Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερυπουργός ο Ραγκούσης


Του ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες από τον πρωθυπουργό

Τίθενται από σήμερα σε ισχύ, με απόφαση του πρωθυπουργού, οι νέες αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση. Ειδικότερα, στο υπ' αριθμόν 1540 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρεται ότι στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες: «Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των οδηγιών του Πρωθυπουργού και στα όρια που αυτός χαράσσει, αναλαμβάνει την ευθύνη του συνεκτικού, στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στους τομείς που κάθε φορά του αναθέτει και την παρακολούθηση της εφαρμογής του». Επιπλέον, αναφέρεται ότι: «Συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της Κυβέρνησης και Υφυπουργών και σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο Πρωθυπουργός». Προβλέπεται δε ότι «στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιλαμβάνονται η νομοθετική πρωτοβουλία και οι λοιπές κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση έκδοσης διαταγμάτων και η έκδοση ατομικών και κανονιστικών αποφάσεων, στις οποίες προβαίνει μόνος ή με άλλους Υπουργούς ή Υφυπουργούς».
πηγη: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/45721/uperupourgos-o-ragousis/

O Δ.Γιαννουλάκης θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης, θα επισκεφτεί σήμερα 15/9 στις 13:00 το Επιμελητήριο Ηρακλείου για να συζητήσει με τους υποψηφίους ζητήματα που αφορούν την πορεία της αγοράς και των κρητικών επιχειρήσεων.

Την Πέμπτη 16/9 στις 12:00, θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης στα γραφεία της Περιφέρειας για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα του νησιού.

Έσβησε η φωτιά στην αποθήκη στην Κρήτη


Είχε ξεσπάσει στην περιοχή Ρούσος Λάκος

Στη Χερσόνησο της Κρήτης στην περιοχή Ρούσος Λάκος ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ φωτιά σε αποθήκη ποτών και τροφίμων.

Στην περιοχή έσπευσαν 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη


Περισσότεροι από 100.000 οι θάνατοι στο δυτικό κόσμο

Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη η σημερινή και σε όλο τον κόσμο γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ο ανδρικός πληθυσμός σχετικά με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, που πλήττει συνήθως του άνδρες άνω των 40 χρονών.

Περισσότεροι από 100.000 άνδρες στο δυτικό κόσμο και άγνωστος αριθμός στον υπόλοιπο πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του προστάτη, ο οποίος μπορεί να θεραπευθεί στο 70% των περιπτώσεων, αν διαγνωστεί έγκαιρα. Γι' αυτό και οι άντρες άνω των 50 θα πρέπει να επισκέπτονται μία φορά το χρόνο τον ουρολόγο τους και να υποβάλλονται στις αναγκαίες εξετάσεις.

Ο καρκίνος του προστάτη στα αρχικά στάδια δεν συνοδεύεται από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Μόνο σε προχωρημένα στάδια της νόσου εμφανίζονται διαταραχές της ούρησης η συμπτώματα που οφείλονται σε μεταστάσεις, με κυριότερο τον οστικό πόνο.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη είναι η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η φυλή και οι διατροφικές συνήθειες.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας.

Ένα έγκλημα που δεν τιμωρείται

Μένουν ατιμώρητοι 15 στους 16 δράστες!

Μεταξύ των εγκλημάτων που καταγγέλλεται αλλά και τιμωρείται λιγότερο συγκαταλέγεται ο βιασμός, σύμφωνα με στοιχεία του FBI. Το 2009 καταγράφηκαν στις ΗΠΑ 88.097 βιασμοί ωστόσο εκτιμάται πως στην αστυνομία αναφέρεται μόλις ποσοστό 15 με 20%.

Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με την βία εναντίον των γυναικών, μία γυναίκα στις έξι έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της ζωής της στις ΗΠΑ, ενώ τα μισά από τα θύματα έχουν ηλικία μικρότερη των 18 ετών.

Μόνο το 5% των βιαστών κρίνονται ένοχοι και μόλις το 3% φυλακίζεται. Στους 16 βιαστές οι 15 παραμένουν ελεύθεροι, όπως τόνισε το Εθνικό Δίκτυο για το Βιασμό, την Κακοποίηση και την Αιμομιξία.

Στην λίστα του FBI, ο βιασμός είναι το πιο σοβαρό έγκλημα μετά από τον φόνο.

«Τρέχει» η οικονομία της Τουρκίας


Έφτασε στο 10,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2010

Στη λίστα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών σε διεθνές επίπεδο συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία, η οποία το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έφτασε το 10,3%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 11% το πρώτο εξάμηνο του 2010, ενώ η ετήσια οικονομική ανάπτυξη υπολογίζεται σε ποσοστό 17,1%, στα 268,4 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2009 και του δεύτερου τριμήνου του 2010.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2009 η παγκόσμια οικονομική κρίση μείωσε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά 7,6%.

Την πρώτη θέση στη διεθνή λίστα οικονομικής ανάπτυξης έχει η Σιγκαπούρη, με οικονομική ανάπτυξη 19,3%, ενώ ακολουθεί η Ταϊβάν, με 12,5%.

«Σαφάρι» για πισίνες και σκάφη πολυτελείας


Εντοπίστηκαν 2.500 «μαϊμού» επαγγελματικά σκάφη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ προκειμένου να εντοπιστούν οι πισίνες και τα σκάφη πολυτελείας που δεν έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους στην εφορία, σε μία προσπάθεια να… μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Κοινωνία Mega» ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης από τους έως τώρα ελέγχους έχουν βρεθεί 2.500 «μαϊμού» επαγγελματικά σκάφη σε όλη την Ελλάδα! Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή τα δηλώνουν ως επαγγελματικά για να μην πληρώνουν τους προβλεπόμενους φόρους. Μόλις οι 20 απ’ αυτούς έχουν πληρώσει το πρόστιμο στο υπουργείο Οικονομικών. Οι υπόλοιποι, λέει ο κ. Καπελέρης, θα διωχθούν με την κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Σε ό,τι αφορά τις αδήλωτες πισίνες, μόνο σε τρεις νομούς της Βόρειας Ελλάδας εντοπίστηκαν 1.113 πισίνες, οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί ποτέ από τους ιδιοκτήτες τους στην εφορία…

Επιτελους Ποτε Θα δουμε 16:9???Χάσαμε το ματς ρεεεεεεεεεεεεεε

Γνωριζουν αραγε οι ανθρωποι στο Mega Channel το φορμα 16:9;


Χθές το χαλι στην μεταδοση του αγωνα ήταν απαραδεκτη, σε σημειο που δεν βλεπαμε

καν την μπαλα........ Ποτε επιτελους θα δουμε 16:9 φορμα στην ελληνικη τηλεοραση;;;;

Τι σκέπτονται τα παιδιά στην κάθε ηλικία για τον πατέρα:


Έξι χρονών: Ο πατέρας τα ξέρει όλα.
Δέκα χρονών: Ο πατέρας ξέρει πολλά.

Δεκαπέντε χρονών: Ο πατέρας δεν ξέρει τίποτα.
Είκοσι χρονών: Ο πατέρας ξέρει αρκετά.

Τριάντα χρονών: Μπορούμε να ζητήσουμε και του πατέρα τη γνώμη.

Σαράντα χρονών: Παρ' όλα αυτά ο πατέρας κάτι ξέρει περισσότερο.
Πενήντα χρονών: Ο πατέρας τα ξέρει όλα.
Εξήντα χρονών: Αχ! Και να ζούσε ο πατέρας και να ζητούσαμε τη γνώμη του!

Νοσοκομειακα αποβλητα διπλα σε σχολείο


Απαράδεκτο κράτος. Σε πλαϊνή είσοδο του γενικού κρατικού νικαίας γίνεται η συλλογή και καταστροφή των νοσοκομειακών αποβλήτων. Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν. Δύσοσμα υγρά τρέχουν στο δρόμο σε απόσταση 10 μέτρων από την είσοδο σχολείου της περιοχής. Εικόνα ντροπής για τη δημόσια υγεία με τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών και τρομερή ταπέινωση για χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαική. Κάντε κάτι.

Καταγγελία για ΕΥΔΑΠ


Θες να διαπιστώσεις τι τρόπο βρήκε η ΕΥΔΑΠ, να αυξήσει τα έσοδα της ? (Ελπίζω να συμβαίνει ΜΟΝΟ σε μένα..) Το προηγούμενο τρίμηνο (όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε) χρέωσε κατανάλωση 3 κυβικά. Η οικιακή κατανάλωσή νερού, κυμαίνεται από 12 έως 22 κυβικά, ανάλογα με την εποχή. Τούτο το τρίμηνο ήρθε αυξημένη κατανάλωση (διαφορετικό τιμολόγιο χρέωσης από τα 16,2 και πάνω) 35 κυβικά. Τηλέφωνα, αυτοπρόσωπη διαμαρτυρία….όλα επί ματαίω…

Το σύνολο της 6μηνιαίας κατανάλωσης σας δεν υπερβαίνει τα συνήθη, εμείς εξετάζουμε σε 6μηνα την κατανάλωση, γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε στον προηγούμενο μειωμένο λογαριασμό…. και ότι μπαρούφα θες ακούσαμε, προκειμένου να μην παραδεχτούν ….ανθρώπινο αν θες λάθος.
Φυσικά για το πάπλωμα ούτε κουβέντα.

Καμία παραδοχή του λάθους ΤΟΥΣ…. Και φυσικά πληρώσαμε τον λογαριασμό με αυξημένο τιμολόγιο από τα 16,2 και πάνω. Κοινής Ωφέλειας είπατε? Γιατί πληρώνουμε ελάχιστη κατανάλωση ? (σε κλειστό ρολόι) Είναι άραγε υποχρεωμένη, η αγαπημένη μας φίλη, να περάσει αγωγό μπροστά από το σπίτι μας σε οικοδομικό τετράγωνο (καθόλα νόμιμο και εντός σχεδίου πόλεως) και να μην απέχει 70 μέτρα το ρολόι από το σπίτι ? Τα στοιχεία μας τόσο στη διάθεση τη δική σας, όσο και της ΕΥΔΑΠ. (Αναμένομε ελπίζω έγγραφη απάντηση σε υποβληθείσα γραπτή καταγγελία για την πρώτη περίπτωση)


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δρόμος στο Ηράκλειο με το όνομα του αδικοχαμένου υποσμηναγού Σήφη Αναστασάκη


Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμηθεί ο ηρωικός υποσμηναγός Σήφης Αναστασάκης έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.
Ο Δήμαρχος προτείνε να δοθεί το όνομα του νεαρού πιλότου σε οδό της πόλης, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στην υπηρεσία να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να ευρεθεί κατάλληλη οδός που θα φέρει το όνομα του ηρωικού αεροπόρου.
Επίσης, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να δοθεί σε οδό της πόλης και το όνομα του αξιωματικού της Αστυνομίας Γιώργου Βασιλάκη που έπεσε πρόσφατα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας.
Τέλος το Σώμα έκανε δεκτή και την πρόταση του Προέδρου του Σώματος να δοθεί το όνομα του Ηρακλειώτη Λοχαγού Χατζηαυγουστή Τάσου που έπεσε ηρωικά στην Κύπρο στη διάρκεια της Τούρκικης εισβολής το ’74.