Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Καλοπερνούσαν στον ΕΟΤ...


TEΡΑΣΤΙΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2008-2009

Παραδόθηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε στον ΕΟΤ, κατόπιν εντολής του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου...



...Ο έλεγχος αφορούσε τη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών, κατά τα έτη 2008 και 2009, για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ και την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης στο ελεγκτικό συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός στους υπολόγους, ενώ, κατόπιν εντολής του υπουργού Πολιτισμού, η διοίκηση του ΕΟΤ διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες, που φέρουν υπάλληλοι και στελέχη του οργανισμού.

Από τον έλεγχο αυτό, διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:

- Κατά την τελευταία τριετία, ο Οργανισμός αποφάσισε την πραγματοποίηση διαφημιστικών ενεργειών, που υπερβαίνουν κατά 76.387.188 ευρώ τις εγκεκριμένες, για το σκοπό αυτό, πιστώσεις των αντίστοιχων ετών (του τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων).

- Κατά την ελεγχθείσα διετία, οι διαφημιστικές ενέργειες του Οργανισμού υλοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει καταρτισθεί ένα ενιαίο εγκεκριμένο διαφημιστικό πρόγραμμα.

- Για την ανάθεση των διαφημιστικών ενεργειών, ο Οργανισμός προέβαινε, κυρίως, στην απευθείας ανάθεση. Οι απευθείας αναθέσεις των εκτάκτων διαφημιστικών ενεργειών, που αποτελούσαν σχεδόν τον κανόνα, πραγματοποιήθηκαν με διαδικασίες που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια.

- Η διαδικασία σύναψης των συμβάσεων υπήρξε στην πλειονότητα των περιπτώσεων, που εξετάστηκαν, μη σύννομη. Η σύνταξη και υπόγραφή τους γινόταν μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του συμβατικού αντικειμένου.

http://www.agelioforos.gr

Πάνε για λουκέτο δύο κλινικές στο Ηράκλειο


Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά Ογκολογική και Γυναικολογική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον η λειτουργία δύο κλινικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Η έλλειψη...



... στελέχωσης προσωπικού τόσο στην Γυναικολογική, όσο και στην Ογκολογική Κλινική, δημιουργούν σημαντικότατα προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται το ενδεχόμενο οι κλινικές να κλείσουν προσωρινά.

Η επικείμενη συνταξιοδότηση του σημερινού διευθυντή της Ογκολογικής κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, ενώ η ΔΥΠΕ σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή Μάνου Φραγκιαδουλάκη, ασκεί πιέσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα.

Ήδη η ΔΥΠΕ επεξεργάζεται κάποιες προτάσεις λύσεων που αναμένεται να καταθέσει προς το υπουργείο εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο είναι αμφίβολο το αν τα προβλήματα μπορέσουν τελικά να αντιμετωπιστούν.

http://www.cretalive.gr

Κορίτσι πράμα και όντως....By Greek parliament

Υπό την αιγίδα του κοινοβουλίου οι λαικές τραγουδίστριες στο φεστιβάλ της Σύμης, τύπωσαν προσκλήσεις για τους βουλευτές. Έδωσαν λεφτά ΥΠΕΞ και Γ. Νικητιάδης που εκλέγεται στο νομό. Ξεσηκώθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το φιάσκο.

Πολυέξοδοι παπάδες!!!

ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

2.000 ευρώ την ημέρα χάλαγαν Μητροπολίτης και Αρχιμανδρίτης της νησιωτικής Ελλάδας, σε συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η Ιερά Σύνοδο που κλήθηκε να δικαιολογήσει το ποσό...




...εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για το υψηλό κόστος του ταξιδιού, όμως τελικά το ποσό δικαιολογήθηκε.

Επτά τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής


ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Επτά από τις 91 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ αντοχής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εποπτικών Αρχών (CEBS), ανάμεσά τους και η Αγροτική Τράπεζα πέντε ισπανικές- Diada, Espiga, Bianca Civica, Unnim and Cajasur- και η γερμανική Hypo Real Estate.

Προσέχετε τα παιδιά σας....Για όνομα του θεού


Άλλοι κάνουν αμάν να κάνουν ένα παιδί και άλλοι...."Σήμερα το μεσημέρι περνούσα απο κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και ήμουν μάρτυρας ενός ευτυχώς οχι τόσο σοβαρού ατυχήματος...
Ενας αλλοδαπός πατέρας άφησε το παιδάκι του,ένα κοριτσάκι 5-6 ετών, να περάσει μόνο του το δρόμο γιατι αυτός .....μιλούσε στο κινητό.!!!!!!! και ένας οδηγός μοτοποδηλάτου το χτύπησε κατα πάσα πιθανότητα ελαφριά.....

Υ.Γ Ενα μεγάλο μπράβο στο ΕΚΑΒ και στην αστυνομία που ήταν στον τόπο του ατυχήματος σε 4 λεπτά κυριολεκτικά"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Μάλλον...Η Αγροτική δε θα περάσει το τεστ κοπώσεως


Αλλά τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για τις άλλες ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η Αγροτική δε θα περάσει τα stress tests, γιατί έχει πρόβλημα χρέους, αλλά τα αποτελέσματα των άλλων τραπεζών θα είναι σχετικά καλά, χωρίς να σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να πάρουν κάποια μέτρα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η Αγροτική θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει μέτρα για να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Παραιτείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο


Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Την αποχώρησή του από τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προαναγγέλλει ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, όταν του ζητήθηκε πριν από πέντε μήνες να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, είχε ήδη οριστεί η τοποθέτησή του στη θέση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στην «Ένωση για τη Μεσόγειο».

Για γέλια......Τους λήστεψε με ένα σημείωμα!

Έκπληκτοι έμειναν το πρωί οι υπάλληλοι σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς
Ο νεαρός μπήκε στην τράπεζα παριστάνοντας τον πελάτη και περιμένοντας στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά του. Όταν έφτασε μπροστά στην ταμία δεν της είπε τίποτα, παρά μόνο άφησε μπροστά της ένα σημείωμα. Σύμφωνα με το protothema το σημείωμα έγραφε: «Μέσα στην τσάντα μου υπάρχει βόμβα. Αν πατήσεις συναγερμό, τινάζω την τράπεζα στον αέρα. Κάνε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και δώσε μου όσο πιο πολλά μπορείς. Πρόσεχε μην σε καταλάβουν, γιατί έχω το κουμπί στο χέρι και είμαι απελπισμένος. Όταν φύγω, περίμενε 20 λεπτά και μετά μπορείς να μιλήσεις».

Τρομοκρατημένη η υπάλληλος έβαλε στο σακ βουαγιάζ που κρατούσε ο νεαρός 8.500 ευρώ και αυτός έφυγε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ο δράστης είχε εξαφανιστεί και τώρα ελέγχονται οι κάμερες για να γίνει αναγνώριση του ληστή, που είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του.

Δημοσιονομική επιδείνωση άνευ προηγουμένου


Αύξηση του χρέους της ευρωζώνης «βλέπει» ο Τρισέ

Η εξυγίανση των δημοσιονομικών είναι αναγκαιότερη από τα όποια κρατικά πακέτα ενίσχυσης των βεβαρημένων οικονομιών, σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε σχόλιό του που δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Times, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάνει λόγο για «δημοσιονομική επιδείνωση άνευ προηγουμένου» και κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, από σήμερα μέχρι και το τέλος του έτους, το δημόσιο χρέος της ευρωζώνης θα έχει αυξηθεί κατά 20 και πλέον μονάδες, μεταξύ 2007-2011, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες και αυτή της Ιαπωνίας κατά 45 μονάδες.

«Χωρίς τις πολιτικές ανάκαμψης που υιοθετήθηκαν μεσούσης της κρίσης, η οικονομία θα είχε βυθιστεί σε χειρότερη ύφεση, αλλά εφεξής, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα», γράφει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

«Με την ύφεση, διαπιστώσαμε πόσο άτοπο ήταν το υπεραπλουστευμένο μήνυμα που στέλναμε προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες με το σλόγκαν: "ανακάμψτε, τονώστε, ξοδέψτε"», συνεχίζει ο Τρισέ προσθέτοντας ότι «πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ανάγκη εφαρμογής μίας αξιόπιστης πολιτικής για την μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική εξυγίανση ισχύει για όλες τις χώρες».

Καλύτερα σε στούντιο...κι ας είναι λίγο πιο ακριβό..


Το ζευγάρι της φωτογραφίας θέλησε να έχει μία ωραία γαμήλια φωτογραφία κοντά στη φύση. Δυστυχώς όμως οι αγελάδες δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με το θέμα και έκαναν τα δικά τους.

Πιστεύετε ότι αυτή τη φωτογραφία θα τη κορνιζάρουν και θα τη βάλουν στο σαλόνι του σπιτιού τους;





Δείτε ΕΔΩ

Βουλγαράκης: Αδικείται ο Κ. Καραμανλής


ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ; ΣΟΒΑΡΑ;

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφασή του να ζητήσει την κλήση ως μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των μετά απ’ αυτόν υπουργών...



Πολιτισμού (Μ. Λιάπη, Αντ. Σαμαρά και Π. Γερουλάνο) έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, o κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν από τους προτεινόμενους -από τον ίδιο- μάρτυρες, σημειώνοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να ειπωθεί η αλήθεια.

«Από τον κ. Σαμαρά εν προκειμένω, ζητώ να πει, γιατί κι αυτός δεν ακύρωσε τα συμβόλαια, για τα οποία εγώ κατηγορούμαι επίσης ότι δεν ακύρωσα, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ παραπέμπομαι στην προανακριτική επιτροπή και κανένας άλλος», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται πικρία για τη στάση του προέδρου της ΝΔ σχολίασε: «Ο κ. Σαμαράς, είναι αρχηγός της ΝΔ σήμερα, όπως υπήρξαν αρχηγοί της ΝΔ πολλοί. . Η ΝΔ δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στον κόσμο της».

«Εγώ, ήμουν και είμαι ΝΔ», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα άλλο κόμμα.

Κληθείς δε να σχολιάσει την υπάρχουσα ατμόσφαιρα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την άποψή του ότι η εικόνα που υπάρχει γύρω του τον αδικεί. Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Καραμανλή μεγάλο κεφάλαιο για την κεντροδεξιά, ενώ εκτίμησε ότι στο μέλλον θα κληθεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο.

Τι αλλάζει μετά τη νομοθετική παρέμβαση Σαχινίδη

Οι ασφαλισμένοι των «Ασπις ΑΕΓΑ» και «Commercial Value» θα αποζημιωθούν σε ένα ποσοστό, ακόμα και στην περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος εταιρεία να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών που ανακλήθηκε η άδεια λειτουργία τους.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατέθεσε σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση, που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, εάν τελικά δε βρεθεί ανάδοχος εταιρεία να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών τότε, «το μέρος της απαίτησης από ασφάλιση που δεν ικανοποιείται από το προϊόν της ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ικανοποιείται κατά ποσοστό 70% από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής».

Ατύχημα κατά τη διάρκεια χειρουργείου


Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ο βραχίονας από τη βοηθητική λάμπα που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί στη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων αποκολλήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, σε έναν ηλικιωμένο ασθενή.

Όπως δήλωσε στο cretalive.gr ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης, ο εν λόγω βραχίονας είναι αποστειρωμένος και μετακινούμενος. «Πρόκειται για ατύχημα που δεν είχε καμία επίπτωση στην υγεία του ασθενούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοβάκης.

Εσωτερικές μεταγραφές??


Μετά από εννιά μήνες που το ΙΚΑ ήταν ακέφαλο με διοικητή υπό παραίτηση το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό ταμείο θα αποκτήσει Διοικητή.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα θα αποφασίσει την μετακίνηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου...
από γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας σε Διοικητή του ΙΚΑ.
Δεν έβρισκαν μάλλον άλλον διαθέσιμο κα άρχισαν τις εσωτερικές μεταγγραφές.......

Ανάσα για 1.100.000 ασφαλισμένους...


Κάλυψη 70% για τους ασφαλισμένους Ασπίς-Commercial Value

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, στο οποίο εμπεριέχονται ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους των εταιρείων Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value και μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας την εποπτεία του χώρου των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, στο νομοσχέδιο προβλέπεται διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής σε ανάδοχο ασφαλιστική εταιρεία.

Μετά, μάλιστα, από την υπόδειξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι μπορεί να μην βρεθεί ανάδοχος, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης προχώρησε σε διόρθωση, βάσει της οποίας, οι αξιώσεις των ασφαλισμένων ικανοποιούνται κατά 70% από το «εγγυητικό κεφάλαιο ζωής», το αργότερο μετά από μία τριετία.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Α. Παπαθανάση, το νομοσχέδιο καταργεί την Επιτροπή Ελέγχου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς απεδείχθη ανίκανη να ελέγξει ουσιαστικά τον χώρο. Έτσι, ο έλεγχος εναποτίθεται στην Τράπεζα της Ελλάδος και η αποτροπή δημιουργίας αντίστοιχης «μαύρης τρύπας» στο μέλλον, επιδιώκεται δια της συγκρότησης ενός «εγγυητικού κεφαλαίου ζωής» υπό μορφή ΝΠΙΔ, ίσο με το 100% της κάθε ασφαλιστικής αποζημίωσης και μέχρι το ποσόν των 30.000 ευρώ ανά ασφαλιζόμενο, με εξαίρεση τις απατήσεις που πηγάζουν από συμπληρωματικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης και με το ποσόν των 60.000 ευρώ ανά ασφαλιζόμενο, για τις περιπτώσεις αποζημιώσεων θανάτου και μόνιμης ολικής αναπηρίας.

Μάλιστα, για την εκπλήρωση του σκοπού του εγγυητικού κεφαλαίου, επιβάλλεται τακτική εισφορά, που βαραίνει κατά 0,75% τις ασφαλιστικές εταιρείες και κατά 0,75% τους ασφαλιζόμενους και απαλλάσσεται από φόρους ή τέλη.

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το βασικό, πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου, καθώς και σειρά από δευτερεύουσας σημασίας άρθρα, υπό τον όρο ότι θα ασκείται έλεγχος στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εποπτεία που θα ασκεί στην ιδιωτική ασφαλιστική αγορά.

Τις δυνατότητες της ΤτΕ να ασκήσει αποτελεσματική εποπτεία αμφισβήτησε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Π. Μαρκάκης, σημειώνοντας την αδυναμία που έχει επιδείξει στο παρελθόν η Τράπεζα, να ελέγξει την τραπεζική αγορά (δομημένα ομόλογα κλπ.).

«Η εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, δεν είναι για μας, ζήτημα που πρέπει να ενδιαφέρει τον εργαζόμενο λαό. Το ζήτημα για το ΚΚΕ είναι γιατί να υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση» δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος Άγγελος Τζέκης.

Τέλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τη συμφωνία του με την ικανοποίηση του 70% των απαιτήσεων των ασφαλισμένων των δύο εταιρειών, επεσήμανε, ωστόσο, «το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής, δεν έχει ούτε ένα ευρώ. Τώρα ιδρύεται. Πού θα τα βρει τα λεφτά; Λέτε ότι θα πάει σε δανεισμό. Ποιος δανείζει ένα εγγυητικό κεφάλαιο χωρίς ένα ευρώ; Θα δουλεύει μια ζωή για να πληρώνει τόκους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αξάνονται οι χρήστες του facebook


Στα 500 εκατομμύρια μέλη ανέρχεται ο αριθμός των χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που όλοι αγαπάμε και μισούμε ταυτόχρονα, Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το τελευταίο εξάμηνο οι νέοι...χρήστες ξεπέρασασν τα 100 εκατομμύρια και συνεχίζουν να αυξάνονται.

http://www.mediasoup.gr

"Εϊ ψιτ!"


"Σ' εσένα μιλώ, ναι εσύ που κρύβεσαι, που γυρνάς την πλάτη και δεν δίνεις σημασία.
Εσύ που τόσα χρόνια πέρναγες όμορφα, πλούσια στην υγεία των κορόιδων χωρίς ήθος, χωρίς φραγμούς, αδίστακτος όπως πάντα,
Σε εσένα μιλάω που τόσα χρόνια πλούτιζες εις βάρος μας.
Σ' εσένα μιλάω που...

THΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι οφειλές αφορούν φόρο μισθωτών υπηρεσιών, τέλη χρήσης μηχανημάτων έργων και πρόστιμα της... Τροχαίας!

Τα μισά παραδέχεται η δημοτική αρχή...



...Μόνο τραγική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή οικονομική κατάσταση του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς τα βεβαιωθέντα χρέη του προς την εφορία ανέρχονται στο ποσό των 16.390.776,49 ευρώ, πλέον των προσαυξήσεων που είναι 23.059 ευρώ. Η διοίκηση του δήμου επιβεβαιώνει πάντως μόνο τα 8 εκατ. ευρώ οφειλής και κάνει λόγο για πρωτοφανές κυνήγι εκ μέρους του δημοσίου. Το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο επιβεβαιώνει και η απόφαση της προμηθεύτριας εταιρίας του δήμου “Γίγας ΕΠΕ” να κινήσει τις διαδικασίες κατάσχεσης για το ποσό των 500.000 ευρώ.


Παρά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος Θεσσαλονίκης, άνοιξε χθες το σύγχρονο νέο δημαρχιακό μέγαρο για να τελέσει τους πρώτους 12 πολιτικούς γάμους (φωτογραφία).

http://www.makthes.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Ολη η αλήθεια που μας έκρυβαν απο το 1980

Ε, ναι λοιπόν, είναι καιρός να ξαναγραφτεί η ιστορία. Ο Pacman δεν είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε το 1980. Ο Pacman υπήρχε από την εποχή των σπηλαίων και ιδού η απόδειξη...