Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"NA KANOYME EΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ;"


«Σκληρή» ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. «Αυτό το χρονικό λοιπόν κρατάει χρόνια. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με συγκεκριμένες ενέργειες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπάθησε να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας του 6ου Δ.Σ. Οι εκπρόσωποι...



... της Αυτοδιοίκησης διατηρώντας σταθερά την ανεύθυνη στάση τους, επαναλαμβάνονταν με αοριστολογίες και ασάφειες. Να τονίσουμε ότι απευθυνθήκαμε σε όλους τους βουλευτές του νομού Τρικάλων και τους ευχαριστούμε θερμά για την απόλυτη αδιαφορία τους.

Και έτσι η τελευταία εξέλιξη της έξωσης μάλλον μόνο εμάς εξέπληξε δυσάρεστα. Όπως και το περασμένο καλοκαίρι που αιφνιδιαστικά το σχολείο χωρίστηκε στα δύο, έτσι και αυτό το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους και έκαναν έξωση. Και εμείς απλοί θεατές........

Η εμπιστοσύνη και η ανοχή που δείξαμε απέναντι σε αυτούς που όφειλαν να λύσουν το πρόβλημα, μας έχει θυμώσει. Εμπιστευόμαστε πια μόνο τους μαθητές και τους γονείς τους, που ΄΄πονάνε΄΄ για το σχολείο και μαζί τους θα αγωνιστούμε να λύσουμε το πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!

Μήπως να κάνουμε έναν έρανο ώστε να πληρωθούν τα ενοίκια του σχολείου; Η να υποθέσουμε ότι έχετε έτοιμη μια προσωρινή λύση για το μικρό πρόβλημα που έχει προκύψει για τα παιδιά μας; Π.χ. η γειτονική πλατεία Αγρότισσας να φιλοξενεί τους μαθητές και όταν χειμωνιάσει βλέπουμε....

Κυρίες και Κύριοι της εξουσίας, σας διαβεβαιώνουμε ότι η φωνή που εκφράζει την οργή μας, μπορεί να σας ξεκουφάνει……….»

http://www.trikalanews.gr

Διχάζουν τα “χρίσματα” το ΠΑΣΟΚ


Πολλοί από τους προταθέντες δεν είναι αποδεκτοί στις τοπικές κοινωνίες

Διχασμένο εμφανίζεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε σχέση με το αν θα πρέπει τελικά να δοθούν ή όχι χρίσματα στους υποψήφιους δημάρχους.
Μέσα στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων επικρατούν δύο αντιτιθέμενες τάσεις, με τη μία να υπεραμύνεται της “Πολιτικής στήριξης” αντί χρισμάτων και την άλλη να αντιδρά στο να δοθούν χρίσματα.

Πολλά είναι τα “παιχνίδια” ταυτόχρονα που φαίνεται να παίζουν βουλευτές σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στο Ηράκλειο, όπου υπάρχουν έντονες εισηγήσεις προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μην επιλεγεί κανένας υποψήφιος. Την ίδια στιγμή βέβαια, έντονες είναι οι διεργασίες βουλευτών, που αν και πιέζουν για να μην δοθούν χρίσματα, έχουν επιδοθεί σε αγώνα άτυπης στήριξης υποψηφίων, κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν πολλές ψήφοι.
Με βάση την διαμορφωμένη κατάσταση, η διαδικασία στήριξης υποψηφίων από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όποια μορφή κι αν έχει, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το Σεπτέμβριο. Κι αυτό γιατί, έντονος είναι ο σκεπτικισμός σχετικά με το πώς θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα λίγο πριν τις εκλογές. Έτσι, η πρώτη σκέψη της Επιτροπής Ανάδειξης υποψηφίων είναι να δώσει αρχικά “πολιτική στήριξη” μέσα στον Ιούλιο, σε όσους υποψήφιους θεωρείται βέβαιο πως θα εκλεγούν. Με βάση την ισχύουσα κατάσταση, η Επιτροπή φαίνεται να μεταθέτει για τον Σεπτέμβριο την “πολιτική στήριξη” σε υποψήφιους για τους οποίους σ’ αυτή τη φάση υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Επιτροπής κρίνεται πως γι’ αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να υπάρξει πίστωση χρόνου, έως ότου ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο.

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει επίσης με υποψήφιους που αν και απέσπασαν την στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής στο Ηράκλειο, δεν θεωρείται πως μπορούν να συμμετέχουν με αξιώσεις σε μια εκλογική μάχη. Η Επιτροπή δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχτεί το “παιχνίδι” συγκεκριμένων υποψήφιων, για τους οποίους υπάρχουν εισηγήσεις πως “παγίδευσαν” μέσω της επιρροής τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα την Νομαρχιακή Επιτροπή. Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, η Επιτροπή Ανάδειξης υποψηφίων δεν θα διστάσει ακόμα και να προχωρήσει σε διαφορετικές προτάσεις στήριξης, αν κρίνει πως υπήρξε οποιασδήποτε μορφής παιχνίδι. Ένα ακόμα ζήτημα που υπάρχει, σχετίζεται με σημαντικές καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Επιτροπή για υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι αν και “πέρασαν” από την επιλογή Νομαρχιακών Επιτροπών, δεν δείχνουν να κερδίζουν την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.
Σ’ αυτή την περίπτωση το “κόψιμο” από τα κεντρικά θεωρείται δεδομένο, αφού το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην παρούσα φάση δεν φαίνεται διατεθειμένο να ρισκάρει την επιτυχία του στο πλαίσιο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα πράγματα μοιάζουν υπερβολικά δύσκολα όχι μόνο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και για τους υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν συνεχείς αλλαγές, προβλήματα, αλλά και την αναβλητικότητα της παράταξης τους.

Η ανάγκη όμως της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων να ακολουθήσει την καλύτερη δυνατή λύση, αλλά και οι ραγδαίες αλλαγές που παρατηρούνται στο πολιτικό σκηνικό καθημερινά, φαίνεται πως δεν μπορούν να παραγνωριστούν, οπότε η μία καθυστέρηση αναμένεται να διαδέχεται την άλλη.
Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής βέβαια, δεν δείχνουν να ευνοούν πολλούς από τους υποψήφιους δημάρχους με βάση τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.
Την ίδια στιγμή παράλληλα, οι χειρισμοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μοιάζουν να δίνουν σημαντικές λαβές στους λεγόμενους “αντάρτες”. Κι αυτό γιατί, οι υποτιθέμενα ανεξάρτητοι υποψήφιοι, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό να χρησιμοποιήσουν την αναβλητικότητα αυτή προς όφελος τους, αλλά και να συνεχίζουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημολογιών προκειμένου να πλήξουν άλλους υποψήφιους.

πηγη:http://www.patris.gr/articles/183152?PHPSESSID=o937o47cs5kt1n0ft73av3d0d3

Μα πως γίνεται????


...Μα πως γίνεται να λέμε οτι πεινάει οοοοοολη η Ελλάδα και να βλέπω σήμερα το απόγευμα σε κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης και να αγοράζει κάποιος 2 καινούρια i phone 4 και να πληρώνουν 2.000 ευρω?????

βρε μήπως τα βλέπω λάθος εγώ????

Aνεργία .....καλπάζουσα



Όταν παίρνει φόρα, φόρα ανηφόρα, κανένα μέτρο δεν τη σταματά. Φυσικά ούτε ευχολόγια. Ο λόγος για την ανεργία η οποία σκαρφάλωσε στο σχεδόν 12% ανεβασμένη κατά περίπου 2 μονάδες σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο.

Στο 11,9% ανήλθε λοιπόν τον Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας έναντι 9,4% τον Απρίλιο 2009 και 11,6% το Μάρτιο 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 596.979 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.288.462 άτομα.

Επιπλέον υπήρξε μείωση της τάξης του 1,5% στους απασχολούμενους σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 και κατά 10.953 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010, μείωση 0,2%.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 27,9% και κατά 18.256 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010, αύξηση 3,2%.


....και λεω εγώ τώρα.....έτσι που τα κάνατε....να τα φάτε !!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Σπήλμπεργκ??? σιγά το σκηνοθέτη.....

Σοκαριστικές εικόνες στο κέντρο της Αθήνας. Συμμορίες «στήνουν» τροχαία ατυχήματα «μαϊμού» και ανυποψίαστοι οδηγοί πέφτουν θύματα κλοπής μπροστά στα μάτια τους.
Δείτε με προσοχή το παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο.....


Οδός Σοφοκλέους, ώρα 11 το πρωί. Ένας αλλοδαπός πλησιάζει από την πλευρά του οδηγού ένα αυτοκίνητο, βάζει το πόδι του κοντά στις ρόδες και αρχίζει να φωνάζει, προσποιούμενος ότι ο οδηγός τον τραυμάτισε. Ο οδηγός αμέσως, θεωρώντας ότι έχει προκαλέσει τροχαίο, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο για να βοηθήσει.
Την ίδια ώρα, όμως, ένας άλλος άνδρας πλησιάζει την πόρτα του συνοδηγού, την ανοίγει, αρπάζει την τσάντα που είναι τοποθετημένη στη θέση του συνοδηγού και στη συνέχεια τη δίνει διακριτικά σε τρίτο συνεργό. Μέχρι ο οδηγός να αντιληφθεί την κλοπή, οι δράστες έχουν εξαφανιστεί.

'Εβαλε αγγελία να πουλήσει το νεφρό της για να σώσει τα παιδιά της από τα χρέη!


Η απίστευτη αυτή ιστορία που μπορεί να μην είναι πρωτοφανής αλλά δεν παύει να είναι συγκλονιστική εκτυλίχθηκε στα Ιωάννινα.

Μια γυναίκα 52 ετών τηλεφώνησε σε τοπική εφημερίδα και ζήτησε να...να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της. Ο λόγος; Να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη.

'Οπως γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ, η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας.

Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

«Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη.

'Ετσι, τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» με φωνή που έτρεμε.

Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα.Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε.

Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής:“Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.

Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της. Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων.

Ετσι και έγινε. Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα.

Η διεύθυνση της εφημερίδας τηλεφώνησε στην γυναίκα και έμαθε την ιστορία της.

Τους εξήγησε ότι έπρεπε να βρει άμεσα χρήματα για να μην μπουν τα παιδιά της στη φυλακή. Χρωστούν πολλά και νιώθουν αβοήθητοι. Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί να εργαστεί επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο άντρας της, ο οποίος είναι αγρότης, μόλις που βγάζει τα προς το ζην.

Η περίπτωση της 52χρονης είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη «ανέβασε» ανάλογη αγγελία στο Διαδίκτυο. Πούλαγε το νεφρό του αντί 150.000 ευρώ. Ηταν άνεργος για περισσότερο από χρόνο και πνιγμένος στα χρέη...

axiaplus.gr

Αρχισαν τα όργανα....


Το οτι η Χαλκίδα υποφέρει από τοκογλύφους είναι κρυφό μυστικό! Πολλοί επιχειρηματίες που δεν έχουν "πρόσωπο" στις τράπεζες έχουν καταφύγει σε εξωτραπεζικό δανεισμό!...

Η κατάσταση όμως φαίνεται να φεύγει εκτός ελεγχου! Νωρίτερα άγνωστοι εισέβαλαν σε καφενείο στη Νεάπολη και έβγαλαν σηκωτό ένα θαμώνα!

Τον πήραν σηκωτό και στη μέση του δρόμου γρονθοκοπήθηκε και αιμόφυρτοςπαρελήφθη από το ασθενοφόρο που ειδοποίησαν οι θαμώνες του καφενείου σε κατάσταση αναισθησίας! Η κατάσταση του είναι πολυ σοβαρή ...Άρχισαν τα όργανα...

...και ερωτώ....


Με το ζήτημα της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς υπάρχουν κι άλλες
παράμετροι που δεν έχουν ειπωθεί..
Όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με την T Bank (πρώην Aspis Bank) στην
οποία πλέον το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο κύριος μέτοχός της με
33% και που μέχρι πριν από λίγες μέρες τουλαχιστον υπήρχε το
ενδεχόμενο συγχώνευσής τους...
Τώρα??....και ας σταματήσω να σκέφτομαι γιατί.....θ αναρωτηθώ τι γίνεται και με την Ασπίς Πρόνοια και τους 1.100.000 πελάτες της????γιατί κάνουν "την παλαβή" όλοι???

Αυτοί θα μας τρελάνουν!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τουΤαχυδρομικού Ταμιευτηρίου Γεώργιος Σίδερης αποκάλυψε στον"Αθήνα 9,84" πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποτελεί κρατική περιουσία, δάνεισε στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω έλλειψης ρευστότητας της τελευταίας, το ποσό των 350 εκ. ευρώ...

για να δούμε τι θα βγεί απο αυτή την ιστορία....


Οι « ξεσκέπαστες» της… Βουλής


Εμένα με σταμάτησαν για κράνος και.....360 ευρώ λεει....

Δεν καταλαβαίνουν… τίποτα από νόμους του Κράτους και κάνουν του κεφαλιού τους.

Η μία δείχνει «μαγκάκι» με στριφτό τσιγάρο, απλό ντύσιμο και… αριστερή κατάσταση. Η δεύτερη δείχνει να μην αντέχει άλλο την… υποκριτική, και αφού δεν γουστάρει να το κάνει, γιατί να το φορέσει;

Δεν μιλάμε για τις «ξεσκέπαστες» που λέει η διαφήμιση της Βερνιλάκ, αλλά για δύο συμπαθητικές κατά τ’ άλλα βουλευτίνες, την νεαρά βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και την βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη.

Τι κοινό έχουν οι δύο κυρίες; Τόσο η μία όσο και η άλλη δεν φοράνε ποτέ κράνος όταν ανεβαίνουν στη μηχανή. Έρχονται στο Κοινοβούλιο, αλλά και φεύγουν… ξεσκέπαστες!

Σιγά, μην «παραβούν» τον κανόνα οι οδηγοί τους! Ποιος θα τους γράψει;

...και να μην τα βάλουμε μόνο με τις δύο συμπαθητικές κυρίες......ξέρετε πόσους αστυνομικούς εχω πετύχει κι εγω κι εσείς σιγουρα χωρίς κρανος.......????

θα ξεκινήσω να τους βγάζω φωτογραφία και να σας τους στείλω....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Βρε άντε να δέσετε μια κοτρώνα στο λαιμό σας...ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ !!!

Με αυτό το έγγραφο - ντοκουμέντο τα μεγάλα θέματα είναι δύο!

Δείτε πόσα χρήματα έχουν πάρει δάνεια σχεδόν όλα τα κόμματα από τις τράπεζες για επιχορηγήσεις που ΘΑ τους έδινε το κράτος μέχρι το 2015! Πήραν δηλαδή τα χρήματα που δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν για να πάρουν!!!
Δείτε ΕΔΩ ΜΟΝΟ
Και το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει δάνεια από την Πειραιώς και την ΑΤΕ οι οποίες έχουν συμφωνήσει για να γίνει η συγχώνευση. Με ...


απλά λόγια, όποιος αντιδράσει στην συμφωνία ας...κοπιάσει! Με τόσο μεγάλα δάνεια που έχουν πάρει και φθάνουν τα 100 εκ. ευρώ που θα βρούν να κάνουν διακανονισμούς από την στιγμή που η κάνουλα για τον φτωχό πολίτη έχει κλείσει; Είναι δυνατόν να έχουν πάρει χρήματα μέχρι το 2015 για ποσά που εγκρίθηκαν προ ΔΝΤ; Που ήξεραν ότι θα καταφέρουν να πάρουν από τις επιχορηγήσεις τόσο μεγάλα ποσά και έσπευσαν να πάρουν δάνεια;

Ακούστε το κι αυτό :Ορκίζονται οτι δεν πήραν ποτέ φακελάκι !!!


Σε μια εποχή που τα σκάνδαλα για την υγεία «σκάνε» το ένα πίσω από το άλλο και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος δέχεται τη χλεύη και την κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας οι γιατροί στο νοσοκομείο «Αττικόν» αντιδρούν με μια πρωτοφανή κίνηση. Τι κάνουν; Υπογραφούν σε μια λίστα ότι δεν έχουν πάρει πότε φακελάκι!

Μάλιστα τουλάχιστον 50 γιατροί του νοσοκομείου δηλώνουν πρόθυμοι να υποβληθούν σε κάθε έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων, από κάθε αρμόδιο ελεγκτικό οργανισμό του κράτους.

Εκτιμάται δε, ότι ο αριθμός των υπογραφών θα αυξηθεί σημαντικά όταν θα τελειώσει η επίσχεση εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από τον περασμένο μήνα εξαιτίας των περικοπών που γίνονται στις εφημερίες τους.

Το έγγραφο που θα αποσταλεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Οι παρακάτω νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε απερίφραστα ότι παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας του τραπεζικού μας απορρήτου , όσον αφορά εμάς και τις οικογένειες μας έναντι πάσης κρατικής ελεγκτικής αρχής. Είμαστε διαθέσιμοι να δεχτούμε κάθε είδους και μορφής «πόθεν έσχες», παραιτούμαστε επίσης από το δικαίωμα μας να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της έρευνας από κάθε «πρόσχημα» του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αντίθετα δηλώνουμε την μοναδική απαίτηση μας την δημοσιοποίηση κάθε ελέγχου που θα γίνει και μας αφορά.

Το «τεχνικό» μέρος της παραίτησης του δικαιώματος μας ας μας τον υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές.

Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα διαρρεόμενα στα ΜΜΕ για μίζες φακελάκια και δηλώνουμε ότι ζούμε μόνο με νόμιμες αποδοχές.

Απαιτούμε από τη πολιτεία να δείξει την ανάλογη «πυγμή» που δείχνει στη περικοπή των αποδοχών μας και των εφημεριών μας και σ’ αυτούς που τόσα χρόνια πλούτισαν από τη παραοικονομία».

"Διπλοθεσίτες και Πανεπιστήμιο Αθηνών"


"Με αυτά που γίνονται στο Ε.Κ.Π.Α. είναι να αναρωτιέσαι πότε θα επέμβει εισαγγελέας!
Ενώ το Πανεπιστήμιο Αθήνας κλείνει για θερινές διακοπές στις 15 Ιουλίου, ο Πρύτανης του Δ. Ασημακόπουλος προγραμμάτισε συνεδρίαση συγκλήτου την 28η Ιουλίου. Πρώτη φορά γίνεται σύγκλητος με όλο το πανεπιστήμιο σε διακοπές...αλλά ο λόγος προφανής: Το θέμα που ...
πρόκειται να συζητηθεί είναι ο εσωτερικός κανονισμός του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα από τα πιο κρίσιμα του ιδρύματος, καθώς συμπεριλαμβάνει και τα κριτήρια επιλογής για τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα του πανεπιστημίου. Τα κριτήρια αυτά τα έθεσε ο νυν Πρύτανης και φυσικά σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο! Αφού, λοιπόν, διόρισε «όπως» διόρισε τη γυναίκα του γενική διευθύντρια στο πανεπιστήμιο όντας ο ίδιος Πρύτανης, τώρα φροντίζει και για τους «φίλους» του!
Το θέμα με τον νυν Πρύτανη, όμως, δεν τελειώνει εδώ, καθώς διορίστηκε πολύ πρόσφατα στη θέση του προέδρου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.! Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα. Το να είσαι διπλοθεσίτης, σήμερα, μπορεί και να είναι νόμιμο.είναι όμως ηθικό? Ειδικά τις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες αυτής της χώρας, δεν είναι προκλητικό να βλέπουν τον Πρύτανη του πιο ιστορικού πανεπιστημίου της χώρας να αναλαμβάνει τα ηνία της ΚΕΔ, πριν ακόμα παραδώσει τον πρυτανικό του θώκο?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Κατά τ άλλα γκρεμίζουν τις ταμπέλες...τους τοκογλύφους ??


«Τακτοποιούμε τις εκκρεμότητες»...
Τα χαρτάκια, με τάξη αφημένα στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων, κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα για να μην τα πάρει ο αέρας, έχουν κάνει από χρόνια την εμφάνισή τους, σαν πιεστικοί διαφημιστές προϊόντων, υπηρεσιών, «μαγικών ευκαιριών». Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, και όσο μιλάμε για τη βαριά οικονομική κρίση και το δύσφορο μέλλον, πλήθυναν απότομα. Από περιέργεια αποσπάς το «δικό σου», το διαβάζεις αν σ' αφήσει η κάποια τσαντίλα σου που έβαλαν χέρι στην περιουσία σου, κι ύστερα το πετάς ή το αποθηκεύεις για ώρα χρείας («ποιος ξέρει;»). Δεν περνούν δυο-τρεις ώρες και κάποιο άλλο χαρτάκι προλαβαίνει να καλύψει την κενή θέση (πάντοτε βρίσκονται «μερικώς απασχολούμενοι», γηγενείς ή αλλοδαποί, για να κάνουν αυτή τη δουλειά) και να υποσχεθεί με τη σειρά του τα ελέη του Θεού. Μικρά ευαγγέλια ή λιλιπούτειες ουτοπίες, καμιά πενηνταριά λέξεις όλες κι όλες, κι αυτές συχνά κακοσυνταγμέντες, πάντως κεφαλαιογράμματες και με πολλά πολλά θαυμαστικά, για να ενισχύεται το μήνυμά τους και να καρφώνεται στον αμφιβληστροειδή και πιο βαθιά.

Ιδού κάποια δείγματα। Το πρώτο, πλήρως εναρμονισμένο με το κλίμα της εποχής που διανύουμε, τάζει άμεση επικουρία σε όσους δάνεια ακούνε και δάνεια δεν βλέπουν, μιας και οι τράπεζες απορρόφησαν τις γενναιόδωρες κρατικές ενισχύσεις προς όφελός τους, πιστές ίσως στον μπρεχτικό αφορισμό ότι αν είναι έγκλημα να κλέβεις μια τράπεζα, έγκλημα είναι και να ιδρύεις μια τράπεζα: «Δάνεια. Αμεσα χρήματα εντός 1 ώρας μέσω πιστωτικών καρτών. Κάρτες άδειες από μετρητά με καθυστέρηση από 2 έως 3 μήνες και με υπερβάσεις. Τακτοποιούμε τις εκκρεμότητες και παίρνετε και μετρητά στο χέρι με διακανονισμό από 12 έως 24 μήνες άτοκα. Εχεις κάρτες, έχεις μετρητά σήμερα. Τηλεφωνήστε 697.......».

Τα άλλα δύο διαφημιστικά χαρτάκια δείχνουν σαν να αποσπάστηκαν από τις σελίδες του προεκλογικού προγράμματος που αφορούσαν την (άμεση, τι άλλο) δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας (πράσινες θα ήταν οι περισσότερες, αν θυμάστε, αλλά η σχετική «αναδάσωση» ακόμα δεν λέει να φανεί), καθώς και την «πρωτοποριακή» και «απελευθερωτική» ένταξη του Διαδικτύου στην εργασιακή συνθήκη। Ευαγγελίζεται λοιπόν το ένα: «Αξιοποιήστε την ευκαιρία τώρα!!! Αυξάνοντας τα εισοδήματά σας. Στον ελεύθερο χρόνο σας. Μερική ή πλήρης απασχόληση. Ευέλικτο ωράριο. Δυνατότητα εργασίας και μέσω Ιντερνετ. Τηλ. για ραντεβού; 210........ Μην το πετάξετε! Κάποιος δικός σας άνθρωπος μας χρειάζεται» (πάλι καλά που δεν λέει μην το πετάξετε, γιατί κάποιος που το πέταξε είδε τον φούρνο των μικροκυμάτων του να σκάει ενώ ήταν σβηστός και τη γάτα του να αρρωσταίνει, όπως έγραφαν μια φορά κι έναν καιρό οι επιστολές που έπρεπε να ακολουθήσουν ολόκληρη σκυταλοδρομία για να μη βγουν σε κακό). Αναλόγως γενναιόδωρο είναι και το τρίτο χαρτάκι - αγγελία: «Ψάχνετε εξτρα εισόδημα!!! Θέλετε να συμπληρώσετε το εισόδημά σας. Ανεξάρτητη επαγγελματική ευκαιρία. Δυνατότητες μερικής ή πλήρους απασχόλησης. Ενημέρωση για ραντεβού; Τηλ. 210...... Μην το πετάξετε! Δώστε το σε κάποιον που ενδιαφέρεται».

αλήθεια, αυτούς γιατί δεν τους μαζεύει κανένας??? να ρωτήσουμε ή χάνουμε το χρόνο μας?


Εισέπρατταν και...επίδομα αλληλεγγύης!


Μπορεί να δήλωναν εισοδήματα...φτώχειας αλλά εντοπίστηκαν να οδηγούν υπερπολυτελή τζιπ και άλλα οχήματα.! Από το ΣΔΟΕ υπολογίζονται στους...6.000 οι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων που «πιάστηκαν» να δηλώνουν στην Εφορία χαμηλά εισοδήματα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουν ακόμη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης!!!

Σύμφωνα με τα Νέα, ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου 802 ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και δεκάδες ακόμα σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Εντόπισαν 449 παραβάτες με 23.021 παραβάσεις και ήδη το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στα δέκα πρώτα λουκέτα.

Παράλληλα, οι ελεγκτές κατέγραψαν τις πινακίδες των πολυτελών αυτοκινήτων που κοσμούν την είσοδο των νυχτερινών κέντρων και στη συνέχεια προχώρησαν σε διασταύρωση των αριθμών κυκλοφορίας με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους τα τελωνεία και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού με παιδιά στην Κρήτη!


Σε εξέλιξη είναι οι εντατικές έρευνες στην Κρήτη του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Κρητικό Προϊστάμενο του Σώματος, κ. Σφακιανάκη για τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος διακίνησης πορνογραφικού υλικού με....παιδιά μέσω του Διαδικτύου! Η υπόθεση προκαλεί σοκ!
Ήδη, έχουν γίνει 92 συλλήψεις σε όλη τη χώρα ενώ δέκα περιπτώσεις αφορούν σε Ηράκλειο και Χανιά, σύμφωνα με πληροφορίες! Σημειώνεται ότι έχει εντοπιστεί πολύ σκληρό πορνογραφικό υλικό με....βρέφη και ανήλικα παιδιά!

http://cretalive.gr/posts/view/2975

Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει....

"Το θεωρείτε σωστό , εγώ να δουλεύω μέχρι τα 65 ( Ι.Υ.) και να παίρνω μια σύνταξη τις πείνας , και ο δημόσιος υπάλληλος να παίρνει την συνταξαρα του , το εφ άπαξ , του και συν της άλλης η κόρη του να συνεχίζει να παίρνει την σύνταξη του πατρός της μέχρι να πεθάνει εφόσον έμεινε...
ανύπανδρη ?
Ξέρετε πόσες γνωρίζω εγώ που συζουν κανονικά έχουν και παιδιά και δεν παντρεύονται για να παίρνουν την σύνταξη ?
Δηλαδή εγώ θα δουλέψω 40 χρόνια για να πάρω καλώς εχόντων για αλλά 20 χρονιά την πενιχρή σύνταξη του ΙΚΑ και ο δημόσιος θα πάρει την συνταξαρα του δημοσίου για 20 χρόνια αυτός , συν άλλα 65 χρονιά η κόρη του.

Τελικά Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει , οι χορτάτοι φτιάχνουν νόμους για τους πιασμένους

Και μετά λέμε τι φταίει που μας έχει πάρει ο διά@@@"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ του τροκτικό

ΒΡΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΒΡΕ!!!


Διάκονος πουλούσε ...οστά "Αγίων"!


Διάκονος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου "έπιασε κότσο" Ελβετό τουρίστα! Στο σπίτι του βρέθηκαν από ναρκωτικά μέχρι αρχαία!

Ο νεαρός διάκονος, έμαθε ότι στην περιοχή βρίσκεται Ελβετός συλλέκτης και... είπε να τα οικονομήσει! Κανόνισε συνάντηση μαζί του και εκεί του είπε το παραμύθι: Mε το ανάλογο αντίτιμο ήταν διατεθειμένος να του δώσει οστά Αγίων. Μόνο που στην πραγματικότητα τα οστά των Αγίων δεν ήταν τίποτα άλλο, από ανθρώπινα οστά, που υπήρχαν σε νεκροταφεία.

Ο Ελβετός τσίμπησε και ο διάκονος έθεσε την κομπίνα σε εφαρμογή. Σε νέες συναντήσεις που ακολούθησαν του έδωσε τα... υποτιθέμενα οστά των Αγίων και φυσικά ο Ελβετός πλήρωσε αδρά! Μάλιστα για να μην κάνει ο Ελβετός... περίεργες σκέψεις, ο 24χρονος διάκονος, είχε γράψει σε όλα τα οστά που του έδωσε το όνομα Αγίου ή Οσίου. Ακόμη του έδωσε και μία ασημένια λειψανοθήκη.

Κάποια στιγμή όμως έφτασε η ώρα να επιστρέψει ο 43χρονος στην πατρίδα του και έπρεπε να περάσει από το αεροδρόμιο Μακεδονία. Έκρυψε τα οστά στις αποσκευές του και πήγε να περάσει. Ο έλεγχος όμως άρχισε να ρίχνει φως στην υπόθεση.

Στις βαλίτσες του Ελβετού συλλέκτη, βρέθηκαν 200 κομμάτια από ανθρώπινα οστά και η ασημένια λειψανοθήκη. Ο 43χρονος συνελήφθη και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είπε τα πάντα...

Πολύ γρήγορα ο διάκονος συνελήφθη και αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για έλεγχο. Εκεί βρέθηκαν 10 ναρκωτικά χάπια, 505 οστά και 15 κρανία στα οποία αναγράφονταν ονόματα Αγίων ή Οσίων, όπως και μια βυζαντινή εικόνα του 19ου αιώνα.

Βρέθηκαν ακόμα ένας βυζαντινός σταυρός του 19ου αιώνα, δύο βυζαντινά δαχτυλίδια, πέντε αρχαία και βυζαντινά νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιας Αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις Προστατευτικές Διατάξεις του Ν. περί Αρχαιοτήτων.

Οι δύο άνδρες κρατούνται στην Ασφάλεια, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση। Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τα οστά που βρέθηκαν από αρμόδιο Ανθρωπολόγο-Οστεολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.



ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ...


"ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΟΥΣΑΛΑΣ....ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΣ ...
ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ......ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ!!!!!"

πες το κι έτσι.....



....και ένα = έντεκα!!!


"Ψήφισε η βουλή την αύξηση της επιδότησης των κομμάτων κατά 11.000.000 ευρώ. Είναι απαράδεκτη, όλοι τους στην βουλή. Κόβουν από παντού τα λεφτά του κοσμάκη και αυτή από την πίσω πόρτα έκαναν αύξηση στον εαυτό τους 11.000.000. Και δεν είναι μόνο αυτό...
προκαταβλήθηκαν αυτά τα λεφτά έως και το 2016. Αυτά ακούμε και μας τρελάνουν οι βουλευτές. Πρέπει να ξεσηκωθούμε επιτέλους, να κατεβούμε στην βουλή και να το κάψουμε αυτό το μπουρ…, και να είναι και μέσα όλα τα λαμόγια (βουλευτές, συνδικαλιστές , κομματόσκυλα κλπ). Εμείς χάνουμε τις δουλειές μας και αυτοί τα ξύνουν.
Να καεί, να καεί, το μπουρ…. Η βουλή"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ε ε έρχεται.....


Ε ρε γλέντια... Κυκλοφόρησε το dvd της Λάουρας με τον αθληταρά!! Ο Γιώργος Σακελαρόπουλος δήλωσε πως "Το ότι συμμετέχω σε μια αισθησιακή ταινία δεν σημαίνει ότι θα αφήσω τον αθλητισμό".. Πάλι καλά που μας το είπες γιατί είχαμε μια αγωνία.. Οι ...
φήμες λένε.. ότι ο Γιωργάρας είναι πιο προικισμένος απο τον Ian Scot..Γιαυτό κάνουν λόγο ότι δεν φοβούνται τις συγκρίσεις οι πρωταγωνιστές..Αυτα για την ώρα!!

http://trelokouneli.blogspot.com

«Λυπάστε τους δειλούς και τους βολεμένους»


Σαν το γνωστό αναψυκτικό που πάει με όλα αυτή η κουβέντα της Κορομηλά.....
Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ρούλα Κορομηλά έγραψε για ανθρώπους δειλούς και βολεμένους, τους οποίους πρέπει να φοβόμαστε. Σε ποιούς να αναφέρεται άραγε η Ρούλα; Μήπως σε συντελεστές του "Greek Idol";
Συγκεκριμένα, η ξανθιά παρουσιάστρια έγραψε στο staτus ...
ου λογαριασμού της:
«Λυπάστε τους δειλούς και τους βολεμένους! Είναι επικίνδυνοι!» ενώ συνέχισε τονίζοντας «Επίσης, να λυπάστε εκείνους που άλλο δείχνουν και άλλο στην πραγματικότητα είναι! Είναι επικίνδυνοι!».
Τι θέλει να πεί η Ρούλα; Λέτε να έχουμε συνέχεια;

http://tvnea.blogspot.com/

Μα δεν ήξεραν τίποτα...και καλά...


Ξέρετε ποια είναι η διαφήμιση που έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα; Μια της Πειραιώς που λέει ότι:


"Πράσινη συμβουλή" και συνεχίζει με μαθήματα πράσινης ανάπτυξης. Πως είπαμε ότι θα λέγεται η νέα τράπεζα; green Bank.
Είδατε πόσο όμορφα το φέρνει η τράπεζα για την ονομασία;

Ξέρετε ότι ο Σάλλας είχε μιλήσει από πριν με όλους και για όλους. Ο Πανταλάκης είχε την ιδέα και έκανε την πρόταση για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Πειραιώς - ΑΤΕ και ΤΤ(και όχι εξαγορά από μια τράπεζα που έπαιρνε δάνειο από την άλλη)τραπεζών. Και θα μπούνε και άλλες στην τράπεζες στην ίδια συγχώνευση. Θα το δείτε.

Ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου προετοίμασαν το έδαφος τόσο καιρό με δηλώσεις αλλά δεν μπορούν να πούνε ότι γνώριζαν γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις μετοχές και το χρηματιστήριο. Απογορεύεται να πούνε ότι το γνώριζαν γιατί θα μπούνε φυλακή κάποιοι. Οπότε δεν ήξερε κανένας τίποτα. Και καλά.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9636.html

Πάμε για μπανάκι με θέα???ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΨΟΣ 55 ΟΡΟΦΩΝ!!



Πως θα σας φαίνονταν εάν κολυμπούσατε σε μια πισίνα που βρίσκεται 55 ορόφους ψηλά και είχατε την αίσθηση ότι δίπλα σας είναι το κενό? Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την εμπειρία, δεν έχετε παρά να πάτε μια βόλτα μέχρι την… Σιγκαπούρη। Η πισίνα που έχει το μήκος τρεις φορές μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, είναι η μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα του κόσμου σε αυτό το ύψος και βρίσκεται ‘σκαρφαλωμένη’ πάνω σε τρεις πύργους που αποτελούν το πιο ακριβό ξενοδοχείο του κόσμου, το Marina Bay Sands, με κόστος 4 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.


Πηγή: http://endiaferonta।com

...τώρα θα μας πούν οτι είχαν πάει τουαλέτα....


Την ώρα που η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο μεγαλοφειλέτες του δημοσίου αλλά και όσους φοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στις εφορίες, οι εφοριακοί πάνε διακοπές। Αυτό δείχνει η αιφνίδια επίσκεψη που έκανε την Τετάρτη σε εφορίες στην περιφέρεια ο ΓΓ του υπουργείου οικονομικών

Όπως διαπιστώθηκε στις ΔΟΥ εργάζονταν λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ το ΣΔΟΕ με επισκέψεις έξω από νυχτερινά κέντρα εντόπισε περίπου 6.000 ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που έπειτα από διασταύρωση στοιχείων αποκαλύφθηκε ότι δήλωναν στις εφορίες εισοδήματα κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως κατηγορηματικός πως θα εγκριθεί η δεύτερη δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, ύψους εννέα δισ., και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Τετάρτη την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Επίσης διεμήνυσε στις τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε συγχωνεύσεις αναφέροντας ότι επείγει να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες. Επιβεβαίωσε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις ενώ κατέληξε χαρακτηριστικά ότι "... θα σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση."

Εξάλλου μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε την εκτίμηση ότι η χώρα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον επόμενο χρόνο. Κληθείς να σχολιάσει την επιτυχημένη πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 1,625 δισ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρούσε την έκδοση τεράστια δοκιμασία και δεν την ερμηνεύει ως επάνοδο στις αγορές. Πρόσθεσε ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο είναι ικανοποιητική, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 46% περίπου δείχνει πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο.

...και έσονται οι τρείς εις σάρκαν μίαν....




Όπως σας είπαμε και νωρίτερα τα DEAL με την συγχώνευση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου με την τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται στα 701 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για την εξαγορά του 77,3% της...


ΑΤΕ κα του 33.04% του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. To όνομα πιθανότατα της νέας μεγάλης τράπεζας θα είναι Green Bank.

«Μάγισσες φέρτε βότανα…»


Συνέβη σε χωριό της Καρδίτσας την προηγούμενη εβδομάδα. Στην προσπάθεια των ανθρώπων του γραφείου τελετών να μεταφέρουν το φέρετρο με τον αποβιώσαντα για τη νεκρώσιμη ακολουθία, βοήθησαν και δύο συγγενείς της οικογενείας. Ο ένας εξ’ αυτών είχε το κινητό του τηλέφωνο στην ...
τσέπη απ’ το πουκάμισό του και σκύβοντας πάνω από το φέρετρο του έπεσε μέσα! Όταν ο συγκεκριμένος αντιλήφθηκε την απώλεια του τηλεφώνου παρακάλεσε τη σύζυγο του να τον καλέσει από το δικό της κι εκείνος βγήκε από την εκκλησία για να το ψάξει. Το αστείο και συνάμα μακάβριο της υπόθεσης δεν είναι ότι ένας ήχος ακούστηκε μέσα από το φέρετρο, αλλά το ringtone που είχε επιλέξει ο κάτοχος του: «Μάγισσες φέρτε βότανα…» και αντιλαμβάνεστε τι επικράτησε μέσα στον Ιερό Ναό...

http://www.kosmoslarissa.gr/

"Απαράδεκτη συμπεριφορά απο τον "διευθυντή" της Speedex Ηρακλείου Κρήτης"


"Θα ήθελα να καταγγείλω την ανάρμοστη συμπεριφορά του "Κύριου" διευθυντή της Speedex Ηρακλείου.Το περιστατικό συνέβη χθές 14/7/2010.Περιμένωντας ένα γράμμα απο το σαββάτο ή τη δεύτερα (καθώς στάλθηκε την πέμπτη) δεν έκανα κάμια ενέργεια να το αναζητήσω.Μένωντας στις Φοιτιτηκές Εστίες Ηρακλείου το καλοκαίρι αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε κτήριο και να πάμε στο διπλανό.Συνειδητοποιώντας ότι για αυτό αργεί το γράμμα πάω από το κατάστημα!Ρωτάω για το ...
γράμμα μου και ο πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος ρωτάει πότε το περιμένατε - λέω σάββατο με δευτέρα.Ψάχνει το παλικάρι κάνα 5λεπτό (οι αλήθειες να λέγονται) δε το βρίσκει και μου ζήταει ευγενικά τον αριθμό της φορτωτικής.Τον αριθμό δεν τον είχα και τον αποστολέα δεν τον έβρισκα στο τηλέφωνο και τους λέω να πάρουν στο κατάστημα της Κω να μάθουν τον αριθμό. Ο ίδιος υπάλληλος μου λέει ότι δε γίνεται και τον ρωτάω αν μπορεί να πάρει το τηλέφωνο και να μιλήσω εγώ (προφανώς γιατί δεν είχα κάρτα και γιατί δεν ήθελα να ξαναπάω στο κατάστημα άλλη φόρα μιας και το μέρος που μένω είναι μακριά).Μου παίρνει το τηλέφωνο και εκέι άρχησαν τα παρατράγουδα ! Απο την Κω μου λένε να ψάξουν στα ΔΕΠ (αυτά που δεν παραδόθηκαν και δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τον πελάτη-να σημειωθεί ότι είχαν σημειώσει λάθως το τηλέφωνο επικοινωνίας).Από το γραφείο του κυριού "διευθυντά" ακούγονται φώνες.Ο υπάλληλος της Κω μου λέει να του "πασάρω" τις φωνές.Μιλώντας μεταξύ τους ακούω με νευριασμένο τόνο (τον διακόψαμε) "Εδώ είναι Ηράκλειο έχουμε 1000 ΔΕΠ τη μέρα να το βρείτε εσείς".Καταλαβαίνει ο υπάλληλος της Κω ότι δε θα βγάλει άκρη με τον "φωνακλά" ΄ψάχνει και σε 3-4 λέπτα έχουμε τον κωδικό.Την ώρα που ψάχνει ο υπάλληλος το φάκελο άνοιγει πάλι απότομα η πόρτα της διεύθυνσης και σε έντονο τόνο ρωτάει τον υπάλληλο "Με ποιον μιλούσα στο τηλέφωνο?" "Ποιος τον πήρε?".Οταν ο υπάλληλος είπε ο πέλατης μου ζήτησε να τον πάρω ο διευθυντής απευθυνόμενος στον υπάλληλο λεει : "Γιατί τον πήρατε από αυτό το τηλέφωνο?" "Τηλεφωνικό κέντρο το κάναμε εδώ" "Τι είμαστε εδώ ΟΤΕ?"(ε τυγχάνει να δουλεύω και στον ΟΤΕ και θίχτηκα βρε αδελφέ).Όλα αυτά μπρόστα μου!!!περιμένωντας το φάκελο ένιωσα άσχημα που "έχωσα" τον υπάλληλο.Παραλαμβάνωντας το φάκελο είπα να μην το αφήσω έτσι και να του πω ότι είναι απαράδεκτος.Χτύπαω την πόρτα,άνοιγω "Να σας κάνω μια ερώτηση" λέω.Με τον ίδιο νευρίασμενο τρόπο και με τόνο "βαρύμαγκα" μου λέει "Οχι να ρωτήσεις έξω".Μα λέγονται αυτά ρε παιδιά?ΕΛΕΟΣ.Ε εκεί φόρτωσα."Οχι έσενα θέλω" απαντάω "να μου πείς το όνομα σου".Σαν σωστός "βαρύμαγκας" δε κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και με αυτοκρατορικό στυλ μου λέει το όνομα του (το γιάννης κατάφερα να κράτησω πάνω στα νέυρα μου) και ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ με καμάρι.Είναι γεματούλης και έχει και μακρυ σγουρό μαλλί - τα λέω μην τύχει και πάτε να ξέρετε που να ΜΗΝ απευθυνθείτε."Θα σου κάνω καταγγελία του λέω για αυτά που κάθεσαι και λες" "δεν είναι αυτή συμπεριφορά σε αυτόν που σε πληρώνει" "είσαι απαράδεκτος".Η απαντησή του ήταν να προσέχω γιατί οι καταγγελίες πληρώνονται!
Ο αγγενέστατος κύριος που δεν ξέρει τι σημαίνει σωστή αντιμετώπισή πελάτη προφανώς για διευθυντής δεν κάνει.Έχω δει στο κατάστημα ένα ανσανσέρ που πάει κάτω σε ένα υπόγειο.Εκεί πιστεύω θα ήταν μια χάρα να μην τον βλέπει άνθρωπος.Αν είναι όντως σωστός "βαρύμαγκας" (γιατί το έπαιξε πολύ κάλα το ομολογώ) ας βγεί να δώσει μια απάντηση να του δώσω και την άξια της κλήσης για να μην μπει μέσα η επιχείρηση - τόσα λεφτά έχουμε άλλωστε άφου δεν άκουσα τις απειλές του και σας στέλνω την καταγγέλια που θα πληρώσω όπως είπε!Τι να πω.Ας κατέβουν μερικοί μερικοί απο το κάλαμι .... γιατι και αυτό κάλαμι είναι και κάποτε θα σπάσει και θα τσακιστούν γιατί το εχουν καβαλήσει πολύ ψηλά!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/speedex_15.html

Άλμα 14,6% στις ακάλυπτες επιταγές τον Ιούνιο


Τα ποσά των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούνιο στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 14,6% σε σχέση με το φετινό Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδσε στη δημοσιότητα ο «Τειρεσίας». Στα 797,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών από τις αρχές του 2010...



Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του "Τειρεσία", οι ακάλυπτες επιταγές φέτος τον Ιούνιο σημειώνουν μείωση κατά 53,88% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήναπέρυσι

"Ξεχάστηκαν" ασκοί με αίμα στο ΚΤΕΛ


Στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας είχε... ξεχαστεί για μέρες ψυγείο που περιείχε ασκούς με αίμα!Το πρωτοφανές περιστατικό, αποτελεί απότοκο του γεγονότος ότι λόγω των περικοπών στα νοσοκομεία και μέχρι να υπογραφεί...


νέα σύμβαση με εταιρείες μεταφοράς, η διαδικασία γίνεται με φορητά «ψυγεία» μέσω του ΚΤΕΛ.

Για το θέμα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατ' αρχήν πόση είναι η ποσότητα του «χαμένου» αίματος και βεβαίως «ποιος» ξέχασε να το παραλάβει και τέλος εάν ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο για την αποστολή του, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από το Γενικό Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Από το κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας υπογράμμιζαν πάντως, ότι η εν λόγω ποσότητα αίματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.

Είτε παίδες Ελλήνων..Απίστευτο: Τους ζητούν πίσω τα απολυτήρια Λυκείου


Τελικά όλα μπορούν να συμβούν σε αυτήν την χώρα. Προ ημερών όσοι αποφοίτησαν από τα λύκεια της χώρας έλαβαν τα απολυτήρια και πριν φύγουν για τις διακοπές του καλοκαιριού, όσοι υποψήφιοι έπιασαν βαθμολογίες που.....


τους δίνουν εισιτήριο για τις σχολές της αρεσκείας τους κατέθεσαν τα μηχανογραφικά.


Τώρα, όμως καλούνται να επιστρέψουν τα απολυτήρια και να λάβουν νέα – διορθωμένα! Κι αυτό γιατί δεν είχε προβλεφθεί να αλλάξει στα απολυτήρια το λογότυπο του Υπουργείου, στο οποίο προστέθηκε το «Δια βίου μάθησης».

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=52681

Είμαστε πια πρωταθλητές....Ελλάδα: Στις χώρες με περισσότερες απατές

Στην «πεντάδα» των χωρών με τις περισσότερες παρατυπίες και απατές σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ συγκαταλέγεται η χώρα μας.

Έρευνα σε συνολικά 14 υποθέσεις στην Ελλάδα και σε 354 υποθέσεις για τους «27», διενεργούσε έως τα τέλη του 2009 η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2009 της κοινοτικής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης οι περιπτώσεις πιθανής παρατυπίας ή απάτης ήταν στην Ελλάδα 14, ενώ η ίδια η υπηρεσία έλαβε πληροφορίες από τις Ελληνικές αρχές για 34 συνολικά υποθέσεις.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της OLAF, έως τα τέλη του 2009 οι «ανοιχτές» υποθέσεις, για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία διενεργούσε έρευνα ήταν 68 στη Βουλγαρία, 48 στο Βέλγιο, 36 στην Ιταλία και από 22 στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Στην έκθεσή της, η OLAF δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο των υποθέσεων, που διερευνά για κάθε κράτος - μέλος, αλλά από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη προκύπτει ότι το 2009 «έτρεχε» ήδη έρευνα για δέκα υποθέσεις στην Ελλάδα, όταν προέκυψαν και άρχισαν να εξετάζονται και τέσσερις νέες। Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, μία τις γεωργικές δαπάνες και μία ακόμη τις άμεσες δαπάνες.


2810.gr/

Και όμως γίνεται κίνημα....


Στο Ηράκλειο της Κρήτης συμβαίνει κάτι όμορφο। Κάτι το οποίο δίνει σημάδια αισιοδοξίας για την ανεξέλεγκτη, πλέον, κατάσταση των δρόμων στα αστικά κέντρα।
Η εφημερίδα FREEVOX, η free press εφημερίδα του Ηρακλείου, έχει μετατρέψει τη βραδινή της ποδηλατοβόλτα σε μικρό κίνημα.

Κάθε Πέμπτη βράδυ στις 21:30 λοιπόν μαζεύονται απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Πέρα όμως από τις ομορφιές του αγνώριστου πλέον Ηρακλείου, οι οποίες το βράδυ κατά κοινή ομολογία αναδεικνύονται καλύτερα, περνούν και διαφόρων ειδών μηνύματα. Για παράδειγμα μία από τις ποδηλατόβολτες ήταν αφιερωμένη στους ανεκμετάλλευτους, από τους ποδηλάτες, ποδηλατοδρόμους της πόλης. Έτσι μπόρεσαν να περάσουν ένα μήνυμα προς τους υπευθύνους του Δήμου, και όχι μόνο, γνωστοποιώντας τους πως στους λιγοστούς ποδηλατοδρόμους της πόλης ένας ποδηλάτης συναντά κάδους απορριμάτων, παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καρέκλες, σταντ κ.α.

Ένα άλλο παράδειγμα των “ιδιαίτερων” ποδηλατοδρομιών ήταν το “βάλε τα καλά σου και έλα να αποδείξουμε σε όλους πως με το ποδήλατο πας παντού”. Έτσι λοιπόν παρακολουθήσαμε κάθε ηλικίας ανθρώπους, ντυμένους στην τρίχα, με τα κοστούμια τους, με τα ταγιερ τους, να ποδηλατούν αμέριμνοι στην πόλη. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συμμετέχοντες αυξάνονται συνεχώς αφού μόλις πριν τρεις ποδηλατβόλτες οι “ποδηλάτες” δεν ξεπερνούσαν του 30 ενώ την τελευταία Πέμπτη οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120.

Ας ελπίσουμε πως τέτοιου είδους κινήσεις είναι ικανές να παρασύρουν αρκετούς πολίτες για να αγοράσουν ποδήλατο, συμμετέχοντας παράλληλα σε τέτοιου είδους κινήσεις – κινήματα τα οποία δίνουν την δυνατότητα ανάδειξης όχι μόνο σαν μέσο μεταφοράς το ποδήλατο, αλλά και διάφορα κοινωνικά , καθημερινά προβλήματα που χρήζουν λύσης...


ΠοδηλαΖΩΝΤΑΣ κάθε Πέμπτη λοιπόν με την FREEVOX।

Mακάρι το παράδειγμα των Κρητικών ν ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις


Το είπε χτες ο Παπακωνσταντίνου...πλάκα μας κάνετε ε?


ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

Που να το φανταστεί ο κόσμος ότι η χτεσινή ομιλία του Παπακωνσταντίνου στη επιτροπή της Βουλής δεν ήταν τυχαία. Χτες μας είπε για λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση θα σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση...



και σήμερα μας βγήκε συγχώνευση της Πειραιώς με την ΑΤΕ και το ΤΤ. Τίποτα τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Όλα προκαθορισμένα και μιλημένα, αλλά ο κόσμος στην απ’ έξω να τα μαθαίνει όλα τελευταία στιγμή.

"Mykonos exclusive"


"Δειτε και γελαστε!
Μυκονος καλοκαιρι 2010,καλοκαιρι οικονομικης κρισης με μειωμενη κινηση στο νησι της Μυκονου.Πιο λιγη κινηση παντου,στις παραλιες,στα ξενοδοχεια,στα εστιατορια,,παντου.
Ενω συμβαινουν ολα αυτα υπαρχουν και αμετανοητοι επιχειρηματιες που οδηγουνται στην καταστροφη αφου αντι να προσαρμοζουν τις τιμες τους σε λογικα,για τις συνθηκες,πλαισια ωστε να εχουν πελατεια...
κανουν το αντιθετο και με προκλητικο τροπο προς τον πελατη.Ιδου,λοιπον,το αριστουργημα:
Παραλια Ελια,μια πανεμορφη παραλια μετα την Ανω Μερα και διπλα στο Καλο Λιβαδι.Καθομαστε στις ξαπλωστρες του Capelayo,εχουμε παει 1 η ωρα και εχουμε βρει και μπροστα στο κυμα(σπανιο αυτο για Μυκονο μεσα Ιουλιου,,).Το παιδι μας ζηταει 16 ευρω για 2 ξαπλωστρες(8+8 ευρω) και δωρεαν οι ομπρελα και του τα δινω εφοσον μου αρεσει και νιωθω ικανοποιημενος.Καποια στιγμη ανοιγω τον καταλογο να δω τι εχει να παραγγελω και ενα νερο που ειχαμε ψιλο-γκαγκανιασει και βλεπω το θεαμα της φωτογραφιας!!!Το μεγαλο νερο 5 ευρω αλλα το καλυτερο ειναι οτι πανω στον παλιο καταλογο το εχει διορθωσει και απο 2,50 ευρω εχει σβησει το 2 εχει μεταφερει το κομμα πιο δεξια και εχει προσθεσει αλλο ενα μηδενικο.Ουτε μπηκε ο τυπος στην διαδικασια να αλλαξει τον καταλογο του,,Και αυξανει 100% την τιμη και το κανει τελειως γυφτικα!Δεν συζηταω για τις υπολοιπες τιμες των φαγητων και των ποτων,,αστο..Και ρωταω:Που πας ρε Καραμητρο;;;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

«Μπατίρηδες» με... Πόρσε?


