Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο Φοινικόδασος


Συνεχίζονται οι φωτιές και σε Ακούμια και Ροδάκινο

Στο Φοινικόδασος της Πρέβελη, η καταστροφή είναι μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει υποστεί από φωτιά ο νομός Ρεθύμνου δεδομένης της τεράστιας αξίας που έχει για τον τόπο το φοινικόδασος. Στην περιοχή έχουν καεί μέχρι αυτή την ώρα, 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1000 στρέμματα δασικής. Στο δεύτερο μέτωπο φωτιάς, στα Ακούμια, 160 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης κατέκαψε η πυρκαγιά η οποία από το απόγευμα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο παρά την ένταση του ανέμου. Η φωτιά στο Ροδάκινο αναζωπυρώθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους και έχει κάψει ήδη 400 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, 300 στρέμματα χορτολιβαδικής και 50 στρέμματα δάσους ενώ απείλησε και το χωριό. Το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στα μέτωπα βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες και 24 άτομα πεζοπόρα τμήματα πυρόσβεσης.

Δεύτερο κύμα μέτρων


Δεύτερο κύμα μέτρων με νέες σαρωτικές αλλαγές στις αγορές ενέργειας και εργασίας και στις μεταφορές προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στα εργασιακά και νέες παρεμβάσεις σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες στις ΔΕΚΟ.

Επίσης αναφέρεται σε αλλαγές στη νομοθεσία για...
την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα με ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων και δραστικό περιορισμό της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.

Όπως επισημαίνεται, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών για το ασφαλιστικο, δεν αποκλείεται να προκύψει η ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων έως τον Ιούλιο του 2011.

Στο μνημόνιο, εκτός απο την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ενέργειας, γίνεται ειδική αναφορά στην αναδιάρθρωση του ΟΣΕ με σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στη Βουλή στα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ προαναγγέλλεται η αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Παράλληλα, συνιστάται η διαμόρφωση αναλυτικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ώς το Δεκέμβριο και μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Τέλος καθιερώνεται ελάχιστη πληρωμή 3 ευρώ κατά την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων καθ’ ολη τη διάρκεια του 24ωρου.

Tον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των εσόδων, αλλά και τη συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων χρεών, έκρουσε την Πέμπτη η Κομισιόν προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο λήψης «διορθωτικών μέτρων».

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού καταγράφουν ακόμη μεγαλύτερη υστέρηση στο επτάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσίοτητας.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,1% όταν στόχος ήταν το 13,7%.


"Ύφεση 8% για την ελληνική οικονομία"
Παιδικές χαρακτήρισε τις προβλέψεις για ύφεση 4% ο Παναγιώτης Γεννηματάς επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Μιλώντας το Σάββατο στο ΣΚΑΪ ο κ. Γεννηματάς εκτίμησε ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα είναι της τάξης του 7% με 8%. «Με την εμβάθυνση της κρίσης, που τώρα θα δείξει τα δόντια της, θα έχουμε δύσκολο χειμώνα», προέβλεψε.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη μέσα από υπερχρημάτοδότηση της οικονομίας. Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα δώσουν τη βάση για ανάπτυξη σε βάθος τριετίας» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκεη η συρρίκνωση της παραοικονομίας.

"Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα το μνημόνιο"
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ για το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης τόνισε ότι «αν δεν υπακούσουμε στη λογική του πρέπει θα χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα».

Ο κ. Γραμματίδης εκτίμησε ότι ως έθνος μπαίνουμε σε μια νέα ιστορική εποχή για την Ελλάδα με ένα καινούριο αναπτυξιακό πρότυπο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί, διαγιγνώσκοντας επικοινωνιακό πρόβλημα.

«Τα διαρθρωτικά μέτρα δεν πρέπει να είναι ποινή πρέπει να είναι ελπίδα. Η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα σε 10 μήνες, πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, πρέπει να επικοινωνήσει όμως αυτές τις αναγκαιότητες στο λαό, ώστε να βγει έξω ευθέως και να πει εγώ έχω επιλέξει αυτό το αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα.»

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και αγορών όπως της ενέργειας θα συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ σημείωσε ο πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Χρειαζόμαστε μόνιμο υφυπουργό επί των εσόδων αλλά και των επί των εξόδων» υπογράμμισε.

Αισχροκέρδια των Goodys


Μεσα σε ενα χρονο εχω παρει πολλες φορες φαγητο απο τα Goodys.ΕΛΕΟΣ πια! για χαζους μας περνατε? μικραινουν και μικραινουν και μικραινουν ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ τις μεριδες ! επειδη δλδ επεσε η δουλεια τους εξαιτιας του ενα με ενα των Mc Donalds που ευτυχως που υπαρχουν οι "αμερικανιες" να καταλαβαινουν τι θα πει κριση,θα την πληρωσουμε εμεις!
Ειστε πανακριβοι! μια σαλατα γεματη με μαρουλι 5.00€ ? ειστε σοβαροι? αφου μικραινετε τις μεριδες κατεβαστε και τις τιμες! να ειναι σιγουροι οι υπευθυνοι των Goodys οτι το αγοραστικο κοινο χαζο δεν ειναι και ξερει ποτε το δουλευουν..επισης ο κοσμος τωρα τελευταια εμαθε να "τιμωρει" βαλτε λοιπον μυαλο μη σας τιμωρησει και σκοτωνετε μυγες στα Goodys και τα MCdonalds κανουν παρτι απο τα κερδη της εφευρεσης του "ενα με ενα".Ειστε και Ελληνικο φαγαδικο

Τρόμος με «εξάρες»


«Πολυβόλο» η Τσέλσι, έχει πετύχει 12 γκολ τις πρώτες δύο αγωνιστικές!

Στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι διέλυσε με 6-0 την Γουέστ Μπρομ. Τη δεύτερη αγωνιστική, στο εκτός έδρας ματς με τη Γουίγκαν, πέτυχε και πάλι το ίδιο σκορ. Τυχαίο; Δε νομίζω… Οι «μπλε» βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και με δείγμα τους δύο πρώτους επίσημους αγώνες πρωταθλήματος σκορπούν τρόμο στους αντιπάλους τους. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει δείξει από την αρχή τις προθέσεις της και είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Έπιασαν 2.000 χοντρές καταθέσεις στην Ελβετία


Γιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες φυγάδεψαν έως και 15 εκατ. ευρώ ο καθένας σε ξένες τράπεζες

Περίπου 2.000 φορολογούμενους, οι οποίοι, εξαιτίας της κρίσης και τους φόβου περί πτώχευσης της χώρας, έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά έως και 15 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών. Έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε 5.000 Έλληνες φορολογούμενους σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος -οι οποίοι διήρκησαν περίπου 4 μήνες- διαπιστώθηκε ότι σε 2.000 περιπτώσεις γνωστοί επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, χρηματιστές και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών έβγαλαν από την Ελλάδα μεγάλα ποσά, τα οποία φυγάδευσαν σε ξένες τράπεζες, όπως στην Κύπρο, στην Ελβετία, στη Βρετανία, στη Σιγκαπούρη και αλλού. Τα ποσά κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο σύνολο δηλαδή το μαύρο χρήμα υπολογίζεται κατά μέσον όρο σε 5 δισ. ευρώ και άνω! Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ο αργός θάνατος των νοικοκυριών


Το δυσκολότερο χειμώνα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας ετοιμάζονται να ζήσουν οι Έλληνες, καθώς τα δυσάρεστα νέα για την οικονομία διαδέχονται το ένα το άλλο και επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Και τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά, αφού ο χειμώνας δεν θα είναι κλιματικά βαρύς (όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι), αλλά θα γίνει αβάστακτος, από το συνδυασμό των νέων μέτρων, της άγριας φορολογίας, της ακρίβειας και της ασφυξίας στην αγορά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων απειλούν να κλείσουν τις κάνουλες του πετρελαίου θέρμανσης. Όσοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους έχουν καταλάβει ότι τα «ψέματα τελείωσαν». Την Πέμπτη η Κομισιόν δήλωσε ότι η Ελλάδα πληροί τους όρους για να λάβει τη δεύτερη δόση του δανείου. Στην «υποσημείωση» όμως περιλαμβάνονται οι «εστίες» των μελλοντικών… πυρκαγιών. Η επιτροπή, όχι μόνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων το δεύτερο εξάμηνο του έτους (και πρόσθετων μέτρων το 2011), αλλά επί της ουσίας τα… προανήγγειλε. Από το Σεπτέμβριο έρχονται αυξήσεις-φωτιά σε βασικά προϊόντα, με τα οποία γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς. Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές στο αλεύρι, στο ψωμί και σε άλλα αγαθά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ το καλάθι ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2.087,05 ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με αντίστοιχο μήνα του 2009 που κόστιζε 1.977,44 (αύξηση 109,61 ευρώ ή 6%). Τη μεγαλύτερη αύξηση, λόγω, και της αύξησης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και τους ΦΠΑ, παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός κατά 19%, οι μεταφορές, ομοίως, κατά 19%, η στέγαση κατά 8% και οι επικοινωνίες κατά 5%.

Προσωρινή αναστολή των εσωτερικών πτήσεων


Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα

Ένα ξαφνικό πρόβλημα στις επικοινωνίες με τους πύργους ελέγχων των αερολιμένων δεν επιτρέπει την απογείωση των εσωτερικών πτήσεων. Οι αφίξεις πραγματοποιούνται κανονικά ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις πτήσεις με προορισμό το εξωτερικό. Το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά.