Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ελλαδα 2.0🔥

Ζέστη, φωτιές, λειψυδρία... Είμαστε στο 2024 και κυριολεκτικά παρακαλάμε τον ουρανό για λίγες σταγόνες βροχής, λες και είμαστε σε θρίλερ και περιμένουμε την τελευταία στιγμή σωτηρίας. Και, ω του θαύματος, πέφτει η βροχή! Αλλά μην βιαστείς να πανηγυρίσεις. Μόλις ρίξει μια ψιχάλα, οι δρόμοι μετατρέπονται σε κανάλια της Βενετίας, τα φρεάτια ξεχειλίζουν σαν αναβλύζουσες πηγές και το ρεύμα παίζει κρυφτό.

Η Ελλαδάρα του 2024 τα κατάφερε ξανά! Από την απόλυτη ξηρασία στην απόλυτη καταστροφή, με το δημόσιο δίκτυο να σέρνεται πίσω από τις ανάγκες μας σαν την πιο τεμπέλικη χελώνα. Λες και η βροχή είναι το νέο ακραίο φαινόμενο, σαν να μας έπεσε από τον Άρη και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Ένα τσικ πριν πνιγούμε στην ίδια μας τη γκρίνια!

Μόνο στην Ελλάδα μπορείς να καείς το καλοκαίρι από τη ζέστη και να πνιγείς από την πρώτη φθινοπωρινή βροχή. Αλλά, ξέχασα… τι φταίνε οι υποδομές; Η φύση είναι αυτή που δεν μας αφήνει σε ησυχία!

Δύναμη θελει

Ήθελα να ήξερα ποιος έπεισε τη Δανάη Μπάρκα ότι με 30 κιλά παραπάνω είναι σέξι… Στην τελική, μπράβο του! Γιατί αν μπορείς να κουνήσεις όλα αυτά τα παραπανίσια κιλά και να το παίζεις σέξι, τότε πραγματικά δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να πείσεις τους άλλους. Δύναμη θέλει, όχι αέρα!

Μικρές Πληγές του Φαραώ Made in Greece

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τελευταία νιώθω ότι η Ελλάδα έχει γίνει το νέο «παιδί» των καταστροφών. Και αν ο Φαραώ έφαγε δέκα πληγές πριν παραδοθεί, εμείς φαίνεται να τις περνάμε σιγά-σιγά, σαν σίριαλ με πολλά επεισόδια.

Ξεκινήσαμε με τα νεκρά ψάρια στο Βόλο. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Ο Βόλος αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του… Μεσογειακού Διάπλου των Νεκρών Ιχθύων. Τα ψάρια αυτά βγήκαν στην επιφάνεια σαν να είπαν «δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση, πάμε να πάρουμε μια ανάσα στην ξηρά». Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν τους εξήγησε ότι οι αμμουδιές δεν προσφέρουν δωρεάν οξυγόνο. 

Και αν νομίζετε ότι τα νεκρά ψάρια είναι το αποκορύφωμα, κρατηθείτε: ήρθαν οι αγελάδες στη Λευκάδα. Ναι, αγελάδες στη θάλασσα, σε στιλ ξεβρασμένων φαλαινών, λες και αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στο Ιόνιο και το GPS τις έστειλε στην παραλία. Ήταν σχεδόν σαν η Λευκάδα να έκανε αναπαράσταση της Σκηνής των Αγελάδων από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Μόνο που αντί για μινόταυρο, είχαμε την Ελενίτσα την Αγελάδα και την παρέα της.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, είναι φυσικό να αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε: «Τι έρχεται μετά; Πλημμύρα με μπυροκάρυδες; Σμήνη ακρίδων σε περιτύλιγμα σουβλακιού; Μήπως βρέξει ούζο και τσίπουρο;». Μάλλον είναι η ώρα να ανοίξουμε τα κιτάπια μας και να ελέγξουμε τα αποθέματα παντοτινής χολής, γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Αλλά, επειδή είμαστε και της αισιοδοξίας, ας το δούμε από την καλή πλευρά: τουλάχιστον, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, θα μπορούμε να γράφουμε τις δικές μας σύγχρονες πλάκες του Μωυσή. Ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον αρχαίο πολιτισμό σε δράμα και κωμωδία ταυτόχρονα. Και αν η Αποκάλυψη έρχεται, τουλάχιστον θα έρθει με στυλ… ελληνικό!

