Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Μετά απο καταγγελίες αρκετών αναγνωστών μας....μπείτε και δείτε με τα μάτια σας...ψάξτε την θεσαλλονίκη και βρείτε τον Λευκό μας πύργο...!!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!! Δεν υπάρχει άλλη λέξη!!!

Ντροπή τους!!!

Δείτε το κι εδώ


Ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Μα δεν υπάρχει ήθελα και να ξερα κανένας σ αυτή τη χώρα που να είναι σωστος?
Είχαμε τον Μάστερ απατεώνα της Ασπίς Πρόνοια Ψωμιάδη να έχει φάει ενα δις ευρώ και να είναι εξω με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 100.000 ευρώ....και τώρα έχουμε τον Αγγέλου με 400.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου απο την χώρα.....και καλά είπε ο άνθρωπος....."εντάξει, τα 400.000 κάπου θα τα βρώ....αλλά όχι και απαγόρευση εξόδου.....Λοιπόν ο Αγγέλου έκανε.....αίτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή πήγε και τους είπε, να εδώ μένω, δεν θα φύγω θα είμαι καλός...

Ρε κοροϊδευόμαστε...

Παπαθεμελής υποψήφιος στην Θεσαλλονίκη...

...με αφορμή την υποψηφιότητα του Σ.Παπαθεμελή που πάντα έχει κάποιο λόγο για τις επιλογές του...'οπως είχε και στις ευρωεκλογές και μάλιστα το τεκμηρίωσε....

Δείτε το!!

Οσα φέρνει η...μέρα..


Ενας χρόνος.....365 μέρες
μια μέρα.....365 νέοι άνεργοι!!!!!!?????
Μα είναι δυνατόν???Μπορεί το ποσοστό 11,9% να μην μπορεί να αποδώσει αρκετά γλαφυρά την εικόνα των ανέργων στην Ελλάδα. Αν λοιπόν αντί για ποσοστά μιλήσουμε για ανθρώπους, 365 είναι οι εργαζόμενοι που κάθε μέρα περνούν στην ανεργία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μέσα σε ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010, ακόμα 130.101 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Δηλαδή 365 κάθε μέρα.

Οι άνεργοι πλησιάζουν πλέον τις 600.000 καθώς καταγράφηκαν 596,979 τον Απρίλιο.

Όποιος τολμήσει να ξαναθίξει το σύστημα παιδείας μας...

δηλαδή αυτά τα παιδάκια τι να λένε.....?

Δείτε εδώ

Τέλος οι "τσαπατσούληδες" αστυνομικοί!!!


Η ελληνική αστυνομία αναβαθμίζεται!!!
Μανικιούρ και στην Αστυνομία. Καλά ποιος αστυνομικός έχει προσεγμένα νύχια – καλύτερα και από τις γυναίκες- ενώ συλλαμβάνει κακοποιό;

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, μπορείτε πολύ απλά να κοιτάξετε προσεκτικά τη φωτογραφία με τον ένστολο που περνάει χειροπέδες σε κάποιον εγκληματία.

Το επόμενο βήμα άραγε ποιό είναι???

Έριξαν "μαύρο" οι αγορές στην Γερμανία


Οι επενδυτές δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ομόλογά της
Η Γερμανία απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στη δημοπρασία 30ετών ομολόγων ύψους 4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στα 3,764 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 4 δισ. ευρώ. Συνολικά πουλήθηκαν τίτλοι 3,19 δισ. ευρώ

Η μέση απόδοση του 30ετούς τίτλου ανέρχεται στο 3,33%, ενώ αποτυχημένη ήταν και η προηγούμενη προσπάθεια στη δημοπρασία της 21ης Απριλίου με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ. Τότε οι προσφορές των επενδυτών είχαν διαμορφωθεί στα 2,752 δισ. ευρώ.

Παιδιά σιγά σιγά...Με… ρέγουλα το νερό!


Σοβαρά προβλήματα με τα αποθέματα νερού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) να απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση νερού.

Τι είχες Γιάννη....ότι είχα πάντα...!!!


Ο Γιάννης Αγγέλου για να πληρώσει την εγγύηση πρέπει να δώσει ΑΜΕΣΑ 400.000 ευρώ.....σιγά τα λεφτά!!!

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, πήρε προθεσμία για να δώσει τα χρήματα της εγγύησης, τα οποία φτάνουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400.000 ευρώ.

Πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και έπεσε και η ιδέα, επειδή το ποσό είναι μεγάλο, να δημιουργηθεί «όμιλος φίλων Αγγέλου» η ακόμη και ενα γκρούπ στο facebook θα συμπληρώσουμε εμεις που θα συμβάλει στην προσπάθεια να μην πάει φυλακή ο πρώην διευθυντής του Καραμανλή.

Όλο και κάπου θα βρεθούν τα λεφτά…

"Ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του..."


"Αποφάσισα να σας γράψω αυτό το κείμενο διότι είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς απαγοητευμένους πελάτες του ελληνικού τουρισμού.
Έκλεισα ένα δωμάτιο (για δύο άτομα) στο ξενοδοχείο...Hotel Palace Loutraki (4άρων αστέρων)
στη τιμή των 330!! ευρώ για δύο βράδια με πρωινό και ένα γεύμα την ημέρα. Με αυτή τη τιμή θα περίμενε κανείς και το ανάλογο service..

Στην Ελλάδα ένα πράγμα δεν θα γίνει ποτέ....


ΕΛΑ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Η Ελλάδα είναι η χώρα που τα πάντα γίνονται, εκτός από ένα! Ποιο είναι αυτό το ένα; Ελάτε βάλτε το κεφάλι σας να δουλέψει, σκεφτείτε το δεν είναι δύσκολο, ή μάλλον δεν είναι πολύ δύσκολο. Λοιπόν στην Ελλάδα ΠΟΤΕ, μα ποτέ δεν...
...έχει δώσει κατάθεση υπουργός, νυν ή πρώην στην αστυνομία!
Μόλις πριν από λίγες ώρες η κυβέρνηση Σαρκοζί έδωσε το «πράσινο φως» για την κατάθεση του υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ στην αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση Μπετανκούρ, μιας επιχειρηματία που έκανε δωράκια σε πολιτικούς.

Αυτά στη Γαλλία, στην Ελλάδα, άντε κανένα ζεμπέκικο, κανένα τσάμικο και καλή καρδιά!


πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_846.html

Και δεν το έκανε η... Green Peace


Δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο την ώρα που κάνεις αμέριμνος τη βόλτα στο δρόμο να βλέπεις ξαφνικά ένα...

Ελεήστε τον φτωχό.....


Τούτη η χώρα είναι υπό κατάρρευση πάει και τελείωσε. Στέλνουν στα νησιά δόκιμους αστυνομικούς για να στελεχώσουν τα ΑΤ και παρακαλάνε τους τοπικούς φορείς των νησιών να τους βρουν φτηνά καταλύματα και τσάμπα φαγητό.
Δίνουν ρε παιδιά στους δόκιμους αστυνομικούς .................200 ευρώ το μήνα για να πληρώσουν διαμονή και φαγητό. Μα είναι δυνατόν. Μιλάμε για κατάντια. Οι εστιάτορες ευτυχώς δίνουν στους δόκιμους δωρεάν φαγητό. Είναι σαν να λένε στον κόσμο πήγαινε σε ένα νησί να δουλέψεις και κόψε το λαιμό σου τι θα φας και που θα μείνεις. Κατάντια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Μεγάλη ευθύνη να είσαι Ελληνας.....δεν το ξέρετε όμως

Πέστα Χρυσόστομε...Μάνεση


Ωραίος ο Μάνεσης στο ΘΕΜΑ 989 όσον αφορά το θέμα των κομμάτων. Αφού δε μπορουν να νοικοκυρέψουν είπε τα δικά τους οικονομικά και κάνουν απολύσεις για να τα βγάλουν πέρα, πως είναι δυνατόν να νοικοκυρέψουν τη χώρα; Έχει απόλυτο δίκιο. Αν δε μπορείς να κανονίσεις τα οικονομικά του σπιτιού σου σημαίνει πως είσαι ανίκανος να συμμαζέψεις τα οικονομικά μιας χώρας.

Νομίζατε οτι η φιλία δεν έχει "τιμή"??? Λάθος!!!


Εκτός από πίτσες και DVD, κουβεντούλα και συντρόφους, μέσω Ίντερνετ μπορεί κανείς να παραγγείλει τώρα και φίλους. Φίλους, ναι, από εκείνους που ακούν, μιλούν και συνοδεύουν στις δραστηριότητες. Μόνο που αυτοί οι «φίλοι» έχουν μια ιδιαιτερότητα-πρέπει να τους πληρώσεις...

Αντί να τους πάρουν το δίπλωμα...


Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης, σε βάρος τεσσάρων καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πρόκειται για τον καθηγητή Ιωάννη Μελισσά, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Οδυσσέα Ζώρα, και τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Παναγιώτη Βάρδα. Η αιτία παραπομπής για τον πρώτο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι η αποσιώπηση λόγω υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση ιατρικών πράξεων και η συμμετοχή σε επιτροπές προμήθειας, παρά το ότι συμμετείχε και η σύζυγός του.
Για τους υπόλοιπους τρεις, η ποινική δίωξη ασκήθηκε γιατί δεν παρέπεμψαν στα πειθαρχικά όργανα τον πρώτο των κατηγορουμένων.
Οι διώξεις για τα προαναφερόμενα αδικήματα, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Μη σας φοβίζει το μποτιλιάρισμα...

έρχεται το αυτοκίνητο που θα λύσει το πρόβλημα της κίνησης...

Δείτε το

Λέτε εκτός τα τέλη κυκλοφορίας να μας βάλει η κυβέρνηση να πληρώσουμε και τέλη εναέριας κυκλοφορίας??

Το αυτοκίνητο που διέφυγαν οι δολοφόνοι...

Δείτε το

Λαγούς με πετραχήλια τάζουν οι τράπεζες


Φουντώνει η μάχη στις προθεσμιακές καταθέσεις με τα επιτόκια να φθάνουν ακόμα και το 5% για μεγάλα ποσά. Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ρευστότητα, οι τράπεζες δίνουν «γην και ύδωρ» στους καταθέτες, καθώς οι πόρτες του...δανεισμού από τη διατραπεζική αγορά παραμένουν ακόμα κλειστές.

Η μία μετά την άλλη, μικρές και μεγάλες τράπεζες «ρίχνουν» στην αγορά νέα, δελεαστικά προϊόντα, με κοινό παρονομαστή τις υψηλές αποδόσεις για όσους επιλέξουν να εμπιστευθούν σε αυτές τις οικονομίες τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στην αγορά είναι ότι για παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, διάρκειας από 3 έως 12 μήνες, το επιτόκιο κυμαίνεται ανάμεσα στο 4% και 5% (για μεγάλα ποσά) ενώ στις λεγόμενες κλιμακωτές καταθέσεις υπάρχουν επιτόκια- κράχτες που φθάνουν ακόμα και το πρωτοφανές 10%.(οχι όπως τα επιτόκια του Ψωμιάδη της Ασπίδας που ακόμα τα ψάχνουμε )Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στα επίπεδα αυτά οι αποδόσεις είναι ευκαιρία για όσους θέλουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε κάποιας μορφής προθεσμιακή κατάθεση για διάστημα ενός έτους, εξασφαλίζοντας υψηλούς τόκους και ασφάλεια καθώς οι καταθέσεις καλύπτονται από το κράτος για ποσά έως 100.000 ευρώ (ανά δικαιούχο και ανά τράπεζα).

πηγή tanea

Εδω δεν πληρώνουν οι Δήμοι...θα πληρώσουμε εμείς?


Απλήρωτος προμηθευτής του Δήμου Θεσσαλονίκης, η εταιρεία «ΓΙΓΑΣ ΕΠΕ», ξεκίνησε τη διαδικασία για κατάσχεση εξαιτίας των οφειλών, ύψους περίπου 500.000 ευρώ που έχει απεναντί της ο Δήμος. Η κατάσχεση θα γίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου και αναφέρεται σε χρέη από το 2005 ακόμα, όμως αυτοί οι λογαριασμοί είναι ήδη «μπλοκαρισμένοι» από το υπουργείο Οικονομικών.