Στην απόχη του ΣΔΟΕ πιάστηκαν οι κάτοχοι 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν το θράσος- με την ανοχή του συστήματοςνα δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας λαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τώρα τους περιμένουν μπελάδες με πόθεν έσχες, τεκμήρια, διαφυγόντες φόρους, δασμούς και πρόστιμα. Ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ ....


πραγματοποίησαν στο δίμηνο Απριλίου- Μαΐου 802 ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και δεκάδες ακόμα σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Εντόπισαν 449 παραβάτες με 23.021 παραβάσεις και ήδη το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στα δέκα πρώτα λουκέτα. Οι ελεγκτές όμως δεν στάθηκαν μόνο στην καταγραφή φορολογικών παραβάσεων των ιδιοκτητών- κυρίως μη έκδοση αποδείξεων- αλλά πήγαν και ένα βήμα παραπέρα. Κατέγραψαν τις πινακίδες των πολυτελών αυτοκινήτων που κοσμούν την είσοδο των νυχτερινών κέντρων και στη συνέχεια προχώρησαν σε διασταύρωση των αριθμών κυκλοφορίας με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους τα τελωνεία και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Το λαβράκι που έβγαλαν είχε δύο όψεις. Αφενός, οι ιδιοκτήτες 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ και αφετέρου, εκατοντάδες από αυτούς φαίνεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο εισαγωγής 435 Ι.Χ. μεγάλης αξίας με υποτιμολογημένα παραστατικά προκειμένου να γλιτώσουν δασμούς και φόρους. Από τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι εισαγωγική εταιρεία μέσω υποτιμολογημένων παραστατικών εισήγαγε 435 πολυτελή Ι.Χ. εμφανίζοντάς τα ως μεταχειρισμένα με πολλά έτη παλαιότητας. Με τον τρόπο αυτό, δασμοί και φόροι καθηλώνονταν ενώ οι ιδιοκτήτες τους παρέκαμπταν τον σκόπελο τεκμηρίων και πόθεν έσχες. Το δεύτερο λαβράκι βγήκε από μια απλή διασταύρωση με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι σε 6.000 περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ήταν κυριολεκτικά... μπατίρηδες για τα «μάτια» της Εφορίας, αφού δήλωναν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 10.000 ευρώ ίσα που φτάνουν για να καλύψουν μόνο τα έξοδα κίνησης και συντήρησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, πόσω μάλλον που ορισμένοι εκ των φορολογουμένων είχαν στην κατοχή τους περισσότερα του ενός πολυτελή Ι.Χ.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4584498

Η Ντόρα Μπακογιάννη μπλόκαρε το "ΠΡΕΖΑ ΤV" από το twitter


"Να χαρουμε εμεις ομιλο προβληματισμου και φορουμ ανταλλαγης αποψεων για την Ελλαδα...
Η Ντορα Μπακογιαννη και ο συνεργατης της,δειχνοντας για ακομη μια φορα το ποσο δημοκρατικοι και openmind ειναι,μποκαρε το ΠΡΕΖΑ TV στο twitter,ωστε να μην ...
μπορουμε να την κανουμε follow και να βλεπουμε σε realtime τα οσα γραφει...
Τρομαρα σας...τωρα στα γεραματα θελετε να ασχοληθείτε και με τα social media...οταν ειστε υποδειγματα αντικοινωνικοτητας...


Και κατι τελευταιο...το οποιο ειναι νομος στο χωρο των blogs και του Microblogging οπως ειναι το Twitter...Πρεπει να δεχεστε τη κριτικη απ'οπου και εαν προερχεται..."

ΠΡΕΖΑ TV

http://prezatv.blogspot.com

Εκπτώσεις στα καταστήματα αλλα..........

Τι πρέπει να προσέχετε
Ξεκινούν σήμερα στα εμπορικά καταστήματα οι θερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν εως τις 31 Αυγούστου.
Επ’ ευκαιρία της έναρξης των εκπτώσεων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι....

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

http://www.apogevmatini.gr/?p=85919

Είδαν εικόνες "Αποκάλυψης"


Hλιος και Σελήνη ήταν πιστοί στο «ραντεβού» τους στον Νότιο Ειρηνικό και οι λίγες χιλιάδες τυχεροί που βρέθηκαν εκεί παρακολούθησαν με δέος το μαγευτικό θέαμα και την αντίδραση της φύσης. Η ολική έκλειψη του Ηλίου έκανε τη μέρα νύχτα το μεσημέρι της Κυριακής (11 βράδυ ώρα Ελλάδας) και το μυστηριακό Νησί του Πάσχα ήταν ίσως το ιδανικό τοπίο για να συμβεί αυτό. Ακόμα και οι πλέον μυημένοι «κυνηγοί» εκλείψεων ανά τον κόσμο, που βρέθηκαν εκεί για να τη μελετήσουν, μιλούν για κάτι ξεχωριστό....
«Το θέαμα μας καθήλωσε. Μια μαύρη κηλίδα μπαίνει σιγά σιγά στον ηλιακό δίσκο, αλλάζοντας τη φυσική ροή του χρόνου των πραγμάτων. Σταδιακά σκοτεινιάζει. Εμφανίζονται καταμεσήμερο τα αστέρια και οι πλανήτες, πέφτει κατά 10-15 βαθμούς η θερμοκρασία, ξεσπάει αέρας, τα ζώα τρομάζουν, η φύση αντιδρά. Ηταν μια μοναδική εμπειρία, τόσο από επιστημονική όσο και από αισθητική άποψη», είπε στο «Εθνος» ο καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ, Γ. Σειραδάκης, επικεφαλής της ελληνικής επιστημονικής αποστολής στο Νησί του Πάσχα.
πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4607.html

Παίρνει διπλή σύνταξη με την μεσολάβηση του γαμπρού - βουλευτή της

Μα σταματήστε τους πια!!! Εφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστρογής και.....σαν τις γνωστές Γερμανικές μπαταρίες.....όταν οι άλλοι σταματούν.....αυτοί συνεχίζουν???
Είναι 65 χρόνων και παίρνει σύνταξη από τράπεζα όπου εργαζόταν πριν από πέντε χρόνια.
Με τη... μεσολάβηση του μετέπειτα γαμπρού της και βουλευτή, προσελήφθη στο Κτηματολόγιο για... δημόσιες σχέσεις. Η εμμονή της να προσληφθεί σε δημόσια υπηρεσία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για να...

στοιχειοθετήσει δικαίωμα δεύτερης σύνταξης... Και το πέτυχε. Στην πενταετία στο Κτηματολόγιο συμπλήρωσε τα ένσημα που χρειαζόταν και εξασφάλισε και δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ. Και τώρα... κάαααααααθεται.

πηγή enet