Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Nησί: Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης σαιζόν"


"Είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης σεζόν από κάθε άποψη και δεν είναι άλλο από την πολυσυζητημένη σειρά το “Νησί”. Έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει αναλάβει η Κατερίνα Λέχου, η οποία μιλώντας σε γνωστό περιοδικό "Tηλεκοντρόλ" εξηγεί γιατί ήθελε να υποδυθεί την Ελένη:...
“Όταν πήγα στην οντισιόν, δεν ήξερα καν τι με θέλουν. Με πήρε η Μιρέλα Παπαοικονόμου και μου είπε “έλα να διαβάσεις λίγο” και θυμάμαι ότι της είπα “τι να έρθω να κάνω;”. Εγώ δεν θέλω να κάνω τηλεόραση του χρόνου. Απλώς, όταν είχα διαβάσει το βιβλίο, είχα πει ότι μια γυναίκα θα ήθελα να κάνω, την Ελένη”. Μεταξύ άλλων η ηθοποιός, μιλά για το αν είναι μεγάλη η παραμόρφωση της γυναικείας μορφής που πρόκειται να υποδυθεί: “Όχι τρομακτική, γιατί τα σημάδια της Ελένης δεν είναι εμφανή. Είναι στο πόδι, στο χέρι, στην πλάτη και μετά σιγά σιγά απλώς επιδεινώνεται η κατάσταση της. Δεν έχει σημάδια στο πρόσωπο, αλλά υπάρχουν αλλαγές, γιατί ένα από τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι ότι πέφτουν τα φρύδια για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω. Πάντως, δεν με νοιάζει τίποτα απ' όλα αυτά, γιατί απ' τη στιγμή που παίρνεις την απόφαση να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να είσαι διαθέσιμος για όλα. Εδώ παίζουμε άβαφοι. Τι να κάνω εγώ; Την ωραία με την τρύπια κάλτσα;”"

Διαβάστε περισσότερα
http://tvnea.blogspot.com/2010/07/megalo_18.html

O φετινός Ιούνιος ο θερμότερος μήνας στην ιστορία



Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας για όλο τον πλανήτη, από τότε που άρχισαν οι επίσημες καταγραφές των θερμοκρασιών το1880, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της ξηράς και των ωκεανών για τις περιόδους Ιανουαρίου-Ιουνίου και Απριλίου-Ιουνίου, ήταν οι πιο υψηλές που καταγράφηκαν ποτέ, όπως αναφέρει η έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων.

Τον Ιούνιο, η μέση συνδυασμένη θερμοκρασία της ξηράς και των ωκεανών, έφτασε τους 16,2βαθμούς Κελσίου και ήταν 0,68 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες στο Περού, στην ανατολική και δυτική Ασία και στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Αντίθετα, χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Σκανδιναβία, στη νότια Κίνα και στις βορειοδυτικές περιοχές της Αμερικής.

Το Κλιματικό Κέντρο του Πεκίνου, διαπίστωσε ότι ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί, από την επίσημη έναρξη καταγραφής των θερμοκρασιών το 1951, στην Έσω Μογγολία, στο Χειλονγκζιάν και το Ζιλίν.

Ενώ, για την περιοχή του Γκουιζού, ο Ιούνιος ήταν ο ψυχρότερος μέχρι σήμερα.

Στην Ισπανία, ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο δροσερός των τελευταίων 13 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικότερα, οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η Γη ακολουθεί μια προδιαγραμμένη πορεία που οδηγεί σε μια αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου.

Μια τέτοια άνοδος θα οδηγούσε στην «κατάρρευση» των πάγων στης Γροιλανδίας και στην εξαφάνιση πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας και θα έφερνε εκτεταμένες πλημμύρες και εντονότερες ξηρασίες.

Πηγή: econews

Οι χρήστες του ίντερνετ έφτασαν τα 420 εκατομμύρια



Η Κίνα διαθέτει το μεγαλύτερο πληθυσμό στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Φυσικά αυτό δεν την εμποδίζει από το να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη ψαλίδα από τις υπόλοιπες χώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες μετρήσεις ο πληθυσμός της Κίνας στο ίντερνετ φτάνει τα420 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 36 εκατομμύρια από τις μετρήσεις που είχαν γίνει στα τέλη του 2009.

Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι online αγορές, στις οποίες παρατηρείται αύξηση ύψους31%, με τους χρήστες που τις πραγματοποιούν να φτάνουν πλέον τα 142εκατομμύρια.

Παράλληλα οι χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να συνδεθούν στο ίντερνετ αγγίζουν τα 277 εκατομμύρια.

Newslink

Σιγά να μην έχαναν αυτοί....


Θερινό... μποναμά επιφυλάσσουν στους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν, είτε λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας από το Μνημόνιο, είτε λόγω της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας.

Φταίει η ΔΕΗ, ο υπάλληλος, η εταιρία η πάλι ο καταναλωτής??

Δείτε το και...προσέξτε....την ημερομηνία


Δείτε το βίντεο



και μετά πείτε μας αν φταίει Η ΔΕΗ με τις συνεχόμενες διακοπές ρεύματος,η εταιρεία η εμείς που ακόμα αγοράζουμε ότι βρούμε??

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη


"Την περασμένη εβδομάδα βρεθήκαμε στο όμορφο Φραγκοκάστελλο Χανίων και.....μείναμε κάγκελο όταν αντικρίσαμε στην ΕΙΣΟΔΟ του κάστρου αυτές τις 2 διαφημιστικές πινακίδες της παρακείμενης ταβέρνας "Δροσουλίτες"! Ο αθεόφοβος ταβερνιάρης έχει τοποθετήσει πάνω σε ξύλινες τάβλες στερεωμένες με πέτρες (τι ομορφιά!) τις μαύρες πινακίδες με τα κακογραμμένα ...
αγγλικά τις οποίες διαβάζεις θες δεν θες αφού δεν γίνεται να τις αποφύγεις! Λίγη τσίπα, ρε!!!!!!!!! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη και των αγωνιστών του που έδωσαν τη ζωή τους για να μην πέσει το κάστρο στα χέρια των Τούρκων!!!!

...μετά να μην παραπονιόμαστε όταν οι τουρίστες πετάνε σκουπίδια στις θάλλασες μας...

Καπετάνιος ή ...μούτσος???


Πριν από λίγο καιρό, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας εμφανίστηκε στην πολιτική σαν καθηγητής Πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα, στο βιογραφικό του στο υπουργείο Εξωτερικών εμφανίστηκε σαν βοηθός καθηγητής. Το πανεπιστήμιό του όμως τον εμφανίζει ως απλό απόφοιτο χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή. Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Το θέμα ήταν απλό. Αν ο κ. Δρούτσας το σκεφτόταν καλύτερα, θα μπορούσε να απευθυνθεί στο «Δάσκαλο» (τον γνωστό πλαστογράφο που για χρόνια δρούσε στην Ομόνοια)για την προμήθεια ενός διδακτορικού με βούλα και υπογραφή. Θα το πλήρωνε κάπως ακριβότερα, αλλά θα ήταν μία λύση…


m-epikaira.gr

«Έλεος!» ...ούτε στο Παρίσι να ήμασταν...

«Χρυσάφι» οι τιμές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»...

Αφού στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται....


Σε Ελλάδα και εξωτερικό αναζητείται από την Interpol εδώ και δύο χρόνια ένας Ιρακινός, που απέσπασε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από δεκάδες Ηρακλειώτες, που έπεσαν στην παγίδα του. Ο απατεώνας, που παρουσιαζόταν ως Κρητικός με ρίζες και στη Μέση Ανατολή, γοήτευε τα θύματά του με το παρουσιαστικό και τους τρόπους του, τα έπειθε να του δώσουν μεγάλα ποσά, για να τα επενδύσει και να τους αποδώσει υπέρογκα κέρδη, και τελικά τα άφησε με… άδειες τσέπες.
Ο E. F.-W., που σήμερα είναι περίπου σαράντα ετών, συστηνόταν πάντα ως Ισαάκ Βάρδας Παπαδάκης, με διαφορετική κάθε φορά ιδιότητα. Εδώ και δύο χρόνια, έχει εκδοθεί από την τρίτη ανακρίτρια Ηρακλείου ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς κατηγορείται για «απάτη κατ' εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια», ενώ καταζητείται και από την Interpol. Η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι κακουργηματική και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών, «αν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ζημία υπερβαίνει κατά πολύ τις 15.000 ευρώ, αφού ο E. F.-W. έπαιρνε από κάθε ένα απ' τα θύματά του πολύ μεγαλύτερα ποσά.
Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο Ιρακινός εμφανιζόταν πάντοτε με ταυτότητα διαφορετική από την πραγματική και υποστήριζε ότι είναι εξωτερικός συνεργάτης και επενδυτής κεφαλαίων ελληνικών και ξένων τραπεζών. Λόγω της ιδιότητας αυτής, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, έλεγε ότι μπορούσε να επενδύσει κεφάλαια με εγγυημένες αποδόσεις. Μάλιστα, εμφανιζόταν ιδιαίτερα εύπορος και ζούσε μέσα στη χλιδή, από χρήματα τα οποία προφανώς προέρχονταν από άλλα θύματά του. Ετσι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πείστηκαν να του δώσουν μεγάλα ποσά. Κάποιοι απ' αυτούς είναι γνωστοί Ηρακλειώτες και ίσως γι' αυτό να άργησαν να προχωρήσουν σε καταγγελίες. Τα θύματα, διστακτικά, κατέθεσαν τα όσα τους είχαν συμβεί κι έτσι χάθηκες πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα να προλάβει ο E. F.-W. να εξαφανιστεί, πιθανότατα στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας.
Οι απάτες του Ιρακινού στο Ηράκλειο έγιναν στο διάστημα από τις αρχές του 2007 μέχρι και τα μέσα του 2008. Στο διάστημα αυτό πλησίαζε ανθρώπους για τους οποίους είχε πληροφορίες ότι είναι ευκατάστατοι, ενώ δεν δίσταζε να εκμεταλλευτεί οποιονδήποτε βρισκόταν στο περιβάλλον του. Από τα θύματά του αποσπούσε διάφορα ποσά, από μερικές δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Αρκετές φορές, εξαπατούσε ανθρώπους, πείθοντάς τους να εξαργυρώσουν δελτία συμμετοχής σε παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Τρία απ' αυτά τα θύματα έχασαν 5.000 ευρώ, 40.000 ευρώ και 43.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το φόρτε του όμως ήταν οι… επενδύσεις. Υποστήριζε ότι μπορούσε να πολλαπλασιάσει τα ποσά που θα του εμπιστεύονταν οι «φίλοι» του, με επενδύσεις σε τραπεζικά προϊόντα στο εξωτερικό. Από τα μικρότερα ποσά που έλαβε ήταν οι 19.000 ευρώ και από τα μεγαλύτερα οι 170.000 ευρώ. Κάποια από τα θύματά του είχαν πάρει δάνειο, για να του δώσουν τα χρήματα και δύο χρόνια μετά συνεχίζουν να πληρώνουν για το… τίποτα. Στον απατεώνα με τη σπάνια πειθώ κάποιοι άνθρωποι έδωσαν χρήματα για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, όμως και αυτοί είχαν την ίδια τύχη με όλους τους υπόλοιπους.
Σήμερα, ο Ιρακινός έχει μια τεράστια περιουσία και συνεχίζει πιθανότατα την… καριέρα του στο εξωτερικό με άλλη ταυτότητα.

Βρε καλώς τα παιδιά.....


Έναν απρόσμενο αντίπαλο συνάντησαν τρεις ληστές, που εισέβαλαν ξημερώματα σε ταβέρνα στην Κω, καθώς ο παπαγάλος του αφεντικού, τους έτρεψε σε φυγή!
Το περιστατικό συνέβη στο ορεινό χωριό Ζια -δημοφιλής τουριστικός προορισμός- το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Δικαίου.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τρία άτομα διέρρηξαν την πόρτα και μπήκαν στην ταβέρνα. Ξαφνικά ο παπαγάλος, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να μιλάει με τη φωνή του αφεντικού του, άρχισε να τους καλωσορίζει, όπως κάνει καθημερινά με όποιον μπαίνει στο μαγαζί.
Όταν οι ληστές μέσα στο σκοτάδι άκουσαν μια ανδρική φωνή να τους λέει "καλώς τα παιδιά", άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, αφήνοντας μάλιστα πίσω τους ένα μαχαίρι.
Με το που βγήκαν από την ταβέρνα τους πήραν στο κυνήγι μερικοί νεαροί και τελικά συνελήφθησαν από την αστυνομία, το επόμενο πρωί.

Θητεία με Playstation και καναπέ?


Ο Ο Γ. Καρατζαφέρης, άνοιξε εκ νέου θέμα με τα περιπαιχτικά του σχόλια στη Βουλή για τους γιους τριών βουλευτών της ΝΔ που υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο. Τα σχόλια του κ. Καρατζαφέρη ακολούθησαν δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά και οι πανομοιότυπες διαψεύσεις των δύο εκ των θιγμένων βουλευτών της ΝΔ, του Ευ. Αντώναρου και του Αργύρη Ντινόπουλου. «Ο γιος του κ. Αντώναρου υπηρέτησε τη θητεία του κανονικά και, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στο Πολεμικό Ναυτικό απ’ όπου και έλαβε ...
απολυτήριο στις 4 Σεπτεμβρίου 2009», έλεγε η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ο Αργύρης Ντινόπουλος σε πιο προσωπικό τόνο ισχυρίστηκε ότι «ο γιος μου, Βασίλης, ουδέποτε υπηρέτησε στο Πολεμικό Μουσείο και απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό την 1η Αυγούστου 2009. Σήμερα είναι φοιτητής στην Αγγλία».....

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες...


Η Ελλάδα μια χώρα που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να ξοδεύει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς για τον φόβο του γείτονα, αυτά που αγοράζει βγαίνουν ελαττωματικά και το πιο εξωφρενικό είναι οτι οι προμηθευτές μας είναι στο απυρόβλητο...
Οι γερμανοί και πάλι κυριαρχούν στο σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα η Real News...

Το φτηνό....

Ακυρώνονται πτήσεις της easyjet απο Ιταλία για Ηράκλειο και το τι ταλαιπωρία έχει φάει ο κοσμάκης....."να βρείτε πως θα ταξιδέψετε για Ελλάδα" ήταν η απάντηση τους....πρώτη και τελευταία φορά!!!

Μια αναγνώστης