Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ηράκλειο...η πόλη της λακούβας....

και ναι είναι γεγονός...αφού φάγαμε ολόκληρο το διαδίκτυο βρήκαμε το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης και πιο μάλιστα όχι μιας οποιαδήποτε πόλης αλλά του γεμάτου λακούβες Ηρακλείου......και σας το παρουσιάζουμε ΕΔΩ

ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΕΣ DISCO ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν έχει μόνο η Καβαλά μηχανάκια με ελεύθερες εξατμίσεις που κάνουν μόνο θόρυβο!!!!
Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης σε κεντρικό δρόμο (και συγκεκριμένα επί της οδού ΕΟΚ και Αν.Παπανδρέου). Έχουμε βεβαία και μια ωραία πλατεία που έφτιαξαν πρόσφατα για να παίζουν τα παιδιά(υποτίθεται). Έχει γίνει στέκι αλλοδαπών και περιέργων ατόμων καθώς και παιδιά νεαρής ηλικίας με τα γνωστά μηχανάκια!!!
Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εδώ, γιατί δεν λείπουν βεβαία και οι κινητές DISCO(αυτοκίνητα με ηχοσυστήματα που βγάζουν πολλά ντεσιμπέλ μουσικής) και πειραγμένες εξατμίσεις. Έχω και εγώ νεογέννητο μωρό που δεν μπορεί να κοιμηθεί από τον θόρυβο κάποιον ανεγκέφαλων!!!!
Και απορώ η τροχαία ηρακλείου που είναι???? Να ναι διακοπές? Δεν νομίζω!!όλο το χρόνο σε διακοπές είναι!!!! Ελπίζω να δουν το μήνυμα οι αρμόδιοι κύριοι και να επιληφθούν του θέματος κάποια στιγμή……

Υ.Γ. ας κατασχεθούν επιτέλους αυτά τα οχήματα!!!!!

ANAΓΝΩΣΤΡΙΑ

Ελληνική κρίση Corp: Mία επιχείρηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων


Σύμφωνα με το google, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον ιντερνέτ, από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2010 ο αριθμός των αναζητήσεων της λέξης ‘Ελλάδα – Greece’ αυξήθηκε περισσότερο από 400% από το μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών,
καθώς το διεθνές ενδιαφέρον στράφηκε στη μικρή χώρα της Μεσογείου με τη μεγαλύτερη, ίσως, ιστορική διαδρομή και παράδοση στον κόσμο, η οποία είχε πληγεί από την κρίση χρέους. Στο ζενίθ της κρίσης, οι αναζητήσεις για τη λέξη ‘Ελλάδα’ έφτασαν σε αριθμό αυτές που είχαν καταγραφεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας την κρίση με τους αγώνες με έναν παράδοξο και απρόβλεπτο τρόπο.

Εφημερίδες, κανάλια και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάλυπταν την ‘ελληνική κρίση’ με εκτενή και συνεχή ρεπορτάζ, τα περισσότερα των οποίων κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα ‘έκλεψε’ στις εξετάσεις για να μπει στην ΕΕ, παραποιώντας στατιστικά στοιχεία και κρύβοντας τμήμα του χρέους της χρησιμοποιώντας χρηματιστηριακά προϊόντα με τη βοήθεια της Goldman, ενώ στη συνέχεια η παραποίηση των στοιχείων της έγινε βολική συνήθεια και όταν αποδείχτηκε πως το έλλειμμα της ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παραδεχόταν επίσημα, η πιστοληπτική της αξιοπιστία καταρρακώθηκε, το κόστος δανεισμού εκτοξεύτηκε και η στρόφιγγα του δανεικού χρήματος έκλεισε, στέλνοντάς την στην αγκαλιά της ΄τρόικας΄ προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση.

Το ηθικό δίδαγμα της ‘μοντέρνας ελληνικής τραγωδίας’, όπως χαρακτηρίστηκε από διεθνή ΜΜΕ η κρίση, ήταν πως τα κράτη πρέπει να συμμαζέψουν τα δημοσιονομικά τους, να πληρώσουν τα χρέη τους και να έχουν άψογα στατιστικά στοιχεία, ώστε να αποφύγουν να γίνουν η επόμενη ‘Ελλάδα’.

Μία ματιά στα δημοσιεύματα της κρίσιμης περιόδου μετά το Δεκέμβριο του 2009, αφήνει την αίσθηση της μεταφοράς μία ‘προειδοποίησης’ για τους πολίτες όλου του κόσμου, ότι θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αποτρέψουν μία, παρόμοια με την ελληνική, κρίση να χτυπήσει την πόρτα της δικής τους χώρας. Θυμάμαι σε συνέντευξη που είχα δώσει τον Ιούνιο του 2010 στο μεγαλύτερο κρατικό Ιαπωνικό κανάλι ότι η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν: ‘πώς έφτασε η Ελλάδα ως εδώ και τί πρέπει να κάνει η Ιαπωνία για να μην πάθει τα ίδια;’

Το ελληνικό πάθημα είχε τεράστια απήχηση διεθνώς και έγινε αντικείμενο προς εκμετάλλευση από τα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή, με τα στοιχεία του google να δείχνουν πως έχουν γραφτεί περισσότερα από 30 εκ άρθρα σχετικά με την ελληνική κρίση, ενώ η φράση αυτή έχει μπει σε περισσότερα από 3000 πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο.

Μέσα σε λίγους μήνες από την έναρξη της, έρευνες για την ελληνική κρίση ξεπηδούσαν από παντού και τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου δεν θεωρούνταν πως ακολουθούσαν την επικαιρότητα αν δεν είχαν μία σειρά εκθέσεων για την οικονομία της Ελλάδας, ενώ δεν υπήρξε επενδυτική – χρηματιστηριακή εταιρία ή τράπεζα που να σέβονταν τον εαυτό της και να μην συμπεριλάμβανε στις αναλύσεις της αναφορές για την ελληνική κρίση και τις επιπτώσεις της,

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ως παράδειγμα για το τί θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα τους αν δε λάμβανε συγκεκριμένα μέτρα, προωθώντας έτσι περικοπές μισθών και υιοθετώντας σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές, ενώ στις ΗΠΑ η ελληνική κρίση χρησιμοποιήθηκε, πέρα από οτιδήποτε άλλο, για να βοηθήσει τη FED να τυπώσει νέο χρήμα και να το δανείσει στο κράτος.

Η Γερμανία και η Ευρώπη, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, μετέτρεψαν το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας σε πραγματικό θρίλερ, συνδράμοντας στη προσπάθεια των διεθνών κερδοσκόπων για την πτώση του ευρώ, με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή οικονομία και ιδιαίτερα η Γερμανική να πατήσουν στην πλάτη της Ελλάδας προκειμένου να πετύχουν τη δική τους ανάρρωση, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να αναμένεται να κερδίσει μέχρι το τέλος του έτους και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 600 δις ευρώ χάρη στην ελληνική κρίση.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως, σύμφωνα με το google, μετά την Αθήνα και τη Λευκωσία, η τρίτη σε αναζητήσεις της λέξης ‘Ελλάδα’ στο ιντερνέτ πόλη, από το Δεκέμβριο και μετά, είναι η Νέα Υόρκη, με την Ουάσιγκτον να βρίσκεται στην 7η θέση στην αναζήτηση της φράσης ‘ελληνική κρίση’.

Ο φόβος ότι η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή και πως θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες καλλιεργήθηκε έντεχνα από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ένας πακτωλός κεφαλαίων να φύγουν από την Ευρώπη και να μεταφερθούν σε αυτές, βοηθώντας, μεταξύ άλλων, στην αναχρηματοδότηση του αμερικανικού χρέους με το δεύτερο χαμηλότερο κόστος στα τελευταία 20 χρόνια.

Ο φόβος ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση εξαιτίας της ελληνικής κρίσης μεγάλωσε μέσα από τα φύλλα των αμερικανικών εφημερίδων οι οποίες υποστήριζαν πως ο μόνος ασφαλής τόπος για τα κεφάλαια των Αμερικανών ήταν η χώρα τους, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στη μαζικότερη τοποθέτηση πολιτών σε κρατικό χρέος μέσω της αγοράς ομολόγων από το 1960.

Ακόμη και η βαριά πληγωμένη αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων ενισχύθηκε χάρη στην κρίση, καθώς οι Αμερικανοί μείωσαν τις αγορές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων υπό το φόβο μίας ενδεχόμενης πτώχευσης τους και προτίμησαν αμερικανικά αυτοκίνητα στο μεγαλύτερο βαθμό των τελευταίων 18 μηνών.

Εκτός ΗΠΑ, ο τουρισμός σε Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία ενισχύθηκε από τη μείωση του τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ χάρη στην ελληνική κρίση και τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που αυτή προκάλεσε στην Ευρώπη, αυξήθηκε ιδιαίτερα ο εσωτερικός τουρισμός με τους πολίτες να προτιμούν να μείνουν εντός παρά να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους.

Αυτά είναι ελάχιστα μόνο από τα στοιχεία που αποκαλύπτουν μία επιχείρηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στηθεί με εφαλτήριο την ελληνική κρίση, η οποία μεγαλώνει και επεκτείνεται συνεχώς, έχοντας φτάσει ήδη και στη χώρα μας, όπου τα περισσότερα κέρδη για τους μετόχους της ‘Ελληνική κρίση Corp’ αναμένεται να γραφτούν στο μέλλον.
Πάνος Παναγιώτου

Eνα δις τα φέσια...


Σε κατάσταση ασφυξίας έχει περιέλθει η αγορά με την αξία ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ στο επτάμηνο και ενώ η κρίση έχει καθηλώσει τον τζίρο.
Τη δραματική εικόνα συμπληρώνουν 1 εκατομμύριο εγγραφές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στις μαύρες λίστες του "Τειρεσία", 23 δισ. ευρώ "κόκκινων" δανείων, 600.000 άνεργοι, 16.000 "λουκέτα"…
Τραπεζίτες προβλέπουν χειρότερες μέρες από τον Σεπτέμβριο, όταν η ύφεση θα βαθύνει περαιτέρω (2,3% η πτώση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, 3,5% το δεύτερο και έπεται επιδείνωση για να "ικανοποιηθεί" η πρόβλεψη της τρόικας για -4% στο σύνολο του έτους) και αν οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ επαληθευτούν, οι άνεργοι θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο και τα "λουκέτα" στις 100.000, σύμφωνα με προβλέψεις των εμπόρων.
Στο μέτωπο των επονομαζόμενων δεικτών οικονομικής ασφυξίας, τα στοιχεία της εταιρίας Τειρεσίας Α.Ε. για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους του προβλήματος. Εκδόθηκαν 104.568 επιταγές που έμειναν ακάλυπτες δημιουργώντας "μαύρη" τρύπα 963,7 εκατ. ευρώ στην αγορά.
Στο ίδιο διάστημα, 76.416 συναλλαγματικές αξίας 126,3 εκατ. ευρώ έμειναν απλήρωτες,ανεβάζοντας τα συνολικά "φέσια" σε 1,090 δισ. ευρώ. Η σύγκριση με τα "φέσια" 2,094 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος οδηγεί σε συμπεράσματα για βελτίωση της κατάστασης αφού η πτώση φτάνει το 48%.

Παράγοντες της αγοράς εξηγούν ότι η βελτίωση είναι μόνο φαινομενική καθώς πίσω από τη μείωση της αξία ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών κρύβονται τόσο η βουτιά του τζίρου των επιχειρήσεων όσο και η απροθυμία των επιχειρηματιών να κάνουν συναλλαγές με επιταγές ή συναλλαγματικές, υπό τον φόβο ο εκδότης τους να αποδειχθεί τελικά αφερέγγυος.
Η μαύρη λίστα του "Τειρεσία", άλλωστε, έχει αυξηθεί δραματικά και ήδη οι εγγραφές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στα "τεφτέρια" του έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, παρά τις πρόσφατες ρυθμίσεις για περιορισμό του χρόνου τήρησης των δυσμενών στοιχείων στις μαύρες λίστες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, η κατάσταση από τον Σεπτέμβριο θα επιδεινωθεί ουσιαστικά με αιχμή "κανόνια" σε επιχειρηματικά δάνεια όπου ήδη περισσότερα από 7 στα 100 δεν εξυπηρετούνται κανονικά.
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες τα δάνεια σε καθυστέρηση φτάνουν το 14,5, στα στεγαστικά το ποσοστό δανείων στο κόκκινο αγγίζει το 8% του συνόλου και στα επιχειρηματικά δάνεια που είναι και ο μεγάλος προσεχής φόβος των τραπεζιτών, 7 στα 100 δεν εξυπηρετούνται κανονικά.
Τα ποσοστά αυτά σημαίνουν πως ήδη στο τέλος Μαρτίου στο κόκκινο βρίσκονται δάνεια 6,5 δισ. ευρώ σε σύνολο 81,1 δισ. ευρώ στα στεγαστικά, 5 δισ. ευρώ σε σύνολο 35,4 δισ. ευρώ στα καταναλωτικά και 7,8 δισ. ευρώ σε σύνολο 111,7 δισ. ευρώ στα επιχειρηματικά. Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι ήδη τα δάνεια στο κόκκινο έχουν ξεπεράσει τα 23 δισ. ευρώ και δεν αποκλείουν ακόμα και κόκκινα δάνεια 25 - 30 δισ. ευρώ (σύμφωνα με τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις) στο τέλος του έτους.

Σκάνδαλο στην Μύκονο...


Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Μυκόνου. Δυο δήμαρχοι, δυο αντιδήμαρχοι και αρκετοί υπάλληλοί του κατηγορούνται ότι «κάλυπταν» τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν φόρους στον Δήμο, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά.
Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελέας Σύρου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και οι επτά συνολικά δημόσιοι λειτουργοί πρόκειται σύντομα να καταθέσουν.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ερευνώνται πράξεις που επισύρουν κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες επισύρουν ποινές έως και 20ετούς φυλάκισης. Διώξεις ασκήθηκαν κατά τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και κατά των υπευθύνων εννέα τραπεζών στο νησί, που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα το οποίο εξαφάνιζε τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη και εξέδιδε πλαστέ αποδείξεις.

Τα χρήματα, «έχουν κάνει φτερά» και ερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής των αιρετών σε εταιρείες off shore.
euro2day

Στη μάχη των εσόδων 250 ράμπο του ΣΔΟΕ


Ρίχνονται στην αγορά από τον Σεπτέμβριο

Την αχίλλειο πτέρνα του Προγράμματος Σταθερότητας κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα έσοδα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του επταμήνου, ο προϋπολογισμός αποκλίνει ολοένα και περισσότερο από τους στόχους που είχαν τεθεί.

Η «τρύπα» στα έσοδα υπολογίζεται προς το παρόν στα 2,6 με 2,8 δισ. ευρώ. Παρ' όλο που ένα μέρος της καλύπτεται από δραστικότερες περικοπές των κρατικών δαπανών, οι αποκλίσεις που καταγράφονται στο μέτωπο του Προϋπολογισμού, σε συνδυασμό με τα σύννεφα που αρχίζουν να μαζεύονται και πάλι στον διεθνή ορίζοντα, δημιουργούν προσκόμματα στην επαναφορά της Ελλάδας για δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών φαίνεται ότι αρχίζει και πάλι να κλονίζεται, με αποτέλεσμα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα να επιστρέφουν στα επίπεδα που διαπραγματεύονταν πριν από την υπογραφή του Μνημονίου.

Έτσι, σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη αποφασίστηκε να συσταθούν 5 ομάδες κρούσης επανδρωμένες με 50 στελέχη η καθεμία, οι οποίες θα «ριχτούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής» από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 5 ομάδες κρούσης με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα επικεντρώσουν τους ελέγχους τους στην «επώνυμη» φοροδιαφυγή (γνωστοί δικηγόροι, μεγαλογιατροί, τραγουδιστές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κ.λπ.), στον έλεγχο όσων διαθέτουν «προκλητικά» περιουσιακά στοιχεία (πισίνες, κότερα, πολυτελή αυτοκίνητα) που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους, στην απόκρυψη του ΦΠΑ, στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη φοροδιαφυγή μέσω εταιρειών off shore.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνει κατ' αρχάς η λεγόμενη επώνυμη φοροδιαφυγή. Δηλαδή, ενδελεχής έλεγχος για την απόκρυψη εισοδημάτων επωνύμων, καλλιτεχνών, μεγαλοδικηγόρων κ.ά. Οπως ήδη έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν εντοπιστεί μόνο 150 δικηγόροι οι οποίοι έχουν κατά μέσον όρο στην κατοχή τους ακίνητα αντικειμενικής αξίας 3.274.000 ευρώ και το μέσο εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Σε άλλη διασταύρωση που έγινε σε 3.000 τραγουδιστές σε όλη τη χώρα διαπιστώθηκε ότι κατά μέσον όρο τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους είναι αντικειμενικής αξίας 76.000 ευρώ και το μέσο εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία φτάνει τα 11.500 ευρώ.

Δεύτερος στόχος αποτελεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες ξεπερνούν τα 32 δισ. ευρώ. Βέβαια, στο υπουργείο πιστεύουν πως από αυτά μπορούν να εισπραχθούν 8 με 10 δισ. ευρώ.

Τρίτο στόχο αποτελεί ο έλεγχος του προκλητικού ή αδήλωτου πλούτου. Μετά από διασταυρώσεις με στοιχεία κατασκευαστριών εταιρειών έχουν εντοπιστεί περί τις 500 αδήλωτες πισίνες

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχεδόν τρεις χιλιάδες νέοι άνεργοι τον Ιούλιο


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το μήνα Ιούλιο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον Ιούνιο που ήταν 566.804.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (δηλαδή 7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 35.517 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.417.

Μπορεί οι προσλήψεις να εμφανίζονται μειωμένες, ωστόσο μεγαλύτερη μείωση κατά 26,06% παρουσιάζει το άθροισμα των απολύσεων (καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου), των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των οικειοθελών αποχωρήσεων.

Κατά συνέπεια το ισοζύγιο των καθαρών ροών (προσλήψεις μείον απολύσεις και λήξεις και αποχωρήσεις) στην αγορά εργασίας είναι θετικό με 1.059 επιπλέον θέσεις εργασίας το μήνα Ιούλιο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ισοζύγιο παραμένει θετικό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Το ίδιο μέγεθος τον Ιούλιο του 2009 ήταν αρνητικό με απώλεια 2.757 θέσεων εργασίας. Αντιστοίχως οι προσλήψεις τον Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009 εμφανίζουν μείωση κατά 1,95%, οι απολύσεις και λήξεις συμβάσεων καταγράφουν αύξηση κατά 0,87% και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις μείωση κατά 17,42%

Καμπνίνες ρόδας έπεσαν στο έδαφος σε λούνα παρκ της Χίου


Εφιαλτικές στιγμές έζησαν δέκα παιδιά και οι συνοδοί τους σε λούνα παρκ στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα της Χίου, όταν οι καμπίνες της «ρόδας» άρχισαν να γκρεμίζονται στο έδαφος η μια μετά την άλλη, ενώ από τύχη και μόνο δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο δύο τραυματίες.

Το μηχάνημα σταμάτησε ξαφνικά την στιγμή που γύριζε, προφανώς από κάποια βλάβη που παρουσιάστηκε… Όμως, πριν προλάβουν να επέμβουν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για να κατεβάσουν τους επιβάτες, οι άδειες από κόσμο καμπίνες άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι!

Αμέσως μετά, άρχισαν να φεύγουν από τις θέσεις τους και οι καμπίνες που είχαν μέσα επιβάτες και να προσγειώνονται με κρότο! Επικράτησε πανικός και οι αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν τους επιβάτες να απεγκλωβιστούν. Για καλή τους τύχη, μόνο ένα παιδί είχε τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι ενώ η γιαγιά του που το συνόδευε είχε τραυματιστεί στην κοιλιά από την πίεση της ζώνης ασφαλείας που φορούσε.

Ένα άλλο παιδί κρεμάστηκε από το κάγκελο της «ρόδας» και έπεσε από μικρό ύψος στο έδαφος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, μπροστά στα μάτια του πατέρα του που είχε παγώσει.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ συνελήφθησαν και οι αστυνομικοί «σφράγισαν» το παιχνίδι, ώσπου να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Πηγή: protothema.gr

Απειλούν με μηνύσεις


Τα δυσφημιστικά ρεπορτάζ για τις τιμές που πωλείται η βενζίνη στην Κέρκυρα, έχει εξοργίσει τους πρατηριούχους, που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά καναλιών της Αθήνας. Οι πρατηριούχοι θεωρούν ότι οι εικόνες που προβλήθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους η δυσφήμηση συμβαίνει σε κάθε τουριστική περίοδο, παρ΄όλο που το επίσημο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι οι τιμές στο νησί δεν διαφέρουν από άλλες περιοχές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι και χαμηλότερες.

Πηγή: eidiseis-simera.gr