Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

το μποζόνιο του Χιγκς.


Φουντώνει η κούρσα ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς οι επιστήμονες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην ανακάλυψη του λεγόμενου «σωματιδίου του Θεού». Οπως ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες που εργάζονται στους τεράστιους επιταχυντές σωματιδίων, στο CERN και το Fermilab Tevatron αντίστοιχα, έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της απόδειξης της ύπαρξης του μυστηριώδους μποζονίου του Χιγκς.

Η ύπαρξη του σωματιδίου αυτού, το οποίο θεωρείται ότι έδωσε μάζα στα υπόλοιπα σωματίδια μετά τη Μεγάλη Εκρηξη («Big Bang»), απασχολεί εδώ και μισό αιώνα τους φυσικούς, οι οποίοι κάνουν εντατικές προσπάθειες να το ανιχνεύσουν.

Στη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης Φυσικής Υψηλής Ενέργειας, η οποία διεξάγεται στο Παρίσι, ερευνητές που εργάζονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHS) κοντά στη Γενεύη ανακοίνωσαν ότι με πειράματα μόλις τριών μηνών έχουν ήδη ανιχνεύσει όλα τα βασικά σωματίδια που προβλέπει το Καθιερωμένο Μοντέλο, η κυρίαρχη θεωρία για την ερμηνεία του σύμπαντος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του CERN, Ρολφ Χόγιερ, οι ανακαλύψεις γίνονται ταχύτερα του αναμενόμενου και τα πειράματα εισέρχονται στο στάδιο μιας «νέας Φυσικής», κατά το οποίο πιθανότατα θα ανιχνευθεί και το «σωματίδιο του Θεού».

Ωστόσο, σημείωσε ότι η ανίχνευση της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί το ένα πέμπτο του σύμπαντος (η ορατή ανέρχεται στο 5%), μπορεί να χρειαστεί τρία έως τέσσερα χρόνια.

Οι επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν ακόμη ότι για πρώτη φορά κατάφεραν να εντοπίσουν στην Ευρώπη το υψηλό κουάρκ («Top Quark»), το σωματίδιο που πρωτοανακαλύφθηκε από τους Αμερικανούς το 1995.

Περισσότερο σίγουροι εμφανίστηκαν στο Παρίσι οι Αμερικανοί φυσικοί, οι οποίοι δήλωσαν ότι με τη βοήθεια του επιταχυντή Tevatron έχουν περιορίσει το εύρος τιμών για την πιθανή μάζα του μποζονίου του Χιγκς κατά το ένα τέταρτο και αυτό με αξιοπιστία 95%.

Ομως, παρόλο που ο αμερικανικός επιταχυντής είναι παλαιότερος και σαφώς μικρότερος και χαμηλότερης ισχύος από τον ευρωπαϊκό LHC, δεν αποκλείεται να προλάβει τη Γηραιά Ηπειρο στην ανίχνευση του «σωματιδίου του Θεού», εφόσον αυτό υπάρχει, καθώς ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία. Μόλις έναν χρόνο μετά την κατασκευή του πολυσυζητημένου Μεγάλου Επιταχυντή στη Γενεύη, ήδη γίνονται συζητήσεις στην Ευρώπη για κατασκευή ενός νέου, γραμμικού και όχι κυκλικού αυτή τη φορά, διπλάσιου μήκους, που θα επιτρέπει τη σύγκρουση ηλεκτρονίων και ποζιτρονίων.

Στο μεταξύ, το συμβούλιο του CERN θα ψηφίσει για την αναβάθμιση και το κλείσιμο του LHC για τουλάχιστον 12 μήνες το 2012, απόφαση που θα δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους φυσικούς, αφού ενδέχεται να τους προλάβουν οι συνάδελφοί τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να ανακαλύψουν πρώτοι το μποζόνιο του Χιγκς.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Για αμόλυβδη... στην Σύμη !


Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας και έλλειψης βενζίνης πολλοί Ροδίτες οδηγοί πηγαίνουν ή παραγγέλνουν μπιτόνια με αμόλυβδη... από την γειτονική Σύμη ! Και όταν τελειώσει και εκεί, υπάρχει και η λύση της ξενιτιάς... τα απέναντι παράλια της Τουρκίας στο Μαρμαρίς. Που αλλού θα φτάσουμε για λίγη βενζίνη;
http://paraponarodos.blogspot.com/

Βενζιν-άδικο


ΒΕΝΖΙΝ-ΑΔΙΚΟ ΣΤΟ OLYMPUS PLAZA ΚΟΡΙΝΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΟ 1.90!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

...κοιμάται κι ονειρεύεται?

H ΑΤΕ έκανε.....το παγώνι??


Γράφει σήμερα η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Οι Επόπτες είναι εξοργισμένοι με γερμανικές τράπεζες» υπότιτλο «Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν αποσιωπήσει τις επενδύσεις τους στη Νότια Ευρώπη. Έχουν κάτι να κρύψουν;»:

οι μύγες...


Ο Χότζας καθόταν ακίνητος στον ήλιο με το πρόσωπο καλυμμένο με μύγες οι οποίες τον απομυζούσαν....

Φαρμακοβιομηχανία έκαναν στα....Ζωνιανά?


Ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το Sativex, με βάση την κάνναβη, εγκρίθηκε και θα κυκλοφορήσει και σε δεύτερη αγορά της Ευρώπης, την Ισπανία.

Το φάρμακο της εταιρίας GW Pharmaceuticals θα χορηγείται επικουρικά στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υπάρχουσες θεραπείες καθώς οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι το Sativex, το οποίο ψεκάζεται κάτω από τη γλώσσα, μειώνει τη σπαστικότητα.
Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε η κυκλοφορία του στη βρετανική αγορά και η έγκριση κυκλοφορίας του στην ισπανική αγορά αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την βρετανική φαρμακευτική GW και τον Ισπανό εταίρο της, Almirall.
Μετά τη ρυθμιστική άδεια, το Sativex αναμένεται να κοστολογηθεί και να λάβει έγκριση δαπάνης από το ισπανικό υπουργείο Υγείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Η GW ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για να λάβει έγκριση το φάρμακο, σύμφωνα με την αμοιβαία διαδικασία αναγνώρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε άλλες, επιλεγμένες, ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.
Το φάρμακο αυτό έγινε το πρώτο με βάση την κάνναβη που έλαβε έγκριση από ρυθμιστικές αρχές όταν εγκρίθηκε στον Καναδά το 2005 για τον πόνο από νευροπάθεια, αλλά η κυκλοφορία του στην Ευρώπη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μεγαλύτερη εμπορική ευκαιρία.
Στη Βρετανία το φάρμακο διατίθεται από τη γερμανική Bayer.

Και παρεξηγήσαμε τους ανθρώπους που καλλιεργούσαν αυτ'ο το φυτό για την σκλήρηνση...

Φταίξατε Κύριε...θα το πληρώσετε!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΣΠΕΡΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΛΗΓΕ ΣΤΙΣ 20/07/10 ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ.ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εμείς το αφήνουμε ασχολίαστο...

Αητός....αητό μεγάλωνε....


Με οκτάμηνη σύμβαση προσέλαβε ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας Ηλίας Καραπατάκης τον γιο του ως οδηγό απορριματοφόρου! Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν νόμιμα και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, όμως ο ΑΣΕΠ έχει άλλη άποψη. Έταιρος επιλαχών προσέφυγε κατά της πρόσληψης του γιου του δημάρχου και δικαιώθηκε! Ο ΑΣΕΠ ζητά να απολυθεί ο γιος του δημάρχου και να προσληφθεί ο προσφέυγων! Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο στις 13/7 ομως ακόμα ο γιος του παραμένει στη θέση του! Θα απαντήσετε σοβαρά δήμαρχε;

http://volospress.blogspot.com/2010/07/volospress_28.html

βενζίνη προς 1,27 ευρώ το λίτρο???


Ακούστε τι σκέφτηκαν οι αθεόφοβοι...Πρακτικές συμβουλές για το πώς θα καίμε λιγότερη βενζίνη στο αυτοκίνητο μας, μειώνοντας το κόστος κατά 15% εξέδωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, που προωθεί την οικονομική, οικολογική και ασφαλή οδήγηση.

Όπως αναφέρεται στο eco-driving.gr , ένας ένας οδηγός που θα περιορίσει την κατανάλωση βενζίνης κατά 15 %, θα είναι σαν να αγοράζει τη βενζίνη προς 1,27 ευρώ το λίτρο, αντί για 1,5 που είναι σήμερα η μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης.

Για να πετύχει λοιπόν οδηγός μια πιο οικονομική οδήγηση θα πρέπει:

1.Να αλλάζει γρήγορα ταχύτητα προς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στις 2000 - 2500 στροφές.

2.Να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, στις 2000-2500 στροφές .

3.Να προβλέπει τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγει τις άσκοπες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.

4.Να σταματά επιβραδύνοντας ομαλά όταν πλησιάζει σε φωτεινό σηματοδότη, αφήνοντας το γκάζι, πατώντας ομαλά το φρένο και με επιλεγμένη μία υψηλή σχέση μετάδοσης.

5.Να σβήνει τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις.

6.Να κάνει τακτική συντήρηση του οχήματος και των ελαστικών.

7.Να αποφεύγει τη μεταφορά περιττών φορτίων.

8.Να κάνει συνετή χρήση του κλιματισμού.

9.Στις στροφές να επιβραδύνει ομαλά.

10.Να αποφεύγει τη χρήση του οχήματος για σύντομες διαδρομές.

11.Να χρησιμοποιεί το βοηθητικό εξοπλισμό του οχήματος (μετρητής κατανάλωσης, στροφόμετρο, cruise control αν υπάρχει)

12.Να επιλέγει αποδοτικότερο όχημα, εξετάζοντας την κατανάλωση καυσίμου.

13.Να σχεδιάζει τη διαδρομή, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.

πηγή COSMO

ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΣΤΑ ΚΤΕΟ


Το 1/8 του προστίμου θα πληρώνουν οι παραβάτες του ΚΤΕΟ σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για την Οδική ασφάλεια.

Έτσι, αντί για 400 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, το πρόστιμο πέφτει στα 50 ευρώ με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός θα προσέλθει μέσα σε 10 μέρες από την ημέρα που πήρε κλήση να προσκομίσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου.

Επίσης, η ασφάλιση των Ι.Χ θα γίνεται πλέον μόνο με ΚΤΕΟ. Έτσι, όποιο όχημα δεν έχει κάρτα ελέγχου δεν θα του επιτρέπεται να ασφαλίζεται, ενώ τα ανασφάλιστα οχήματα δεν θα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΤΕΟ για έλεγχο.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει έκδοση κάρτας ελέγχου θορύβου για δίκυκλα και τρίκυκλα, όπου ο πρώτος έλεγχος θα είναι δωρεάν.

Ωστόσο, αν υπάρχουν υπερβάσεις θα προβλέπεται η καταβολή τέλους για τον επανέλεγχο.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι προωθείται φορέας που θα εποπτεύει τον έλεγχο των Ι.Χ οχημάτων από όλα τα ΚΤΕΟ και αυτό γιατί υπάρχουν ΚΤΕΟ που στο 90% των οχημάτων δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα.

Τέλος, προβλέπεται επίσης η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία συνεργείων και πρατηρίων αερίων καυσίμων, προκειμένου να διαδοθεί και στη χώρα μας η υγραεριοκίνηση.

πηγή NEWS247

...φαντάζεστε να ήταν Ελληνες??


Ένα πήλινο αγγείο και ένα μεγάλο θραύσμα επίσης πήλινου αγγείου εντόπισαν ιδιώτες στο βυθό της θάλασσας, στον όρμο Γαρίτσας στην Κέρκυρα.

Οι δύο αλλοδαποί, επιβάτες ιδιωτικού σκάφους σημαίας Γαλλίας, ενημέρωσαν το Λιμενικό για τα αντικείμενα που είδαν στο βυθό. Μετά από επιχείρηση, τα πήλινα αγγεία ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο, προκειμένου να παραδοθούν στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

Απλά φανταστείτε να ήταν Έλληνες....που θα ήταν τώρα τα αρχεία οεο???

Το παρασκήνιο στην ΕΡΤ


Οι λόγοι πίσω από την αιφνίδια παραίτηση Γαμπρίτσου

Η χθεσινή παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της ΕΡΤ αιφνιδίασε πολλούς. Ο ίδιος με την επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει ότι η παραίτηση του σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την εποπτεύουσα αρχή ή τους συνεργάτες του. Ωστόσο η παραίτηση του μετά από 6 μήνες μόνο έδωσε λαβή για σχόλια.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σήμερα αναφέρει πως: «σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Γαμπρίτσος το τελευταίο διάστημα είχε απηυδήσει με την κατάσταση στην ΕΡΤ, καθώς το ένα πρόβλημα διαδεχόταν το άλλο. Το «ποτήρι», όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, ξεχείλισε με την καθυστέρηση, από το υπουργείο Εσωτερικών, στην επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων. Εξαιτίας αυτού, συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους συμβασιούχους που έληξαν οι συμβάσεις τους τον Ιούνιο και περιμένουν με αγωνία την προκήρυξη των περίπου 800 θέσεων, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ανταποκριτές της ΕΡΤ σε καίρια σημεία. Κι αυτό έχει αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν διάφορα ζητήματα στην ΕΡΤ, που πρέπει να ετοιμαστεί για την ερχόμενη τηλεοπτική περίοδο».

Ρίξτε μια ματιά...

Βρήκα ενα οδηγό για φτηνά βενζινάδικα στο Ηράκλειο Κρήτης, αν θέλετε παρακαλώ να το δημοσιεύσετε

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Βρήκαμε που θα βολέψουμε το "παιδί"?Αντε βρε γιατί ανησυχούσαμε...


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ακούγεται ως επικρατέστερος να πάρει τη θέση του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, όταν αποχωρήσει τον επόμενο μήνα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, «υπάρχει ένα βασικό κώλυμα. Δεν είναι φίλος του Γιώργου και οι σχέσεις τους είναι ψυχρές. ‘Όμως είναι φίλος του Ντομινίκ Στρος Καν. Και αυτό ενδεχομένως να μετράει…»

Δείτε το πρώτο τετράποδο με... ντεκαπάζ


Αυτή την κοπέλα δεν θα την μαζέψει ποτέ κανείς? Μα δείτε τι έκανε πάλι ΕΔΩ

Πεντοζάλη για Γκίνες!


Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες φιλοδοξεί να κατακτήσει η Κρήτη, η οποία θα… σύρει τον χορό το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Σε μία εκδήλωση που όμοια της δεν έχει γίνει στον πλανήτη, 200.000 χορευτές θα πιαστούν χέρι-χέρι κατά μήκος του βασικού οδικού άξονα του νησιού και θα χορέψουν πεντοζάλη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης προκαλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν «ένα» με τους Κρητικούς.

Βουλγαρικό Μάρκετιγκ....

το είδαμε κι αυτό...για μερικά κέρματα...




ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΡΗΤΗ

Σα δεν ντρέπονται....


Το άμεσο «ξύλωμα» των αυθαιρέτων κτισμάτων από την παραλία των Γουβών, ζητά με εντολή της από τον δήμο, η περιφέρεια Κρήτης, μετά το τελεσίγραφο του εισαγγελέα Ηρακλείου, ότι στα τέλη της εβδομάδας θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις.

Ο περιφερειάρχης καλή τον δήμο Γουβών, να προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση των επιχειρηματιών για την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών.

Αμέσως επιδόθηκε από την δημοτική αρχή στους 38 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι αποφάσισαν να προσφύγουν νομικά προσβάλλοντας την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν τους δόθηκε η προβλεπόμενη προθεσμία.

Εμείς θα ξαναρωτήσουμε...Η Χερσόνησος που είναι όλη χτισμένη σε εξέδρες...είναι μήπως άλλο κράτος??ισχύουν μήπως άλλοι νόμοι??

Διώξτε τα γουρούνια!!!!


Yπάλληλος της Νομαρχίας συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Σαραντάχρονος υπάλληλος της Νομαρχίας Άρτας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ελέγχων στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η οποία κατά τον Αύγουστο του 2007, διαπιστώθηκε ότι αποδόθηκε σε υπηρεσία της Νομαρχίας Άρτας.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εντόπισαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 40χρονου, ίχνη πρόσβασης σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αποθηκευμένων αρχείων παιδικής πορνογραφίας (περισσότερα από 3.000), κιάλια νυκτός, μια θερμική κάμερα υψηλής ποιότητας, δύο σκληροί δίσκοι, τέσσερις οπτικοί δίσκοι και ένα μαχαίρι.

Καταστροφή για την αγορά...


Ζήτημα χρόνου είναι η εξάντληση του 100% των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς σήμερα το μεσημέρι το 90% των βενζινάδικων είχαν «στεγνώσει».
Οι συνθήκες εφοδιασμού της αγοράς έχουν επιδεινωθεί, καθώς οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν επιτρέπουν ούτε στα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, να μεταφέρουν καύσιμα από τα διυλιστήρια προς τα πρατήρια.
Για ανυπολόγιστες ζημιές που θα προκαλέσουν στις επιχειρήσεις οι απεργιακές κινητοποιήσεις κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς, καθώς οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα κάνουν την εμφάνισή τους.
Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες υποστηρίζουν πως μια απεργία διαρκείας θα δημιουργήσει χάος στην αγορά και έμφραγμα στο εμπόριο.

Για μερικές σταγόνες βενζίνη.....ξεφτίλα?


Σε απόγνωση οι ξένοι επισκέπτες στην Κρήτη

Χωρίς βενζίνη έχει μείνει το 95% των πρατηρίων καυσίμων στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολύ σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και την τροφοδοσία της αγοράς.

Στο νομό Ηρακλείου εκτιμάται πως διαθέτουν βενζίνη περίπου 5-6 πρατήρια ενώ η κατάσταση έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους ξένους τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στο νησί.

Καθώς δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν και ποιον να ρωτήσουν σχετικά με την προμήθεια βενζίνης, καταγράφηκαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, περιστατικά τουριστών που εγκατέλειψαν τα νοικιασμένα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου και συνέχισαν με τα πόδια...

Θα κάτσω σπίτι...θ αράξω σπίτι....


Το 59% των Ελλήνων θα μείνει στην Αθήνα

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις13 Ιουλίου, η οικονομική κρίση θα κρατήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων στην πόλη. Το 59% δεν θα το κουνήσει ρούπι από το σπίτι του, ενώ οι εφτά στους δέκα που είναι τυχεροί και έχουν εξοχικό, θα περάσουν εκεί το καλοκαίρι τους.

Η απαισιοδοξία των Ελλήνων «χτυπάει κόκκινο», αφού το 82% βλέπει «μαύρη» την πορεία της οικονομίας, ενώ έντονη είναι και η απογοήτευση από τις συνεχείς αυξήσεις στα αγαθά και στις υπηρεσίες, ενώ οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί ούτε ένα ευρώ.

Μερικοί απλά.....δεν θα πρεπε να κάνουν παιδια...

Τι μπορεί να σκεφτόντουσαν αυτοί οι γονείς, όταν έφερναν τα παιδιά τους σε αυτούς τους χώρους και μπροστά σ' αυτό το θέαμα;