Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Λίγη τσίπα πρέπει να υπάρχει στα εξώφυλλα

Κάποια πράγματα είναι απλά απαράδεκτα. Δεν γίνεται ρε συ Δελλατόλα να παίρνεις μια αγιογραφία με την Παναγία και τον Χριστό και να βάζεις μέσα την Ντόρα και τον Μητσοτάκη για να κάνεις ...παιχνίδι και να πουλήσει φύλλα. Δεν είναι χιούμορ αλλά ιεροσυλία αυτό το πράγμα. Αν ήσουν σε άλλο κράτος θα τολμούσες να προσβάλλεις έτσι τα θεία;
Εκτός και αν δεν έχεις...


συναίσθηση του τι κάνεις. Μην ξεχνάς ότι πίσω ο Αρχάγγελος είναι όπως ακριβώς τον έχουν αγιογραφήσει όπως και όλη η εικόνα που έχει μια ιερότητα.

Κάθε έννοια αξίας και ηθικής έχει χαθεί πλέον σε αυτό τον τόπο. Δεν έχουμε ελπίδα να σωθεί αυτή η χώρα. Και μην μας θεωρήσεις συντηρητικούς κ.Δελλατόλα αλλά να αναρωτηθείς αν θα ήθελες σε μια φωτογραφία με τους γονείς σου να κάνουμε και εμείς ένα μονταζάκι. Πόσο μάλλον στα ιερά και τα όσια. Άλλο η μαμά και άλλο η Παναγία. Κάνουμε λάθος;

Πρόεδρος να είναι και όπου νάναι…μα γιατί δεν τους δένετε???


T-shirts με Σκοπό! Βοηθήστε ΤΩΡΑ-Μπορούμε ΟΛΟΙ!

Αποκτήστε σήμερα τα T-shirts Action Aid και στηρίξτε τη δράση της στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Με μολις 17 η 19 ευρώ μεταφέρετε κι εσείς το μήνυμά της οργάνωσης .
μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Πες τα Χρυσόστομε ....

Δεν ξέρουμε αν το παιδί τον λένε Χρυσόστομο πάντως λέει τα αυτονόητα που δύσκολα τα ακόμα τελευταία ειδικά σε δελτία.
Δείτε το βίντεο


Γ.......ε γιατί χανόμαστε.....Διεθνής αθλητής πρωταγωνιστής σε ροζ DVD

Μετά την Τζούλια Αλεξανδράτου και την Μαριάννα Ντούβλη που πρωταγωνίστησαν σε αισθησιακές ταινίες, τη σκυτάλη παίρνειδιεθνής αθλητής του ελληνικού στίβου ο οποίος πρωταγωνιστεί σε ροζ DVD.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδαςEspresso πρόκειται για ένα νεαρό αθλητή που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας, όπου εκτός από τα αθλήματα της κολύμβησης, του ανώμαλου δρόμου, της ιππασίας, της ξιφασκίας και της σκοποβολής, αποφάσισε να λάβει μέρος σε μαραθώνιο του έρωτα, δοκιμάζοντας τις αντοχές του.

Ο νεαρός αθλητής και σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Λάουρας, γνωστό μοντέλο και TV persona που είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο σε ξενοδοχείο του Λουτρακίου.

Τα γυρίσματα του ροζ DVD με τίτλο «Laura does Loutraki» έχουν ήδη ξεκινήσει , ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα τον Σεπτέμβριο.

Αθλητής και μοντέλο μίλησαν για την εν λόγω αισθησιακή ταινία και συνεργασία τους, με τη Λάουρα να παινεύει τον νεαρό για τα προσόντα του, ενώ και οι δύο δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο κόσμος τους κατακρίνει, υποστηρίζοντας πως δεν κάνουν κακό σε κανέναν…

Αναμονή λοιπόν μέχρι τον Σεπτέμβριο για να τους απολαύσουμε, να σχολιάσουμε και να δούμε τελικά ποιο μετάλλιο θα κερδίσει αυτή τη φορά ο νεαρός αθλητής.


πηγή i-live.gr

Ε ρε γιαούρτι που θέλετε...

"Έλεος με τον Κώνστα"

"Ο Κώνστας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, σήμερα στο δελτίο ειδήσεων είπε ότι για τη χρεωκοπία της χώρας φταίνε οι εργαζόμενοι. O υπασπιστής των τραπεζών κουβέντα για...



τις τράπεζες που τις δίνουν τα κράτη λεφτά με το τσουβάλι, κουβέντα για τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, τα τρωκτικά των δημοσίων έργων, τις υπερτιμολογήσεις στα υλικά των νοσοκομείων, τις προμήθειες, τις μίζες κτλ. Για όλα φταίνε οι βολεμένοι και πλούσιοι εργαζόμενοι των 700 πρώην και 500 νήν ευρώ.
Επιτέλους ας τον πετάξουν με τις κλωτσιές γιατί εκτός από υπασπιστής τω τραπεζών, το παίζει ξερόλας και είναι άσχετος με τα περισσότερα πράγματα και μας έχει πρήξει με τις ηλιθιότητες του."

Οι Έλληνες επιτέλους κλείνουν το κινητό??????

Θυμάστε φαντάζομαι πρίν λίγο καιρό να περπατάμε στο δρόμο και να μιλάμε στο κινητό για οτιδήποτε...."έχω δωρεάν χρόνο " λέγαμε....

H κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο έναν κλάδο ιδιαίτερα δυναμικό, που θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθεί και ως παράδειγμα για την υπερβολή που χαρακτήριζε την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται φυσικά για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, που τους τελευταίους τρεις μήνες παρουσιάζει σημαντική μείωση εσόδων, ενώ οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι πολύ αρνητικές.

Τα περασμένα χρόνια οι εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον χώρο αποκόμισαν τεράστια ποσά, καθώς η αναγκαία χρήση του κινητού, μετατράπηκε σε μανία για τους Έλληνες.

Η διείσδυση στην ελληνική αγορά είχε φτάσει στο 190%, κάτι που σημαίνει 20,7 εκατομμύρια συνδέσεις για πληθυσμό περίπου 10,9 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Η τάση όμως αυτή έχει πλέον αναστραφεί, καθώς οι πολίτες μειώνουν τα έξοδά τους ενόψει του δύσκολου χειμώνα και προσέχουν πλέον και τις συμφωνίες που κάνουν και τα χρήματα που ξοδεύουν σε συσκευές και λογαριασμούς.

Το 2009 οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν απώλειες 400 εκατομμυρίων και η συρρίκνωση αναμένεται να συνεχιστεί.

Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής" τα έσοδα για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου έπεσαν κατά 27% στη Wind, κατά 18%-20% στη Vodafone και κατά 8%-10% στην Cosmote.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, στη μείωση των εσόδων, εκτός από την οικονομική κρίση, έπαιξε ρόλο και ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των εταιρειών, με συνεχείς προσφορές, επιδοτήσεις και μείωση τιμών ώστε να κλείσουν συμβόλαια.

Μάλιστα ο ανταγωνισμός οξύνθηκε λόγω της ταυτοποίησης των καρτοκινητών και ενώ 1,5 εκατομμύριο συσκευές παραμένουν αδήλωτες.


πηγή 247.gr

Αφήνουν άδεια τα ρεζερβουάρ...


Την στιγμή που πάνω από 500 πρατήρια καυσίμων έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, και άλλα 1000 υπολειτουργούν, οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως το υγραέριο ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, προμηθεύονται βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.


Η υγραεριοκίνηση είναι μια λύση για τους καταναλωτές καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο διαμορφώνεται στα 42 λεπτά το λίτρο, 37 % χαμηλότερος σε σχέση με τη βενζίνη. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα "ραντεβού" στα συνεργεία που κάνουν τις μετατροπές κλείνονται πλέον μετά από 3 - 4 μήνες ενώ πολλοί σπεύδουν να κάνουν τις μετατροπές αυτές σε γειτονικές χώρες.

Μάλιστα, η αύξηση των φόρων έχει γονατίσει τους πολίτες οδηγώντας σε κατακόρυφη πτώση τη κατανάλωση κατά 30 % με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρατήρια να απειλούνται με λουκέτο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να αγοράσουν καύσιμα από τις εταιρίες. Έτσι, λειτουργούν ορισμένες μόνο ημέρες της εβδομάδας ή διαθέτουν π.χ. μόνο βενζίνη ή ντίζελ ή ανοίγουν μόνο για να παρέχουν υπηρεσίες πλυντηρίου, λίπανσης, κλπ. Όλα αυτά τα πρατήρια αναζητούν αγοραστή αλλά το ενδιαφέρον, κυρίως από την πλευρά των εταιριών, εντοπίζεται μόνο σε όσα βρίσκονται σε καλά σημεία. Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΒΕ οδηγούνται σε κλείσιμο.


πηγή news247.gr

"Άνθρωποι Β κατηγορίας;"


"ΕΙΜΑΙ Α Μ Ε Α ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ HAY SPEED 5 OTAN ΕΦΘΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ...



ΩΡΑ06.30 ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ ΒΑΛΙΤΖΑ [ ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ] ΑΥΤΟ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ..ΤΕΛΙΚΑ
ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ."

Αφήνουν την Ελλάδα...


Όλο και περισσότεροι μετανάστες, αναγκάζονται να φύγουν για πάντα από την Ελλάδα, λόγω της ανεργίας και της υποαπασχόλησης που μαστίζει τη χώρα.

Σύμφωνα με την ειδική έκδοση του ΟΟΣΑ, "Μigration Οutlook 2010", προβλέπεται μείωση της μεταναστευτικής κίνησης προς την Ελλάδα αλλά και φυγή πολλών μεταναστών.

Ήδη τα πρώτα σημάδια αυτής της τάσης, αποτυπώνονται στην αύξηση των εισιτηρίων χωρίς επιστροφή αρκετών αλλοδαπών που ζούσαν στην Ελλάδα.

Η χώρα μας κατέχει τα ηνία στην αύξηση της μερικής απασχόλησης των μεταναστών με ποσοστό περίπου 452% , ενώ ακολουθούν η Τσεχία, η Ιταλία και η Βρετανία.

Όπως αναφέρει το "ΒΗΜΑ", εάν τα σενάρια της μαζικής φυγής επαληθευτούν η χώρα μας θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μείωση του πληθυσμού, αφού οι μετανάστες αύξησαν κατά 9% τον πληθυσμό της χώρας τη περίοδο 2002-2006.

Μάλιστα, η χώρα μας είναι τρίτη πίσω από την Τσεχία και την Ιταλία ανάμεσα στις χώρες στις οποίες οι μετανάστες συμμετέχουν στην αύξηση του πληθυσμού.

Ειδικότερα, ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει μείωση στον μεταναστευτικό πληθυσμό, αλλά και συρρίκνωση της ανάπτυξης εκτιμώντας ότι μεταξύ 2010 - 2020 η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%.


Σημειώνεται δε ότι παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις μεταξύ γηγενών και μεταναστών, η ανεργία τραβά την ανηφόρα με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της συνολικής εργασίας.

Όσον αφορά το φύλο των μεταναστών, οι άνδρες βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση, εξαιτίας των προβληματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται, όπως είναι αυτός της οικοδομής.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση αναφέρει ότι η κρίση έχει σοβαρές επιπτώσεις στους νέους μετανάστες αφού όπως εκτιμάται, έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να τεθούν εκτός αγοράς εργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, η έλλειψη μόρφωσης σε σύγκριση με τους γηγενείς είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που καθιστά τους μετανάστες έρμαια της κρίσης, μιας και όπως φάνηκε στη πράξη οι έχοντες μεσαίου επιπέδου ικανότητες αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα από ό,τι οι έχοντες υψηλότερη κατάρτιση.

news247.gr

Αρχίζουν την Πέμπτη οι εκπτώσεις...Προσοχή όμως!!!


Ξεκινούν αύριο οι καλοκαιρινές εκπτώσεις σε όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, δίνοντας ανάσα στα επιβαρυμένα νοικοκυριά και στα καταστήματα.

Ωστόσο, νωρίτερα από την επίσημη πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μειωμένες τιμές σε καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, αφού οι έμποροι έχουν προχωρήσει δειλά σε άτυπες εκπτώσεις και προσφορές.

Από την πλευρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους - μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

*Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

*Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

*Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Πάντως, παρά την αντίθεση του εμπορικού κόσμου και της ΕΣΕΕ, τα καταστήματα θα κάνουν προσφορές έως και την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.

Η ΕΣΕΕ καλεί αφενός μεν τους συναδέλφους εμπόρους να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, αφετέρου δε το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει και να στηρίξει τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, το οποίο ούτε ποιότητα προσφέρει, ούτε εγγυήσεις, ούτε αποδείξεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι "οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα δώσουν μία σημαντική ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και ένα σωσίβιο σωτηρίας στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι οι έμποροι θα αποδείξουν περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά ότι η περίοδος από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου και μέχρι την λήξη της στις 31 Αυγούστου θα αποτελέσει στις παρούσες δύσκολες συνθήκες μια ασφαλή, ελκυστική και συμφέρουσα περίοδο ποιοτικών και φθηνών αγορών για όλους τους καταναλωτές".


Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ άλλωστε υπενθυμίζει ότι επιτρέπονται οι προσφορές μέχρι την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων, ωστόσο, αυτό το φαινόμενο των γενικευμένων προεκπτώσεων να πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού. Η ΕΣΕΕ βρίσκεται ήδη σε τακτική συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για τον επανασχεδιασμό ενός νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς αναφορικά με τις εκπτώσεις, τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, με στόχο την διεύρυνση του παραγωγικού χρόνου, εφαρμόζοντας την πρακτική, "Μία τιμή, χαμηλή τιμή", 12 μήνες το χρόνο.


πηγή : news247.gr

Η κότα έκανε τ αυγό!!!


Διλήμματα τέλος, οι επιστήμονες έδωσαν την απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα. Η κότα είναι που έκανε το αυγό και όχι το αυγό την κότα!

Δυο Βρετανικά πανεπιστήμια έβαλαν κάτω τα πιο δυνατά μυαλά τους και μετά από ενδελεχή μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για να σχηματιστεί το κέλυφος του αυγού (και άρα να υπάρξει αυγό) χρειάζεται μια προτεϊνη που βρίσκεται μονάχα στις ωοθήκες της κότας.
Έτσι το αυγό είναι αδύνατο να έχει προϋπάρξει της κότας.
Οι επιστήμονες του Σέφιλντ και του Γιορκ είναι κατηγορηματικοί, η προτεϊνη 0C-17 που βρίσκεται στις ωοθήκες της κότας είναι αυτή που επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους του αυγού και μόνο χάρη σ' αυτή είναι δυνατή και η ανάπτυξη των κλωσόπουλων.

Με τα κινητά στο χέρι διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί


Καλημέρα Ελλάδα....

Στο Σύνταγμα διαμαρτύρονται αυτή την ώρα οι αστυνομικοί, με τα κινητά στο χέρι.

Λογικά θα κάτσουν εκεί μέχρι τις 8 που είναι τα δελτία ειδήσεων.

..μα δείτε το βίντεο

"Μπράβο" στο Ε.Σ.Υ.


"Σήμερα το πρωι στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής πνίγηκε μια 55χρονη γυναίκα! Στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχει (υποτίθεται) ναυαγοσώστης ο οποίος δεν κατάλαβε τίποτα...

(μάλλον αγνάντευε τα κορμιά γύρω του)! Ασθενοφόρο στην περιοχή έφτασε μετα απο 45 λέπτα (υποτίθεται οτι το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών είναι 5 λεπτά απόσταση). Ένα μεγάλο μπράβο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στον Ναυαγοσώστη της συγκεκριμένης παραλίας."

"Οι κόρες των πρώην υπουργών, Ανδρεουλάκου και Ξανθόπουλου, διορίστηκαν παράνομα στο Κτηματολόγιο;"


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!! ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!!



"Η ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ(ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ)ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ(ΚΟΡΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ),ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ,ΤΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ...
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Παρατηρήσεις επί συγκεκριμένων Βιογραφικών Σημειωμάτων του
Πίνακα προσληφθέντων του 2009:
�� Η Ε.Α. δικηγόρος, απόφοιτος το 2007, με πρώτο βαθμό συγγενείας
υφυπουργού της τότε κυβέρνησης διατελέσασα μάλιστα ειδικός
συνεργάτης του εν λόγω Υφυπουργού για το χρονικό διάστημα 2005-
2007, πριν λάβει το πτυχίο της, προσλαμβάνεται με μονοετή
επαγγελματική εμπειρία υποστήριξης έργων Κτηματογράφησης (Ιούνιος
2008- Ιούνιος 2009).
�� Η Ξ.Ε. α′ βαθμού συγγενής υφυπουργού της τότε κυβέρνησης
προσλαμβάνεται με απόφαση Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου. Ενώ
στο πρακτικό πρόσληψής της γίνεται αναφορά σε ειδικότερη εισήγηση
του Γενικού Διευθυντή, η εισήγηση αυτή δεν επισυνάπτεται στο εν
λόγω πρακτικό."

..Την κάνουν σιγά σιγά?

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η Ατλάντικ

ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ
Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, με σκοπό την προστασία του από τους πιστωτές του. Το αίτημα, που θα εκδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε...



...για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας, τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας.

Η εταιρεία τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα αποπληρωμής των υποχρεώσεών της προς τους προμηθευτές.

Κρατάνε κι άλλα λεφτά από τους αγρότες για... διαφήμιση!



Σε μια απόφαση, η οποία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, είναι πιθανό να προχωρήσει στο μέλλον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποχρεώνοντας τους ελαιοπαραγωγούς στην καταβολή 50 λεπτών ανά κιλό ελαιόλαδου για την προβολή του στο εξωτερικό.
Τη συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να καταθέσει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελιάς και Ελαιόλαδου στην κυρία Κατερίνα Μπατζελή, την ώρα που -όπως είχε αποκαλύψει με εκτενές ρεπορτάζ της η «Τ» στις 19 Νοεμβρίου 2009- η ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς (π.χ. ο Σύνδεσμος των Βιομηχάνων, ο Σύνδεσμος των Μικρών Βιομηχάνων, οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών κ.ά. ) σπατάλησαν 40 εκατομμύρια ευρώ υποτίθεται για την προβολή του λαδιού αλλά τα χρήματα χάθηκαν… στην πορεία.
Οι ελαιοπαραγωγοί, δηλαδή, είναι πιθανό να καταβάλουν νέο κεφαλικό φόρο στο όνομα ενός προγράμματος προβολής ελαιολάδου και ενός σχεδιασμού ο οποίος μέχρι σήμερα είναι ανύπαρκτος!
Την απόφαση αυτή έλαβε στις 7 Ιουλίου η ΕΔΟΕΕ, με τον Οργανισμό να ζητά την επιβολή της ανταποδοτικής εισφοράς σε όλες τις ποσότητες ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς που διακινούνται χύμα για εμπορικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με την πρόταση: «Η ανταποδοτική εισφορά θα καθορίζεται ανά μονάδα βάρους (κιλό) ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς και το ύψος της αποφασίζεται από τη Γ.Σ. των μελών της ΕΔΟΕΕ κατόπιν εισήγησης του Δ.Σ. της Οργάνωσης και θα έχει τριετή διάρκεια εφαρμογής».
Οπως επίσης τονίστηκε το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί από την καταβολή της αντισταθμιστικής εισφοράς θα αποτελέσει τους πόρους για την υλοποίηση προγραμμάτων προβολής προώθησης ενημέρωσης του ελληνικού ελαιολάδου σε αγορές στόχους του εξωτερικού, καθώς και για τη δημιουργία μηχανισμού αυτοελέγχου και ελέγχων στα διακινούμενα ελαιοκομικά προϊόντα, για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και την νοθεία.
Και όλα αυτά την ώρα που το υπουργείο και οι λοιποί αγροτικοί Οργανισμοί έχουν επιδείξει τη μέγιστη δυνατή ασυνέπεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη εκκρεμεί η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, όπως αυτές τις οποίες περιμένουν από το 2009 στη Βιάννο οι ελαιοπαραγωγοί, έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τους, όπως επισημαίνει με επιστολή του στο υπουργείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.
Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, μιλώντας στην «Τ», είχε παραδεχθεί τα λάθη του παρελθόντος, κάνοντας λόγο για λάθος χειρισμό και σπασμωδικές κινήσεις, που δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Είχε δηλώσει ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει όντως λάβει κονδύλια για διαφήμιση αλλά δεν είναι η μοναδική υπεύθυνη για τη διαφημιστική καμπάνια προβολής των προϊόντων.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τον ίδιο να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός, εκείνος συμφώνησε στην πρόταση που προωθεί η ΕΔΟΕΕ.

πηγή : tolmi.gr

Το ψηφιακό παιδί του xbox

Η Microsoft παρουσίασε τον ψηφιακό Μίλο, ένα εικονικό παιδί το οποίο αντιδρά σε ανθρώπινα συναισθήματα, κινήσεις αλλά και στον ήχο της ανθρώπινης φωνής.

Ο Μίλο σχεδιάστηκε για τη παιχνιδομηχανή Xbox 360 και ειδικότερα για τη πλατφόρμα Kinect η οποία βοηθά το χρήστη να παίζει χρησιμοποιώντας χειρονομίες και φωνητικές εντολές και όχι το κλασσικό τηλεχειριστήριο.

Όπως είπε ο βετεράνος σχεδιαστής παιχνιδιών Peter Molyneux στο παγκόσμιο συνέδριο TED (Technology, Entertainment and Design) "με τον Μίλο ήθελα να δώσω μια νέα εκδοχή στην αφήγηση”" προσθέτοντας ότι οι ταινίες και γενικά η τηλεόραση είναι σκουπίδια επειδή δεν περιλαμβάνουν τη διάδραση του ατόμου.

Έτσι, έφτιαξε τον Μίλο, ένα χαρακτήρα που μοιάζει να είναι ζωντανός, που κοιτά στα μάτια τον χρήστη και αισθάνεται πραγματικά.

Ο εικονικός Μίλο έκανε το ντεμπούτο του το 2009 στο E3 Expo στο Λος Άντζελες, όπου παρουσιάστηκε το ντέμο του παιχνιδιού.Πολλοί τότε δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Το Kinect controller χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες, μικρόφωνα και κάμερες για να ερμηνεύσει τις προθέσεις του παίκτη που το χειρίζεται. Στην ουσία θυμίζει την ταινία Gamer όπου ένα ηλεκρονικό παιχνίδι επέτρεπε στους ανθρώπους τον έλεγχο άλλων ανθρώπων σε μαζική κλίμακα, μόνο που εδώ πρόκειται για τον έλεγχο ενος εικονικού ανθρώπου.

Όπως είπε ο Peter Molyneux "τροποποιούμε συνεχώς τη σκέψη του Μίλο, στην ουσία είναι σαν να δημιουργούμε ένα ανθρώπινο ον, ό,τι κάνουμε αλλάζει τη πορεία της ζωής του".

Ο Μίλο δημιουργήθηκε βάσει της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το σύστημα έχει χρησιμοποιήσει και διάφορες ψυχολογικές τεχνικές για να έχει ανθρώπινα αισθήματα.

Έτσι, ο Μίλο είναι ικανός από τις κινήσεις και τον τόνο της φωνής του χρήστη να ερμηνεύει τις προθέσεις του και να κινείται αναλόγως. Μάλιστα μετά από τρία τέταρτα παιχνιδιού ο Μίλο αναγνωρίζει τον χρήστη. Ωστόσο, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον Μίλο αναπτύσσεται ακόμα και δεν είναι έτοιμος να βγει στην αγορά.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Εγκαίνια σε οίκο ανοχής


Το σεξ ανέκαθεν πούλαγε και εξακολουθεί να πουλά και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μπροστάρισσα κατά της κρίσης που πλήττει την αγορά η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία χθες τίμησε με την παρουσία της τα εγκαίνια οίκου ανοχής στον οικισμό Τερψιθέας στη Λάρισα.

Η ξανθιά περσόνα έκοψε με τα χεράκια της τη ροζ κορδέλα εγκαινιάζοντας τον υπερπολυτελή οίκο με τις τρεις μεγάλες ανεξάρτητες κατοικίες.

Στον νέο οίκο ανοχής τις υπηρεσίες τους θα παρέχουν εννέα καλλονές που θα εργάζονται σε βάρδιες. Ο οίκος άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους από τη πολυτέλεια και τη χλιδή του με ντεκόρ άκρως διαστημικό αφού έχει μέχρι και οπτικές ίνες, ενώ τα περσικά χαλιά και οι πίνακες δίνουν άλλο αέρα στο χώρο.

Μάλιστα, είναι ο δεύτερος οίκος μέσα σε τρία χρόνια στη περιοχή κάτι που δείχνει πως τον κλάδο δεν τον αγγίζει καμία κρίση. Σημειώνεται ότι η εν λόγω επένδυση αγγίζει τα 4 εκατoμμύρια ευρώ.

.....με το ΤΕΜΠΕ άραγε?


Τον παρουσίασαν ως Τούρκο


Πάνω από 160.000 ευρώ θα λάβει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης, από μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του χωρίς την άδειά του σε "γιαούρτια τουρκικής συνταγής".


Όπως δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών προϊόντων Lindahl στην πόλη Γένκεπινγκ της κεντρικής Σουηδίας "Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ΄όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού".

Ειδκότερα, το ύψος της αποζημίωσης ορίσθηκε ανάμεσα στις 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες (μετάξύ 160.000 και 212.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του δικηγόρου.

Ο 77χρονος συνταξιούχος με το μακρύ παραδοσιακό μουστάκι ενημερώθηκε ότι φιγουράρει στα "γιαούρτια τουρκικής συνταγής" την άνοιξη από ένα φίλο του που ζει στη Στοκχόλμη. Αρχικά ζητούσε αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.

Η εταιρία Lindahl υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση.

Ενημέρωση απο Ραγκούση για το Νομοσχέδιο με τις εκλογικές δαπάνες


Με αιχμή του νομοθετήματος την συγκρότηση Επιτροπής για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών, της οποίας πλέον θα προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, ώστε να διασφαλίζεται το αμερόληπτο και ανεπηρέαστο της κρίσης της, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ενημέρωσε την ...κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για το υπό κατάθεση σχετικό νομοσχέδιο. Με την ψήφισή του, θα ισχύσει στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης προ της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε στη Βουλή το προσχέδιο νόμου για τις «εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής - εκπροσώπων των κομμάτων και θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή για τις ρυθμίσεις επί των οποίων οι απόψεις διαφοροποιούνται.
Σε σχέση με τις επιτροπές ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων, ο υπουργός ενημέρωσε ότι σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση ενοποιούνται σε επίπεδο περιφέρειας και συγκροτούν αντίστοιχο ενιαίο και δικαιοδοτικό και ελεγκτικό όργανο. Προτείνεται να προεδρεύει πλέον δικαστικός λειτουργός κι επίσης να πλαισιώνονται από μέλος του Νομικού Συμβούλου του κράτους, από τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού ΣΔΟΕ, από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και από εκπροσώπους της ΤΕΔΚ και της ΕΝΑΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν θα είναι υποψήφιοι. Οι κυρώσεις προβλέπεται να επιβάλλονται από αυτή την Επιτροπή και να είναι εκτελεστές χωρίς την παρεμβολή οποιουδήποτε άλλου οργάνου, σε αντίθεσημε όσα συνέβαιναν έως σήμερα, που οι Επιτροπές είχαν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και οι κυρώσεις επιβάλλονταν - αν επιβάλλονταν - από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας. Κατά την απόφαση της Επιτροπής με την οποία επιβάλλεται έκπτωση από το αιρετό αξίωμα, επιτρέπεται προσφυγή ουσίας ενώπιον του ΣτΕ.

Σταχυολογώντας τα βασικότερα σημεία των προτεινόμενων ρυθμίσεων, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε ότι:

- Τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειών προτείνεται να διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών, που τηρούνται σε τράπεζες. Κατάθεση στους λογαριασμούς να επιτρέπεται εφόσον υπάρξει συναίνεση των προσώπων στο όνομα των οποίων τηρούνται και να γίνονται επώνυμα. Σε ουδεμία περίπτωση το ύψος του λογαριασμού να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών.

- Καθίσταται επιτρεπτή η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, η οποία όμως να μην συνιστά άμεση, ή έμμεση, χρηματοδότηση των συνδυασμών.

- Να προβλέπεται ότι σε περίπτωση χρηματοδότησης, ή άλλων παροχών, κατά παράβαση των προβλεπόμενων απαγορεύσεων, εκείνος που χρηματοδότησε ή προέβη στην παροχή, να τιμωρείται με διάφορες ποινές από φυλάκιση έως και πρόστιμο.

- Υπάρχει μια καταρχήν αναλογική προσέγγιση, αντίστοιχη με ότι συμβαίνει στις βουλευτικές εκλογές, όσον αφορά την παρουσία σε τοπικής ή εθνικής εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με την οποία τίθενται περιορισμοί στους υποψηφίους περιφερειακούς, ή δημοτικούς, συμβούλους. Παρότι δεν τίθενται περιορισμοί για τους υποψήφιους, που δεν ζητούν σταυρό, και επικεφαλής των συνδυασμών, ο κ. Ραγκούσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί ένα πλαίσιο περιορισμών στην εμφάνισή τους στα Μέσα, διευκρινίζοντας πως είναι υπό συζήτηση το θέμα.

- Περιορίζονται οι επιτρεπόμενες εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο καθορίζεται ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ανακηρύσσεται υποψήφιος. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών των συνδυασμών σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από μια έως τρεις να ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 20% και σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες από επτά έως δέκα να ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 50%. Σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες άνω των δέκα ισοδυναμεί με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 75%.

- Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για κάθε υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές, στις οποίες συνυπολογίζεται και η άξια των αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων, καθορίζεται ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία ανακηρύσσεται ο υποψήφιος.

- Η διαχείριση των οικονομικών των συνδυασμών να γίνεται από συγκεκριμένο πρόσωπο, που ορίζεται από τον επικεφαλής του συνδυασμού και γνωστοποιείται στην Επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων.

- Τα βιβλία εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψήφιων θεωρούνται πλέον από τον διευθυντή της οικείας ΔΟΥ.

- Δημιουργείται στο υπουργείο Εσωτερικών κεντρική βάση δεδομένων στην οποία είναι υποχρεωμένοι οι συνδυασμοί των περιφερειών και των δήμων με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων να αναρτούν τα έσοδα και τις δαπάνες των ιδίων και των υποψηφίων τους. Η μη τήρηση της υποχρέωσης συνιστά λόγο έκπτωσης για τον επικεφαλής του συνδυασμού και τους υποψήφιους, εφόσον διαπιστωθεί ότι, προκειμένου για δημοσιοποιηθείσες δαπάνες, το πραγματικό ύψος τούτων υπερβαίνει, κατά το ένα τρίτο, το ανώτατο σχετικό επιτρεπτό όριο.

- Υπάρχει αύξηση των προβλεπόμενων προστίμων και των ποινών.

«Γενικότερα γίνεται μια προσπάθεια να εναρμονιστεί το πλαίσιο των διατάξεων με ό,τι -από πλευράς εμπειρίας- το πολιτικό σύστημα και η χώρα συνολικά έχει συσσωρεύσει κι ό,τι επιβάλλεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας, που πρέπει να γίνει ενόψει της εφαρμογής του "Καλλικράτη", ώστε να υπάρξει και να οικοδομηθεί από την αρχή μια νέα και ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης όλων όσων θα διεκδικήσουν και πολύ περισσότερο εκείνων που θα λάβουν την εντολή των πολιτών για να αποτελέσουν περιφερειακές και πολιτικές αρχές», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Στη διαβούλευση βουλευτές όλων των κομμάτων κατέθεσαν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους σε σημεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου, που αφορούσαν ιδίως τις ρυθμίσεις για τις εμφανίσεις των υποψηφίων με την απαίτηση να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση, την επιβολή ποινών σε περιπτώσεις παραβίασης των ρυθμίσεων και θέματα πρακτικής εφαρμογής ελέγχου των δαπανών.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι θα μελετηθούν όλες και πρόσθεσε πως, εφόσον ψηφιστεί ο νόμος, δεν θα δοθεί κανένα σήμα ελαστικότητας, «θα τηρηθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα για όλους». Με τον τρόπο αυτόν απάντησε στον Αντώνη Σκυλλάκο (ΚΚΕ), ο οποίος διαφώνησε ως προς το σκέλος της χρηματοδότησης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φακέλωμα πολιτικών φρονημάτων» και «προειδοποιώντας» - όπως είπε - ότι «εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτές τις ρυθμίσεις, το ΚΚΕ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, αφού αν ισχύσουν οι προτεινόμενες διατάξεις επιχειρείται να πληγεί το κομμουνιστικό κόμμα».
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και να εισαχθεί στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3301.html

Λιθουανία: "Οι διακοπές στην Ελλάδα πρώτη φορα φτηνότερες απο τις διακοπές στην Τουρκία"

Στη φωτογραφία που σας επισυνάπτω, βλέπετε διαφήμιση σε τουριστικό γραφείο του Βίλνιους, πρωτεύουσας της Λιθουανίας. Είναι η πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, που οι διακοπές στην Ελλάδα είναι φτηνότερες από τις διακοπές στην Τουρκία. Όπως βλέπετε, μια εβδομάδα στην Ελλάδα(Κρήτη, Ρόδο, Χαλκιδική) κοστίζει...
από μόλις 799 Λίτας(περίπου 230 Ευρώ), τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, δωμάτιο σε ξενοδοχείο τουλάχιστον 3 αστέρων με ημιδιατροφή. Για το ίδιο διάστημα της μιας εβδομάδας, η τιμή για την Τουρκία ξεκινά από 999 Λίτας(περίπου 290 Ευρώ)."

πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7328.html

H Alice Russell έρχεται στο Ρέθυμνο στις 30Ιουλίου


H Alice Russell and Her Band Θα Επισκεπτούν το Ρέθυμνο Στις 30-Ιουλίου 2010,
για Μια Εξαιρετική Εμφάνιση Στο Θέατρο Ερωφίλη Στην Φορτέτζα Ρεθύμνου στα πλαίσια Του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ,το οποίο πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Ρέθυμνο. Η Alice Russell and Her Band υπόσχονται ένα δυνατό live...γεμάτο Soul,Funky and Jazz ήχους σε ένα απο τα καλύτερα event του καλοκαιριού!!!
Την Alice συμπληρώνει ο δικός μας Cayetano o οποίος με τα album του "FOCUSED" &"THE BIG FALL" αλλα και τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως Parov Stelar, Wax Tailor, Mod X etc κέρδισε το ελληνικό και παγκόσμιο κοινό.!!!!
Meet You All There!!!!!

πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/alice-russell-30.html

Βερελής: "Δεν υπέγραψα σύμβαση της siemens"


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ....

Ούτε και ο Χ.Βερελής υπέγραψε σύμβαση με την siemens όπως καταθέτει αυτή την ώρα στην εξεταστική. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μάλλον εμεις το υπογράψαμε και άδικα κατηγορούν...




τους υπουργούς. Παραπλανήθηκαν και σε αυτό το θέμα.

άρα εμεις μάλλον πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη॥

Ρε δεν ντρέπομαστε καθόλου πια????μα ίχνος τσίπας??

Εδω θα τα λέμε Ολα!!!


Εχουμε πει να λέμε τα στραβά που βλεπουμε....αλλά αυτό παρ ολο που δεν ειναι στραβό, δεν ειναι σωστό να μην το πούμε και να πούμε και ενα μπράβο στον ιδιοκτήτη του।

κάπου στο Ηράκλειο Κρήτης....όχι πολλά χρόνια πρίν...Σήμερα!!!!!



Ενας αναγνώστης που πλήρωσε το φρέντο πέντε ευρώ κάπου....

"Τον βάζεις το σύρτη ;"


"Πόρτα τουαλέτας εσωτερικά. Αίθουσα αναμονής επιβατών. Πύλη Ε1. Λιμάνι Πειραιά.

Η πόρτα ανοίγει προς τα μέσα.

Παρατηρήστε σε ποιο ύψος έχει βιδωθεί...
ο σύρτης πάνω στην πόρτα και σε ποιο ύψος έχει βιδωθεί η τρύπα που μπαίνει ο σύρτης πάνω στην κάσα !!!!

Κλασσικό δείγμα δημόσιου έργου.

Ήμαρτον Παναγία μου…….."

Στο 1,4% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο



Στο 1,4% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, από 1,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat.
Έναντι του Μαΐου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος...


Ο δομικός πληθωρισμός (εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές σε τομείς όπως η ενέργεια) αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι 0,8% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΚΤ, ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,5% και στο 1,6% το 2011.

Σε ό,τι αφορά το βιομηχανικό προϊόν, αυξήθηκε κατά 0,9% το Μάιο, όπως και τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1,2%.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση είναι 9,4% έναντι προβλέψεων για 11,2%.


Σκέφτεται να σταματήσει o Πουγιόλ

Στο απώγειο της επιτυχίας θέλει να αποσυρθεί ο Κάρλες Πουγιόλ από την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ο διεθνής αμυντικός της Μπαρτσελόνα, εμβληματική φυσιογνωμία των «φούριας ρόχας» και από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία...




έως την κατάκτηση του Μουντιάλ, πρόκειται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, να ανακοινώσει ότι δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο και να αφοσιωθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ομάδα της Καταλονίας. Ο 32χρονος άσος, παγκόσμιος πρωταθλητής, πλέον, έχει 90 συμμετοχές με την εθνική ομάδα.

todekari.blogspot.com