Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Χωρίς δουλειά πάνω από 6000 άνθρωποι στα Χανιά


Αυξημένη κατά 11% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάζεται η ανεργία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Ενώ κατά τον Αύγουστο παλαιότερων ετών όσοι δεν είχαν δουλειά έφταναν τις 3.500-4.500, σήμερα ξεπερνούν τις 6.000-7.000 και οι εκτιμήσεις καταγράφουν αύξηση της ανεργίας τον Οκτώβριο κατά 25%.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Μανούσος Λιονάκης, τονίζει ότι αυτή η εικόνα στον εργασιακό τομέα υπάρχει σε όλη την Κρήτη και ζητάει από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα ενισχύοντας τις κρατικές αλλά και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Πηγή:cretalive

Κίνδυνος για διπλωματικό επεισόδιο


Το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από το άγριο ξύλο στο ΟΑΚΑ

Άσχημες διαστάσεις, που υπερβαίνουν τα αθλητικά όρια, παίρνουν τα επεισόδια μεταξύ παικτών στο χθεσινοβραδινό φιλικό μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας στο ΟΑΚΑ. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου διέταξε τη σύλληψη του Νέναντ Κρστιτς, του παίκτη που τραυμάτισε με καρέκλα τον Γιάννη Μπουρούση, και ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στο τμήμα αθλητικής βίας στην ασφάλεια.

Η σερβική κυβέρνηση φέρεται να ενημερώθηκε για την υπόθεση και ανέθεσε στην Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, να επιληφθεί της υπόθεσης ερχόμενη στην Αθήνα. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρστιτς μαζί με τον Μάρκο Κέσελι, αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση, υποχρεώθηκαν από την αστυνομία να δώσουν κατάθεση μετά τον αγώνα για τα επεισόδια. Οι εικόνες και το βίντεο της συμπλοκής στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχει κάνει το γύρο του κόσμου και αναμεταδίδεται από όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης.

Όλα αυτά, κι ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστό αν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος τιμωρίας των παικτών που συμμετείχαν στα επεισόδια. Κύκλοι της ΕΟΚ ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς το βίντεο δεν χρησιμοποιείται για αποδεικτικό στοιχείο, ενώ στο φύλλο αγώνος γίνεται λόγος για γενική σύρραξη, χωρίς να αναφέρονται ονόματα παικτών. Ωστόσο η FIBA έχει ενημερωθεί για τα επεισόδια και θα εξετάσει την υπόθεση.

Πουλούσε όπλα και σφαίρες μαζί με...βιβλία

Βιβλιοπώλης στο Ηράκλειο Κρήτης

Όπλα και φυσίγγια πουλούσε μαζί με τα βιβλία και τα χαρτικά, ένας 49χρονος στις Μοίρες, ο οποίος συνελήφθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για τις περίεργες συναλλαγές μέσα στο βιβλιοχαρτοπωλείο που διατηρεί, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσαράς ενώ κατασχέθηκαν 1160 πλήρη φυσίγγια καθώς κι ένα πιστόλι κρότου ιταλικής προέλευσης.

Πηγή: cretalive.gr

«Καμπάνα» στους δήμους της Ζακύνθου


16.000 ευρώ γιατί οι παραλίες δεν έχουν ναυαγοσώστες

Το Λιμεναρχείο δεν εφαρμόζει τη σχετική οδηγία του υπουργείου και δεν έχει τοποθετήσει ναυαγοσώστες στις παραλίες του νησιού. Τα πρόστιμα των 16.000 ευρώ επιβαρύνουν τα ήδη επιβαρυμένα και άδεια ταμεία του δήμου και συγκεκριμένα των δήμων Ζακυνθίων, Αλυκών, Αρκαδίων και Λαγανά, καθώς και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Κάθε χρόνο οι Δήμοι κάνουν προκήρυξη για θέση ναυαγοσωστικών, όμως αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα αργά (συνήθως τον Ιούνιο), και έτσι δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Ο Δήμος Ζακυνθίων είναι αυτός που θα πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο, αφού δεν έχει βάλει ναυαγοσώστες σε καμία από τις παραλίες του.

Ακολουθεί ο Δήμος Λαγανά, που έχει καλύψει μόνο τη μία από τις τρεις θέσεις των ναυαγοσωστών, ο Δήμος Αλυκών που έχει μόνο έναν ναυαγοσώστη αντί για δύο, ενώ το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, καθώς και ο Δήμος Αρκαδίων θα πληρώσουν πρόστιμο για τους προηγούμενους μήνες, μιας και τώρα έχουν καλύψει όλες τις θέσεις.

Πηγή:imerazante

Νέο αρνητικό δημοσίευμα για Ελλάδα


Από την Telegraph

Νέο αρνητικό θέμα για την Ελλάδα είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με την Telegraph σε άρθρο με τίτλο «Η Ελληνική κρίση αρνείται να φύγει», να σημειώνει ότι μπορεί η χώρα μας να πήρε το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από απώλειες ρεκόρ στο επίπεδο των καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις διεθνών αναλυτών που αναφέρονται στον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και σε προβλέψεις για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας φέτος σε ποσοστό μεγαλύτερο του εκτιμώμενου.

Ο Simon Ward της Henderson Global Investors δηλώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καλύπτουν το κενό χρηματοδότησής τους με δάνεια από την ΕΚΤ, διερωτώμενος για το πόσα εχέγγυα έχουν μείνει για να μπορέσει να πάρει η Ελλάδα από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ανησυχητικό είναι ότι Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία έχουν δανειστεί συνολικά 387 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ.

Οι επενδυτές αμφιβάλουν για το αν το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ είναι υλοποιήσιμο χωρίς αναδιάρθρωση χρέους και υποτίμηση, ενώ ο κ. Chris Pryce της Fitch Ratings αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 4,5%-5% φέτος, ποσοστό χειρότερο των εκτιμήσεων.

Όπως λέει η Telegraph, «όλοι λείπουν σε διακοπές. Όταν γυρίσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον μίζερο νέο κόσμο τους και τότε θα δούμε».

Θα ασκήσει το «δικαίωμα της σιωπής»


Ο λόγος για το Γρηγόρη Ξενοφώντος που εμπλέκεται στο φόνο του Χατζηκωστή

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα το πρωί διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος εξεδόθη από εξεδόθη από τις Αρχές της Μολδαβίας και κρατείται από την Αστυνομία Κύπρου ως εμπλεκόμενος στο φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ''Δίας''.

Ο Ξενοφώντος θεωρείται ως ύποπτος για συνωμοσία για διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Τον εξέδωσαν οι Αρχές της Μολδαβίας και έφτασε στην Κύπρο την Τετάρτη, όπου και συνελήφθη αμέσως.

Ο δικηγόρος του Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν προτίθεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία ούτε να λάβει μέρος σε αναγνωριστικές παρατάξεις, επειδή, όπως υποστήριξε, δεν είναι ύποπτος αλλά κατηγορούμενος, αφού το όνομά του αναγράφεται στο κατηγορητήριο των άλλων κατηγορουμένων. Εξάλλου, ο κ. Βραχίμης είπε πως πρόθεση του πελάτη του σε περίπτωση ανάκρισής του, είναι «να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα της σιωπής».

Πηγή: kathimerini.com.cy

Χώρισαν τα «τσανάκια» τους


Μετά από 59 χρόνια γάμου

Χωρίζουν οι γονείς του Michael Jackson μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες κοινής ζωής. Η μητέρα του βασιλιά της ποπ Catherine Jackson δεν άντεξε άλλο τη βίαιη συμπεριφορά του και αποφάσισε να πάρει διαζύγιο.

Το ζευγάρι. βέβαια, εδώ και πέντε χρόνια δε ζει κάτω από την ίδια στέγη, αλλά τα πράγματα έφτασαν στα άκρα μετά το θάνατο του γιου τους, με αποτέλεσμα την αίτηση κατάθεσης διαζυγίου από τη μητέρα του Michael.

Ο Jo Jackson μάλιστα κατηγορεί τη γυναίκα του για αδιαφορία απέναντι στο Michael Jackson λέγοντας χαρακτηριστικά «την ικέτευα να πάει να μείνει μαζί του, αλλά εκείνη επέμενε ότι ο Μάικλ χρειαζόταν την ησυχία του».

...ένας αγώνας μπόξ.....χθές...ΝΤΡΟΠΗ!!!