Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εγκατάλειψη του λιμένος Ηρακλείου από τα κρουαζιερόπλοια

Ποιά άμεσα μέτρα και ποιά πολιτική θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση για την αποκατασταση της κρουαζιέρας στο Λιμανι του Ηρακλειου ζήτησε να altπληροφορηθεί από την Κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι η εγκαταλειψη του λιμενος Ηρακλειου απο το κρουαζιεροπλοιο ΑΙΝΤΑ και το Ocean Villageσημαίνει περαιτερω ετησια μειωση κατα 50.000 ξενων επισκεπτωνυψηλου εισοδηματος για την τουριστικη αγορα της Κρητης !! το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους κ.κ. Υπουργους Οικονομιας και Προστασιας του Πολιτη

Η πολιτικη των κυβερνησεων της Νεας Δημοκρατιας 2004-2009, επετυχε τον τριπλασιασμο των αφιξεων ξενων επισκεπτων με κρουαζεροπλοια στο Ηρακλειο, απο 120.000 αφιξεις το 2002 σε 320.000 αφιξεις το 2009, οπως ρητα παραδεχτηκε η εξ υμων ερωτωμενη Υπουργος Οικονομιας με την με αριθμο 6611/14-5-2010 απαντηση της σε ερωτηση μας στη Βουλη.


Ηδη και μετα την εγκαταλειψη του λιμενος Ηρακλειου απο το κρουαζiεροπλοιο ΑΙΝΤΑ ως Home Port, το κρουαζiεροπλοιο Ocean Village ανηγγειλε την εγκαταλειψη του Ηρακλειου απο το 2011, πραγμα απου σημαινει περαιτερω ετησια μειωση κατα 50.000 ξενων επισκεπτωνυψηλου εισοδηματος για την τουριστικη αγορα της Κρητης, για το αεροδρομιο και τον οργανισμο λιμενος Ηρακλειου.


Η διορισμενη απο την κυβερνηση διοικηση του Οργανισμου Λιμενος Ηρακλειου, λογω ελλειψεως οποιουδηποτε κυβερνητικου προγραμματισμου και κινητρων προσελκυσης αλλων κρουαζεροπλοιων, προσπαθει να αποκαταστησει τις απωλειες πιθαναλογωντας ακτοπλοϊκη συνδεση του Ηρακλειου με την Αλεξανδρεια, τη Βηρυττο και την Ισπανια !!!


Ερωτασθε

1. Εαν στα πλαισια της «ηλέκτρονικης διακυβερνησης αντιεξουσιαστων» Γ. Α. Παπανδρεου προτιθεσθε να σχεδιασετε και να εφαρμοσετε αμεσα μετρα και πολιτικη αποκαταστασης της κρουαζιερας στο Λιμανι του Ηρακλειου?

2. Ποιες ειναι οι σχετικες εντολες της υπερκυβερνησης του ΔΝΤ?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου