Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απο σπόντα?

Η αντιδήμαρχος στο Candianews: Δεν θα γίνω Ιφιγένεια- Θα αποκαλύψω ποιοι με παγίδεψαν (ηχητικό)Η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αγγελική Σχοιναράκη αρνείται ότι είχε γνώση της συμμετοχής της σε ανώνυμη εταιρεία η οποία αναλαμβάνει έργα από το δήμο Ηρακλείου! Μιλώντας στο ράδιο Candianews 93,6 και στον Αλέκο Ανδρικάκη για τις κατηγορίες περί της εμπλοκής της εταιρείας της σε απευθείας αναθέσεις (Δείτε εδώ), η κ. Σχοιναράκη υποστήριξε ότι μέχρι χθες δεν γνώριζε την ύπαρξη της εταιρείας και τη συμμετοχή σε αυτήν και ότι σε βάρος της υπάρχει μια πλεκτάνη.  Όπως είπε, ήδη έχει ζητήσει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης
Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμά της καθώς, όπως σημείωσε «δεν πρόκειται να γίνω Ιφιγένεια». Ακόμα πρόσθεσε πως σήμερα πιθανώς θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να τον ενημερώσει.
candianews.gr

Έγκυρο ή άκυρο?

Θέμα ακυρότητας υποψηφίου του Γ. Κουράκη!- Είναι εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛΑΣΘέμα ακυρότητας της συμμετοχής υποψηφίου του Γιάννη Κουράκη στην περιοχή της Αλικαρνασσού, τίθεται από παράγοντες των άλλων δημοτικών παρατάξεων, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης έθεσε απόψε το θέμα και σε ομιλία του σε εκδήλωση.
Πρόκειται για τον σημερινό πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αλικαρνασσού και εκ νέου υποψήφιο, Παναγιώτη Μουρτζάκη, που είναι εν ενεργεία αξιωματικός της αστυνομίας και υπηρετεί στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αξιωματικός της ΕΛΑΣ ή του στρατού δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.
Πάντως αυτή την ώρα δεν μπορεί να υπάρξει διαδικασία ακύρωσης της συμμετοχής του υποψηφίου, παρά μόνο να κινηθεί διαδικασία μετεκλογικά, εφόσον εκλεγεί.

Διευκρινήσεις για την παραίτηση Τσόκα από το υπουργείο Ανάπτυξης

Διευκρινήσεις για την παραίτηση Τσόκα από το υπουργείο ΑνάπτυξηςΤην παραίτηση του Σεραφείμ Τσόκα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, επιβεβαίωσε σήμερα σχετικό δελτίο τύπου που εστάλη από το υπουργείο.
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, διευκρινίσει ότι η παραίτηση του κ. Τσόκα από τη θέση του Γ.Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία είχε υποβληθεί από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, έχει γίνει δεκτή από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Πιο συγκεκριμένα το Δ.Τ. του υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρει:
«Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης έκανε δεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Σεραφείμ Τσόκα η οποία είχε υποβληθεί από την αρχή της προεκλογικής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσόκας είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης.

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι...ακόμα και στην "Πόλη της ασχήμιας"

20140512_100456Μέρα μεσημέρι με την κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου στο ζενίθ ένας μοτοσικλετιστής εντοπίζει στη μέση της διασταύρωσης των λεωφόρων Εθνικής Αντιστάσεως και Ικάρου ένα μικρό γατάκι λίγων ημερών που καλά-καλά δεν έχει ανοίξει τα μάτια του.
Αφού ελέγχει την κυκλοφορία σταματάει στη μέση της διασταύρωσης και πιάνει το νεογέννητο τετράποδο για να το πάει σε ασφαλές μέρος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τον μιμείται ο οδηγός του μπλε τζιπ (φωτογραφία κάτω), ο οποίος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο του για να σώσει ένα δεύτερο γατάκι – προφανώς αδερφάκι του πρώτου – που έκανε την εμφάνιση του.

Τους 30 βαθμούς θα «χτυπήσει» ο υδράργυρος

Τους 30 βαθμούς θα «χτυπήσει» ο υδράργυροςΟι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 4 με 6 βαθμούς υψηλότερη.

Ιός "τρόμου" στο διαδίκτυο, "χακάρει" υπολογιστές- Συνιστάται προσοχή!!!

Iδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του διαδικτύου και στην Κρήτη, μετά την εμφάνιση ενός νέου ιού όπου διαδίδεται μέσα από βίντεο τρόμου, όταν προσπαθούν να το ανοίξουν, με αποτέλεσμα να προσβάλουν τον υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου οτι μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο αυτό λογισμικό αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το firewall, έτσι ώστε να ανοίξει κερκόπορτες (backdoors) για άλλα μολυσμένα προγράμματα.
Επίσης, παρεμβαίνει στον browser αλλά και στην απόδοση του ίδιου του υπολογιστή, αλλάζοντας την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Παράλληλα, αρχίζουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητα διαφημίστηκα banners, σελίδες με συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων και κακόβουλα αρχεία για κατέβασμα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα υποκλοπής κωδικών και άλλων κακόβουλων ενεργειών (όπως αποστολή spam emails κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι στη ροή ενημερώσεων του facebook εμφανίζονται αναρτήσεις οι οποίες φαίνονται σαν “βίντεο” με περίεργο - σοκαριστικό περιεχόμενο, προτρέποντας τους χρήστες να πατήσουν στην ανάρτηση προκειμένου να δουν το “βίντεο”.
Οι κακόβουλες αναρτήσεις εμφανίζονται με διάφορους τίτλους όπως : Vin Diesel Has Died While Filming a Deadly Scene From Fast and Furious 7, You Won't Believe What This Pregnant Girl Does, [SCHOCK] Schlimmster Motorrad Unfall Der Welt (Σόκ ! Το χειρότερο ατύχημα με μοτοσικλέτα στο κόσμο), Girl Killed herself live On Cam Just After Dad Seen Her While Doing This on cam.

Στο Ειρηνοδικείο και σήμερα Τετάρτη η "Στάση Πληρωμών"

Άλλη μια Τετάρτη έξω από το ΕιρηνοδικείοΈνα ακόμη κάλεσμα απευθύνει στους πολίτες η Λαϊκή Στάση Πληρωμών που δίνει ξανά σήμερα ραντεβού στις 15:30 έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για την εμπόδιση των πλειστηριασμών και ταυτόγχρονα για την επόμενη τακτική συνέλευση της Λ.Σ.Π.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Ανανεώθηκε το ραντεβού μας για την επόμενη παρέμβασή μας την ερχόμενη Τετάρτη 14/05/2014 στις 15:30 έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου,καθώς για την τακτική μας συνέλευση.
Μόνο η αλληλεγγύη και η συνένωση των δυνάμεών μας,θα μπορέσει να επιφέρει θετικά αποτελέσματα και στην ουσία να σώσει τις περιουσίες μας,αλλά κυρίως την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.