνες τώρα και από το «Τσεσμέ»!

Την εμφάνισή του έκανε στις 5 σήμερα τα ξημερώματα το πλοίο «Τσεσμέ» στην περιοχή της Σαμοθράκης κι ενώ το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» συνεχίζει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του Καστελόριζου.

Όπως γράφει το protothema.gr, το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενδεικτικό της προσπάθειας της Άγκυρας να κλιμακώσει τις προκλήσεις.

Το πλοίο πλέει στο μέσον της απόστασης μεταξύ της Σαμοθράκης και των ακτών της Θράκης και το πλήρωμά του έχει ενημερώσει ότι το σκάφος έχει περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών.

Το τουρκικό ερευνητικό διεξάγει υδρογραφικές εργασίες στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Σαμοθράκης αλλά σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως επιβεβαιώνεται και από τους άντρες που επιβαίνουν στο πλωτό του Λιμενικού που παρακολουθεί την πορεία του Τσεσμέ.

Τώρα ....τα πιάσαμε...


1,95 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο

Ικανοποίηση στο κυβερνητικό επιτελείο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, με την οποία το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,95 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της τρόικα, τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,05%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 3,65% της προηγούμενης έκδοση στις 20 Απριλίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 3,85 φορές, έναντι υπερκάλυψης 4,61 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 23η Ιουλίου.

newsbeast.gr

Αποκάλυψη: Το Έβερεστ όλο και ψηλώνει....και δεν φταίνε Ελληνες!!!

Από το 1953 και μετά έχουν κατακτήσει πάνω από 4000 άτομα την κορυφή του Έβερεστ και όλοι έχουν αφήσει ένα αναμνηστικό στο βουνό. Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε από κατοίκους του Νεπάλ έδειχνε ότι η κορυφή του Έβερεστ έχει καταντήσει σκουπιδότοπος.

Οι ορειβάτες που έφταναν σε αυτή λόγω της εξάντλησης και της έλλειψης οξυγόνου παρατούσαν εργαλεία και διάφορα σκουπίδια χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Παρόλο που έχουνε γίνει προσπάθειες καθαρισμού από διάφορες ομάδες, καμία μέχρι σήμερα δεν είχε αποπειραθεί να καθαρίσει την επικίνδυνη κορυφή, μέχρι που βρέθηκε η ομάδα Extreme Everest Expedition 2010.

Η ομάδα αποτελείται από 20 ορειβάτες που έφτασαν πάνω από τα 8000 μέτρα στην επικίνδυνη «ζώνη θανάτου» του βουνού και την καθάρισαν από τα σκουπίδια. Η επικίνδυνη αποστολή κράτησε 40 μέρες και υπολογίζεται ότι τα σκουπίδια που μάζεψαν ζυγίζουν 2 τόνους.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ: το νέο σήμα του Παναθηναϊκού! ΜΟΝΟ ΕΔΩ!!!


Έχουμε σε αποκλειστικότητα το νεο σήμα του Παναθηναϊκού και σας το παρουσιάζουμε ΕΔΩ

Περιπολικό παραβίασε το STOP!


Νύχτα το πήρε το δίπλωμα φαίνεται.....Στο νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκε χθες ένας 28χρονος δικυκλιστής από την Γαστούνη ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ύστερα από σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με περιπολικό της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τροχαίο συνέβη όταν ο οδηγός του περιπολικού παραβίασε στοπ με αποτέλεσμα το όχημα να συγκρουστεί με το δίκυκλο που οδηγούσε ο 28χρονος.

Βρε κρεμάστε τους!!! Τίποτα άλλο!!!


Πήγαν για ποτό και άφησαν τα παιδιά στο αυτοκίνητο!


Μια βολική αλλά πολύ επικίνδυνη λύση βρήκε ένα νεαρό ζευγάρι στο Ρέθυμνο που ήθελε να βγει για ένα ποτό αλλά δεν είχε πού να αφήσει τα παιδιά: οι γονείς πήγαν στο μπαρ κι άφησαν τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Τα παιδάκια, ηλικίας ενός και τεσσάρων ετών, άρχισαν έπειτα από λίγη ώρα να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την προσοχή των περαστικών.

Οι άνθρωποι που άκουσαν τις φωνές των δύο μικρών παιδιών ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο.

Οι γονείς συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκατάλειψης ανηλίκου.

Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι ....Κρεμάστε τους!!!

“Ξετρυπώστε” τους όλους”


Με την πολιτική εντολή “ξετρυπώστε” τους όλους” ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ που ηγείται ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελάρης βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλέον μαφιόζικη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Εισαγόμενους Ανατολικοευρωπαίους που ξεπλένουν μαύρο χρήμα νοικιάζοντας πολυτελή γιοτ για αποδράσεις λίγων ημερών.

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε...


Τελείωσαν τα ψέμματα για τους 990 που έχουν φεσώσει το Δημόσιο και παρόλα αυτά έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη.