Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Παραπλάνηση????Τρύκακι???τι???


Μα γιατί δεν λενε ρε παιδι μου στον κοσμο μια φορα την αληθεια????Ναι κυριοι και κυριες....η συνταξη ειναι ακριβη!!!!θες συνταξη???πρεπει να πληρωσεις!!!! Θυμαμαι τον πατερα μου που μας ελεγε "εχω κανει ενα συνταξιοδοτικο στην Ασπις Προνοια και οταν γινω 65 θα παρω 89.000.000 δρχ......ευτυχως εκλεισε η εταιρεια αυτη γιατι θα πεθαινε ο πατερας μου αν εληγε το ασφαλιστηριο του και εβλεπε εγγυημενο 1,430 ευρω!!!!!!
Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις η Alpha Life της Alpha Bank παραπλανά το Ελληνικό κοινό δηλώνοντας ότι με καταθέσεις 100 ευρώ το μήνα, για 30 χρόνια, ένας άνδρας 36 χρόνων, θα μπορεί να εισπράττει στα 65 του, 400 ευρώ σύνταξη.

Η παραπλάνηση γίνεται σε 3 σημεία: Πρώτον, σε 30 χρόνια, η αγοραστική αξία των 400 ευρώ το μήνα θα αγοράζει αγαθά αξίας λιγότερα των 40 σημερινών ευρώ. Ο πελάτης, ακούει 400 ευρώ και ο νους του πάει σε 400 ευρώ σημερινής αξίας. Αυτή τη λεπτομέρεια τη γνωρίζουν πολύ καλά τα στελέχη της Alpha Bank.

Δεύτερον, δηλώνει «ενδεικτική» απόδοση 5.5% το χρόνο, ενώ δεν υπάρχει κανένας φορέας στον κόσμο, ο οποίος θα τολμούσε να προσφέρει 5,5% σταθερό, ετήσιο επιτόκιο, για 30 χρόνια. There is no such animal in the money market!

Τρίτον, αναφέρει εγγυημένο «τεχνικό επιτόκιο» 3%, χωρίς να δηλώνει στον πελάτη ότι το εγγυημένο αυτό επιτόκιο προσφέρεται στο κουτσουρεμένο από τα έξοδα ασφάλιστρο, και όχι επί του συνόλου των καταβληθέντων ασφαλίστρων του πελάτη.

Τολμάει, δε να συμπληρώνει ότι μπορεί να καταβληθεί το «ενδεικτικό επιτόκιο του 5,5% (και την ισχύουσα τεχνική βάση) , αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό προσφέρεται επί πλέον του 3%. Τι θα πει: «και την ισχύουσα τεχνική βάση»;

Υπάρχει κράτος, εποπτική αρχή, σωματεία καταναλωτών να διαμαρτυρηθούν για να σταματήσει αυτή η παραπλανητική διαφήμιση; Για να δούμε, θα ευαισθητοποιηθε κανένας, έτσι, για τα προσχήματα…

Πηγή: Insurancedaily

Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης μιλάει στο Cretalive