Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΝΕΟΣ ΛΑΦΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ


Παρακαλώ να το δημοσιευσετε, γιατι προκειται για τρελα. Σημερα ειδα την καταθεση της συνταξης μου στον τραπεζικο μου λογαριασμο και η παρακρατηση του ΝΕΟΥ ΛΑΦΚΑ εγινε και στο επιδομα τεκνων.
Δηλαδη και στα 173 € τοσο ειναι το επιδομα, ετσι η συνταξη μου απο 1564 € εγινε 1450 €, ολα τα ποσα ειναι καθαρα. Μιλαμε για χουντα που ρουφαει το αιμα μας εν ψυχρω χωρις να μπορουμε να αντιδρασουμε, μετα απο 40 χρονια δουλειας παιζουν με τα λεφτα μας που τοσα χρονια μας παρακραταγαν και ετρωγαν.Η απαντηση στις καλπες.
Ευχαριστω πολυ.



ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δυστυχώς.....Κάηκε η Πρέβελη!


Είναι απίστευο!!! Άφησαν να καεί αυτό το υπέροχο μέρος; Μα είναι δυνατόν; 400 μέτρα ήταν όλο και όλο με δυο σειρές φοινικες! Και γυρω - γύρω ξεραϊλα!!!!! Δεν μπόρεσαν να το προστατέψουν; Προσπάθησαν έστω οι πυροσβέστες να καταπολεμήσουν την φωτιά ή απλώς κοιτάζανε και περιμένανε να σβήσει στη θάλασσα; Είμαστε ΤΟΟΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ;;
Να δηλώσουμε επίσημα αδυναμία προστασίας της χώρας μας, να έρθουν από την ΕΕ κλιμάκια να αναλάβουν δράση μπας και γλυτώσουμε τίποτα. Και να ενημερωθεί ο κόσμος πως ακριβώς έγινε το κακό και σε ποια έκταση. Τέτοια καταστροφή δεν γίνεται να περάσει έτσι απλά με ψιλά γράμματα. Αίσχος!Ντροπή σας λαμόγια!!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Εθισμένοι σε αλκοόλ και τζόγο οι Ελληνες


"Ομηροι" του αλκοόλ και του τζόγου βρίσκονται οι Ελληνες και οι Ελληνίδες! Ερευνα-σοκ, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso»,
δείχνει ότι η εξάρτηση από αυτές τις καταστάσεις δεν γνωρίζει οικονομικά, μορφωτικά ή κοινωνικά όρια, παγιδεύοντας στα δίχτυα της ακόμη και οικογενειάρχες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και σταθερή απασχόληση. Τα στοιχεία από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά...
...αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η οικονομική κρίση θα σπρώξει ακόμη περισσότερους στην «παρηγοριά» του ποτού και στο κυνήγι του εύκολου κέρδους.

Από τα στατιστικά δεδομένα του κέντρου απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια «ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ» προκύπτουν εντυπωσιακά συμπεράσματα για την ταυτότητα των εξαρτημένων που ζητούν τη βοήθεια των ειδικών για να βγουν από το αδιέξοδο όπου έχουν οδηγηθεί. Ο ένας στους δύο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ποτό είναι παντρεμένος και απόφοιτος ανώτερης ή ανώτατης σχολής, ενώ ένα στα τρία άτομα που εντάσσονται στο πρόγραμμα απεξάρτησης είναι γυναίκα, παρά την καταγεγραμμένη δυσκολία του «ασθενούς» φύλου να απευθυνθεί σε τέτοια προγράμματα. Από την άλλη, οι επτά στους δέκα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον τζόγο είναι άνθρωποι των πιο παραγωγικών ηλικιών (30 έως 49 ετών), ενώ ένας στους τέσσερις θυσιάζει κάθε εβδομάδα μέχρι και 3.000 ευρώ στον βωμό της θεάς Τύχης. Κοινό χαρακτηριστικό όσων χτύπησαν την πόρτα του κέντρου απεξάρτησης είναι ότι αποφάσισαν να ξεκινήσουν θεραπεία επειδή η εξάρτησή τους από το αλκοόλ ή τον τζόγο τούς οδήγησε μπροστά σε ανυπέρβλητα προσωπικά, οικονομικά ή επαγγελματικά προβλήματα.
espresso

Οργή για τα οικόπεδα Πατέρα από την Εκκλησία


Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας η αποκάλυψη ότι παραχωρήθηκαν στον Νίκο Πατέρα οικόπεδα στη Βουλιαγμένη χωρίς διαγωνισμό.
Μάλιστα έχει δημιουργηθεί ‘κίνημα’ μητροπολιτών οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη των εγγράφων ‘φωτιά’ που επιβεβαιώνουν την παραχώρηση οικοπέδων στον εφοπλιστή χωρίς διαγωνισμό, αποφάσισαν να θέσουν το θέμα στον Αρχιεπίσκοπο στη Σύνοδο της Ιεραρχίας.
Έξι από τους Μητροπολίτες μάλιστα πρόκειται να ζητήσουν στη Σύνοδο να κατατεθούν και τα πρακτικά συνεδρίασης της Ανωτάτης Ελεγκτικής Επιτροπής όπου ο πρόεδρος της Μιχαήλ Δημητρόπουλος κάνει λόγο για ‘παράνομες πράξεις και άκυρα συμβόλαια’.

Χρεοκοπημένο το μοντέλο του θερινού τουρισμου

ΟΡΙΑΚΟ για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και οδυνηρό για την εθνική οικονομία αποδεικνύεται το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι τουριστικές εισπράξεις εκτιμάται ότι θα είναι φέτος μειωμένες κατά ένα δισ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι.

Αν συνυπολογιστούν τα έσοδα 1,26 δισ. ευρώ που χάθηκαν πέρυσι, οι απώλειες της θεωρούμενης ως «ατμομηχανής» της ελληνικής οικονομίας φθάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ την τελευταία διετία (σχεδόν όσο 1% του ΑΕΠ).
Φρούδες ελπίδες

Το «καμπανάκι» για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ήχησε εκκωφαντικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος κατέγραψαν μείωση 15,7% τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού (Ιούνιο), με τη μείωση εσόδων στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς να τρέχει με 11,9%. Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ευελπιστεί ότι η μείωση εσόδων θα περιοριστεί τελικά σε μονοψήφιο ποσοστό (7%-9%), καθώς εκτιμά ότι βελτιώθηκε η εικόνα το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και εκφράζεται η ελπίδα ότι θα κλείσει κι άλλο η ψαλίδα τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, οι εισπράξεις της χώρας από τον τουρισμό αναμένεται να πέσουν μετά από χρόνια κάτω από το ψυχολογικό «φράγμα» των 10 δισ. ευρώ. Οσα δηλαδή ήταν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2002.

Τα στοιχεία αυτά μεταφράζονται σε απώλειες εσόδων των τουριστικών επιχειρήσεων από 15% έως και 50%, ανάλογα με την επιχείρηση. Υπολογίζεται ότι κάθε μία από τις εταιρείες του κλάδου έχει χάσει την τελευταία διετία κατά μέσον όρο το 30% του τζίρου της. Χιλιάδες επιχειρήσεις επιβιώνουν οριακά, καθώς υπολογίζεται ότι το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και τα περισσότερα από αυτά, αν αντιμετωπίσουν και τρίτη κακή χρονιά, θα απειληθούν με λουκέτο, αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

http://athensgr.blogspot.com/

Σαν Σήμερα 23 Αυγούστου

Δευτέρα 23 Αυγούστου
Ανατ.: 06.46 - Δύση: 20.15

1942
αρχίζει η Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι Γερμανοί ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς την πόλη, ωστόσο οι Ρώσοι ανταποδίδουν στις επιθέσεις και μετά από έξι μήνες οι Γερμανοί παραδίνονται.(δείτε το video)...




1305
ο Σκοτσέζος επαναστάτης Γουίλιαμ Γουάλας αποκεφαλίζεται από τους Άγγλους σε φυλακή του Λονδίνου, κατηγορούμενος για προδοσία.

1566
στην Ολλανδία παραχωρούνται δικαιώματα στους Καλβινιστές.

1617
δίνεται στην κυκλοφορία ο πρώτος μονόδρομος στο Λονδίνο.

1754
γεννιέται ο Λουδοβίκος ΙΣΤ, βασιλιάς της Γαλλίας, που έχασε το θρόνο του κατά τη Γαλλική Επανάσταση και αργότερα αποκεφαλίστηκε από το επαναστατικό καθεστώς.

1821
μετά από δεκαετή αγώνα κατά των Ισπανών αποικιοκρατών, το Μεξικό κηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος με τη συνθήκη της Κόρντομπα.

1833
καταργείται η δουλεία στις αποικίες της Βρετανίας.

1839
η Βρετανία καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.

1866
λήγει ο Αυστρο-πρωσικός πόλεμος με τη συνθήκη της Πράγας.

1889
λαμβάνεται το πρώτο ασύρματο μήνυμα στην ακτή από πλοίο.

1902
στις ΗΠΑ, ο αμερικανικόςς βίσονας σώζεται από την εξαφάνιση, μετά τη θέσπιση αυστηρότερης κυνηγετικής νομοθεσίας από εκείνη του 1889, όταν 55 μόνο ζώα του είδους είχαν απομείνει στη χώρα.

