Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση»

ΣΥΝ: Υπάρχει άλλος δρόμος...

Επίθεση στον πρωθυπουργός εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Βελλίδειο όπου, όπως τονίζει, φάνηκε ότι παραμένει «προσηλωμένος στην πολιτική του μνημονίου».


Όπως τονίζει ο ΣΥΝ στην ανακοίνωση του:

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση.

Η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εφιαλτική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας.

Η εγκληματική αυτή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας ολοκληρώνεται από την προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους σημερινούς δανειστές μας και αυριανούς αγοραστές μας.

Για τον πρωθυπουργό κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία ενώ στη νεοφιλελεύθερη δογματική του αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες. Άλλωστε ο δικομματισμός υπονόμευσε τη λειτουργία του δημοσίου, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά για την αναπαραγωγή του.

Στην προσπάθεια της βίαιης εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου η κυβέρνηση υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση και υιοθετώντας τη βία και τον αυταρχισμό .

Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και η πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από την ενωτική δράση της αριστεράς και τη συνάντησή της με τις πλατειές κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου, να γυρίσουμε σελίδα.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της προστασίας της εργασίας και των λαϊκών εισοδημάτων. Της επαναθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, της αναδιανομής του πλούτου.

Της δυναμικής αναπτυξιακής παρουσίας ενός νέου δημόσιου τομέα. Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει την απεμπλοκή από το μνημόνιο και την επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στα πλαίσια μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπισή του που θα στηρίζεται στην επαναθεμελίωση της ίδιας της Ε.Ε. Η διαμόρφωση ενός αντιφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα θέσει το θέμα ενός νέου συνασπισμού εξουσίας αποτελεί μια βαθιά πραγματική ανάγκη.