Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ξέρεις κανένα τόσο πολυάσχολο?🤪

Υπάρχει μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων, οι λεγόμενοι «πολυάσχολοι». Είναι αυτοί που, ακόμα κι αν η αγορά έχει πάρει την κατιούσα και οι περισσότεροι παλεύουν για να βγάλουν τη μέρα, ισχυρίζονται ότι πνίγονται στη δουλειά. Τους βλέπεις παντού: στη δουλειά (σπάνια), στα social media (πάντα), να διαλαλούν πόσο άπειρες είναι οι ώρες εργασίας τους και πόσο αναντικατάστατοι είναι στο πόστο τους.

Αυτοί οι ήρωες της καθημερινότητας, λείπουν από το σπίτι από το χάραμα μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα. Ίσως γιατί προσπαθούν να ανακαλύψουν το τέλειο μακρινό μέρος για να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό meeting, ή απλά ψάχνουν το ιδανικό σημείο για το... τρίτο τους καφέ της ημέρας. Τόσο σκληρά δουλεύουν που η ζωή τους έχει γίνει ένας ατέλειωτος μαραθώνιος, με μόνη στάση το μπαρ που έχουν αναγάγει σε δεύτερο σπίτι τους.

Και για να μην ξεχνάμε την κοινωνική τους ζωή, υπάρχει πάντα μια «φίλη» που «τυχαία» τους στέλνει μήνυμα, όταν εκείνοι πνίγονται στο χαρτομάνι και στους λογαριασμούς. Ναι, καλά. Μάλλον πνίγονται στη σαχλαμάρα και ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από την πραγματικότητα της ζωής τους που δεν είναι και τόσο glamorous όσο την παρουσιάζουν. 

Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που τους πνίγει δεν είναι η δουλειά, αλλά η ανάγκη τους να πείσουν τους άλλους ότι είναι «κάποιοι». Και αν ποτέ τολμήσεις να τους πεις ότι ο κόσμος γύρω πεινάει και η αγορά πεθαίνει, θα σε κοιτάξουν με το ύφος του τραγικού ήρωα που κανείς δεν καταλαβαίνει, θα σηκώσουν τον ώμο και θα πουν: «Πρέπει να φύγω, έχω meeting». 

Meeting με την... πραγματικότητα που τους ξεφεύγει συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου