Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Άλλαξε τον κόσμο, το “χει ανάγκη

Άλλαξε τον κόσμο, το “χει ανάγκηΚάπου στο 1930...ο Μπρεχτ...μας ελεγε αυτά που εμείς σήμερα σιωπηλα ουρλιάζουμε......"Mε ποιον δε θα καθόταν ο Δίκαιος
αν ήτανε να βοηθήσει έτσι το Δίκιο;
Ποιο γιατρικό θα ‘ταν πολύ πικρό
για τον ετοιμοθάνατο;
Tι βρωμιά δε θα ‘κανες
τη βρωμιά για να τσακίσεις;
Aν επιτέλους μπορούσες τον κόσμο ν’ αλλάξεις, δεν θα
καταδεχόσουν να το κάνεις;
Ποιος είσαι;
Bυθίσου στο βούρκο
αγκάλιασε το φονιά, όμως
άλλαξε τον κόσμο: το ‘χει ανάγκη.
Xρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις:
Oργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάχτηση.
Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά.
Ψυχρή υπομονή, κι ατέλειωτη καρτερία.
Kατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.
Mονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς
την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε."
Μπέρτολντ Μπρεχτ, από το θεατρικό έργο «H απόφαση» -Die Massnahme – 1930

Η άχρηστη πληροφορία της Ημέρας : Οι κοντοί άντρες ζουν περισσότερο!!!

Θα μου πείς "τι σε νοιάζε εσένα πόσο ζουν οι κοντοί"...οκ δεν με νοιάζει..καθαρά επιστημονικά όμως το λεω....Τέρμα πια τα αστεία με τους κοντούς, τους «κοντοστούπηδες» που κοροϊδεύαμε στο σχολείο, ήρθε η ώρα οι κοντοί άντρες όλου του πλανήτη να πάρουν το αίμα τους πίσω!

Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Χαβάης, μετά από μακροχρόνια έρευνα, απέδειξε ότι οι κοντοί άντρες έχουν μακροζωία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους άντρες, επειδή το γονίδιο της μακροζωίας FOXO3, δρα προστατευτικά σε αυτούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 8.000 ενήλικους άντρες Αμερικανούς με ιαπωνική καταγωγή, που είχαν γεννηθεί από το 1900 μέχρι το 1919 και των οποίων οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας τους. Οι άντρες χωρίστηκαν σε αυτούς που είχαν ύψος πάνω από 1.60 και σε αυτούς που ήταν κάτω από αυτό το ύψος.

Μακροπρόθεσμα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άντρες αυτοί που στην πλειονότητά τους, είχαν ύψος κάτω από 1.60,είχαν μακροβιότητα, αλλά επίσης παρουσίασαν χαμηλά ποσοστά ινσουλίνης στο αίμα και λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον γεροντολόγο Bradley Willcox δεν έχει σημασία ποιο είναι ακριβώς το ύψος του ενήλικου άντρα που συνδέεται με την μακροζωία, αρκεί να είναι από 1.60 και κάτω.

Σημειώνεται ότι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα οι κοντύτεροι άντρες, έζησαν ως τα 90 ή ακόμα και τα 100 χρόνια τους, ενώ 250 από αυτούς βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που το ύψος των ανθρώπων συνδέεται με το γονίδιο της μακροζωίας, ενώ ανάλογη μελέτη είχε γίνει παλαιότερα σε πειραματόζωα.

protothema.gr

Eξυπνη διαφήμιση υποψηγίου

Φωτογραφίες και διαφημιστικά υποψηφίων...πολλά! Αλλά εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό και πολύ πιο έξυπνο! Ο  σκιτσογράφος Γιάννης Κακαρώνης (σκίτσα του φιλοξενεί και το Lesvosnews.net ) επέλεξε το δικό του τρόπο για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του . Κι ομολογώ ότι αξίζει τον κόπο....εγω θα τον ψήφιζα ;-)

Σταματάνε και πεθαμένους

Μπλόκο η Τροχαία αυτη τη στιγμη στην Καινούρια Πορτα στο Ηρακλειο...αποφύγετε τους. ..φορέστε κράνος...θενκιουυυ

Ο «Άγιος Κρήτης»

