Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Βασιλεύει η αυθαιρεσία στη Χρυσή και ο δήμος Ιεράπετρας κάνει πως δεν βλέπει!

Αναπάντητες παραμένουν οι καταγγελίες για τις απίστευτες αυθαιρεσίες που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη νήσο Χρυσή ,που υποτίθεται προστατεύεται από την Πολιτεία! Παρά τα όσα έχουν γραφεί και μεταδοθεί και τις τελευταίες ημέρες(Πρώτο Θέμα, Τρωκτικό κα.) ο δήμος Ιεράπετρας, που φαίνεται ότι δεν κάνει τίποτα για να φύγουν από εκεί οι καταπατητές και κυρίως ανέχεται αυτή την κατάσταση , δεν δίνει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις!
Η Χρυσή, το νησί με την εξωτική ομορφιά και τη σπάνια χλωρίδα, γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι, βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο συμφερόντων, τη γλίτωσε, αλλά όχι και από τις αυθαιρεσίες που το τελευταίο διάστημα γίνονται εκεί πάνω!. Εκτοτε όμως( όπως έγραψε και η Μαρία Τζάννε στο Πρώτο Θέμα) πάνω στις μαγευτικές παραλίες του με τις αμμοθίνες, τα τιρκουάζ νερά και το περίφημο δάσος από κέδρους-δείγμα σπάνιας φυσικής ομορφιάς που το κατατάσσει σε ένα μοναδικό οικοσύστημα, πουδίκαια έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura διαδραματίζεται μια ιστορία απίστευτης τουριστικής εκμετάλλευσης και πρωτοφανούς αυθαιρεσίας. Το Δασαρχείο Λασιθίου από το 2004 ζητά την κατεδάφιση έξι παράνομων τσιμεντένιων και ξύλινων κατασκευών στον αιγιαλό, συνολικής επιφάνειας 560 τ.μ. Το έγγραφο της κατεδάφισης (αρ. πρ. 1975,16-6-2004) υπογράφει ο διευθυντής Δασών Λασιθίου κ.Μανόλης Σαλιγάρδος, αλλά έξι χρόνια αργότερα οι κατασκευές βρίσκονται στη θέση τους!
Δύο χρόνια νωρίτερα (2002), το υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είχαν διαβιβάσει επείγον έγγραφο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου για μια άλλη αυθαίρετη κατασκευή πετρόκτιστου κτίσματος 120 τ.μ. Το αρχικό σχέδιο ήταν η δημιουργία ενός ξύλινου φυλακίου 13 τ.μ.! Και πάλι όμως κανένας δεν κάνει τίποτα για τις μπίζνες που γίνονται στο νησί!
Άραγε ποιες είναι οι προθέσεις του δήμου Ιεράπετρας; Θέλει να μετατρέψει το προστατευόμενο αυτό νησί σε…Μύκονο; Τι ακριβώς θέλει να κάνει; Θα πρέπει να δώσει απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου