Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ονειροπαγίδα ενός που «κοιμάται κ ονειρεύεται»….


n Ακουμε καθημερινά «ραδιο αρβύλα» να μας λένε για πτωχεύσεις κτλ…

n Θα σας πω τι ΕΓΩ βλέπω και μακάρι να βγώ ψεύτης….

n Θα γίνει ότι είναι να γίνει με «μικρά βηματάκια» ….( για να μη μας παρουν και χαμπαρι…..)

n Πρώτα θα βγούμε από το ευρώ αλλά….σταδιακά….δηλαδή θα βγούμε από το ευρω μεν και θα ξαναγυρίσουμε στην δραχμούλα μας που τοσο πολύ έχουμε μελετήσει και αναζητησει ολο αυτό το διαστημα που ζουμε χωρια της……και μαλιστα σε ισοτιμια με το ευρω τους……ένα προς ένα…μια δραχμη ένα ευρω….αρα «κανένα πρόβλημα προσαρμογής»….τι χρωστάμε? Πχ. 10.000 ευρω….αρα 10.000 δραχμές…..καλα μεχρι εδώ?Τέλεια!!!

n ….και αφου θα εχουμε εμεις και τα γενια και τα χτενια…..θα ανοιξουμε τις μηχανες μας και θα τυπωνουμε δραχμουλες κατά βουληση…..παρε κοσμε δραχμες να εχεις….!!!!

n Το ότι θα εχουμε τυπωσει τοσες πολλες δραχμες για να βγαλουμε τα ελλειματα μας, θα εχει σαν αποτελεσμα να «φαει» μια υποτιμηση το νομισμα μας που θα είναι ολη δικη του και να εχει τουλαχιστον 5 φορές υποτιμημενη αξια εναντι του δικου τους ευρω……

n Αυτό σημαινει ότι το ευρω τους όταν θα ερχεται εδώ, θα είναι 5 φορες τουλαχιστον μεγαλυτερο της δικης μας δραχμουλας…..αρα φτηνες διακοπες γι αυτους, φτηνα εστιατορια, φτηνη γη….φτηνα ξενοδοχεια….φτηνος ηλιος……

n Και τωρα θα μου πειτε…..αρα γεματα ξενοδοχεια και γεμάτα τα εστιατόρια και τα μπαράκια και αρα κοσμος χωρις ανεργια και αρα…..ολα καλα?

n Ποιοι θα είναι οι κερδισμενοι από αυτή την ιστορια???

n Κατ αρχην οσοι εχουν τα λεφτα τους εκτος ελλαδας…γιατι σε μια στιγμη θα αποκτησουν τεραστια δυναμη τα χρηματα τους στην Ελλαδα….

n Και αμεσως μετα…..αυτοι που…..θα ζουν εκτος Ελλαδας και θα καταφέρουν τα ξεπληρώσουν με τα ισχυρα πλεον ευρωμεροκάματα τους, τα «ψιλοχρεη» τους στην Ελλαδίτσα….

n Τώρα θα μου πείτε…. «ποιά είναι η λύση»?.......τι θέλετε να σας πω? Δεν θ ακούσετε από τα χείλη μου να σας λέω να φύγετε εκτός Ελλάδας….ποτέ !!!!

Αφήστε με να ονειρεύομαι….