Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Studio Παξιμάδι και άλλα.....


Ακούγεται ιντριγκαδόρικο έως ημιεξωτικό, μα η αλήθεια πίσω από τις λέξεις είναι τόσο πικρή όσο ένας καφές που τον πληρώνεις 5 ευρώ σ αυτά τα γκλάμουρ νησιά(μεγάλη πίκρα).
Τα στούντιο παξιμάδι είναι εκείνη η τρύπα των 12 τετραγωνικών στην οποία με μαγικό τρόπο ο άθλιος ξενοδόχος Ελλην Μεγαλοεπιχειρηματίας με τις επιδοτήσεις απο το ΤΕΜΠΕ κτλ.έχει χωρέσει τρία κρεβάτια, μια χέστρα, μια ντουζιέρα, μια ντουλάπα με δυο κρεμάστρες, ένα ψυγείο, δυόμισι ντουλάπια γεμάτα με πιάτα, πιρούνια, ποτήρια,ζουζούνια,κουνούπια και ένα μπαλκόνι που χωράει δυο μαγιό, στην τιμή των 120 ευρώ τη βραδιά που για να μπορέσεις να την πληρώσεις έκανες το σκατό σου παξιμάδι από το Πάσχα. Διακοπές του κώλου δηλαδή. Και δεν είχε και πολύ ήλιο φέτος γαμώτο για να ξεραθεί καλά…και πείτε μου οτι δεν το κάνουν έτσι ακριβώς....

Κλέφτες ....κάθε Που Σου Κού?


Ένα ακόμη κόλπο για να αυξάνουν τα κέρδη τους έχουν βρει τα πρατήρια καυσίμων, τα οποία βάζουν καπέλο στις τιμές της βενζίνης τις Παρασκευές, τα τριήμερα και στην περίοδο εορτών για να εκμεταλλευτούν τη χαλαρότητα των εκδρομέων....Πέρα από τη νοθεία και τις πειραγμένες αντλίες, τα πρατήρια καυσίμων έχουν βρει ένα ακόμα κόλπο για να αυξάνουν τα κέρδη τους, η επιτυχία του οποίου οφείλεται στην χαλαρότητα των εκδρομέων και στην απουσία καταναλωτικής συνείδησης.

Το κόλπο είναι απλό και έχει μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια σιωπηρή επιβολή ενός καπέλου 2-3 λεπτών στα τριήμερα του καλοκαιριού, στις γιορτές και γενικότερα όποτε αναμένεται μεγάλη έξοδος.

Έτσι, η τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται Παρασκευή και πέφτει ξανά τη Δευτέρα, με τους πολίτες να είναι φυσικά τα θύματα και συνήθως να πληρώνουν χωρίς να διαμαρτύρονται, ίσως επειδή μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν πρόσεχαν τη διαφορά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το "Έθνος", την Πέμπτη 8 Ιουλίου, η τιμή της αμόλυβδης ήταν κατά μέσο όρο στο 1,72 ευρώ το λίτρο και τις επόμενες τρεις μέρες ανέβηκε στο 1,74 .

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου η αμόλυβδη ήταν στα 1,69 ευρώ και την επόμενη μέρα εκτοξεύθηκε στα 1,73 (λόγω και της αύξησης του ΦΠΑ).

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου η αμόλυβδη κόστιζε 1,69 ευρώ και το Σαββατοκύριακο (26-27 Ιουνίου) έφτασε το 1,74 για να πέσει και πάλι στα 1,69 την Τρίτη 29 Ιουνίου.

Το ίδιο συνέβη και τον Μάιο, ενώ είναι σύνηθες και κάθε φορά που υπάρχει τριήμερο, λόγω κάποιας γιορτής. Η πρακτική αυτή σε συνδυασμό με τις απανωτές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ, δημιουργεί δυσβάστακτο κόστος για τους πολίτες. Αυτό φαίνεται άλλωστε και στην πτώση τις κατανάλωσης που έχει οδηγήσει εκατοντάδες πρατήρια στο να βάλουν λουκέτο.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, εντοπίστηκαν 15 πρατήρια σε διάφορες πόλεις, τα οποία διέθεταν επικίνδυνα καύσιμα και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 142.500 ευρώ.

Πάει κι έτσι άραγε?


¨Ενας αναγνώστης σκέφτηκε ως εξής..."περνώντας μπροστά από τα μαγαζιά σήμερα διαπίστωσα κάτι, πολλά από αυτά κάνουν εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 70%, που σημαίνει ότι κάτι που θα το αγοράζαμε μέχρι χτες με 100€ σήμερα το παίρνουμε με 30€...σωστά μέχρι εδώ?

Σιγά μην γινω υπουργός....


Μ αυτό το αυτοκίνητο πήγε ο ¨Ακης στην εξεταστική.....τόσα χρόνια δουλειά και ένα αυτοκίνητο καλό δεν κατάφερε να πάρει αυτό το παιδί......

..μαζέψτε τους!!!


Η πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κα Κωτίδου έχει ορίσει προφορικά διευθυντή για το γραφείο της. Δεν κάνει πράξη προέδρου για τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Προέδρου γιατί...ο κ.Αντωνάκος πληρώνεται από την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. εδώ και πολλά χρόνια με μισθό 5.000 ευρώ και αν τον τοποθετούσε στον ΟΕΚ θα έπρεπε να ανακαλέσει την απόσπαση του και να πληρωθεί από τον ΟΕΚ μισθό αντίστοιχο με άλλο προϊστάμένο και διευθυντή έως 1.500 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ο εν λόγω κύριος απέφυγε τις περικοπές που υπέστησαν οι άλλοι υπάλληλοι και βρέθηκε να περικόπτει αντικείμενα έργολαβιών του ΟΕΚ καθιστώντας αδικαιολόγητα δύσκολη τη ζωή των μηχανικών του ΟΕΚ και των εργολάβων.

Καμπάνες και απο τον ΕΦΕΤ στο Ηράκλειο Κρήτης


Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Καμπάνα...

Ακίνητα σε περιοχές-φιλέτα είχε στην κατοχή του Κύπριος εφοπλιστής, ο οποίος δεν είχε πληρώσει ποτέ φόρο στο ελληνικό κράτος. Εντοπίστηκε από τον ΣΔΟΕ και θα πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ.

Επιτέλους!!!


Από την τσιμπίδα του κράτους δεν ξέφυγαν ούτε οι εφοριακοί αφού τους τελευταίους τρεις μήνες τους καταδιώκει και αυτούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά 82 εφοριακών σε όλη τη χώρα μετά από καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά.

Οι καταγγελίες αφορούν από χρηματισμό, εκβιασμό, μέχρι δωροδοκία, και κακή συμπεριφορά έναντι των φορολογουμένων. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εφοριακοί καρφώνουν συναδέλφους τους.

Έχει αρχίσει λοιπόν το ξεκαθάρισμα, και όσοι εφοριακοί είναι διεφθαρμένοι θα φύγουν από την υπηρεσία. Σημειώνεται ότι μεταξύ των εφοριακών είναι και άτομα που τα ονόματά τους εμπλέκονται με την υπόθεση Siemens. Εάν προκύψουν ευθύνες θα ανοίξουν και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.


Επιτέλους!!!!

"Οι 3 κατηγορίες κλεφτών και ακραία πρόταση"


"Υπάρχουν 3 κατηγορίες κλεφτών, αυτούς που τους βάζουνε φυλακή,
αυτούς που δεν τους "ακουμπάει" κανείς και
αυτούς που τους ψηφίζουμε για βουλευτές.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι μικροκλέφτες της καθημερινότητας και οι...
μικροεπιχειρηματίες οφειλέτες του ΤΕΒΕ, στη δεύτερη ανήκουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και του ΙΚΑ και στην τρίτη οι πολιτικοί που οι ίδιοι πάντα παραγράφουν όλα τους τα αδικήματα, ακόμα και της προδοσίας.

Για την πρώτη κατηγορία δεν υπάρχει γιατριά, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που σε περιόδους οικονομικών κρίσεων παρουσιάζει έξαρση με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Για τη δεύτερη, υπάρχει πολιτική κάλυψη στις περισσότερες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να βρίσκονται 450 περιπτώσεις ‘’επωνύμων’’ σε δικαστική εκκρεμότητα σε βαθμό, που προσβάλλει κυρίως το θεσμό της από καιρό αμφισβητούμενης Δικαιοσύνης.

Το ερώτημα που τίθεται από όλους μας είναι εάν και κατά πόσον είναι ΤΥΦΛΗ;;;

Ειδικά για την κατηγορία των πολιτικών θα αναφέρω τον ιταλό γιατρό Cesare Lombroso, ο οποίος επηρεασμένος από τη θεωρία του Δαρβίνου για τη γραμμική εξέλιξη των ειδών, δημοσίευσε το 1876 το σύγγραμμά του «Ο εγκληματίας άνθρωπος».

Κατά τη θεωρία του, οι εγκληματίες είναι άτομα τα οποία «δεν ακολούθησαν όλη την εξελικτική διαδικασία και έμειναν σε βιολογικά προγενέστερα στάδια».

Μήπως αυτό συμβαίνει και με τους πολιτικούς μας και τους τοπικούς μας άρχοντες;;

Μήπως έχουν το γονίδιο του κλέφτη που τους ωθεί στο βουλευτιλίκι, η το δημαρχιλίκι;;;

Εάν υπήρχε η δυνατότητα να ελεγχθεί η γονιδιακή δομή των υποψηφίων βουλευτών, νομαρχών δημάρχων και λοιπών αιρετών, ώστε να αποκλείονται όλοι εκείνοι που έχουν το γονίδιο του κλέφτη, η Ελλάδα θα είχε πιθανότητες να σωθεί.

Εάν υπήρχε ένα μηχάνημα ανίχνευσης αυτού του γονιδίου, όπως στα αεροδρόμια και την Ευελπίδων, τότε η Πατρίδα δεν θα είχε μπει σε τόσες περιπέτειες και τις συνέπειες να πληρώνει πάντα ο αθώος Λαός.

Στο κάτω-κάτω της γραφής όπως δοκιμάζουμε τα παπούτσια και τα ρούχα προτού τα αγοράσουμε, που στο τέλος τέλος είναι και φτηνά, δεν δικαιούμαστε να δοκιμάζουμε και τους πολιτικούς προτού τους κάνουμε κυβέρνηση και τους παραδώσουμε τα κλειδιά του εθνικού Ταμείου, από την απομάκρυνση του οποίου ‘’ουδέν λάθος αναγνωρίζεται’’;;;.

Έτσι οι πολιτικοί θα επέβαλαν άλλη νοοτροπία παντού και στη δικαστική λειτουργία και έτσι θα υπήρχε αδιαμφισβήτητα απόδοση πραγματικής Δικαιοσύνης.

Αυτό το ουτοπικό σενάριο που είναι στο μυαλό του κάθε Έλληνα, θα δημιουργούσε μια πραγματικά ευνομούμενη Πολιτεία.

ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μέσα σε όλα τα ανούσια realities, που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, ένα θα ήταν σημαντικό και ουσιώδες. Η ‘’στιγμή της Αλήθειας’’ για υποψηφίους σε απευθείας μετάδοση.

Την προεκλογική περίοδο να υπόκεινται σε αυτό το τεστ Αλήθειας, για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε να μας σώσουν!!!

Έτσι οι υποψήφιοι θα είναι πολύ πολύ προσεκτικοί και πολύ πολύ σίγουροι για την ακεραιότητά τους, πριν τη υποβολή της υποψηφιότητάς τους με ορατό τον κίνδυνο της δημοσιοποίησης των ενδόμυχων σκοπών τους.

Το τίμημα της βουλευτικής έδρας θα πρέπει να έχει το αντίστοιχο βαρύ αντίτιμο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι να το ζητάνε."

πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/o-3_17.html

Έτσι θα είναι τα αεροπλάνα του μέλλοντος


Η 26η Νοεμβρίου του 2003 είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες στην ιστορία της αεροναυπηγικής, αλλά και γενικότερα του μοντέρνου πολιτισμού μας, που οι μεταφορές παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο.
Αυτή ήταν η ημέρα που αποσύρθηκε οριστικά το Concorde και έτσι μία εποχή έφτασε στο τέλος της....
Ήταν η εποχή των υπερηχητικών πτήσεων, που μπορούσαμε να πάμε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μέσα σε τέσσερις ώρες. Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε ένα βήμα πίσω και η εξέλιξη του πολιτισμού μας μπορούμε να πούμε ότι σταμάτησε όσον αφορά στον τομέα των μεταφορών.

Όλο αυτό τον καιρό όμως η NASA και οι μεγάλες βιομηχανίες, όπως η Boeing και η Lockheed Martin, είχαν ξεκινήσει την έρευνα για τα αεροσκάφη του μέλλοντος και τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε και εμείς τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας.

Η έρευνα είχε επικεντρωθεί στον τομέα των μεσαίων υπερηχητικών αεροπλάνων (N+2) με χωρητικότητα 35-70 επιβάτες, ταχύτητες 1,6-19 Mach και με ακτίνα δράσης τα 4000 μίλια. Προχθές η NASA δημοσίευσε το σχέδιο που βλέπετε στη φωτογραφία αυτού του post. Κάπως έτσι θα είναι τα αεροπλάνα του μέλλοντος.

xblog.gr

Δικαστική απόφαση σωσίβιο για Ολυμπιακή


Το Δημόσιο θα καταβάλει αποζημιώσεις 585,8 εκατ.

Νέες προϋποθέσεις για μια ύστατη απόπειρα εξυγίανσης και ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργούνται μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, το οποίο αναγνώρισε ότι το Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει την εταιρεία με 563,8 εκατ. ευρώ. Ο ιδρυτικός νόμος του 1956, με τον οποίο διασφαλίζονταν τα δικαιώματα του τότε ιδιοκτήτη της Αριστοτέλη Ωνάση, αποτέλεσε το «σωσίβιο» αλλά και το νομικό εργαλείο που η Ο.Α. χρησιμοποίησε ως ανάχωμα στις κοινοτικές απαιτήσεις για επιστροφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων που υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ, αλλά και για τερματισμό της συνεχιζόμενης ελλειμματικής της τροχιάς.

Χθες, έγινε γνωστό ότι τελεσφόρησε υπέρ της Ο.Α. η σοβαρότερη αίτηση αποζημίωσης, μέσω της οποίας η εταιρεία διεκδικούσε από το Δημόσιο 819,3 εκατ. ευρώ καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο (Αρειος Πάγος) τη δικαίωσε για 563,8 εκατ. ευρώ, ενώ δύο προηγούμενες αγωγές μικρότερου ύψους ανεβάζουν το υπέρ αυτής ποσό στα 585,8 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι η έκτακτη «προίκα» της Ο.Α. δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με αβρότητα από την Ε.Ε., ωστόσο ανοίγει τον δρόμο για τον συμψηφισμό των επιδικασθεισών αποζημιώσεων με τις επιστροφές που η Ο.Α. πρέπει να κάνει στο Δημόσιο. Επιπροσθέτως, ανοίγει νέο κεφάλαιο ρύθμισης των υπολοίπων χρεών προκειμένου να είναι εφικτή μια νέα απόπειρα ιδιωτικοποίησης.

πηγη:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100063_21/12/2006_209772

Σε 2 γυναίκες επιστήμονες το βραβείο L’Oreal-Unesco




Σε δύο γυναίκες επιστήμονες δόθηκε φέτος το βραβείο της «L’OREAL-UNESCO». Πρόκειται για τη βιολόγο, λέκτορα δρα Γαζούλη Μαρία και τη χημικό, ερευνήτρια δρα Ματζιάρη Μαγδαληνή. Βραβεύτηκαν πρόσφατα με το Βραβείο 2006 «L’OREAL-UNESCO:

Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» για το επιστημονικό τους έργο.

Το Βραβείο πέραν της αναγνώρισης για το επιστημονικό και ερευνητικό έργο, περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ για την κάθε ερευνήτρια για ενθάρρυνση του ερευνητικής πορείας.

Το πρόγραμμα ελληνικών βραβείων L’OReAL-UNESCO, που ξεκίνησε φέτος στην Ελλάδα, αναγνωρίζει και βραβεύει ανερχόμενες γυναίκες επιστήμονες που έχουν υλοποιήσει υποδειγματική έρευνα στον χώρο των βιοεπιστημών και των επιστημών των υλικών και έχουν παραγάγει έργο με σημαντική επιστημονική αξία.

Τα ελληνικά βραβεία 2006 L’OREAL-UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη στο πρώτο έτος της έναρξής τους προσέλκυσαν πολύ σημαντικό αριθμό αιτήσεων από γυναίκες που πραγματοποιούν πρωτοποριακή και επαναστατική έρευνα.

πηγη http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_32_21/12/2006_209649

Στοιχεία-σοκ για τα τροχαία στους δρόμους της Κρήτης
Ενδιαφέρουσα μελέτη από το βουλευτή Λ. Αυγενάκη


Τη νέα του καμπάνια «Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή» και τα αποτελέσματα αναλυτικής έρευνας για τα τροχαία ατυχήματα στο νομό Ηρακλείου, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές βελτιωτικές παρεμβάσεις, παρουσίασε ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, χθες το απόγεμα, 15 Ιουλίου, και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.

Στην παρουσίαση το “παρών” έδωσαν ο αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος κ. Ι. Μεσοδιακάκης, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, κ. Μ. Χαλκιαδάκης, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι από τον Εθελοντικό Οργανισμό Πρόληψης Τροχαίων ο κ. Γ. Λιονάκης, ο κ. Γ. Αγαπάκης Προϊστάμενος της ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ, ο κ. Γαλανάκης από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και ο κ. Λ. Μιχελάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης ν. Ηρακλείου, οι οποίοι και απέδωσαν τα εύσημα στο βουλευτή για τη συγκεκριμένη του πρωτοβουλία


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την ατέλειωτη αιματοχυσία που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στους δρόμους της Κρήτης. Στο πλαίσιο της αποκαλυπτικής έρευνας που παρουσίασε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης για τα «53» σημεία-παγίδες του οδικού δικτύου του νομού, τονίστηκε ότι την τελευταία δεκαετία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009, η Κρήτη θρήνησε 1190 ζωές. Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο η Κρήτη είχε τους περισσότερους νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους στη χώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με την έρευνα προκύπτει ότι κατά το έτος 2008 σημειώθηκαν συνολικά 66 τροχαία ατυχήματα με 33 νεκρούς, 33 σοβαρά τραυματίες και 47 ελαφριά, το έτος 2009 σημειώθηκαν 89 ατυχήματα με 36 νεκρούς, 32 σοβαρά τραυματίες και 72 ελαφριά, ενώ μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2010 σημειώθηκαν 23 ατυχήματα με 10 νεκρούς, 7 σοβαρά τραυματίες και 20 ελαφριά. Πρώτος στη λίστα των τροχαίων ατυχημάτων έρχεται ο Δήμος Ηρακλείου, ακολουθεί ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Δήμος Χερσονήσου και ακολουθούν τα Μάλια, το Τυμπάκι, οι Μοίρες και η Γόρτυνα.

Η τραγική αλήθεια είναι επίσης ότι η πλειονότητα των νεκρών συμπολιτών μας από τροχαία ατυχήματα κυμαίνεται μεταξύ 25-50 ετών, δηλαδή τις πιο παραγωγικές ηλικίες. Η διαπίστωση αυτή αποδεικνύει την απώλεια σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στο οποίο βασίζεται και η οικονομική ανάπτυξη. Αναφορικά με τις αιτίες των τροχαίων, επισημαίνεται ότι οφείλονται τόσο στον ανθρώπινο παράγοντα όσο και στις ατέλειες του οδικού δικτύου και τις οδηγικές συνθήκες.

Όπως τονίστηκε, η πρωτοβουλία αυτή έχει ως σκοπό να συνδράμει στο έργο της οργανωμένης Πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη και να ενισχύσει τη συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για την αναβάθμιση της ασφάλειας όλου του οδικού δικτύου.

Με βάση την έρευνα προκύπτει ότι όπου υπήρξε αναβάθμιση των υποδομών με διάφορες παρεμβάσεις, υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι παρεμβάσεις που έγιναν από το 127ο χιλιόμετρο έως και το 140ο χιλιόμετρο, δηλαδή τη διασταύρωση προς Αεροδρόμιο, λόγω διαπλάτυνσης του δρόμου και τοποθέτησης διαχωριστικού διαζώματος στον άξονα της οδού, αλλά και του νέου κόμβου στην Παπαναστασίου, στο 136,5ο χιλιόμετρο, τα ατυχήματα και κυρίως αυτά που οφείλονταν στην είσοδο στο αντίθετο ρεύμα που είχαν θανατηφόρα αποτελέσματα με μετωπικές συγκρούσεις έχουν εξαλειφθεί έως και μηδενιστεί.

Επίσης, ένα ακόμα παράδειγμα είναι οι τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν στην εθνική οδό στο ύψος του ΚΤΕΟ, ένα πολύ επικίνδυνο σημείο, όπου μέχρι πρόσφατα σημειώνονταν πολλά –ακόμα και θανατηφόρα- τροχαία ατυχήματα. Μετά τη διαπλάτυνση του δρόμου και την τοποθέτηση διαχωριστικού διαζώματος στο σημείο, αλλά και την κατασκευή του νέου κόμβου για την είσοδο και έξοδο από το ΚΤΕΟ, έχουν ελαχιστοποιηθεί έως μηδενιστεί τα τροχαία ατυχήματα.

Ακόμη από το ΚΤΕΟ μέχρι τον κόμβο των Γουβών, έγινε διαπλάτυνση της οδού και τοποθετήθηκε διαχωριστικό διάζωμα, παρεμβάσεις που αναβάθμισαν το οδικό περιβάλλον και βοήθησαν στην ουσιαστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

πηγη: http://www.patris.gr/articles/183234

Νεκρός στον Όλυμπο

Την τελευταία του πνοή, πιθανόν από παθολογικά αίτια, άφησε 60χρονος Έλληνας σε υψόμετρο 2200 μέτρα πάνω από την περιοχή πετρόστρουγκα του Ολύμπου. Στο σημείο έσπευσαν....μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι οποίοι έκαναν την υπηρεσία τους στο βουνό και ειδοποιήθηκαν μέσω ασυρμάτου. Αυτή την στιγμή τα μέλη της Ε.Ο.Δ. μεταφέρουν τη σωρό του άτυχου άντρα και αναμένεται να φτάσουν στη Διασταύρωση κατά τις 14:30 όπου θα τον παραλάβει ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

πηγη: http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1386.html

Στον αέρα 16000 τουρίστες μετά την κατάρρευση βρεττανικής εταιρείας ταξιδιών

Η βρετανική εταιρεία ταξιδίων Goldtrail, που ειδικεύεται σε πακέτα ταξιδιών σε Ελλάδα και Τουρκία, κατέρρευσε οικονομικά, την ώρα που τουλάχιστον 16.000 πελάτες της βρίσκονταν στο εξωτερικό.
Η εταιρεία, με έδρα το Σάρεϊ που πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείριση.
Ειδικότητά της ήταν τα....πακέτα στην Αλικαρνασσό, την Έφεσο, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ανακοίνωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι ταξιδιώτες να επιστρέψουν στη Βρετανία. •Η ανακοίνωση της CAA Oι πτήσεις από την Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσουν αλλαγές στο πρόγραμμά τους.

