Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Απο ποιά γωνία βλέπουμε τα πράγματα?

απο αυτήν?




Η μήπως απο αυτήν?

Μαρκογιαννάκη «έδειξε» ο Σπήλιος στην εξεταστική για Siemens


«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα για το C4i»

«Καμία ουσιαστική αρμοδιότητα δεν είχα για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i», δήλωσε σύμφωνα με βουλευτές ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο πρώην υπουργός ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στον τότε συνάδελφό του Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι το C4i ήταν αρμοδιότητα επιτροπών που προήδρευε. Υπενθύμισε δε ότι με επιστολή του είχε ζητήσει τη γενική αναθεώρηση της σύμβασης. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν γνωρίζει που πήγαν οι μίζες που έφυγαν από τα μαύρα ταμεία για το C4i. «Όταν η πολιτική χειραγωγείται από την οικονομική εξουσία, δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά αλλά ποιος εξουσιάζει. Καλέστε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, υφυπουργούς και στελέχη των ΔΕΚΟ να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή του.

Επεισόδιο Μπουρούση με τον τεχνικό της Τουρκίας


Ειρωνεύτηκε τον Μπουρούση ο τούρκος προπονητής

Φραστικό επεισόδιο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, είχε μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής με τη Ρωσία ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο έμπειρος προπονητής, που παρακολουθούσε τα τελευταία λεπτά του αγώνα από την κερκίδα των αθλητών, πλησίασε στον 27χρονο σέντερ και κάτι του είπε (πιθανολογείται ότι τον ειρωνεύτηκε για την ήττα της Εθνικής από τη Ρωσία), προκαλώντας την αντίδραση του Μπουρούση ο οποίος του απάντησε. Ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι συνεργάτες του έσπευσαν να απομακρύνουν από το σημείο τον παίκτη για να μην υπάρξει τίποτα περισσότερο.

Σελίδες που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ...

Βρε τι μαθαίνει κανείς! Όπως διαβάζω στο Politis.gr tο «έργο» του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Δημιουργία knowledge portal με ευφυείς υπηρεσίες ταξινόμησης για κανονιστικές και συναφείς υποθέσεις».«Ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής πληροφόρησης επιβατών στα μέσα μεταφοράς». «Ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης».
Σα να λέμε δημιουργία τριών ιστοσελίδων. Προϋπολογισμός έργου: 21,8 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ (23%).
Η απόφαση του υπουργείου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 17 Αυγούστου. Η Μεγαλόχαρη, όμως, δεν τους έκανε τη χάρη και οι δημοσιογράφοι το εντόπισαν το ΦΕΚ. Το να κοστολογείται μία ιστοσελίδα 7 εκατ. ευρώ είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση, όταν τα «ακριβότερα» sites στην Ελλάδα κοστολογούνται πέριξ των 100-150 χιλιάδων ευρώ. Α, και της Βουλής, είχε κοστίσει 1 εκατ. ευρώ…

πηγή Cretalive

Κρεμάστε τον ρε τον π****η!!!


Κατέγραφε τις σκηνές σεξουαλικής κακοποίησης

Φρίκη από την αποκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης δύο παιδιών στην Κρήτη από τον κουμπάρο της οικογένειας.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 39χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος, συνελήφθη από την Ασφάλεια Ηρακλείου μετά από καταγγελία της μητέρας των παιδιών και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, με βαριές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από τον περασμένο Ιούνιο, ο δράστης κακοποιούσε σεξουαλικά το 12χρονο κοριτσάκι και το αγοράκι, 14 ετών, καταγράφοντας μάλιστα με κάμερα τις σκηνές της φρίκης.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα δύο παιδιά, επιβεβαίωσε ότι το κοριτσάκι υπέστη θύμα βιασμού, ενώ το αγοράκι φέρει σημάδια ασέλγειας. Τα δύο αδελφάκια έχουν παρουσιάσει σημάδια κόπωσης και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σοκ έχει υποστεί και η μητέρα τους, στην οποία αποκάλυψαν τον εφιάλτη που ζούσαν μόλις πριν από δύο ημέρες.

Στο σπίτι του 39χρονου εντοπίστηκε πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο και κατασχέθηκε. Η αστυνομία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

«Απίθανη η χρεωκοπία της Ελλάδας»


Καθησυχαστικό το ΔΝΤ

Απίθανο χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, αντικρούοντας τις εκτιμήσεις επενδυτών, οι οποίοι θεωρούν αναπόφευκτο το σενάριο χρεωκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους για αρκετές υπερχρεωμένες χώρες.

Σε έκθεσή του σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση μεγάλων οικονομιών, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα χρειαστεί να αναπροσαρμοστούν ταυτοχρόνως σε τόσο μεγάλο βαθμό και, κρίνοντας από την εμπειρία του παρελθόντος, θεωρεί ότι μία τόσο μεγάλη αναπροσαρμογή θα είναι αναμφίβολα δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη.

«Ο κίνδυνος πτώχευσης στην Ευρώπη είναι υπερεκτιμημένος αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Πάολο Μάουρο.

Ο διεθνής οργανισμός κατονομάζει επίσης και τις χώρες που έχουν ελάχιστα ή καθόλου περιθώρια δημοσιονομικών χειρισμών, στην οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο


Νεκροί δύο νεαροί

Την τελευταία τους πνοή άφησαν τα ξημερώματα δύο νεαροί άνδρες στο Ρέθυμνο, έξω από το γήπεδο Μυσσιρίων, περιφερειακά της πόλης.

Πρόκειται για έναν 25χρονο κάτοικο Ρεθύμνου και έναν 26χρονο αλλοδαπό.

Ο 25χρονος οδηγός του Ι.Χ. παρέσυρε το προπορευόμενο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 26χρονος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στην συνέχεια έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε σε ανάχωμα με αποτέλεσμα ο ίδιος να εκτιναχθεί από το αυτοκίνητό του ενώ αυτό πήρε φωτιά.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα εξέπνευσε.

Η Τροχαία Ρεθύμνου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.