1910
σε πανηγυρική συγκέντρωση ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος του Ελευθέριου Βενιζέλου, με το όνομα "Κόμμα των Φιλελευθέρων".

1912
γεννιέται ο Αμερικανός χορευτής και ηθοποιός Τζιν Κέλι. Το 1951 βραβεύτηκε με ειδικό βραβείο Όσκαρ για τη συνεισφορά του στη χορογράφηση ταινιών. Πέθανε το 1996

1914
η Ιαπωνία κηρύσσει πόλεμο στη Γερμανία και βομβαρδίζει το Κινγκντάο στην Κίνα.

1921
στο Ιράκ, ο Φεϊζάλ Ι ενθρονίζεται βασιλιάς.

1923
αρχίζει η εκκένωση της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα, μετά την επικύρωση της Συνθήκης της Λοζάννης από την Εθνοσυνέλευση της Άγκυρας. Επίσης, αρχίζει η εκκένωση των νησιών Ίμβρου και Τενέδου.

1924
ανακοινώνεται ότι, η απόσταση μεταξύ της Γης και του Άρη είναι η μικρότερη από τον 10 αιώνα μ.Χ.

1926
πεθαίνει, σε ηλικία μόλις 31 ετών, ο Ιταλός ηθοποιός και είδωλο του βωβού κινηματογράφου Ροδόλφο Βαλεντίνο. Ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη γυναίκες από όλο τον κόσμο.

1927
ο Νίκολα Σάκο και ο Μπαρτολομέο Βανζέτι, Ιταλοί μετανάστες και αναρχικοί, εκτελούνται στη Μασαχουσέτη κατηγορούμενοι για φόνο σε μια υπόθεση που προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

1929
ακυρώνονται και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Νάουσα και στα Γιαννιτσά.

1931
τρεις ένοπλοι ορμούν στη σκηνή του θεάτρου "Περοκέ" και πυροβολούν εναντίον των ηθοποιών. Σκοτώνεται ο μηχανικός του θεάτρου και αρκετοί τραυματίζονται.

1932
μεγάλη πυρκαγιά σημειώνεται στο Αλιβέρι, όπου καίγονται τα ανθρακωρυχεία.

1933
στην Ινδία, αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.

1939
υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επιθέσεως από τους υπουργούς Εξωτερικών Μολότοφ και Ρίμπεντροπ. Σε μυστική ρήτρα του συμφώνου, οι βαλτικές χώρες, η Φινλανδία και η Πολωνία μοιράζονται στις δύο χώρες.

1940
η γαλλική Κυβέρνηση του Βισί παραχωρεί στους Ιάπωνες τη βάση του Τονκίν στην Ινδοκίνα.

1942
αρχίζει η Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι Γερμανοί ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς την πόλη, ωστόσο οι Ρώσοι ανταποδίδουν στις επιθέσεις και μετά από έξι μήνες οι Γερμανοί παραδίνονται.

1944
βομβαρδιστικό των ΗΠΑ συντρίβεται πάνω σε σχολείο στο Φρίκλετον της Βρετανίας, με αποτέλεσμα 61 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

1945
πεθαίνει ο λογοτέχνης και ιστορικός Γιάννης Βλαχογιάννης.

1946
ξεκινά το 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Όσλο, το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα (οι αγώνες του 1942 δεν έγιναν λόγω πολέμου).

1947
γεννιέται ο ντράμερ των "Who" Κιθ Μουν.

1949
γεννιέται ο Αυστραλός τραγουδιστής της ροκ μουσικής, Ρικ Σπρίνγκφιλντ.

1950
η νέα κυβέρνηση του Σοφοκλή Βενιζέλου συμπληρώνεται με τον Παπανδρέου ως αντιπρόεδρο και με κυριότερους υπουργούς τους Μπακόπουλο, Ζαϊμη, Αβέρωφ, Κασιμάτη, Κωστόπουλο κ.α.

1952
γεννιέται η τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, κατά κόσμο Βασιλική Παπαθανασίου.

1960
εντοπίζεται στη Γουινέα ο μεγαλύτερος βάτραχος του κόσμου, βάρους 3,3 κιλών.

1961
Έλληνες ορειβάτες πραγματοποιούν αναβάσεις στο Λευκό Όρος των Άλπεων.

1962
πραγματοποιείται η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, μέσω του δορυφόρου Τέλσταρ.

1963
η Συρία και το Ισραήλ δέχονται την πρόταση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στις μάχες βόρεια της λίμνης Τιβεριάδας.

1966
ο δορυφόρος Όρμπιτερ Ι" τραβάει τις πρώτες φωτογραφίες του πλανήτη μας από τη Σελήνη.

1969
στην Αίγυπτο, ο Νάσερ απειλεί με πόλεμο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο τζαμί Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ.

1970
γεννιέται ο Ρίβερ Φίνιξ, ένας από τους πιο υποσχόμενους Αμερικανούς ηθοποιούς της γενιάς του. Πέθανε σε ηλικία μόλις 23 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

1975
πραγματοποιείται κομμουνιστικό πραξικόπημα στο Λάος.

1976
χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε μεγάλο σεισμό στην Κίνα.

1979
ο Σοβιετικός χορευτής Αλεξάντερ Γκοντούνοφ αυτομολεί στις ΗΠΑ.

1982
αναγνωρίζεται με νόμο (Ν. 1285) η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα.

1985
ο κορυφαίος διπλός πράκτορας Χανς Τίεντζ, αυτομολεί από τη Δ. Γερμανία στην Αν. Γερμανία.

1986
ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Μαδρίτη που άρχισε στις 13/8. Η Έλλη Ρουσσάκη τερματίζει έκτη στα 200μ πεταλούδα με 2:14.29, ενώ ο Χρήστος Παπανικολάου προκρίνεται σε τέσσερις μικρούς τελικούς με καλύτερη διάκριση αυτή της δέκατης θέσης στα 200μ μικτής ατομικής με 2:06.18.

1987
χιλιάδες άνθρωποι στο Μπαγκλαντές χάνουν τη ζωή τους σε πλημμύρες.

1989
η Βουλή παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλο, ως τον κατ εξοχήν υπεύθυνο του σκανδάλου για το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι.

1990
η Δυτική και η Ανατολική Γερμανία ανακοινώνουν ότι μέχρι τις 3 Οκτωβρίου θα έχουν ενωθεί.

1991
ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπόρις Γέλτσιν εγκρίνει το διάταγμα αναστολής των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρά την αντίδραση του προέδρου της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

1992
στον Καναδά, η κυβέρνηση συμφωνεί με το Κεμπέκ για ένα νέο σύνταγμα, που θα εκπληρώνει τις απαιτήσεις της γαλλόφωνης επαρχίας.

1993
στην Αλβανία, μαζικοί τάφοι 107 ατόμων που εκτελέστηκαν από το πρώην κομμουνιστικό καθεστώς, εντοπίζονται στην πόλη Σκόντρα.

1994
στο Πακιστάν, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η χώρα διέθετε ατομική βόμβα.

1995
το Ζαΐρ ανακοινώνει την εκδίωξη και τον επαναπατρισμό χιλιάδων προσφύγων από τη Ρουάντα και το Μπουρούντι που είχαν καταφύγει στο έδαφός του. Ωστόσο, μια μέρα μετά, ανακοινώνει ότι σταμάτησε τις απελάσεις και τις διώξεις των προσφύγων και ότι προτίθεται να εφαρμόσει σχέδιο του ΟΗΕ για τον εκούσιο επαναπατρισμό των προσφύγων.

1996
Κροατία και Γιουγκοσλαβία υπογράφουν συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώρισή τους και την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων.

1997
στο Ιράν, ο νέος Πρόεδρος Χατάμι διορίζει αντιπρόεδρο και επικεφαλής του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος, την 36χρονη Μασουμέ Εμπτεκάρ.

1998
ολοκληρώνεται το 17ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη το οποίο ξεκίνησε στις 18/8. Η Όλγα Βασδέκη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια στο τριπλούν με 14.55 (20/8), ενώ η Κατερίνα Θάνου με 10.87 και ο Χάρης Παπαδιάς με 10.17 παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ γυναικών και ανδρών αντίστοιχα (19/8).

1999
η Αναστασία Κελεσίδου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία με 66.05 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη. Πρώτη αναδεικνύεται η Γερμανίδα Franka Dietzsch με 68.14 και τρίτη η Ρουμάνα Nicoleta Grasu με 65.35.

2000
αεροσκάφος των σαουδαραβικών αερογραμμών συντρίβεται στον Περσικό Κόλπο με αποτέλεσμα 143 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

2004
έναν τόνο κοκαΐνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπισθεί ποτέ στη χώρα μας, κατάσχουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές. Τα 300 κιλά της ναρκωτικής ουσίας, εντοπίστηκαν την ώρα που ξεφορτώνονταν από το ιστιοφόρο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ τα υπόλοιπα 700 κιλά βρέθηκαν λίγο αργότερα σε διαμέρισμα της Μαντίνειας. Συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ένας Αλβανός και ένας Ιταλός.