Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόταση Μάντσεστερ για Νίνη


Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Σώτηρη Νίνη βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...


σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το «τριφύλλι»!
Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης σύμφωνα με βρετανική ιστοσελίδα, η οποία θεωρεί δεδομένες τις συζητήσεις των «Κόκκινων Διαβόλων» με τον Παναθηναϊκό! H ρήτρα του διεθνή άσου είναι στα 10 εκατομμύρια ευρώ και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Μεγάλη Βρετανία και αναφέρουν πως η αγγλική ομάδα θα τα δώσει για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».
Ο Νίνης θεωρείται από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ιδανικός για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη μεσαία γραμμή της ομάδας του τονίζεται πως πρόλαβε Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης που βολιδοσκοπούσαν τον νεαρό άσο.
Το δημοσίευμα του mirrorfootball.co.uk αναφέρει πως η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» και, έχοντας καταλάβει ότι οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να παραχωρήσουν εύκολα τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή τους, θα καταβάλουν δέκα εκατομμύρια, όσο δηλαδή είναι και η ρήτρα του.
Η αγγλική ομάδα ξόδεψε φέτος περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για νεαρούς παίκτες όπως ο Τσικαρίτο και ο Μπεμπέ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως ο Νίνης μπορεί να εξελιχθεί σε σταρ επιπέδου Κριστιάνο Ρονάλντο.



www.gazzetta.gr

Η επανάσταση ήδη έχει αρχίσει.

Δεν είναι καθόλου αστείος ο τίτλος. Η επανάσταση μέσα στην ελληνική κοινωνία έχει ήδη αρχίσει και βρίσκεται σε πλήρη...

εξέλιξη. Μόνο που αυτή η επανάσταση δεν είναι του τύπου που συνήθως έχουμε στο μυαλό μας, δηλαδή ογκώδεις διαδηλώσεις, ένοπλη αντίσταση κ.λ.π. Εδώ πρόκειται για ιδιότυπης μορφής επανάσταση που εκδηλώνεται με απάθεια, ανυπακοή και απείθεια.



Έτσι όπως επέλεξε να πολιτευτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με....


την υπαγωγή της χώρας στον διεθνή έλεγχο, με ταυτόχρονη κατάργηση βασικών θεσμών της εσωτερικής έννομης τάξης με τη γνωστή δανειακή σύμβαση και με ένα ανελέητο οικονομικό ξεζούμισμα του λαού προκειμένου να διασωθεί η κρατικοδίαιτη άρχουσα ολιγαρχία και το ντόπιο και ξένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η κοινωνία είχε τρεις δρόμους να επιλέξει:



1. Ο πρώτος δρόμος ήταν να υπακούσει πλήρως στα κυβερνητικά κελεύσματα, να αποδεχτεί ότι αφού όλοι φάγαμε τα δάνεια που παίρναμε και καλοπεράσαμε, επομένως και όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να πληρώσουμε τα χρέη μας.


Αυτός όμως ο δρόμος δεν ακολουθείται από την ελληνική κοινωνία. Και δεν ακολουθείται γιατί δεν φάγαμε όλοι. Τα έσοδα από τους φόρους, τα δάνεια, τα πακέτα της ΕΕ και οι επιδοτήσεις, δεν έφτασαν στα χέρια των απλών πολιτών αλλά στα χέρια της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας του τόπου. Δεν πήγαν στην Υγεία, στην Παιδεία στην Εθνική Άμυνα κ.λ.π.. Ακόμα και σήμερα γίνονται εξεταστικές επιτροπές για τα μάτια της κοινωνίας και δεν υπάρχει σοβαρή πρόθεση να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι ή να αλλάξουν οι θεσμοί που προστατεύουν τους ενόχους.


Επομένως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βάλει πλάτη.



2. Ο δεύτερος δρόμος ήταν η ενεργητική επανάσταση. Δηλαδή να ξεσηκωθεί η κοινωνία και να αντιδράσει βίαια. Να διαδηλώσει στους δρόμους και να επιδοθεί σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις της ολιγαρχίας. Όμως μια κατακερματισμένη και ασύνδετη κοινωνία, μια κοινωνία «χυλός», που βρίσκεται σε νάρκωση από τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας και προδομένη από το συνδικαλισμό της και από τους δήθεν αριστερούς επαναστάτες της, χωρίς εναλλακτική πρόταση αλλαγής, δεν μπορεί να βρει την κατάλληλη συνεκτική ουσία προκειμένου να συγκολληθεί και να αποφασίσει να αλλάξει τα πράγματα ή να θυσιαστεί.