Οπου γάμος και χαρά...

Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από απλές τελετές· είναι σκηνές βγαλμένες από υπερπαραγωγές του Hollywood, μόνο που αντί για κόκκινο χαλί, έχουμε πλακάκια από την αυλή του θείου Κώστα.

Ας ξεκινήσουμε από τις κυρίες. Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και την γκαρνταρόμπα της, έχει ντυθεί σαν κινητή λούξ πολυκατοικία. Φανταχτερά φορέματα που γυαλίζουν τόσο, που αν δεν προσέξεις, μπορεί να νομίσεις ότι έπεσες σε γιορτή του Μιλένιουμ. Και τα μαλλιά; Σαν να έχουν κλειστεί σε βασιλική κάψουλα χρόνου από τη δεκαετία του '80 – πιάσιμο πάνω, φούντωμα κάτω, λουλούδια, τούλια, και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. Έχεις την αίσθηση ότι όπου να ‘ναι θα σκάσει μύτη η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και θα κόψει την κορδέλα.

Και οι άντρες, φυσικά, δεν πάνε πίσω. Άλλοι έρχονται με λαμέ κοστούμια, λες και έχουν βγει από διαγωνισμό στην Eurovision. Εντωμεταξύ, άλλοι κάνουν την εμφάνιση τους με λινά παντελόνια και εσπαντρίγιες, σαν να ετοιμάζονται για βόλτα σε παραλιακό ταβερνάκι μετά τον γάμο. Αφήστε που κάπου ανάμεσα, θα πετύχεις και εκείνον τον έναν που φοράει γραβάτα-ψαροκόκκαλο και καπνίζει πούρο σαν να είναι στο Σίγμα Club της δεκαετίας του '50.

Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός γάμος δεν είναι απλώς μια κοινωνική υποχρέωση, είναι ένα σόου μόδας, ένα θέαμα που πρέπει να δεις για να πιστέψεις. Γιατί, τελικά, τι είναι ένας γάμος χωρίς λίγη (ή μάλλον πολλή) υπερβολή; Και αν δεν έρθουν όλοι ντυμένοι σαν για να κάνουν πρεμιέρα σε παγκόσμια πρεμιέρα, τότε πώς θα θυμάσαι ότι πήγες σε γάμο και όχι σε παρέλαση καρναβαλιού;

Αλλη έννοια δεν είχαμε...

Λες και δεν εχουμε αλλα προβληματα, ο γαμος του Κασελακη με τον φίλο του ειναι θεμα στα καναλια....


Δεν μ αρεσει να μιλαω για τετοια θεματα, αν και εχω την αποψη μου, ομως δεν θέλω να μπω και στη διαδικασια του διαλογου και των αντιπαραθεσεων...


Η κοινωνική συζήτηση γύρω από την αποδοχή της διαφορετικότητας και τις αλλαγές στις κοινωνικές αντιλήψεις είναι πιο έντονη από ποτέ, και ισως να μην ειναι κακο..


Παράλληλα ομως, η προβολή της σεξουαλικής προτίμησης ως κεντρικό θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος υποβαθμίζει βασικές αξίες και αρχές που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού.


Στην Ελλάδα, η οικογένεια, η πατρίδα και η πίστη αποτελούν θεμέλια που έχουν κρατήσει τον Ελληνισμό ζωντανό και ακμαίο μέσα στους αιώνες. 


Η οικογένεια, όπως την αντιλαμβανόμαστε παραδοσιακά, είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας, ένας θεσμός που καλλιεργεί την αγάπη, την αλληλεγγύη και την αίσθηση του καθήκοντος. 


Ο θεσμός της οικογένειας, ο οποίος βασίζεται στην ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, είναι καθοριστικός για τη γέννηση και την ανατροφή νέων γενεών, παρέχοντας τους πρότυπα που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη και την ισορροπία.


Η οικογένεια δεν είναι μόνο μια προσωπική υπόθεση, αλλά συνδέεται άρρηκτα με την επιβίωση και την ευημερία της ίδιας της κοινωνίας. 


Όπως η λέξη "οικογένεια" περιέχει τη ρίζα "οικο-", που σημαίνει το σπίτι που "γεννά" και δημιουργεί, έτσι και η παραδοσιακή οικογένεια δημιουργεί τις βάσεις για την ανάπτυξη και την επιβίωση του έθνους.


Μιλώντας για την Ελλάδα, η αγάπη για την πατρίδα μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. 


Όμως, σε μια εποχή όπου οι εθνικές αξίες συχνά περιθωριοποιούνται, εκφράσεις αυτής της αγάπης συχνά κατηγορούνται ως "εθνικιστικές".


Η πατρίδα μας δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός χώρος, αλλά μια ιστορία, μια παράδοση και ένα σύμβολο ενότητας. 


Οι Έλληνες έχουν δείξει ξανά και ξανά τη δύναμη και την αντοχή τους όταν είναι ενωμένοι κάτω από την κοινή τους αγάπη για την πατρίδα.


Επιπλέον, η πίστη στην Ορθόδοξη Παράδοση είναι θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας. 


Η πίστη στον Θεό και η σύνδεσή μας με την Ορθοδοξία ήταν πάντα μια δύναμη που κράτησε τον Ελληνισμό ενωμένο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. 


Ωστόσο, σήμερα, αυτή η πίστη συχνά απορρίπτεται και χλευάζεται ως "μεσαιωνική" ή "παρωχημένη". 


Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο μια θρησκεία, αλλά και ένας πολιτιστικός πυλώνας που έχει διαμορφώσει τη συνείδησή μας και τις αξίες μας ως έθνος.


Είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε τις βασικές αξίες που κρατούν την κοινωνία μας ενωμένη. 


Η παραδοσιακή οικογένεια, η πίστη στην Ορθοδοξία και η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι έννοιες που πρέπει να απορριφθούν ή να υποβαθμιστούν στο όνομα του δικαιωματισμού και της ελευθερίας της έκφρασης. Αντιθέτως, είναι αξίες που διασφαλίζουν την ευημερία και τη σταθερότητα της κοινωνίας μας.


Αντί να παρασυρόμαστε από τις μόδες της εποχής, πρέπει να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε αυτές τις αξίες. 


Να στηρίξουμε τις μονογονεϊκές οικογένειες που με αξιοπρέπεια και αφοσίωση μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς να προσπαθούν να τα πείσουν ότι "αυτό είναι το σωστό" ή να τα επηρεάσουν με στερεότυπα. 


Να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια, η πατρίδα και η πίστη είναι τα θεμέλια που κρατούν την κοινωνία μας δυνατή και συνεκτική. 


Και πάνω από όλα, να καταλάβουμε ότι η σεξουαλική προτίμηση είναι μια προσωπική υπόθεση, η οποία δεν πρέπει να γίνεται θέμα δημόσιας συζήτησης και προβληματισμού, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πιο ουσιαστικά ζητήματα που απαιτούν την προσοχή μας.


Γνωμη μου.

Συνταγη: Εκπληκτικό σάμαλι Δαμασκού🔥

Εκπληκτικο σάμαλι Δαμασκού με άρωμα μαστίχας !!!

Υλικά
500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
500 γιαούρτι
300 ζάχαρη
200 νερό
2 κγ κοφτά σόδα
1 κγ μαστίχα
4 κσ σησαμέλαιο η βούτυρο κλαριφιέ.

Σιρόπι :
700 νερό
700 ζάχαρη
1 κσ λεμόνι
1 κσ ροδόνερο
λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και τελευταίο το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε 2 ώρες.
Ψήνουμε αντιστάσεις 180 για 45 λεπτά περίπου.
Είναι έτοιμο όταν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Φτιάχνουμε το σιρόπι μετράμε 5 λεπτά και αφήνουμε αλά 5 να ησυχάσει.
Σιραπιάζουμε κατ ευθείαν από τον φούρνο.
Αφήστε το όλο το βράδυ να κρυώσει και καλή απόλαυση! !!!