...το νερό νεράκι στις Γούβες Ηρακλείου


Τα ντεπόζιτα έχουν στεγνώσει, οι δεξαμενές έχουν αδειάσει και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στις Γούβες Ηρακλείου είναι καταιγιστικές, καθώς, εν μέσω καλοκαιριού δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι, όπου εκεί όλο το δημοτικό διαμέρισμα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υδροδότησης. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν κρύβουν την ενόχληση τους για τον τρόπο με τον οποίο ο δήμος Γουβών αντιμετωπίζει το πρόβλημα, χαρακτηρίζοντάς τον ανέτοιμο και χωρίς σχέδιο διαχείρισης της κρίσης την οποία χρεώνονται στις πλάτες τους οι πολίτες, για να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Πατρίς», το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα έπρεπε αυτονόητα να παρέχεται σε όλους τους πολίτες, με ευθύνη του δήμου. Ο τελευταίος γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες υδροδότησης της περιοχής και το γεγονός ότι αυτές διπλασιάζονται την καλοκαιρινή περίοδο λόγω και της τουριστικής κίνησης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ.Νικολακάκης, λέει χαρακτηριστικά ότι σήμερα με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει η απόδοση του δικτύου υδροδότησης εκτιμάται ότι φτάνει σε ένα ποσοστό 30%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ίδιος σημειώνει ότι τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ απενεργοποίησαν 5-6 γεωτρήσεις, οι οποίες γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθούν.Ωστόσο σημειώνει ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για να αποκατασταθούν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

...και να μην πούμε τώρα την κακία μας πάλι.....κατα τ άλλα σας ενοχλούν οι εξέδρες κύριε Δήμαρχε ε?

Κωστάκη....Ντροπή....την ξέρεις τη λέξη?



Ρε παιδιά δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεφτιλίκι για έναν Πρωθυπουργό από το να απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα στον διευθυντή του γραφείου του. Ρε Καραμανλή άσε τα μαυρίσματα με τα λάδια και τα μπάνια και βγες να μιλήσεις στον κόσμο. Ο Αγγέλου αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου με το δημόσιο.

Η σοκολάτα ρίχνει την υψηλή πίεση


Ένα κομμάτι σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της υπέρτασης όπως ένα μισάωρο άσκησης.


Ένα κομμάτι σοκολάτα τη μέρα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μισή ώρα καθημερινή σωματική άσκηση, όσον αφορά τη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τη δρα Κάριν Ριντ του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναφέρει ότι σε όσους πάσχουν από υψηλή πίεση, η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού μέχρι και 20% μέσα σε μια πενταετία.

Η σοκολάτα -ειδικά η μαύρη- περιέχει τις χημικές ουσίες φλαβονόλες που με φυσικό τρόπο διευρύνουν το αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνουν έτσι τη ροή του αίματος, ρίχνοντας την πίεσή του. «Δεν είναι ανάγκη να παίρνει κανείς πάντα φάρμακα για τη μείωση της πίεσης. Υπάρχουν και τροφές που βοηθάνε σε αυτό», δήλωσε η κ. Ριντ.

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από υπέρταση (υψηλή πίεση) και εκτιμάται ότι οι μισοί από αυτούς δεν το ξέρουν, καθώς ποτέ δεν είχαν τη σχετική ιατρική διάγνωση. Περίπου ένας στους δέκα ανθρώπους με υπέρταση δεν μπορεί να ελέγξει την πάθηση με φάρμακα, παρουσιάζοντας έτσι μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η αυστραλιανή μελέτη βρήκε ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ρίξει την πίεση μέχρι 5% σε όσους έχουν υπέρταση, ενώ δεν επηρεάζει όσους έχουν φυσιολογική πίεση και έτσι δεν προκαλεί υπόταση (χαμηλή πίεση).

Όπως είπαν οι ερευνητές, θα χρειαστούν κι άλλες έρευνες για να καθοριστεί η ιδανική ποσότητα σοκολάτας, που επιφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ωφέλεια για την υγεία μπορεί να υπάρξει από ένα κομματάκι (έξι γραμμάρια) τη μέρα μέχρι μια ολόκληρη σοκολάτα (100 γραμμάρια).

Οι άνθρωποι με υψηλή πίεση έχουν σε μόνιμη βάση συστολική πίεση πάνω από 140 ή διαστολική πάνω από 90. Η φυσιολογική πίεση είναι περίπου 90/60. Οι έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα ρίχνει γύρω στις 5 μονάδες τη συστολική πίεση, πράγμα που ισοδυναμεί με το αποτέλεσμα το οποίο έχει μισή ώρα σωματικής άσκησης μέτριας έντασης (γρήγορο περπάτημα, κολύμπι κ.α.).

Μια άλλη έρευνα, που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα φέτος, είχε δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε μια σοκολάτα την εβδομάδα, έχουν 22% μικρότερη πιθανότητα να πάθουν εγκεφαλικό. Από την άλλη πάντως, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη άλλες πιθανές αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωση σοκολάτας, όπως η παχυσαρκία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δροσερό καλοκαίρι με «πράσινο» κλιματισμό

Οι καινοτομίες που συντελούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα κλιματιστικά μηχανήματα επιτρέπουν την ψύξη των κτιρίων και των χώρων με την κατανάλωση λιγότερης ενέργειας.

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων είχε επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια στην αποτελεσματική και λιγότερο ενεργοβόρα θέρμανση των κτιρίων. Οι περισσότερες κλιματιστικές μονάδες, χρησιμοποιούν όπως και τα ψυγεία, σωλήνες που χρησιμοποιούν χημικά ψυκτικά που εξατμίζονται καθώς τραβούν τη θερμότητα από τον αέρα που περνάει από πάνω τους. Ο παγωμένος αέρας κυκλοφορεί προκειμένου να δροσίσει ένα κτίριο, ένα τραίνο ή ένα αυτοκίνητο. Η νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση ορισμένων ψυκτικών. Οι νέες εξελίξεις μπορούν να κάνουν τα κλιματιστικά συστήματα πιο «οικολογικά», καθώς θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Τα περισσότερα κλιματιστικά μηχανήματα χρησιμοποιούν ψυκτικά υγρά, καταναλώνουν πολύ ενέργεια κυρίως επειδή λειτουργούν με μηχανικούς συμπιεστές, που συμπιέζει τον ζεστό ατμό. Στη συνέχεια ψύχεται σε υγρή μορφή και ανακυκλώνεται. Σε χώρες όπου ο ηλεκτρισμός είναι πιο φθηνός τη νύχτα, ορισμένα κλιματιστικά προχωρούν σε μια διαφορετική διαδικασία. Με το ηλιοβασίλεμα τα κλιματιστικά αυτά ξεκινούν να παράγουν πάγο, όπου το ένας μηχανισμός, σαν το πιστολάκι για τα μαλλιά φυσά αέρα πάνω στον πάγο. Στη Ν. Ευρώπη μόλις ένα στα είκοσι γραφεία χρησιμοποιούν τον κλιματισμό με πάγο, με το οποίο ο λογαριασμός του ηλεκτρικού μειώνεται κατά 10%.

Θερμικοί ψύκτες

Ακόμη μεγαλύτερη οικονομία μπορεί να επιτευχθεί με τους «θερμικούς ψύκτες». Αντί να χρησιμοποιείται ένα μηχανικός συμπιεστής που βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια, οι «θερμικοί ψύκτες» λειτουργούν με ζεστό νερό. Ένα ψυκτικό ατμοποιεί και απορροφά την θερμότητα από τον αέρα προκειμένου να ψυχθεί. Τότε μπαίνει ένα αλμυρό διάλυμα, το οποίο απορροφά τους υδρατμούς. Όταν το κιβώτιο που αποθηκεύει το υγρό μπαίνει στο ζεστό νερό, το ψυκτικό διαχωρίζεται από το διάλυμα και ανακυκλώνεται.

Οι «θερμικοί ψύκτες» είναι μία ελκυστική επιλογή για τις περιοχές όπου το ζεστό νερό είναι φθηνό ως «θερμικό απόβλητο», για παράδειγμα από εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή κάρβουνο. Σε περιοχές όπου οι χειμώνες είναι μικρής διάρκειας ή ήπιοι, η χρήση ζεστού νερού από «θερμικά απόβλητα» είναι μία απαγορευτικά ακριβή επιλογή για θέρμανση των κτιρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ούρσουλα Άικερτ, από το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, αυτό αλλάζει όταν αφορά την ψύξη. Στην Ευρώπη, το ζεστό νερό από περίπου 50 δίκτυα θέρμανσης χρησιμοποιούνται και για τη λειτουργία θερμικών κλιματιστικών.