3. Ο τρίτος δρόμος που είχε να ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και που ήδη ακολουθεί είναι η παθητική επανάσταση. Διάχυτη είναι πλέον η εντύπωση ότι τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας έπαψαν να ενδιαφέρονται για οτιδήποτε το θετικό και ήδη προβάλλουν μια παθητική αντίσταση μέσω της απείθειας. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Κατ’ αρχήν οι ημιυπαίθριοι χώροι. Ενώ είναι 1,5 εκατ. ημιυπαίθριοι, εντούτοις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση μόνο 60.000 πολίτες. Οι υπόλοιποι ανθίστανται γιατί βλέπουν ότι το υπεύθυνο κράτος ενώ φορολογούσε τη μεταβίβαση των ημιυπαιθρίων χώρων, παρόλα αυτά έκανε τα στραβά μάτια και τώρα βάζει τους πολίτες να πληρώσουν τη δική του παρανομία και μάλιστα μόνο για 40 χρόνια, για να τους έχει μόνιμα στο χέρι, ενώ ταυτόχρονα φορτώνει από πάνω και τη συμπαθή τάξη των πολιτικών μηχανικών για να τους ζήσει ο πολίτης. Άλλο παράδειγμα η καταβολή του ΦΠΑ που δεν γίνεται από τους πολίτες, αφού και το ίδιο και το κράτος αρνείται να επιστρέψει τον καταβληθέντα ΦΠΑ. Οι εργοδοτικές εισφορές επίσης το ίδιο. Η πολυδιαφημισμένη προσπάθεια με τις αποδείξεις απέτυχε, αφού υπάρχει αδιαφορία στον πολίτη να κυνηγήσει τον συνάνθρωπό του, μιας και οι δυο βράζουν στο ίδιο καζάνι. Ο εφοριακός που του κόψανε το μισθό δεν έχει όρεξη να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Άλλωστε και πάλι οι αδύνατοι θα την πληρώσουν. Τα μέλη της ολιγαρχίας ποτέ. Ο πολίτης που φορολογείται με 45% σύν 55% προκαταβολή φόρου, δηλαδή συνολικά με 62% περίπου, αδιαφορεί να δηλώσει τα εισοδήματά του. Άλλωστε δεν έχει κάποιο κίνητρο να εργαστεί και να παράγει περισσότερο αφού τα χρήματα θα πάνε στα χέρια της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν πλέον δάνεια προς τις τράπεζες και τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αφού βλέπουν πως έτσι κι αλλιώς θα κλείσουν. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και μεγαλώνει καθημερινά και όλοι ζούμε αυτή την κατάσταση γύρω μας. Οι πολίτες και ειδικότερα τα νεαρότερα και πιο μορφωμένα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, προτιμούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, όπου τουλάχιστον θα αμείβεται η εργασία τους, από τα καθίσουν εδώ και να βάλουν πλάτη σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Με λίγα λόγια αυτή είναι η μεγάλη παθητική επανάσταση στην οποία έχει ήδη μπει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία. Δηλαδή η αντίσταση μέσω της απάθειας και της απείθειας.

Να δείτε που στο τέλος, αυτή η μορφή της επανάστασης θα είναι πιο αποτελεσματική από μια βίαιη και κατευθυνόμενη εξέγερση που θα άλλαζε μόνο τα πρόσωπα της ολιγαρχίας και τίποτε άλλο.


Μόνο που φοβόμαστε ότι και η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ πλέον αυτή που ξέρουμε σήμερα.

Δείτε το βίντεο.....σταματήστε τις μπαλωθιές!!!

Έρχεται κύμα συγχωνεύσεων σε τράπεζες, επιχειρήσεις

Άμεσα οι εξελίξεις

Η οικονομική κρίση και η ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεών της ευνοεί τη συγκέντρωση δυνάμεων στον επιχειρηματικό χώρο. Ήδη, οι πρώτες μεγάλες συμφωνίες κάνουν την εμφάνισή τους (ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ), ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχες κινήσεις προετοιμάζονται και στον τραπεζικό κλάδο.

Kαλά ενημερωμένες πηγές έκαναν γνωστό στην Καθημερινή της Κυριακής ότι ξεκίνησαν, σε κορυφαίο επίπεδο, συζητήσεις για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας. Το γεγονός, βεβαίως, δεν προδικάζει και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των ανταγωνιστών. Αν οι κ. Γιάννης Κωστόπουλος και Σπύρος Λάτσης ανάψουν στα επιτελεία τους το «πράσινο φως», τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο.

...μπαλωθιές....


Ένας 59χρονος συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου στις Μοίρες , από αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσαράς, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι πυροβολισμοί που «έπεφταν» στο σπίτι του 59χρονου, με αφορμή το γάμο της κόρης του, οδήγησαν στο χώρο τους αστυνομικούς, οι οποίοι περισυνέλεξαν 12 κενούς κάλυκες πυροβόλου όπλου , ενώ στο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα καλάσνικοφ , όπως επίσης και μία γεμιστήρα και επτά πλήρη φυσίγγια. Ο 59χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Πούλησε το «μυστικό παράδεισο» του Αριστοτέλη στον Armani


Εκποιεί την περιουσία που κληρονόμησε η Αθηνά Ωνάση

Τι κρύβεται πίσω από το ακίνητο στα Σύβοτα της Λευκάδας που κληρονόμησε από τον παππού της η Αθηνά Ωνάση και γιατί αποφάσισε να το αγοράσει ο Τζόρτζιο Αρμάνι; Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθηνά έχει ξεκινήσει την εκποίηση αρκετών από τα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε από τη μητέρα της, Χριστίνα όπως τη βίλα της, το οικόπεδο της Γλυφάδας, τα κοσμήματά της κ.α. Σε μερικά από αυτά οι διαδικασίες πώλησης έχουν ολοκληρωθεί. Η πώληση της έκτασης στα Σύβοτα Λευκάδας γίνεται καθώς η Αθηνά Ωνάση δεν έχει καμία πρόθεση να την εκμεταλλευτεί. Πιθανότατα θα επενδύσει τα χρήματα σε μετοχές που θα της αποφέρουν άμεσα κέρδη. Η ίδια ζει μόνιμα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μαζί με το σύζυγό της και ταξιδεύει για αρκετούς μήνες στην Ευρώπη. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, του οποίου ο όμιλος τον τελευταίο καιρό αναζητεί εκτάσεις- φιλέτα προς αξιοποίηση. Πηγή: Real

σεβασμός στους τηλεθεατές


Μια… σουρεαλιστική προσφορά από τη ΝΕΤ

Είναι δυνατόν κοτζάμ κρατική τηλεόραση, με τόσο έμψυχο δυναμικό να μας δείχνει, Κυριακή μεσημέρι με επικαιρότητα σε όλα τα μέτωπα, μια μαγνητοσκοπημένη εκπομπή της δεκαετίας του ’80 με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να είναι… παιδάκι και να τραγουδάει τον «Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»; Μάλλον και όταν θα γίνει ο πραγματικός… Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος, η ΝΕΤ θα μας δείχνει καμία εκπομπή το… «Ορκιστείτε παρακαλώ»! Κορυφαίο όλων είναι φυσικά το σύμβολο «Ε» (ναι, αυτό της επανάληψης). Λες και δε φαίνεται. Αρκούσε να έβλεπε κάποιος τον Βασίλη για να καταλάβει…

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις 13 περιφέρειες

Διαβάστε όλα τα ονόματα

Πριν από λίγο ο Θανάσης Τσούρας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τις 13 περιφέρειες.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γιάννης Σγουρός

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου Τατούλη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ

Απόστολος Κατσιφάρας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λέαρχος Περγαντάς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Απόστολος Παπατόλιας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Βαγγέλης Αργύρης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δε θα ανακοινωθεί σήμερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μάρκος Μπόλαρης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γιάννης Παπαϊορδανίδης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Άρης Γιαννακίδης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ


Νάσος Γιακαλής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ.ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Γιάννης Μαχαιρίδης

ΚΡΗΤΗ

Σταύρος Αρναουτάκης