πηγη: BHMAonline

..πήγαιν έλα με 250.000 το μήνα...


Φύγε με 1.200.000 ευρώ αποζημίωση και έλα με νέα σύμβαση και μισθό 250.000 ευρώ.
Ετσι απέλυσαν το μεγαλοστέλεχος Απόστολο Ριζάκο τον Μάιο για να προλάβει το ασφαλιστικό και τον ξαναπροσέλαβαν φυσικά αμέσως .
Α και να σημειωθεί οτι την ίδια μέρα η εταιρεία απέλυσε 40 συμβασιούχους των 500 και 600 ευρώ.

Ασχολίαστο...

...Βαλίτσες κάνουν φτερά...


"Εξοργιστική αδιαφορία εκ μέρους της Aegean AirlinesΤαξίδεψα από Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο μέσω Αθήνας και οταν έφτασα η βαλίτσα μου αγνοούνταν. Έχουν περάσει ήδη 2 ημέρες και κανείς δεν μπαίνει ούτε στον κόπο να με ενημερώσει. Όταν μαλιστα τους ρώτησα για το αν βρέθηκε δυσανασχέτησαν και μου είπαν πως υπάρχει φόρτος εργασιών.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη???


Σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα.....πωλείται η Αμοργός!!!!

ένα κόμη νησί μας βγαίνει στο σφυρί. Οι Αμοργιανοί το ξέρουν ότι ξεπωλούνται για
Να λοιπόν που...κάποιοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

...."φοβάμαι ολα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...."

Ενδιάμεση έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

Η εφαρμογή του προϋπολογισμού κινείται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας και οι δαπάνες είναι υπό πλήρη έλεγχο, τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ενδιάμεση έκθεσή του για την ελληνική οικονομία στην οποία διαπιστώνει...
ταχείς ρυθμούς και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης. "Με βάση τα στοιχεία του πενταμήνου το έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά, πολύ περισσότερο απ’ ότι είχε προγραμματιστεί", αναφέρεται χαρακτηριστικά και τονίζεται ότι "οι ελληνικές αρχές έχουν κάνουν πρόοδο θέτοντας τα δημοσιονομικά σε μια βιώσιμη τροχιά.

πηγη:http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1143.html

Πολλοί Ισχυροί Βοριάδες στο Αιγαίο

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σάββατο οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας σε Ήπειρο αλλά και σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες...
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν τα 6 Beaufort. H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 20- 36 βαθμούς κελσίου στα Κεντρικά από 22-37 βαθμούς κελσίου στα Δυτικά από 20-36 βαθμούς κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 21-33 βαθμούς κελσίου.

meteo-news.gr

"Πεντοζάλι για...Guinness"


"Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη μας, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς της. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους...

"Κύριοι θα κάνετε τη δουλειά σας;"

"Oργιο μαυρης εργασιας τους τελευταιους μηνες σε ελληνικες αεροπορικες εταιριες.

Τι πρέπει να είσαι για να μην σε πλήξει το ασφαλιστικό???

Αφού ψάξαμε οοοοοοοοοοοοόλο το Ιντερνετ,όλα τα βιβλία,όλους τους νόμους....καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι για να βγείς αλώβητος απο το νέο ασφαλιστικό πρέπει να είσαι..............ΕΚΕΙ

Ελεήστε την κοπέλα....


Τελικά σ αυτή τη χώρα το δούλεμα πάει σύννεφο.....ακούστε τι έπαθε η άμοιρη Ελληνίδα απο το νέο ασφαλιστικό....Mε το νέο νομοσχέδιο κόβουν την σύνταξη που παίρνει η Μαρία Σολομού για τον πατέρα της που έχει φύγει από την ζωή. Ως ανύπαντρη κόρη , δικαιούται τα 1.700 ευρώ που παίρνει από την σύνταξη του μπαμπά της αλλά με τον νέο νόμο όσες κόρες έχουν εισόδημα πάνω από τα 5.120 ευρώ
δεν...μπορούν να πάρουν σύνταξη!!!