Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πόσο εντυπωσιακό σπίτι μπορεί να γίνει ένα παλιό υδραγωγείο;

Κατ αρχήν....εννοείται ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ!!





Ένα υπέροχο βίντεο για όλα τα ζευγάρια!


Πόσοι από εμάς θα επιλέγαμε την ζωή που έχουμε σήμερα, αν μπορούσαμε να την «δούμε» μερικά χρόνια πριν; Πόσα ζευγάρια θα παντρεύονταν; Πόσα θα αποκτούσαν παιδιά; Κυρίως, όμως, τι γίνεται όταν μια σχέση που ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις καταλήγει σε πλήξη, απογοήτευση και θυμό; Το υπέροχο βίντεο που ακολουθεί δίνει τις πιο ρεαλιστικές απαντήσεις.
Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Ακαδημίας Τεχνών Bezalel μας ταξιδεύει στο μέλλον ενός νέου, ερωτευμένου ζευγαριού, το οποίο αποφασίζει να συγκατοικήσει για πρώτη φορά. Η ιστορία τους τυπική: Ξεκινούν την κοινή τους ζωή ερωτευμένοι και αισιόδοξοι παρά τις όποιες δυσκολίες, αποκτούν παιδιά, ευθύνες, άγχη... Το «παλεύουν» όμως τα προβλήματα σιγά-σιγά πολλαπλασιάζονται και σταδιακά από σύμμαχοι οι δύο σύντροφοι γίνονται αντίπαλοι. Τους συναντάμε ξανά στα γεράματα, μόνους, πικραμένους, απογοητευμένους και εντελώς παραιτημένους...
Θα έκαναν άραγε κάτι διαφορετικό στην αρχή της κοινής τους ζωής, αν μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον τους;
Η απάντηση σε ένα υπέροχο, εντελώς ρεαλιστικό βίντεο που αξίζει να δουν όλα τα ζευγάρια:


Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας|Αν έχεις τύχη διάβαινε..


Ο Χιου Χέφνερ ξεκίνησε το Playboy αφού παραιτήθηκε από το Esquire μετά την άρνηση να του παρασχεθεί μισθολογική αύξηση της τάξης των 5 δολαρίων!!!!!!!!!!!

Σκέφτεσαι σα....μύγα?



Η επαρκής νοημοσύνη για να δομηθεί μια σκέψη και να γίνει απόφαση δεν είναι… αποκλειστικότητα του ανθρώπινου γένους. Τη διαθέτουν και οι μύγες! Αυτό αναφέρει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Τελικά, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που αφιερώνουν λίγο -ή περισσότερο- χρόνο σκέψης, προτού αποφασίσουν να κάνουν κάτι. Ακόμη και οι μύγες έχουν την απαραίτητη εξυπνάδα για να κάνουν κάτι ανάλογο, τονίζεται στην έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι όσο πιο δύσκολη είναι η απόφαση που πρέπει να ληφθεί, τόσο περισσότερο μια μύγα καθυστερεί - όπως συνήθως κάνει και ένας άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο σε ένα έντομο, όπως η μύγα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστήμης Γκέρο Μίζενμπεκ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έκαναν πειράματα με μύγες των φρούτων (δροσόφιλες), οι οποίες έπρεπε να διακρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικές οσμές. Όσο πιο παρεμφερείς ήταν οι μυρωδιές, τόσο η μύγα καθυστερούσε να διαλέξει.

Οι δοκιμές αυτές, που κράτησαν πέντε χρόνια, έδειξαν ότι τα έντομα δεν λειτουργούν ενστικτωδώς ή παρορμητικά, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αντίθετα δείχνουν να το «σκέφτονται», προχωρώντας σε συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών από το περιβάλλον τους, προτού κάνουν κάποια επιλογή για το πώς θα κινηθούν. Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά, δηλαδή η αναβολή της δράσης ώσπου να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες πληροφορίες για να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση, θεωρείται ένα από χαρακτηριστικά της ανώτερης νοημοσύνης στους ανθρώπους και στους πιθήκους - και φαίνεται πως δεν είναι άγνωστη ακόμη και στις μύγες.

«Η απεξάρτηση της δράσης από αυτόματες αντιδράσεις θεωρείται διακριτικό γνώρισμα της νοημοσύνης. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι μύγες των φρούτων έχουν μια τέτοια εκπληκτική νοητική ικανότητα, που έως τώρα είχε περάσει απαρατήρητη», δήλωσε ο Μίζενμπεκ. Πρόκειται, όπως είπε, «για την πιο σαφή μέχρι σήμερα ένδειξη μιας νοητικής (γνωστικής) διαδικασίας σε έναν πολύ απλό εγκέφαλο. Οι άνθρωποι έβλεπαν τα έντομα σαν μικρά ρομπότ, που απλώς αντιδρούν αντανακλαστικά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Τώρα ξέρουμε πως αυτό δεν είναι σωστό. Γνωρίζουμε πλέον ότι οι νοητικές (γνωστικές) ικανότητες συναντώνται πολύ χαμηλά στο εξελικτικό δέντρο».

Οι ερευνητές έδειξαν επίσης ότι ένα γονίδιο, το FoxP, το οποίο ενεργοποιεί σχεδόν 200 νευρώνες του εγκεφάλου (από τους συνολικά περίπου 200.000 που έχει ο εγκέφαλος του εντόμου), εμπλέκεται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της μύγας και μπορεί να τη δυσκολέψει. Οι μύγες που, λόγω μετάλλαξης, απέκτησαν το εν λόγω γονίδιο, έγιναν πιο αναποφάσιστες και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να διαλέξουν, αν και η απόφασή τους συνέχιζε να είναι συνήθως η σωστή. Αυτό, κατά τους ερευνητές, δείχνει ότι υπάρχει ένα μικρό κύκλωμα εγκεφαλικών νευρώνων σχετικό με το συγκεκριμένο γονίδιο, που ασχολείται με την υποστήριξη των αποφάσεων ακόμη και σε μια μύγα.

Όπως ανέφερε ο ερευνητής Σαμίκ Ντασγκούπτα, «προτού ληφθεί κάποια απόφαση, τα εγκεφαλικά κυκλώματα συλλέγουν πληροφορίες, όπως ένας κουβάς μαζεύει νερό. Μόλις οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, φθάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο, τότε πυροδοτείται η απόφαση. Όταν το γονίδιο FoxP είναι ελαττωματικό, είτε μειώνεται η ροή πληροφοριών μέσα στον "κουβά", είτε ο "κουβάς" εμφανίζει διαρροή».

Οι μύγες έχουν μόνο ένα γονίδιο FoxP, ενώ οι άνθρωποι τέσσερα. Τα ανθρώπινα γονίδια FoxP1 και FoxP2 έχουν συσχετιστεί με την εξελικτική ανάπτυξη της γλώσσας και της νόησης, καθώς και την μάθηση δύσκολων δραστηριοτήτων όπως το παίξιμο του πιάνου.

Δεν ψήφισε τον εαυτό της!!!


Τελειωμό δεν έχουν τα ευτράπελα των αυτοδιοικητικών εκλογών της προηγούμενης Κυριακής.

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Μαρκόπουλου δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα… σταυρό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό της. Ούτε φυσικά την ψήφισε η οικογένειά της.

Ο λόγος για την κ. Φραγκούλη, υποψήφια με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για το Δήμο των Πολιτών», ο οποίος βγήκε τελευταίος ανάμεσα στους 8 συνδυασμούς που διεκδίκησαν το δήμο.

Λίγο καλύτερα από την κ. Φραγκούλη, τα πήγε ο υποψήφιος κ. Χατζηευσταθίου, ο οποίος τουλάχιστον ψήφισε τον εαυτό του!

Τσόκας σε Ανηψητάκη: Η επόμενη ημέρα για την Περιφέρεια Κρήτης θα μας βρει ενωμένους

Δήλωση Σεραφείμ Τσόκα σχετικά με τα σημεία που έθεσε ο κ. Ανηψητάκης:
Θέλω να δηλώσω απερίφραστα ότι συμφωνώ με τον κ. Ανηψητάκη στο πνεύμα και τις συγκεκριμένες θέσεις που εξέφρασε δημοσίως. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, δίχως ιδεολογικές παρωπίδες συζητήσαμε με την κοινωνία της Κρήτης  θέσεις και προτάσεις που είχαν συγκεκριμένα κριτήρια: την πολύπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε ένα τέτοιο προγραμματικό πλαίσιο είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συναντηθούμε με όλους τους πολίτες της Κρήτης και ιδιαίτερα με εκείνους που έχουν προοδευτικές αντιλήψεις».
Ο κ. Τσόκας όχι απλώς προσυπογράφει ανεπιφύλακτα όλα τα σημεία που έθεσε ο κ. Ανηψητάκης, αλλά και εμπράκτως τα προώθησε όταν βρέθηκε σε θέσεις ευθύνης στην περιφέρεια Κρήτης.
Χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι επί των ημερών του το Περιφερειακό Συμβούλιο αξιολογούσε ολόκληρο το διοικητικό έργο και ελάμβανε, σε κάθε θέμα, ομόφωνες αποφάσεις και όχι απλώς με πλειοψηφία 70%. Η διαβούλευση, η έρευνα, η καινοτομία, η τήρηση όλων των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος, η διοικητική αναδιοργάνωση, ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα, τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών και ενεργειακών πόρων αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα του προγράμματός μας.
Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να κάνουν επιλογές προοπτικής για την Κρήτη, και ρήξης με τις αδυναμίες του παρελθόντος. Η επόμενη ημέρα για την Περιφέρεια Κρήτης θα μας βρει ενωμένους και με ισχυρή βούληση για το κοινό συμφέρον. Θα μας βρει έτοιμους να αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις, του κ. Ανηψητάκη, καθώς και όλων των προοδευτικών πολιτών της Κρήτης.

Lifestyle|Γεύση απο Αλμύρα


Νέα αισθητική, ανανεωμένη διάθεση, νέο κελάρι, Moet Bar στο εστιατόριο και σημαντικές αισθητικές παρεμβάσεις. Ένα Almyra νέο, φρέσκο, υπέροχο όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε. 

Τα χρώματα του θυμίζουν Μύκονο. Το λευκό και το γαλάζιο επικρατεί σε όλο το χώρο. Κι όμως… είναι στο Ηράκλειο, στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας. Tο Almyra, το οποίο εδώ και τρια περίπου χρόνια έχει γίνει γνωστό για τις πολλές δυνατότητες διασκέδασης, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς που προσφέρει.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, συναντιούνται στο Almyra για να απολαύσουν χαλαρά το ποτό τους στο μπαρ, για να γευτούν τα φρέσκα θαλασσινά και το ψάρι, που φέρνουν αποκλειστικά κρητικοί ψαράδες, για να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ή οικογενειακά δείπνα, αλλά και για να ζήσουν ευχάριστες προσωπικές στιγμές, πραγματοποιώντας έναν διαφορετικό γάμο ή βάφτιση. Αποκορύφωμα όλων αυτών, τα βράδια που το φεγγάρι φωτίζει τον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, αλλά και τα ξέφρενα πάρτυ της Κυριακής, όπου ακούγονται όλα τα είδη της μουσικής. Για όλα αυτά έχει γίνει γνωστό το Almyra.
Τηλ.281 081 1388

Άντε να τελειώνουμε με τις εκλογές να γυρίσουμε στην ευημερία!

Άντε να τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε με τις εκλογές και να ξαναγυρίσουμε γρήγορα στην ευημερία που περιγράφουν οι Βενιζέλος και Σαμαράς στα διαφημιστικά τους σποτ.

Τόσο καιρό τρεμάμενος κρυβόμουν στο σπίτι, φοβούμενος μη με συλλάβουν για τα δέκα χιλιάρικα που χρωστώ στην εφορία μιας και προτίμησα το φαγητό στο σπίτι από τα χρέη στο δημόσιο. Φοβόμουν μην χτυπήσω ή πάθει κάτι κάποιος από την οικογένεια μου αφού πλέον η ασφάλεια μου δεν με καλύπτει και ντρέπομαι να πάω στην πρόνοια για βιβλιάριο. Αποφάσισα να μείνω περισσότερο στο σπίτι για να μην πάει η ΔΕΗ να μου κόψει το ρεύμα και ξεφτιλιστώ στα παιδιά μου.

Προχθές πήγαινα τα παιδιά μου στα Αγγλικά και με σταμάτησε η τροχαία για τυπικό έλεγχο, ευτυχώς μου έκοψε και τους είπα ότι δεν κρατώ δίπλωμα και ταυτότητα, προτίμησα το πρόστιμο από το να βρουν τα χρέη στην εφορία και να με συλλάβουν μπροστά στα παιδιά. Μετά κατέληξα ότι ευτυχώς που υπάρχει και ο φόβος της σύλληψης και δεν κάνουμε άσκοπες βόλτες να καίμε τσάμπα βενζίνη, ευτυχώς ξέρει και η γυναίκα μου την κατάσταση και δεν επιμένει.

Όλα αυτά βέβαια έχουν και το καλό τους αφού έχουμε δεθεί περισσότερο με τους γείτονες. Φαντάσου χθες που έκοψαν το ρεύμα στον διπλανό μου πήγαμε και το επανασυνδέσαμε μαζί πρίν το καταλάβουν τα παιδιά του, παραλίγο βέβαια να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός αλλά τελικά τα καταφέραμε.

Ευτυχώς όμως παρά τις αντιξοότητες έχω καταφέρει να κρύψω από τους φίλους μου το τι περνώ καθημερινά. Φαντάσου ότι χτυπά ολημερίς το κινητό μου ζητώντας λεφτά οι τράπεζες και αυτοί νομίζουν ότι κλείνω δουλειές ή ότι είμαι celebrity.

Ευτυχώς όμως λόγο των εκλογών ξεφύλλισα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και της ΠΑΣΟΚ – ΕΛΙΑΣ και συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά που ζω είναι στην σφαίρα της φαντασίας μου και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απλά εγώ είμαι ΧΑΖΟΣ και δεν καταλαβαίνω ότι η ευημερία πλέον εκφράζεται με δείκτες.

Ας τελειώσουν οι εκλογές να συνεχίσουμε την ευημερία μας…

Αν δεν στείλουμε τώρα το μήνυμα πότε θα το στείλουμε;

Γράφει ο Γιώργης Σφακιανάκης

Facebook

Έτσι δημιουργούνται, κυριολεκτικά, τα παιδικά τραύματα...

Προεκλογικός αγώνας με 1.384,25 €?


Όταν είσαι καλό παιδί,ευγενική φυσιογνωμία και καλός επιχειρηματίας,τότε όλα τα Μ.Μ.Ε σου κάνουν δωρεάν προβολή!!!
Μπορείς να είσαι σε όλα τα κανάλια,εφημερίδες,ραδιόφωνα,να έχεις αφίσες και φυλλάδια και οοοοοοολα αυτά,μόνο με......1.384,25 €!!!!
Αυτό είναι το συμπερασμα που βγαίνει απο την σελίδα του Υπουργείου σχετικά με τις δαπάνες των Υποψηφίων για τις εκλογές,αφού για εναν υποψήφιο που δεν σταματήσαμε να βλέπουμε στην Κρήτη σε ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ καθημερινά,και είχαμε την απορία "πόσα να ξόδεψε",έρχεται το Υπουργείο με την διαφάνεια να μας λύσει την απορία.....1.384,25 € Κύριοι!!!!

Εντάξει ρε παιδιά,είπαμε...να κρύβουμε...αλλά 50 σπότ τη μέρα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο,καθημερινές καταχωρήσεις σε εφημερίδες,ενα φορτηγό φυλλάδια σε κάθε γειτονιά...και όοοοοοολα αυτά 1384,25??ξέρω κι εγω?

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του ν 3870/2010 (Α138) στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενισχύει τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και το σεβασμό των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών στους συνδυασμούς και τους υποψηφίους.....

Μη σκεφτείτε οτι είναι προεκλογικό....

Επαναφορά σύνταξης σε υπερήλικες
Από την 1η Ιουνίου αναμένεται η επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, όπως αποκάλυψε ο διοικητής του ΟΓΑ.

Ο κ. Βεργίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν είναι προεκλογική είδηση. Σύμφωνα με τον κ. Βεργίνη η επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες είναι μέτρο με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. 

Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται στις 23.000 και το ποσό αγγίζει τα 360 ευρώ.


1st WELCOME SUMMER BEACH PARTY

Kυριακή 1 Ιουνίου, Ο Υδρόγειος 106.9 και το "για μπανάκι" beach bar στον Καρτερό διοργανώνουν το μεγαλύτερο welcome summer party! 


Αρχίζει στις 3 και διαρκεί… όσο αντέξεις!! 



Οι παραγωγοί του αγαπημένου σου σταθμού θα είναι εκεί 
και θα σου κρατήσουν συντροφιά με όλες τις μεγάλες επιτυχίες! 



Guest star live έκπληξη ο Δημήτρης Γιώτης!!! 



Είσοδος ελεύθερη για όλους, πολλή μουσική και πολλά πλούσια δώρα!!!! 



Κυριακή 1 Ιουνίου, η μεγαλύτερη συνάντηση του καλοκαιριού! Welcome summer party στο "για μπανάκι" beach bar στον Καρτερό! 


010614.jpg

Που τα βρίσκετε τα λεφτά?

Μα μια απορια που ενας φιλος μου φύτεψε στο μυαλό,με αφορμή τις εκλογές και τα έξοδα των συνδυασμών....
Βλέπουμε πόσο "ζορίζονται" οικονομικά οι συνδυασμοί με τα τόσα έξοδα,κάρτες,φυλλάδια,ραδιόφωνα,εφημεριδες,τηλεόραση,αφίσες,βενζίνες κτλ..
Και μιλάμε για μια φορά κάθε 4 χρόνια..
Και η απορία του φίλου,κάτι κόμματα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΠΑΜ,ΚΚΔ κτλ που ολο το χρονο γεμίζουν την Ελλάδα ολοκληρη με αφισες κτλ,"που τα βρισκουν"????
Ποιός είναι ο χορηγός τους?
Μήπως τα "μεγάλα" κομματα χρηματοδοτόντας τα "ακίνδυνα" κομματα αυτά,για να μην δώσουν χώρο σ αυτους που φοβουνται? Ε κύριε Καζακη κτλ?