Ηλιακά κλιματιστικά

Η κ. Άικερτ πιστεύει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς θα βελτιωθεί και η αποτελεσματικότητα. Εν τω μεταξύ, υπάρχει και η τεχνολογία του ηλιακού κλιματιστικού, ωστόσο ο εξοπλισμός είναι ακριβός. Η γερμανική εταιρεία, SolarNext, κατασκεύασε ένα ηλιακό σύστημα ψύξης - θέρμανσης, που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες δύο νοικοκυριών, το κόστος όμως του οποίου φθάνει τα 50.000 ευρώ. Η εταιρεία ωστόσο σημειώνει ότι το κόστος θα μειώνεται, όσο η παραγωγή εξοπλισμού ηλιακών κλιματιστικών θα εξελίσσεται και θα εξαπλώνεται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Economist

«Κόκκινο» σε θαλάσσιες περιοχές



Το υπουργείο Υγείας υποδεικνύει ακατάλληλα σημεία για κολύμβηση

Οι ακτές της Αττικής θυμίζουν τις δύο όψεις ενός νομίσματος: καθαρές παραλίες που συνεχώς αναβαθμίζονται χάρη στον βιολογικό καθαρισμό και θάλασσιες περιοχές αυστηρά ακατάλληλες -λόγω ρύπανσης- για κολύμπι. Χθες, η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέγραψε την απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης σε περιοχές του λεκανοπεδίου που δεν πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια από πλευράς ρύπανσης (λιμάνια, περιοχές με αγωγούς ομβρίων κ. ά.). Αν και σπάνιο, υπάρχουν κάποιοι «τολμηροί» που παρά τις απαγορεύσεις συνεχίζουν να κολυμπούν, ακόμα και να ψαρεύουν, σε ακατάλληλες παραλίες. «Λόγοι παράδοσης και συνήθειας ερμηνεύουν αυτήν την επιλογή», σχολιάζει η κ. Αδαμαντία Ευστρατίου, επίκουρη καθηγήτρια στη θαλάσσια μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Προβλήματα υγείας

Ενας υγιής και νέος οργανισμός ενδέχεται να βγει... αλώβητος στην αμμουδιά, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν: «Πιθανά προβλήματα υγείας που μπορούν να προκύψουν είναι κάποια δερματίτιδα, γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα ή και επιπεφυκίτιδα» αναφέρει η κ. Ευστρατίου, που προτείνει τον έλεγχο, μέσω των site του υπ. Περιβάλλοντος και των Γαλάζιων Σημαιών, της ποιότητας των υδάτων κάθε παραλίας. «Σας διαβεβαιώνω, ωστόσο, ότι το 99% των ελληνικών υδάτων είναι εξαιρετικής ποιότητας».

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων, καθώς και σε ζώνη 50 μέτρων από κάθε πλευρά του στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων και σε ζώνη 200 μέτρων από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής. Επίσης απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν της εκβολής του Ασωπού ποταμού, στην περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά έως και το Πέραμα, στην περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπρόπυργου, στην παραλία Μεγάρων από προβλήτα έναντι του ελικοδρομίου έως και την πλαζ Μεγάρων, καθώς και στον μικρό όρμο της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου και της παραλίας της Πάχης Μεγάρων, στα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE, καθώς και στην περιοχή από το βόρειο άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροταγάρου (όριο Μαρίνας). Απαγορευμένη περιοχή για κολύμβηση είναι και η περιοχή των Ναυπηγείων και του λιμένα όρμου Λαυρίου έως και τη ΔΕΗ -με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θορικού (Ακτή Θεάτρου) -, στη Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου του λιμανιού και σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων αεροπορίας - ΘΑΑ.



πηγη: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_20/07/2010_408585


.

Το βλέμμα της αγελάδας...


Θα έχετε ακούσει σίγουρα την φράση αυτή......δεν ξέρετε όμως από που έχει βγεί....έτσι δεν είναι?

Δείτε το λοιπόν ....πάλι ΕΔΩ

Κ@@@ρα....


Μέχρι πόσες φορές μπορεί άραγε κάποιος να κερδίσει το λαχείο;

Κάποιοι πασχίζουν να κερδίσουν έστω μια φορά στη ζωή τους το λαχείο και για τους περισσότερους δεν είναι παρά ένα όνειρο. Μια κοπέλα από τις ΗΠΑ, όμως, έχει κερδίσει 4 φορές το λαχείο μέσα σε 17 χρόνια! Η κοπέλα συνολικά έχει εισπράξει από το λαχείο 20.000.000 δολάρια. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στις... 18.000.000.000.000.000.000.000.000.

είναι η δεν είναι κ@@@ρα??????