Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ποια κρίση; Ο Πλούταρχος να είναι καλά !


Δεν ξέρω ποιο είναι το ακριβές μέγεθος της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα αλλά αν βρισκόταν κάποιος ανυποψίαστος εκ της αλλοδαπής χθες βράδυ στο νυχτερινό κέντρο λίγο έξω από το Ηράκλειο όπου τραγούδησε ο Γιάννης Πλούταρχος σίγουρα θα έφευγε με την εντύπωση ότι ...κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειον της Δανιμαρκίας !!

Οι χιλιάδες που έσπευσαν να αποθεώσουν (χωρίς υπερβολή) τον γνωστό αοιδό έδειχναν να έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα...
Αν δε ο παρατηρητής ήταν λίγο κακοπροαίρετος σίγουρα θα έσπευδε να κάνει καταγγελία στο...ΔΝΤ για τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουμε τα δανεικά !

πηγη:http://www.cretalive.gr/new/9312/isawihear/Poia_krisi_O_Ploutarchos_na_einai_kala_

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές η Ν.Δ.


Ισχυρές πιθανότητες στο σενάριο των πρόωρων εκλογών εξακολουθούν να δίνουν κάποιοι τουλάχιστον εκ των συνεργατών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αποκλείουν, δηλαδή, ότι υπό προϋποθέσεις ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό, ώστε να αποσπάσει νέα εντολή από το εκλογικό σώμα.Το πρόπλασμα κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε χθες ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξυπηρετούσε, ως εκ τούτου, μια διττή σκοπιμότητα. Αφενός να υποδείξει προς την κοινή γνώμη ότι η Ν.Δ. δεν περιορίζεται στη στείρα αντιπολίτευση, αλλά προχωρά στη διατύπωση συγκεκριμένων κυβερνητικών θέσεων, αφετέρου δε να στείλει το μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ ότι τελεί σε εκλογική ετοιμότητα.

Οι βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ, το οποίο θα εξειδικεύεται σταδιακά, περιλαμβάνουν τη λήψη μέτρων χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους για την τόνωση της αγοράς, αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, κατάργηση του μεταναστευτικού νόμου, συγκρότηση επιτελικής και ευέλικτης κυβέρνησης χωρίς συναρμοδιότητες, ώστε να επιταχυνθεί η ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης και η αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης δημόσιας περιουσίας, αποκατάσταση του «εθνικού χαρακτήρα» του υπουργείου Παιδείας και αυστηροποίηση του καθεστώτος ασύλου, ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Σαμαράς -που σήμερα μεταβαίνει στη Λαμία- απέφυγε να επαναλάβει τη σκληρή κριτική προς τους, κατά τον ίδιο εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Καρατζαφέρη. «Στόχος μας ήταν αποκλειστικά η κυβέρνηση, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες κριτικής», εξηγούσαν συνεργάτες του.

Την ίδια ώρα, η κ. Μπακογιάννη επαναλάμβανε (9,84) την πρόθεσή της για τη συγκρότηση νέου κόμματος, που θα εκφράσει τη φιλελεύθερη τάση της κεντροδεξιάς, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Εβερτ. «Ο πρόεδρος Εβερτ μού είπε ότι παρακολουθεί τον αγώνα μου για διάλογο μέσα στη παράταξη και με διαβεβαίωσε ότι κινείται και αυτός στο ίδιο πνεύμα», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης μετά το πέρας της συνάντησης.

πηγη: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_06/10/2010_417640

Το μέτρο της Βλακείας

Τι είναι η βλακεία;
Τα αίτιά της είναι βιολογικά ή μήπως έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο μόρφωσης; Υπάρχει άνθρωπος παντελώς ηλίθιος ή «βλάκας είναι όποιος παριστάνει το βλάκα», όπως έλεγε η μητέρα του Φόρεστ Γκάμπ στο ομώνυμο έργο; Από άποψη ανατομίας, δεν είναι όλοι οι εγκέφαλοι ίδιοι. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο ελαφρύς από τον αντρικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες από τους άντρες. Οι νευρολόγοι συμφωνούν ότι η εξυπνάδα (ή η βλακεία) εξαρτάται από βιολογικούς παράγοντες. Επηρεάζεται όμως κι από χιλιάδες άλλες μεταβλητές, όπως τα ερεθίσματα που δεχόμαστε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, τη στοργή των γονιών μας, τη διατροφή, το χιούμορ. Είναι δύσκολο να προσδιοριστούν αυτές οι μεταβλητές, κι ακόμα περισσότερο να οριστεί το ποσοστό με το οποίο καθεμιά τους συνδράμει στην ευφυΐα. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι μπορούν αμέσως να διακρίνουν τη βλακεία στο πρόσωπο κάποιου, να αναγνωρίσουν τη λεγόμενη «βλακόφατσα». Στην πραγματικότητα, βλακόφατσα είναι το αποτέλεσμα ενός άτυχου συνδυασμού εξωτερικών σωματικών χαρακτηριστικών, τα οποία υποσυνείδητα ερμηνεύουμε ως μειωμένη νοημοσύνη.

Αν οι ηλίθιοι ήταν λιγότεροι από τους κακούς, οι κακοί δε θα επιβίωναν

Τα εξωτερικά γνωρίσματα, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές κριτήριο βλακείας. Υπάρχει άραγε πιο αξιόπιστο κριτήριο; Ο οικονομολόγος Κάρολο Μ. Τσιπόλα πιστεύει ότι υπάρχει. Στο βιβλίο του Οι θεμελιώδεις νόμοι της ανθρώπινης βλακείας γράφει: «Από κάθε πράξη ή παράλειψη είτε ωφελούμαστε είτε ζημιωνόμαστε, ενώ την ίδια στιγμή ζημιώνουμε ή ωφελούμε τρίτους». Όχι μόνο οικονομικά ή με την έννοια της ηθικής ικανοποίησης, αλλά και ψυχολογικά, με την έννοια της συναισθηματικής πίεσης. Με βάση αυτή ακριβώς τη ζυγαριά κέρδους-απώλειας και χρησιμοποιώντας ένα σύστημα καρτεσιανών αξόνων μπορούμε να χωρίσουμε το ανθρώπινο είδος σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες. Σ´ αυτούς που υστερούν σε πνευματικά εφόδια, στους έξυπνους, στους κακούς και προφανώς στους βλάκες. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που ωφελούν τους άλλους, ζημιώνοντας τον εαυτό τους. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που πάντα αποκομίζουν κάποιο όφελος είτε για τον εαυτό τους είτε για τους άλλους. Κακοί είναι όσοι, προκειμένου να κερδίσουν κάτι οι ίδιοι, βλάπτουν τους άλλους. Και ηλίθιοι είναι όσοι, χωρίς να αποκομίζουν κάποιο όφελος, βλάπτουν τους άλλους ή ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μερικοί θα χρησιμοποιήσουν ως αντεπιχείρημα ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κανείς αντικειμενικά κάποια γενικής φύσεως προτερήματα ή ελαττώματα. Και κυρίως ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις αξίες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά για να μπορέσουμε να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά...


πηγη: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4626.html#more

Το Δημόσιο δεν έπρεπε να απεργεί


Θα κάμουν απεργία αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά του «Μνημονίου».Αλήθεια ρε παιδιά δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι διορισμένοι ότι το μνημόνιο είναι αυτό ακριβώς που τους δίνει ,για τη ώρα τουλάχιστο, τους μισθούς και τις συντάξεις τους; Δεν έχουν καταλάβει ότι κυρίως για αυτούς έγινε;

Το δημόσιο είναι η αιτία του προβλήματος . Δημόσιος υπάλληλος είναι ο φακελάκιας γιατρός , ο ανίκανος καθηγητής , ο διεφθαρμένος της πολεοδομίας , ο διεφθαρμένος πολιτικός , ο διεφθαρμένος δικαστής, ο κηφήνας του ΟΣΕ, ο προστάτης αστυνομικός, ο πολυλογάς συνδικαλιστής που μας απειλεί, κιολας και όλοι αυτοί οι αργόσχολοι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που βλέπουμε στον «αγώνα τους»..

Είναι οι υπάλληλοι που έχουν τους συνδικαλιστές τους, τους πολιτικούς τους και τους δικαστικούς τους και που αυτοί με τη σειρά τους τους φρόντιζαν και τους φροντίζουν.

Όλες αυτές οι ομάδες που δεν παράγουν πρωτογενώς ούτε μισό ευρώ όλοι μαζί περιμένουν την φορολογία όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων και επαγγελματιών για να πάρουν μισθούς.

Η ανεργία λέει επίσημα του χρόνου θα είναι 14.5 % (καταλαβαίνεται βέβαια ανεπίσημα θα είναι 20 ίσως και 25 %.. Ποιους αφορά αυτή η ανεργία ρε παιδιά; Αφορά έστω και ένα δημόσιο υπάλληλο; όχι φυσικά. Ακόμα και περισσευούμενοι του ΟΣΕ θα μεταταχθούν σε άλλη δουλειά του δημοσίου. Μέσα στην κρίση και δεν πρόκειται να απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, άρα η ανεργία αφορά όλους τους άλλους.

Θα έχουμε λοιπόν ένα σωρό άνεργους και παράλληλα συνταξιούχους του ΟΤΕ 40 χρονών , «’άνεργους της Ολυμπιακής» με μισθούς 3000 ευρώ κατ’οίκον και τέτοια .

Δεν θέλω να δημιουργηθεί μίσος κατά των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο πια και να κάτσουν να δουλέψουν αληθινά και τίμια αλλιώς θα σκοτώσουν τον ιδιωτικό τομέα και μετά αναπόφευκτα θα έρθει η σειρά τους.
Ας το σκεφτούν

πηγη: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7925.html#more

Nέο τέστ σάλιου μπορεί να ανιχνεύσει διάφορα είδη καρκίνου


Ιάπωνες και Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν από κοινού μια νέα τεχνική διάγνωσης, που επιτρέπει την ταχεία ανίχνευση διαφόρων ειδών καρκίνου, με τη χρήση ενός απλού τεστ σάλιου. Οι ερευνητές από το ιαπωνικό πανεπιστήμιο Κέιο και από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοίνωσαν ότι η νέα μέθοδος μπορεί να διαγνώσει με υψηλό ποσοστό επιτυχίας τον καρκίνο του παγκρέατος, του μαστού και του στόματος. Οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα σάλιου από 215 άτομα, μεταξύ των οποίων και καρκινοπαθείς, και μπόρεσαν να εντοπίσουν 54 ουσίες, η παρουσία των οποίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση του καρκίνου. Αναλύοντας περαιτέρω αυτές τις ουσίες, το τεστ ανίχνευσε το 99% των περιπτώσεων καρκίνου του παγκρέατος, το 95% των περιστατικών καρκίνου του μαστού και το 80% των καρκινικών όγκων στο στόμα. Το τεστ χρειάζεται μισή μέρα το πολύ για να δώσει διαγνωστικά αποτελέσματα. Η νέα τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει ταυτόχρονα μέχρι 500 διαφορετικές ουσίες στο σάλιο, όπως είπε ο καθηγητής Τομογιόσι Σόγκα του Ινστιτούτου
Προωθημένων Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου Κέιο. Το ποσοστό επιβίωσης από τον καρκίνο του παγκρέατος και του στόματος είναι χαμηλό, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν σαφή συμπτώματα στα πρώτα στάδια, με συνέπεια να καθυστερεί η διάγνωση. Ελπίζεται ότι το νέο τεστ θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τη διαδικασία έγκαιρης ανίχνευσης της νόσου. Εκτός από τον καρκίνο, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το νέο τεστ σάλιου για τη διάγνωση και άλλων ασθενειών.

πηγη: http://www.karkinos24.gr/index.php/prolipsikarkinou/140-testsalioukaikarkinos