Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτά είναι προβλήματα..

Καλημέρα, φίλοι μου, και καλή εβδομάδα! Σας εύχομαι να είστε καλά, και σας ευχαριστώ για την παρέα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Όχι, δεν αναφέρομαι στην ακρίβεια που μας έχει ξεπατώσει, ούτε στην ανεργία που χτυπάει κόκκινο, ούτε καν στην κατάρρευση του ΕΣΥ ή στη λειψυδρία που μας κάνει να σκεφτόμαστε αν θα έχουμε νερό να πιούμε αύριο. Όχι, αυτά είναι προβλήματα των μικροαστών. Ας είμαστε σοβαροί. 

Γιατί, ξέρετε, υπάρχει και το πραγματικό δράμα: Η διάσημη ψυχολόγος Κατερίνα Σαλάκα, αυτή με το χρυσοκίτρινο μαλλί που θυμίζει playmobil και το ύφος που θα έκανε και τον πιο σκληροτράχηλο serial killer να τρομάξει, έφαγε "πόρτα" στα παρασκήνια μιας συναυλίας! Ναι, καλά ακούσατε. Η "φίλη" της Μαρίνα Σάττι, το μεγάλο όνομα της μουσικής, δεν την άφησε να περάσει. Και εμείς εδώ, ασχολούμαστε με κάτι ανούσια πράγματα όπως η παιδεία που καταρρέει και η οικογένεια που καταστρέφεται.

Μα είναι δυνατόν να ανησυχούμε για το μέλλον της χώρας και την ηθική απαξίωση της κοινωνίας όταν υπάρχουν τέτοια τεράστια προβλήματα; Όταν η Μαρίνα Σάττι και οι τικτόκερς δεν μας επιτρέπουν να περάσουμε στα VIP τουράκια τους; Πραγματικά, το ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης είναι ανεπίτρεπτο.

Στο κάτω κάτω, τι αξία έχει να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ ή να μην έχεις δουλειά, όταν μπορείς να ζεις μέσα από τις ζωές άλλων, να τρέφεσαι από τα κουτσομπολιά και τις σαπουνόπερες των social media; Ας βάλουμε, λοιπόν, τα προβλήματά μας στην άκρη. Ας αφήσουμε την ανεργία και την ακρίβεια για λίγο, και ας επικεντρωθούμε στο τι έκανε η influencer που ακολουθούμε με το νέο της χτένισμα και τι είπε ο τάδε ψώνιος στο Instagram.

Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, όλοι ξέρουμε ποια είναι τα αληθινά δράματα της εποχής. Και αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή μας ή το μέλλον των παιδιών μας.