Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ανέκδοτο για την αθάνατη Ελλάδα

Ούτε και στην κόλαση…

Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης. Ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.
Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική:
- «Οργανωμένη χώρα», λέει, «τόσα χρόνια στην Ελλάδα, τι κατάλαβα από οργάνωση και υπηρεσίες; Mου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας...
πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση».
Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κόλασης. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη, και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει. Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
- «Να δω πώς είναι», του απαντά εκείνος.
- «Ούτε να το σκέφτεστε κύριε!», του απαντά ο υπάλληλος! «Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!!! Φρίκη! Φρίκη! Εγώ σας λέω να μη μείνετε».
Όπου φύγει-φύγει ο Έλληνας. Στη συνέχεια δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη, όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ μάλιστα, δεν ανάβουν γιατί έχουν καεί τα λαμπάκια. Έτσι η επιγραφή γράφει ΟΑΣΗ.
- «Ελληνική ανοργανωσιά...», μουρμουρίζει.
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους... Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι, τύφλα στο μεθύσι, και τον ρωτά τι θέλει.
- «Ήρθα να δω πώς είναι», του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα.
Τραπέζια, πολύ κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια... Γενικώς, μπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος:
- «Καλά ρε φίλε, τι γίνεται εδώ;»
- «Aσε φίλε, χάλια!», του λέει ο μεθυσμένος. «Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.
- «Πλάκα μου κάνεις;;;», απαντάει ο πεθαμένος. «Εδώ πίνετε και γλεντάτε!»
- «Εεε, ξέρεις πώς είναι μωρέ εδώ στην Ελλάδα... Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια...»

Μία στις δυο επιχειρήσεις κλείνουν


Θα φτάσουν τους 100 χιλιάδες οι απολυμένοι στο χώρο

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ το εμπόριο σημειώνει καθημερινά μελανά νούμερα ως προς τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο. Συγκεκριμένα μια στις δυο επιχειρήσεις κλείνουν, με τους εμπορικότερους δρόμους να επηρεάζονται εξίσου από την κρίση σημειώνοντας κλεισίματα που κυμαίνονται από 11 έως 25% στη Σταδίου! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ένας από τους βασικούς παράγοντες είναι το ενοίκιο που αγγίζει το 20% των σταθερών εξόδων τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 25% αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς ενώ οι έμποροι ζητάνε χρήμα στην πραγματική οικονομία για να σωθεί ο κλάδος τους. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους οι απολύσεις στο χώρο του εμπορίου θα φτάσουν

Η συνέντευξη του Πεταλωτή στην Παναγιωταρέα

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκπομπή «Η έκτη μέρα» του Αθήνα 9.84

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: κ. Υπουργέ πέστε μου σε τι ωφελεί να γίνεται τόση συζήτηση αυτές τις ημέρες για τον ανασχηματισμό; Πέστε μου σε τι ωφελεί. Τι ωφελεί την κυβέρνηση και τι ωφελεί και τους πολίτες.

Πρόστιμο στη Σακίρα


Μπήκε σε σιντριβάνι και χόρευε με θαυμαστές της

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alter η όμορφη λατίνα τραγουδίστρια βρέθηκε στη Βαρκελώνη και εθεάθη να χορεύει με θαυμαστές της μέσα σε ένα σιντριβάνι, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία. Οι αρχές δεν χαρήκαν με την αυθόρμητη και παρορμητική σταρ και αναμένεται να της δώσουν ένα πρόστιμο να έχει να θυμάται…

ΝΔ: ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..


Ντόμινο αποχωρήσεων μετά τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη- Είκοσι αντάρτικα στήνει η Ντόρα!

Ανοίγει ο δρόμος και για άλλες αποχωρήσεις από τη ΝΔ μετά τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη... Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να σκέφτονται την έξοδο καθώς διαφωνούν με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας ενώ θεωρούν ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι διαφορετικές απόψεις και αισθάνονται ότι ασφυκτιούν. Το μήνυμα της Ρηγίλλης είναι ότι οι διαφοροποιήσεις στις επιλογές του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου δεν θα γίνουν ανεκτές, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και άλλες διαγραφές εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Την ίδια στιγμή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τηρεί σιγήν ιχθύος. «Δεν στήνει αντάρτικα, καθώς πλέον είναι ανεξάρτητη βουλευτής» τονίζουν συνεργάτες της, αλλά δεν αρνούνται ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δύο στελέχη που έχουν στο παρελθόν εκδηλωθεί υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη και τα οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι κοντά στην έξοδο.

Ο ένας είναι ο βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος φέρεται να εξετάζει σοβαρά την προοπτική να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως και το να αποχωρήσει από τη ΝΔ. Ο άλλος είναι ο κ. Γ. Κοντογιάννης . Ο βουλευτής Ηλείας είχε βολιδοσκοπηθεί από τη Ρηγίλλης ως πιθανός υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ωστόσο έπειτα από τις αρχικές συζητήσεις που έγιναν ο κ. Κοντογιάννης έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του διότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανα κοίνωσή του αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Κοντογιάνννης έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του, την ώρα που η Ρηγίλλης μάλλον εξετάζει άλλες λύσεις καθώς το όνομα του βουλευτή Ηλείας «δεν πήγε καλά και σε δημοσκοπήσεις που έγιναν» όπως σημειώνουν κομματικές πηγές. Ενα από τα ονόματα που ακούγονται εσχάτως για τη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι αυτό του κ. Ν. Νικολόπουλου , αλλά αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Τ ην ίδια στιγμή τα αντάρτικα στις αυτοδιοικητικές επιλογές της Ρηγίλλης φαίνεται ότι φουντώνουν τόσο σε περιφέρειες όσο και σε δήμους. Ηδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μπακογιάννη πρόκειται να προσφέρει τη στήριξή της σε στελέχη της ΝΔ που δεν θα είναι οι επίσημες επιλογές της Ρηγίλλης.

Αν προσθέσει κανείς τους δήμους και τις περιφέρειες πρόκειται για περίπου 20 αντάρτικα. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να υποστηρίξει ανεξάρτητους υποψηφίους τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Περιφέρεια Αττικής. Για τη δεύτερη μάλιστα, υποστηρικτές της επισημαίνουν ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν θα έβλεπε με κακό μάτι πιθανή υποψηφιότητα του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη , εφόσον ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αποφασίσει σχετικά. Οσο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Κ. Γκιουλέκας μάλλον δεν θα έχει την υποστήριξη της κυρίας Μπακογιάννη που στρέφεται προς τον κ. Σ. Τζακόπουλο. Αύριο μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καρπενησίου ο κ. Κ. Μπακογιάννης, ενώ ανεξάρτητους υποψηφίους θα στηρίξει η κυρία Μπακογιάννη σε πόλεις όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και η Λάρισα.

Αντιδράσεις για τη στρατηγική Σαμαρά
Αν και ουδείς το παραδέχεται δημοσίως, δεν είναι λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές δόθηκαν τόσο με τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη, η οποία έγινε με διαδικασίεςεξπρές, όσο και, κυρίως, με την επιλογή του κ. Β. Κικίλια για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση Σαμαρά για την Περιφέρεια Αττικής ελήφθη χωρίς καν να ενημερωθούν πρωτύτερα άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Αβραμόπουλος. Την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να εκδηλώνεται προβληματισμός για το αν ο κ. Κικίλιας είναι το κατάλληλο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηρίξει και τη στρατηγική κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές- κάτι που ο κ. Σαμαράς έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τουλάχιστον σε εκείνες τις περιφέρειες που έχουν σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα που πρέπει να λειτουργεί συνθετικά ως προς την πλειονότητα των απόψεων». Και λένε ότι ναι μεν στην περίπτωση Μαρκογιαννάκη τα περιθώρια της Ρηγίλλης δεν ήταν ευρεία, αλλά από τη στάση που θα τηρήσει σε ενδεχόμενες νέες διαφοροποιήσεις ο κ. Σαμαράς θα φανεί αν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.


ΠΗΓΗ:
TO BHMA

Κατερινα Ακριβοπουλου : 35 μερες τουρισμό έκανε ο Παπανδρέου

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ


Δείτε το μεγάλο θαύμα που γίνεται κάθε χρόνο στην Παναγιά του Χάρου όπως λέγεται λόγω του ότι στην εικόνα της Παναγίας , η Παναγία κρατάει στην αγκαλιά της τον Εσταυρωμένο, και βρίσκεται στους Λειψούς.

Από την εορτή του Ευαγγελισμού ο κόσμος πηγαίνει κρίνα ανθισμένα από τους αγρούς στην εικόνα. 6 μήνες μετά και στα 9μερα από την κοίμηση της Παναγίας, και ενώ τα κρίνα έχουν ξεραθεί τελείως, την παραμονή της εορτής όλα ανθίζουν πάνω στο κατάξερο κοτσάνι με θαυματουργικό τρόπο, αφού ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να το εξηγήσουν το φαινόμενο στα εργαστήρια τους.



ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ...!

1. Η φράση «έφαγε χυλόπιτα»
προέρχεται από το παρασκεύασμα
χυλού που έδιναν παλιά οι
ψευτογιατροί για τον περιορισμό
του καημού των ερωτευμένων!