arnΘαύμα, θαύμα φώναξαν όλοι οι πιστοί όταν μετά από 3,5 χρόνια απουσίας οποιασδήποτε αναπτυξιακής ενέργειας στο νησί μας, ξαφνικά και απρόσμενα άνοιξαν οι κάνουλες των έργων και των προσφορών προς τους πολίτες. Μάλιστα εντελώς συγκυριακά αυτό συνέβη μερικές μέρες πριν τις εκλογές. Ο ένας και μοναδικός «Άγιος Κρήτης» Σταύρος Αρναουτάκης κατάφερε να ανατρέψει όλα αυτά που λίγο πριν αναλάβει περιφερειάρχης, είχε ψηφίσει, υπηρετήσει και επικροτήσει ως υπουργός, οδηγώντας τον Ελληνικό και τον Κρητικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση.
Όλα αυτά όμως πλέον δεν έχουν καμία σημασία, αντίθετα κατάφερε  τα πολέμησε, να μην πω ότι τα αφάνισε και  τα προσπέρασε έχοντας τρανές αποδείξεις για αυτό. Αποδείξεις  που τις επιβεβαιώνουν οι αναγγελίες πληθώρας έργων των τελευταίων ημερών, έργων που θα γίνουν ακόμα και χωρίς μελέτες ή και χωρίς χρηματοδοτήσεις, απλά και μόνο με το χαμόγελο του Σταύρου…….. όχι του Θεοδωράκη, αλλά του άλλου του χερσαίου.
Η Κρήτη σύσσωμη ευχαριστεί τον Παντοδύναμο που της έστειλε τον «Άγιο Κρήτης», Σταύρο Αρναουτάκη που μέσα σε 15 μέρες κατάφερε να αλλάξει το ρου της ανάπτυξης. Το θαύμα και της Κρήτης, (έχουν χτίσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα), έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε όλα τα πρωτοκλασάτα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Οι τηλεοράσεις έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος του πολύτιμου τηλεοπτικού χρόνου τους αλλά και τα έντυπα μέσα, έχουν χύσει τόνους μελάνι αποτυπώνοντας το χαμόγελο του Σταύρου και του θαύματος που θα ζήσουμε………..
Όμως στην ζωή θαύματα δεν γίνονται, εκτός αν ήρθε η στιγμή να ξυπνήσουμε όλοι μαζί και να το κάνουμε μόνοι μας!!!

Κωστής Παπαδάκης

Δύο φορές το χρόνο "ανακαίνιση" στην Πλατεία Ελευθερίας??

Εχει πλάκα και γι αυτο το αναμεταδίδουμε...συνεβη πριν κανενα μήνα,οταν ο Δήμαρχος σε μια εκδήλωση στο νεοδμητο Πολιτιστικο Κέντρι ανακοίνωνε "ότι αλλάζει η όψη του κέντρου με τα έργα της πλατείας, που ξεκινούν στην… επόμενη θητεία του!".....
Μέχρι εδώ,ολα καλαααααααα.....Δήμαρχος ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου του 2003. Ένα μήνα αργότερα, στις 3 Φεβρουαρίου, ανακοίνωνε ότι βασικός στόχος της δημοτικής αρχής του είναι να ξηλωθεί η πλατεία και να ανακατασκευαστεί. Το έλεγε άλλωστε και στο προεκλογικό του πρόγραμμα.  «Θέλουμε μια πλατεία με περισσότερο πράσινο, με συντριβάνια, χωρίς μάρμαρα και τους επιβλητικούς υπερυψωμένους στύλους, η οποία θα είναι φιλική προς τους δημότες και γενικότερα στους επισκέπτες του Ηρακλείου», έλεγε εκείνη την ημέρα στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε με τον μελετητή κ. Σκουτέλη.
2. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2003, ο κ. Κουράκης ανακοίνωνε ότι η μελέτη ανάπλασης είναι … έτοιμη και σύντομα θα άρχιζε η υλοποίησή της! Ανακοίνωνε και συγκεκριμένες αλλαγές… Όπως έλεγε, «η μελέτη που θα γίνει οριστική μέχρι τέλος του μήνα, αρχές Οκτωβρίου το αργότερο, προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός μεγάλου συντριβανιού με συνεχή ροή νερού, ενώ προτείνεται επιπλέον και άλλο στοιχείο νερού που θα ξεκινά από τις Τρεις Καμάρες και θα πέφτει στο συντριβάνι (εναλλακτικά). Επίσης, οι τεχνικοί του Δήμου προτείνουν να υπάρξει περισσότερο πράσινο και αλλαγή των δεντροσυστοιχιών, καθώς και αλλαγή του δαπέδου το οποίο απεδείχθη επικίνδυνο στο βάδισμα και καθόλου πρακτικό. Οι (περισσότεροι) πυλώνες , που τόσο θόρυβο προκάλεσαν θα απομακρυνθούν, ίσως κάποιοι που θα δοκιμαστούν επιτέλους για το πόσο φωτίζουν θα κρατηθούν».
Τότε έριχνε και την ιδέα της ενοποίησης των γύρω χώρων, θέση που επανέλαβε και χθες (για πολλοστή φορά). «Ο βασικός στόχος πάντως της μελέτης βελτίωσης της πλατείας είναι να υπάρξει ουσιαστική ενοποίηση όλου του χώρου για να γίνει η πλατεία αυτό που κάθε Ηρακλειώτης θα ήθελε να δει».
«Εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε τις βελτιώσεις που απαιτούνται για να έχουν οι Ηρακλειώτες μια πλατεία που θα είναι και αισθητικά αποδεκτή, αλλά και λειτουργική», έλεγε τότε. Και πρόσθετε ότι «θα περιμένει την οριστική φάση της μελέτης-θα δοθεί και ψηφιακή αποτύπωση-ώστε να αποφασίσει η δημοτική Αρχή και το συμβούλιο τι τελικά θα γίνει. Σκοπός πάντως της δημοτικής Αρχής είναι να γίνουν άμεσα και πολύ γρήγορα αυτές οι βελτιώσεις ώστε να μην υπάρξει πάλι για καιρό στην περιοχή ένα απέραντο εργοτάξιο».
3. Δυο μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2003, ο σημερινός δήμαρχος ήταν… θυμωμένος με την πλατεία και απειλούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή (όπως το έκανε συχνά, για κάθε θέμα, τότε!) ότι θα την κάθιζε στο σκαμνί! Και φώναζε, ενώπιον των δημοσιογράφων ότι «η πλατεία Ελευθερίας θα αναπλαστεί ο «κόσμος να χαλάσει», διότι αποτελεί «κίνδυνο-θάνατο» για τους Ηρακλειώτες»!  Τόνιζε επίσης ότι «είναι αποφασισμένος ν’ αναζητήσει ευθύνες σε όλους όσους θα πρέπει να λογοδοτήσουν, για τη σημερινή εικόνα την οποία παρουσιάζει ο χώρος και  ότι, έχει ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία, να ερευνήσει το όλο θέμα, και να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών».
Και ανακοίνωνε ότι λίγες ημέρες αργότερα θα παρουσιαζόταν η μελέτη!
4. Στις 3 Μαρτίου 2004,  10 χρόνια κι ένα μήνα πριν από σήμερα, ο κ. Κουράκης ανακοίνωνε και την ημερομηνία έναρξης των έργων στην πλατεία: θα άρχιζαν τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες!  Και θα παραδιδόταν σε 6 μήνες! «Το Σεπτέμβριο αποφάσισε τελικά η δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, καθώς τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, δεν επιτρέπουν σε αυτή τη φάση την υλοποίηση της σημαντικής αυτής παρέμβασης, η οποία είναι προφανές ότι θα είναι ημιτελής μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμα και σε περίπτωση που άμεσα ξεκινήσει», έγραφαν την επομένη οι εφημερίδες. Όπως δήλωνε ακόμη ο σημερινός δήμαρχος εκείνη την ημέρα, «πρέπει να γίνουν αλλαγές τέτοιες που θα καταστήσουν την πλατεία περισσότερο ανθρώπινη και φιλική προς τους πολίτες αλλά και προσαρμοσμένη στη φυσιογνωμία και τις ανάγκες της πόλης».
5. Στις 6 Οκτωβρίου 2004, ο δήμαρχος έθετε και πάλι το θέμα, μετά από μια συνάντηση με τον τότε διευθυντή τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Έγραφε την επομένη ημέρα η «Πατρίς»: «Το σημαντικό έργο της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας φαίνεται ότι ανακινεί ο Δήμος Ηρακλείου, το οποίο η δημοτική αρχή, για πρώτη φορά ανακοίνωσε την υλοποίηση του πέρυσι το χειμώνα! Χθες πάντως ο κ.Κουράκης είχε συζήτηση για το επίμαχο θέμα με τον επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ.Β.Φωσκολάκη, με τον οποίο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό, αφού υπάρχει έτοιμη μελέτη. Ωστόσο απο ότι φαίνεται οι μεγαλύτερες δυσκολίες, που ανακύπτουν, σχετίζονται με την επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τα δάπεδα της πλατείας».
6. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου 2004, με αφορμή τα δύο χρόνια της θητείας του, ο κ. Κουράκης δήλωνε πανηγυρικά: «Μπορούμε  ν’ αναφέρουμε τους στόχους μας για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμά μας, αλλά και τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε καθημερινά η πόλη μας να γίνεται πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική.
Η ανάπλαση της πόλης συνεχίζεται με έμφαση στο παραλιακό μέτωπο, την πλατεία Ελευθερίας, την πλατεία Νικαίας, την λεωφόρο Κνωσού κ.λ.π.»
7. Τα χρόνια περνούν. Ο Γ. Κουράκης και φτάνουμε στην εκλογική χρονιά του 2006. Με το που ξεκινά, ο Γ. Κουράκης ανακοινώνει και πάλι ότι τα έργα ξεκινούν! Στις 10 Ιανουαρίου 2006 δηλώνει στην «Πατρίδα» ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν την άνοιξη! Και πρόσθετε «ότι πρόκειται για έργο πρώτης προτεραιότητας, και προεκλογική δέσμευση της παράταξης του, καθώς όπως σημειώνει, η εικόνα που εμφανίζει σήμερα η μεγαλύτερη πλατεία του Ηρακλείου, όχι μόνο αισθητικά δεν αξίζει στην πόλη, αλλά τα προβλήματα που εμφανίζει είναι τέτοιας εμβέλειας που κινδυνεύουν άνθρωποι λόγω της ολισθηρότητας και της κακής ποιότητας των μαρμάρων. Ο ίδιος τονίζει ότι το έργο θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά την πορεία του ανέκοψε η πληθώρα των παρεμβάσεων που είχαν μπει σε τροχιά υλοποίησης από την Τεχνική Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος, για να ασχοληθεί, και με το θέμα της πλατείας. Ωστόσο όπως επισημαίνει τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος»!
8. Την άνοιξη του 2007, το έργο πάλι θα ξεκινούσε, όπως είχε ανακοινώσει και στο δεύτερο προεκλογικό του πρόγραμμα, για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006! Στις 6 Απριλίου 2007 δήλωνε και πάλι: «Είμαστε πανέτοιμοι από πλευράς μελετών για να κάνουμε την ανάπλαση»… Και πάλι το έργο θα τελείωνε σε 6 μήνες (σταθερός σε αυτό) ενώ πρόσθετε: «Ο ακριβής χρόνος έναρξης των εργασιών θα προσδιοριστεί σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της περιοχής, που όπως είναι λογικό έχουν τον πρώτο λόγο, αφού εκεί αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα, την οποία οφείλουν να προασπίσουν».
9. Στις 24 Μαΐου 2007, με δηλώσεις του, ο Γ. Κουράκης ανακοίνωνε εκ νέου την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, μαζί με αυτήν της πλατείας Δασκαλογιάννη. Και μάλιστα άφηνε ανοικτό το θέμα της έναρξης των έργων από το Φθινόπωρο του 2007! Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε: «Ταυτόχρονα με το «ξήλωμα» της πλατείας Ελευθερίας, θα γίνει και ένα συνολικό λίφτινγκ της γειτονικής πλατείας Δασκαλογιάννη, που αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους και σημαντικούς τόπους συνάθροισης των πολιτών.
Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πλατεία Ελευθερίας, η δημοτική Αρχή δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα να προχωρήσει το όλο έργο παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της υλοποίησης του έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από το ΤΕΕ όσο και από τους αρχιτέκτονες που υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε διαφορετική βάση. Ωστόσο στην Λότζια, φαίνεται να υπάρχει αποφασιστικότητα να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής, όχι μόνο γιατί αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση, αλλά και γιατί αισθάνεται πλέον απαλλαγμένη από τη μέγγενη των νομικών δεσμεύσεων που πλέον δεν ισχύουν με τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την παράδοση του έργου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ο δήμος να κάνει τις όποιες αλλαγές έχει σχεδιάσει στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης».
10. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2007, ο δήμαρχος δήλωνε… αποφασισμένος να κάνει τις παρεμβάσεις. Αλλά τότε ακόμη, όπως έλεγε, προβληματιζόταν γι αυτό που δήλωνε πριν σίγουρος: ποια έργα θα έπρεπε να γίνουν. Ότι θα γίνονταν, ήταν σίγουρος! «Σε αυτή τη φάση ωστόσο η δημοτική Αρχή λειτουργεί διερευνητικά, και χθες ο δήμαρχος Γ. Κουράκης και ο αντιδήμαρχος Κ. Μαμουλάκης έδωσαν εντολή στην τεχνική υπηρεσία να προχωρήσει σε μια κοστολόγηση των παραπάνω λύσεων που μπορούν να επιλεγούν, ώστε προσμετρώντας τα συν και τα πλην της κάθε επιλογής, να διαμορφώσει την τελική της πρόταση», έγραφαν οι εφημερίδες την επομένη…
11. Το θέμα αρχίζει πλέον να γίνεται κουραστικό. Ο Γ. Κουράκης όλο δηλώνει ότι τα έργα ξεκινούν και όλο μένει στα λόγια. Περνούν σχεδόν 2 χρόνια και ο Γ. Κουράκης ξαναθυμάται την «υπόσχεση» των εκλογών του 2002. Στις  3 Ιουνίου 2009 επανέρχεται, δηλώνοντας ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, στην τρίτη του θητεία! Και προσδιορίζει ως χρόνος έναρξης τις ημέρες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα του 2010.
«Μετά τα Χριστούγεννα του 2010 θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν, δύο μεγάλα εργοτάξια στην «καρδιά» της πόλης, που αφορούν στην αποκατάσταση της πλατείας Ελευθερίας, η οποία θα δημοπρατηθεί «πακέτο» με τον εξωραϊσμό της πλατείας Δασκαλογιάννη»,  δήλωνε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Κουράκης, ο οποίος σημείωνε ότι θα προηγηθεί κοινωνική διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της περιοχής, και στη συνέχεια θα προχωρήσουν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να διασφαλιστούν οι όσο το δυνατό λιγότερες αρνητικές παρενέργειες.
Α, είχαμε και προϋπολογισμό κόστους, που έφτανε τις 500.000 ευρώ…
12. Το έργο μπαίνει και το 2010 στο πρόγραμμα έργων (όπως γινόταν από την πρώτη χρονιά της δημαρχίας Κουράκη, το 2003), μαζί με την ανάπλαση της πλατείας Δασκαλογιάννη, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
13. Στην εκλογική χρονιά του 2010, ο Γ. Κουράκης παραδίδει πανηγυρικά στον τότε (κρατικό) περιφερειάρχη Κρήτης, Θ. Καρούντζο, ένα κατάλογο των έργων που θέλει να εντάξει ο δήμος στο ΕΣΠΑ. Ανάμεσα σε αυτά και το έργο «Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας και πλατείας Δασκαλογιάννη [ωριμότητα έως Φεβρουάριο 2010] (3.500.000,00 €)».
14. Στο προεκλογικό του πρόγραμμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, ο κ. Κουράκης ανακοινώνει για τρίτη προεκλογική περίοδο ότι σχεδιάζει την ανάπλαση της πλατείας, αρχές του 2011....Συνεχίζεται???

candianews.gr

Μαυρογυαλούρος ΟΛΕ!!!

Οχετός-Λυμάτων-στο-Κουτσουνάρι-(Σκαλάνι)Δευτέρα 12/05/2014, έξι ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, εργολάβος άρχισε να ξηλώνει τις πλάκες στην πλατεία Σκαλανίου ξεκινώντας την ανάπλαση της πλατείας «ώστε τις αμέσως επόμενες μέρες οι κάτοικοι του Σκαλανίου να έχουν μια εντελώς καινούργια πλατεία, με φωτισμό και πράσινο» όπως γράφει στη σελίδα των “Ανοιχτών Οριζόντων” ο κ. Κουράκης.
«Το σκάνδαλο δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα στο Σκαλάνι τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια. Δεν είναι ούτε ότι το έργο γίνεται προεκλογικά. Το σκάνδαλο είναι ότι για μια ακόμη φορά γίνεται έργο βιτρίνας στο Σκαλάνι. Σταμπωτά μπετά για να κρύψουν την έλλειψη έργων υποδομής, την έλλειψη δικτύου όμβριων και τις απαρχαιωμένες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Ναι είναι σκάνδαλο να αλλάζει ο Δήμος τις πλάκες και τα φώτα στην πλατεία, όταν στο χωριό των 1100 κατοίκων έχουν γίνει δύο βιολογικοί καθαρισμοί, ο πρώτος περισσότερα από επτά χρόνια πριν, με προϋπολογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που δεν λειτούργησαν ποτέ.
.....ελα μωρε σωπάστε...ιδέα σας είναι....ωχουυυυ....

Οριστικά τέλος από τον ΟΦΗ ο Σα Πίντο

Όπως έγραψε το "gentikoule.gr" αργά χθες το βράδυ ο Σα Πίντο ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθο Πουλινάκη ότι δεν θα συνεχίσει και την νέα σεζόν στους Κρητικούς, κάτι που θεωρούταν αναμενόμενο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο επόμενος σταθμός του Σα Πίντο αναμένεται να είναι η Πορτογαλική Εστορίλ με την οποία φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία.
Έτσι πλέον στην Κρητική ομάδα θα συνεχίσουν χωρίς τον Πορτογάλο και έχε ξεκινήσει η αναζήτηση του νέου προπονητή που θα αναλάβει τον ΟΦΗ έτσι ώστε να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Ο Μάνθος Πουλινάκης θα αναλάβει αποκλειστικά την εύρεση του νέου τεχνικού, όπως έγινε γνωστό από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην ΠΑΕ.

Επίκαιρο....Η βυζαντινή προέλευση της μούντζας!!!



Η χειρονομία της μούντζας είναι μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία και ...
δεν χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο λαό. Γιατί όμως θεωρείται προσβλητική χειρονομία;
Η απάντηση βρίσκεται στις σελίδες της βυζαντινής Ιστορίας, απ' όπου έχει και τις ρίζες της. Στο Βυζάντιο, μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές τιμωρίας ήταν η διαπόμπευση. Μπορεί για τα...σημερινά δεδομένα να φαντάζει παράλογη, αλλά εκείνη την περίοδο εφαρμοζόταν κατά κόρον σε κλοπές, σε μοιχείες κτλ.
Το άτομο που διαπομπεύονταν, το έβαζαν ανάποδα σε ένα γαϊδούρι και το περιέφεραν στους δρόμους της πόλης. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι, για να ταπεινώσουν το συγκεκριμένο άτομο, άλειφαν με ανοιχτή την παλάμη τους το πρόσωπό του με καπνιά. Έτσι, με τον καιρό, η ανοιχτή παλάμη άρχισε να θεωρείται ενέργεια προσβλητική για το πρόσωπο που απευθύνεται.
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας που ακολούθησαν, το παραπάνω εθιμοτυπικό χρησιμοποιήθηκε με το δικό του τρόπο: Συνηθιζόταν να αφήνουν το αποτύπωμα της ανοιχτής παλάμης αλειμμένης με πίσσα στην είσοδο των οίκων ανοχής, ώστε να γίνει σαφές ότι το συγκεκριμένο σπίτι είναι μαγαρισμένο και θα πρέπει οι άνθρωποι να αποφεύγουν να περνούν ακόμη και απ' έξω.
Σήμερα ξέρουμε γιατί χρησιμοποιείται, οπότε δεν χρειάζεται να αναφερθεί... ;-)

Η «γρουσούζικη» Τρίτη και 13

Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράδα ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για τους Έλληνες και τους ισπανόφωνους λαούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13, οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.
Οι ισπανόφωνοι εκφράζουν την ημέρα με την παροιμία «En martes, ni te cases ni te embarques» («Την Τρίτη, μη παντρεύεσαι και μη ξεκινάς ταξίδι»).
Κάτι ανάλογο ισχύει και στα καθ' ημάς, όταν οι προληπτικοί μέσα στην Τρίτη αποφεύγουν να αρχίσουν οποιαδήποτε εργασία, να επιχειρήσουν ταξίδι ή να τελέσουν αρραβώνα. Αντίθετα, η Τρίτη είναι η κατάλληλη για εκδηλώσεις μαγείας.
Κατά την ελληνική παράδοση, η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη, καθώς την ημέρα αυτή η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).
Όπως παρατηρεί ο «πατέρας» της ελληνικής λαογραφίας Νικόλαος Πολίτης (1852-1921), η ερμηνεία αυτή είναι υστερογενής, αφού και οι σύγχρονοι στην Άλωση απέδωσαν την εθνική εκείνη συμφορά στην ολέθρια επίδραση της ημέρας. Μαρτυρία για την πρόληψη αυτή υπάρχει ήδη από το 1164.
Η εξήγηση της δεισιδαιμονίας πρέπει να αναζητηθεί, κατά τον Νικόλαο Πολίτη, σε αστρολογικές προβλέψεις.
Σύμφωνα με αυτές, την Τρίτη κυρίαρχος είναι ο πλανήτης Άρης, ενώ σε κάποια ώρα της ημέρας (η «κακιά ώρα») επικρατεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο. Γι' αυτό η ώρα αυτή καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Επειδή, όμως, κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει, ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως αποφράς ημέρα.
Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ).
Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.
Πηγή: sansimera.gr

Ε όχι κ ετσι ρε παιδιά !!!!ΕΛΕΟΣ!!!

Στην αγωνία τους να πείσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι κάνουν πολλά. Θεμιτά και αθέμιτα. 
Μια δημότης Δήμου εκτός πόλεως Ηρακλείου αναφέρει οτι..... "εδώ και καιρό παίρνω τρόφιμα από το Κοινωνικό παντοπωλείο. Την τελευταία φορά που παρέλαβα την τσάντα με τα τρόφιμα όταν την άδειασα στο σπίτι βρήκα μέσα και τα προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίου συμβούλου.
Το θεώρησα προσβλητικό. Φυσικά και δεν πρόκειται να τον ψηφίσω».
Ο Δήμος στον οποίο αναφέρεται βρίσκεται στην Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και διευκρινίζουμε ότι δεν πρόκειται για το Δήμο Ηρακλείου. Όσο για τη «φαεινή» ιδέα του υποψηφίου και τον τρόπο που διοχέτευσε τα φυλλάδια μέσα στην τσάντα του Κοινωνικού παντοπωλείου, τα σχόλια δικά σας!

Βγήκε το πρόγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Μετά από την ανακοίνωση του προγράμματος για τις πανελλαδικές εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στον προσδιορισμό των χρονικών πλαισίων κατά τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου τόσο για τους μαθητές των Γυμνασίων, όσο και για τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο μέχρι και τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι ενδοσχολικές εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις μέρες όπου δεν θα εξετάζονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Άλλωστε ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών εμπλέκεται στη διαδικασία των πανελλαδικών ως επιτηρητές.

Γυμνάσια
Έναρξη: Πέμπτη 29 Μαιου
Λήξη:19 Ιουνίου
Επαναληπτικές εξετάσεις Γυμνάσιων: Θα ολοκληρωθούν μέχρι και τις 24 Ιουνίου
Έκδοση αποτελεσμάτων: Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου

Όσον αφορά την αναβαθμολόγηση στο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ αναφέρεται ότι «αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους, συνοδευόμενη με το προβλεπόμενο κάθε φορά παράβολο και μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίων ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που προσέρχονται σε παραπεμπτικές, επαναληπτικές ή συμπληρωματικές εξετάσεις στις εκάστοτε εξεταστικές περιόδους και απορρίπτονται».

Λύκεια
Εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ.
Έναρξη:Πέμπτη 29 Μαιου
Λήξη:Δευτέρα 23 Ιουνίου
Μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας
Έναρξη: 29 Μαιου
Λήξη:24 Ιουνίου
Εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα ενδοσχολικά μαθήματα

Έναρξη:Παρασκευή 13 Ιουνίου
Λήξη: Τρίτη 24 Ιουνίου
Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Έναρξη: Πέμπτη 19 Ιουνίου
Λήξη: Πέμπτη 26 Ιουνίου

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ανακοινωθεί στους μαθητές τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων (αρ. 14 του Π.Δ. 60/2006).

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και γι' αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 24 του Π.Δ. 60/2006:

«Μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο».

Ποιός Δήμος στην Κρήτη εχει ήδη νικητή?

Αυτός είναι ο Δήμος στην Κρήτη που έχει αναδείξει ήδη το νικητή!Την ώρα που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της Ελλάδας η μάχη κορυφώνεται ενόψει των εκλογών, στην Κρήτη σε ένα Δήμο, ο νικητής έχει ήδη αναδειχθεί!
Πρόκειται για το Δήμο Σφακίων, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις δήμους έχουν ήδη αναδείξει τον νικητή για την κατάληψη του γραφείου της Δημαρχίας. Ο λόγος είναι πως αντί για πολλούς υποψηφίους, υπάρχει μόνο ένα διεκδικητής της θέσης.

Μαζί με το Δήμο Σφακίων, παρόμοια είναι η εξέλιξη και για τους Δήμους:

-Τήλου (με υποψήφια την Μαρία Κάμμα-Αλειφέρη)
-Σφακίων (Παύλος Πολάκης)
-Λειψών (Φώτης Μάγγος)
-Αγράφων (Θεόδωρος Μπαμπάλης).

Ανατροπές στην ασφάλιση του αυτοκινήτου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυστηρότερο γίνεται στο εξής το καθεστώς ασφάλισης αυτοκινήτων καθώς 16 ημέρες από τη λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτό θα παύει αυτόματα να ισχύει, χωρίς να προηγηθεί -όπως γίνεται σήμερα- ενημερωτική επιστολή της εταιρείας προς τον πελάτη της. 

Σήμερα είθισται να περνά ακόμη και μήνας από την ημερομηνία που ειδοποιήθηκε ένας οδηγός από την εταιρεία του ώσπου να ανανεώσει το συμβόλαιό του, διάστημα φυσικά κατά το οποίο είναι ανασφάλιστος.

Πρόκειται για ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο ευρωπαϊκής οδηγίας που συμπεριελήφθη μαζί με άλλες διατάξεις σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και αφορά κυρίως θέματα τραπεζικής εποπτείας. 

Με άλλη διάταξη, καταργείται το αυτοκόλλητο (προσωρινό και μόνιμο) σήμα ασφάλισης στο αυτοκίνητο και ως αποδεικτικό στοιχείο θα αρκεί στο εξής το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Παράλληλα, μια ασφαλιστική εταιρεία θα υποχρεούται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποζημίωσης ακόμη και αν το ζητήσει ο οδηγός που εμπλέκεται στο ατύχημα και δεν είναι πελάτης της. 

Σήμερα αυτό συμβαίνει ύστερα από αίτηση του δικού της ασφαλισμένου. Επίσης οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε διάστημα τριών μηνών για τις αιτήσεις αποζημιώσεων διαφορετικά θα επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας. Όσο για την προθεσμία αποζημίωσης του δικαιούχου, αυτή ορίζεται σε δέκα ημέρες. 

Τι λέει η δημοσκόπηση της GPO???

Στο 0,5% βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε για την εκπομπή του MEGA, "Ανατροπή", η εταιρεία GPO σε πανελλαδικό δείγμα 1.300 ατόμων στις 8, 9, 10 και 12 Μαΐου.
Δημοσκόπηση της GPO που διενήργησε για το MEGA
Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έχουν ως εξής:
ΝΔ: 21%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
Ελιά: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
ΔΗΜΑΡ: 3%
ΚΚΕ: 7%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1%
ΛΑΟΣ: 1,1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό: 1%
Ποτάμι: 8,5%
Άλλο: 3%
Λευκό / Άκυρο: 0,9%
Δεν έχω αποφασίσει: 13,8%
Ωστόσο παρά το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές σε περίπτωση εθνικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% καθώς τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
ΝΔ: 24,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1%
Ελιά: 5,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%
Χρυσή Αυγή: 6,9%
ΔΗΜΑΡ: 2,8%
ΚΚΕ: 7,2%
Ποτάμι: 7%
Άλλο: 5,2%
Λευκό / Άκυρο: 1,3%
Δεν έχω αποφασίσει: 12,1%
Οι πολίτες σε ποσοστό 51,8% θέλουν να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην πολιτική σταθερότητα, ενώ το 38,7% επιθυμεί να υπάρξει ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης μέσω της ψήφου του.
Στην ερώτηση για το πόσο σίγουροι είναι για την επιλογή τους, οι ψηφοφόροι απάντησαν:
Πολύ: 42,7%
Αρκετά: 27%
Λίγο: 10,4%
Καθόλου: 5
Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ: 14,9%
Οι ψηφοφόροι για τους αρχηγούς
Προηγείται σε δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ τον ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Αναλυτικά η άποψη των πολιτών για τους αρχηγούς έχει ως εξής:
Αντ. Σαμαράς: Θετική 41,2% Αρνητική 58,1%
Φ. Κουβέλης: Θετική 37,9% Αρνητική 60,2%
Στ. Θεοδωράκης: Θετική: 37,5 Αρνητική 50,9%
Αλ. Τσίπρας: Θετική: 36,9% Αρνητική 61,7%
Δ. Κουτσούμπας: Θετική: 32,6% Αρνητική: 58,5%
Π. Καμμένος: Θετική: 28,8% Αρνητική: 67,6%
Ευ. Βενιζέλος: Θετική: 25,1% Αρνητική: 74,3%
Ν. Μιχαλολιάκος: Θετική: 10,9% Αρνητική: 86,5%
Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα οι πολίτες απάντησαν:
Αντ. Σαμαράς: 44,6%
Αλ. Τσίπρας: 29%
Κανένας: 24,7%
Συμφωνούν με προτάσεις ΝΔ, αλλά...
Αρνητικά κρίνουν οι πολίτες τόσο τις προσπάθειες της κυβέρνησης, όσο και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 36,1% απάντησαν πως κρίνουν θετικά ή μάλλον θετικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ το 63,1% κρίνει τις προσπάθειες αυτές αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.
Στην ερώτηση "με τίνος κόμματος τις προτάσεις για την οικονομία συμφωνείτε περισσότερο;", οι πολίτες απάντησαν ως εξής:
ΝΔ: 22,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,6
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,9%
Χρυσή Αυγή: 4%
ΔΗΜΑΡ: 3,1%
ΚΚΕ: 5,5%
Άλλο: 7,2%
Κανένα: 25,7%
Δεν απαντώ: 5,3%
Οι απόψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ
Αρνητικά κρίνουν οι πολίτες την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό τους να φτάνει το 69,4%, ενώ η θετική άποψη έχει αυξηθεί από τον Απρίλιο κατά 2% και έχει φτάσει το 29,3%
Στην ερώτηση για το εάν οι διπλές εκλογές θα πρέπει να μετατραπούν σε δημοψήφισμα ενάντια στην κυβέρνηση, όπως έχει ζητήσει από τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι απάντησαν ως εξής:
Συμφωνώ / Μάλλον συμφωνώ: 38,3%
Διαφωνώ / Μάλλον διαφωνώ: 60,4%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 1,3
Σε ποσοστό 56,3% οι πολίτες δεν θέλουν να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ενώ προσφυγή στις κάλπες ζητά το 40,1% με το 3,6% να μην δίνει κάποια απάντηση.
Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει οι πολίτες απαντούν:
Ναι / Μάλλον ναι: 27,4%
Όχι / Μάλλον όχι: 71,7%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 0,9%
Σε ερώτημα για το εάν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην κυβέρνηση σε περίπτωση αποδοκιμασίας της "Ελιάς" το 42,1% απάντησε πως πρέπει να διατηρήσει τη στήριξή του, το 51,2% αναφέρει πως πρέπει να αποσυρθεί και το 6,7% δεν δίνει απάντηση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όπως έδειξε η έρευνα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πάνω από το 60% ζητά να συνεχίσει το κόμμα να στηρίζει την κυβέρνηση.
Τι απαντούν οι πολίτες για το μέλλον της οικονομίας
Απαισιόδοξοι για την οικονομία και τη ζωή τους εμφανίζονται οι πολίτες με βάση τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή "Ανατροπή".
Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η εξέλιξη της ζωής τους τα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι πολίτες απάντησαν ως εξής:
Θα χειροτερέψει: 51,4%
Θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα: 24%
Θα βελτιωθεί: 22,3%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 2,3%
Στην ερώτηση για το τι προβλέπουν για την ελληνική οικονομία στα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι πολίτες έδωσαν τις εξής απαντήσεις:
Θα χειροτερέψει: 49,8%
Θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα: 20,9%
Θα βελτιωθεί: 27%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 2,2%
Όσοι απάντησαν στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης δηλώνουν πως συμφωνούν με την άποψη κυβέρνησης και Ευρωπαίων εταίρων πως αποδίδει καρπούς η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική σε ποσοστό 32,7%, ενώ διαφωνεί το 66,3%.
Με την κυβερνητική και ευρωπαϊκή άποψη ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση συμφωνεί το 31,5%, διαφωνεί το 67,5% και δεν απαντά το 1%. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες απαντούν "όχι" σε νέο μνημόνιο καθώς το ποσοστό φτάνει το 93% έναντι 5,5% που απαντά πως χρειάζεται νέο μνημόνιο.
Στην ερώτηση εάν πιστεύουν πως θα υπάρξει νέο μνημόνιο οι πολίτες απάντησαν:
Ναι / Μάλλον ναι: 67%
Όχι / Μάλλον όχι: 30,3%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 2,7%
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 69,4% οι ψηφοφόροι δηλώνουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 28,2%.
megatv.com/

Μοναδικός τρόπος να παρκάρεις


ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΆΣΕΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ !!!!

Αυτό μας μάρανε...

Δεν ξέρω ποιοι πέρασαν από το πάρκο στην Ιδομενέως αριστερά αλλά όποιος πέρασε θα είδε οτι έχουν αφαιρέσει τα τραπεζοκαθίσματα που "μόλυναν" την περιοχή...και μάλιστα κάποιοι συμπολίτες μας έσπευσαν να επικροτήσουν αυτό το συμμάζεμα....για να μπορούν να βγάζουν επιτέλους στο παρκάκι τα σκυλάκια τους για την ανάγκη τους χωρίς να χρειάζεται να τα μαζέψουν...και να μπορούν ανενόχλητα τοξικομανείς να βρίσκουν καταφύγιο όπως λίγο πρίν οι καφετέριες "καταλάβουν" την περιοχή....α ρε ξύλο που θέλουμε...

Πρωτεύουσα της κακογουστιάς

Κάποιος καλός ανθρωπος σκέφτηκε οτι τα λουλούδια που είχε τοποθετήσει στη διαχωριστική νησίδα ο επιχειρηματίας ασχήμιζαν το φυσικό κάλλος του πεζοδρομίου (φυσικό κάλλος θεωρείται ο ανθρωπος απο το Πακιστάν που στέκεται καθημερινά εκεί και καθαριζει τζάμια στ αυτοκίνητα? ???) και έσπευσε να διορθώσει το "λάθος"...Πρωτευουσα της κακογουστιάς και της γαϊδουριας το Ηρακλειο...