Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"Έξυπνες, δυνατές και πάνω από όλα παραγωγικές κινήσεις θέλει και θα την βγάλουμε καθαρή."

"Παρακολουθώ στενά τις εξέλιξης στην Ελλάδα, από blogs/sites/ραδιόφωνα (online stream). Έχω μερικές απορίες αν μπορείτε να βοηθήσετε λίγο:


1)Γιατί χτυπάτε τον κρατικό μηχανισμό? Άλλο κρατικός μηχανισμός, άλλο τα βλαστάρια μας οι πολιτικοί. Αν θέλετε να τους εκδικηθείτε, μην τους ξαναψηφίσετε, απλό είναι. Ο κρατικός μηχανισμός είμαστε...
όλοι εμείς.


2)Μιλάτε όλοι για το τι σας προσφέρει Η πατρίδα, όπως και στο νούμερο 1) επάνω, είστε εσείς, εγώ, όλοι μας. Αν νιώθετε ότι δεν έχετε πάρει τίποτα, είναι επειδή δεν δώσατε στο σύνολο τίποτα, απλά κοιτάξατε την party σας τόσο καιρό και το πως εσείς θα είστε βολεμένοι.


3)Δημοκρατία = ομαδικότητα = ισότητα. Συχνά ακούω/διαβάζω , “Τι έχω να κερδίσω εγώ από την πατρίδα/κράτος?”, “Γιατί να το κάνω αυτό?”, “τι ανταλλάγματα θα έχω αν το κάνω αυτό?”. Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω, πως σε κάποιες περιπτώσεις... τίποτα απολύτως. Πολύ απλά, αν δεν χτίσεις ένα δυνατό σύνολο, δεν μπορείς να επωφεληθείς από αυτό μεταγενέστερα. Το σύνολο είναι το κράτος, κράτος με την έννοια του κρατικού μηχανισμού, κρατικός μηχανισμός είμαστε όλοι εμείς, ο απλός λαός, όχι οι πολιτικοί. Δυστυχώς όμως, εσείς μονό ζητάτε, δεν σας νοιάζει, το σύνολο, απλά διαμαρτύρεστε για τις προσωπικές σας απώλειες. Δυστυχώς αυτό αποτέλεσε και βάση του προβλήματος. Μέχρι τώρα ψηφίζατε, με βάση το προσωπικό σας όφελος. Ποιο κόμμα/βουλευτής θα σας διόριζε? Ποιος σας έταζε έναν διορισμό στο δημόσιο? Ένα καλό δάνειο? Αυτόν ψηφίζατε! Την πουλήσατε την ψήφο σας σε κάθε πολιτικό-αλήτη! Δεν θέλατε να είστε επί ίσοις όροις με τον διπλανό σας τόσο καιρό! Παρά μόνο να βολευτούμε εμείς πρώτα πριν βολευτεί ο διπλανό μας! Τώρα γιατί διαμαρτύρεστε? Οι πολιτικό-αλήτες σας έκαναν όλα τα χατίρια, σαν ανταλλάγματα χάσατε τις συντάξεις σας! Απόλυτα λογικό! Για την ακρίβεια είναι παράλογο που διαμαρτύρεστε! Ποιο νομίζατε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συμπεριφορά σας! Το ένα τρίτο της Ελλάδας είναι βολεμένοι σε δημόσιο και σε εταιρίες που έχουν λόγο οι πολιτικοί! Άρα λοιπόν το ερώτημα είναι, “Τι έχετε εσείς να προσφέρετε στο κράτος/σύνολο?”, “Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να αλλάξει η κατάσταση?”, “Δυστυχώς αποδειξατε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι το ξεπούλημα της ψήφου και ο ατομικισμός του Έλληνα, καθώς και η επιθυμία του να αποκτήσει εξουσία, με μη δημοκρατικούς/αξιοκρατικούς τρόπους. Έχετε λοιπόν, συνειδητοποιήσει το λάθος των πράξεων σας?”


4)Δεν πουλάμε την ψήφο μας! Την δίνουμε στους ικανούς, με θέληση, με όρεξη, με σχέδιο! Σε αυτόν που όχι άπλα μας πείθει, αλλά μας παρουσιάζει συγκεκριμένο σχέδιο και διέπεται από πατριωτισμό και αγάπη για τον τόπο και ικανότητα να κυβερνήσει! Δεν ψηφίζουμε για να διορίσουμε την κόρη και το γιο μας! Δεν ψηφίζουμε για να βρούμε δουλειά στο δημόσιο, γιατί πολύ απλά, χάνουμε τις συντάξεις μας!


5)Γιατί για κάθε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, φταίει “ο Έλληνας”? Γιατί για κάθε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ποτέ δεν φταίει ο μαλάκας υπάλληλος? Γιατί τα ρίχνουμε όλα στον Κολοκοτρώνη? Αναφέρετε στα blogs/sites/radio, διάφορες περιπτώσεις, αντί-επαγγελματικών καταστάσεων. Έχετε προβεί στα νόμιμα μέτρα πρώτα? Αν όχι τότε, τσάμπα κόπο κάνετε. Αν δεν κάνετε κάτι εσείς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως. Αν πάλι, είστε από αυτούς που λένε, “έλα μωρέ, γιατί να μπλέκω εγώ? Τι θα αλλάξει?Γιατί να ταλαιπωρηθώ εγώ?Όλοι ίδιοι είναι!” Ναι καλέ μου παπαρ@@@ του διαδικτύου! Αν δεν κάνεις κάτι να αλλάξει το σύστημα, το όποιο είσαι μέρος, λογικό να μην αλλάξει τίποτα! Πάρε όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον του, ξεκίνησε τις νόμιμες διαδικασίες και τότε βγάλτε το στη φόρα! Κάπως έτσι, θα έχεις όλο το λαό με το μέρος σου. Κανένας δεν θα τολμήσει να σε αδικήσει, καθώς το θέμα σου θα έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά ταυτόχρονα, θα γίνεις παράδειγμα και θα δώσεις ένα καλό μήνυμα σε όλους τους αλήτες, ότι πλέον επιβάλετε επαγγελματική συμπεριφορά, διότι πολύ απλά, παρακολουθούν πολλοί! Το θέμα θα λήξει όταν την πληρώσουν ακριβά οι πρώτοι πέντε-δέκα! Μόλις όλοι πάρουν το μήνυμα ότι τα κονε σε δήμους, βουλή και υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως, διότι υπάρχει πολιτικό κόστος για τους ιδίους, από την δημοσιοποίηση του θέματος, τότε να είστε σίγουροι ότι όλοι θα συμμορφωθούν! Είσαι έξω για ποτό? Δεν σου έδωσαν απόδειξη? Καταγγελία επιτόπου! Τι? Ντρέπεστε? Θα ξενερώσει η γκόμενα? Ε τότε άντε μου στο διάολο και μην κλαίγεσαι! Δεν θα έρθω εγώ να δώσω μια μάχη που εσύ αφήνεις για να μην χάσεις την γκόμενα σου ή επειδή βαριέσαι!(Άσε που τέτοια βλαμένη γκόμενα καλύτερα να την αφήσεις). Δεν θα πάρεις τίποτα από το σύνολο αν δεν δώσεις στο σύνολο! Απλό είναι! Παπα@@@-φιλοσοφε! Μην χάνεις τον χρόνο σου κάνοντας καταγγελίες αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάτι για αυτό! Το ξέρουμε ότι κυκλοφορούν μαλάκες! Είμαστε εδώ για να ενωθούμε, για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας μέσω της ανάπτυξης του συνόλου, της ομαδικότητας. Τι ήρθες να μας υποδείξεις άλλον έναν μαλάκα αντί-επαγγελματία? Γιατί? Να πάμε εμείς να τον κάνουμε ντα ντα επειδή εσύ δεν έχεις όρεξη? Σοβαρέψου!


6)Είμαι κατά του πόλεμου! Είμαι κατά της βίας! Αλλά δεν θα κάτσω να με σφάξουν κιόλας! Η Ελλάδα είναι σε αμυντική στάση από όσο γνωρίζω! Δεν διεκδικούμε ξένα εδάφη! Το τονίζω,ποτέ μα ποτέ δεν θα πάω να πολεμήσω σε έναν επεκτατικό πόλεμο! Αλλά οι τουρκοι θέλουν το αιγαίο και την Θράκη και μέρος της Κρήτης πλέον! Οι σκοπιανοί την Μακεδονία, οι αλβανοί να κατέβουν μέχρι το Μεσολόγγι. Συγνώμη κιόλας, δεν έχω τίποτα απολύτως με τους συγκεκριμένους λαούς, αλλά αν αποφασίσουν με την βια να πάρουν εδάφη από την Ελλάδα φυσικά και θα πάω να πολεμήσω! Όχι για τους πολιτικούς μας. Όχι για τα λαμογια που έφαγαν τα λεφτά μας! Αλλά για τον φίλο, τον αδερφό, την μάνα μου και τον πάτερα μου! Για μένα, εσένα και τον γείτονα μου! Για αυτούς που δεν θα μπορέσουν να αμυνθούν! Εγώ είμαι εδώ! Μόνος μου τους έχω και τους τρεις! Είμαι δυνατός εγώ, έπινα milko μικρός! Μπουυυυυ ρε! Σιγά μην κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια, επειδή, μερικοί αλήτες πολιτικοί έφαγαν κάποια λεφτά!Μην τα μπερδεύουμε όλα! Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που υποβόσκουν αυτές τις ενέργειες, είναι τόσο ζώα? Για μερικά φράγκα παραπάνω θα προδόσουν το έθνος τους? Δηλαδή, δεν μας σεβάστηκαν και μας έκλεψαν οι Έλληνες πολιτικοί, πιστεύουν ότι θα τους σεβαστούν οι ξένοι?Ένα έχω να πω, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς...


7)Προσωπική μου άποψη, λίγο σεβασμό σε κλάδους, που ρισκάρουν την ζωή τους καθημερινά, για να μπορούμε εμείς, ελεύθερα να το παίζουμε διάνοιες και φιλόσοφοι στο διαδίκτυο και όχι μόνο! Όχι, δεν λέω να μην κριθούν! Όλοι πρέπει να κρίνονται! Αλλά να σεβόμαστε κάποια πράγματα! Δεν είναι το ίδιο όλα τα επαγγέλματα, δεν εννοώ μόνο τις ειδικές δυνάμεις, αλλά και άλλα επαγγέλματα, θάλασσας και ξηράς! Άλλο να είσαι δημόσιος υπάλληλος και άλλο να μην ξέρεις αν γυρίσεις σπίτι το βράδυ, ή σε 7 μήνες... Σεβασμός και εποικοδομητική κριτική πάντα! Αν πάλι νιώθεις κομπλεξικός και αναρωτιέσαι γιατί αυτός να χαίρει κάποιων πλεονεκτημάτων ενώ εσύ όχι, τότε να σου πω ότι είναι λόγο επικινδυνότητας της δουλείας του! Αυτή που εσύ δεν τολμάς να κάνεις! πολύ απλά κομπλεξικέ, ζηλόφθονε, ατομιστή, είτε κάνεις την ίδια δουλειά, είτε το βουλώνεις! Δεν σε εμποδίζει κανείς! Δεν είναι όλα ίσα και όμοια! Ούτε πρόκειται να λάβεις το ίδια με κάποιον που δουλεύει πιο σκληρά από εσένα! Μην χαίρεσαι το βόλεμα που είχες μέχρι τώρα, τα κομματόσκυλα αργοπεθαίνουν πλέον! Τέρμα το κάθομαι και παίρνω περισσότερα από τους άλλους που λιώνουν στην δουλειά! (Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δεν γνωρίζω και κάνουν τέτοια επαγγέλματα!Μεγάλοι μάγκες παιδιά!Εύγε!)


8)Βρήκα τρόπο να βγούμε από την κρίση! Να αλλάξουμε το ημερολόγιο! Να μην έχουμε δευτέρα τρίτη τετάρτη πέμπτη παρασκευή. Παρά μόνο, Σάββατο, Κυριακή, Σάββατο, Κυριακή, Σάββατο, Κυριακή, Σάββατο! Γιατί αν έχετε προσέξει όλες οι κινητοποιήσεις είναι καθημερινές, μόνο τότε έχουμε προβλήματα μάλλον! Άρα σαββατοκύριακα ζούμε σε παραδεισένια χώρα και δεν το είχαμε καταλάβει.


9) Καμία πορεία θα γίνει Σάββατο και Κυριακή? Τι στο διάολο...


10 ) Καλοκαιριάτικα σαν να μειώνονται οι πορείες, κινητοποιήσεις! Ειδικά η όρεξη μερικών για κινητοποιήσεις. Μάλλον τα προβλήματα είναι άρτια συνδεδεμένα από τον καιρό.


11) Κοίτα που φτάσαμε στο 2010 για να μάθουμε ότι είναι πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι! Δεν το ξέραμε! Ειδικά οι αναλυτές στην τηλεόραση! Τόσα χρόνια οι πολιτικές αναλύσεις έλεγαν για να βγεις κυβέρνηση πρέπει να “πάρεις” το δημόσιο με το μέρος σου! Τώρα ανακάλυψαν ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα!


12) Κοίτα που φτάσαμε 2010 για να μάθουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν αργά και φεύγουν νωρίτερα! Δεν το ξέραμε και αυτό!


13) Αν θέλετε να βελτιωθεί ο κλάδος σας, όποιος και να είναι αυτός, πρώτα να τον καθαρίσετε και μετά να βγείτε στο δρόμο να ζητήσετε επιπλέον! Δεν μπορείτε να ζητάτε μόνο, το είπαμε!


14) Δεν είμαι σίγουρος τι ενοχλεί περισσότερο μερικούς ανθρώπους, το γεγονός ότι έγιναν σκατά τα πράγματα, το γεγονός ότι αποδείχθηκε ότι οι “γνωστοί στην υψηλή κοινωνία” ήταν λαμογια? Η' το γεγονός ότι τα 6/10 της Ελλάδας είχε τα ιδία κονε με εσάς, άρα, δεν είστε τόσο υπεράνω σε σχέση με τον γείτωνα, φίλο, γνωστό? Ότι σας έδωσαν τελικά ότι και στους άλλους?Μάλλον πείραξε το γεγονός ότι αναγκάστηκα, όλοι θα είμαστε ίδιοι πλέον. Υπομονή, θα συνηθίσετε την δημοκρατία, ισότητα και θα μάθετε, να σέβεστε την διαφορετικότητα του διπλανού σας.


15) Αυτές τις δύσκολες μέρες είναι τόσο εύκολο πλέον να καταλάβεις ποιος ήταν αραχτός και βολεμένος και ποιος όχι. Όλα τα κομματόσκυλα έχουν πλαντάξει τα καημένα. Νάτα μας τα ναυτάκια μας τα ζουμπουρδούλικα! Τώρα θα δείτε τι τραβήξαμε όλοι εμ εις που δεν είχαμε κονε και άκρες στην “υψηλή κοινωνία” όπως τους αποκαλούσατε.


16) Τα 6/10 των Ελλήνων, αποδείχθηκαν, κομματόσκυλα. 100% φταίει το ξεπούλημα της ψήφου μας για την κατάσταση αυτή. Επίσης το 100% από τα 6/10 των Ελλήνων τα οποία αποδείχθηκαν κομματόσκυλα, ακόμα πιστεύουν ότι αυτοί τελικά θα πάρουν σύνταξη, παρόλα τα μέτρα, γιατί νομίζουν ότι έχουν γερο κονε! Σε πάω στοίχημα τρωκτικό! Αν θέλεις άρχισε να σκαλίζεις για υπάρχον συντάξεις. Όχι επώνυμων.....εκεί είναι το ζουμί.


17) Όσο θες σε πάω στοίχημα τρωκτικό, στις επόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουν, πάλι οι ίδιοι μαλάκες θα είναι στην βουλή, οι ίδιο της, siemens, vodafone κτλ κτλ κτλ. Όσοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα θα επανεκλεγούν. Μόνο 2-3 θα την πληρώσουν για τα μάτια του κόσμου. Τόσο μεγάλη είναι η μαλακία σε μερικούς.


18) Ρε παιδιά, έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα από τότε που αποδείχθηκε ότι μας έκλεψαν, πότε σκοπεύετε να βγείτε στο δρόμο να απαιτήσετε να μας τα επιστρέψουν όλα πίσω? Όλο για να αποφύγετε τις απολύσεις και τις μειώσεις φωνάζετε! Δεν καταλαβαίνετε ότι οι κλέφτες είναι αυτοί και αν δεν επιστρέψουν τα κλεμμένα, δεν μπορούν να σας τάξουν άλλα ρουσφέτια? Θα κάνετε τίποτα για να πιέσετε, όχι μόνο την παραδειγματική τιμωρία, αλλά και την επιστροφή με τόκο όσων έκλεψαν?


19) Όσοι από εσάς είστε απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι, όσοι από εσάς με ύφος και θράσος μας πετάτε στην μούρη ότι σηκώνεστε και φεύγετε.... στο καλό! Να πάρετε και τα υπόλοιπα κομματόσκυλα και τεμπελοχανάδες μαζί σας. Άντε να τα βρείτε έτοιμα σε άλλες χώρες μήπως και ξεβρομίσει λίγο η δική μας! Στην πρώτη μαλακία που έγινε, όταν η κατάσταση απαιτεί να κάνετε κάτι για την πατρίδα, προτιμάτε να τα βάλετε στα πόδια και το λέτε και με ύφος κιόλας, στο καλό λοιπόν!Η Ελλάδα, είναι μια χώρα που έχει ανάγκη από πρόθυμα άτομα να δουλέψουν για την ομαδικότητα, την αξιοκρατία. Γεια σας και σας παρακαλώ, μην μάθετε καμία ελληνική λέξη στους νέους ξένους φίλους σας! Μην νιώθετε περήφανος που είστε Έλληνας, γιατί δεν είστε, ο Έλληνας δεν κωλώνει πουθενά. Έλληνας είναι όσοι έμειναν/μείνουν και κάνουν κάτι για τον τόπο.


Πολλά χρόνια πριν, σε ανάλογους δύσκολους καιρούς, κάποιοι είπαν, “όχι, δεν θα είμαι πάντα έτσι, δεν θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας έτσι.” Βγήκαν στους δρόμους, αγωνίστηκαν και πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Πολλούς, όλους σχεδόν, δεν ξέρουμε καν τα ονόματα τους, αλλά τους χρωστάμε πολλά...


Όλα καλά θα πάνε, απλά κάναμε κάποια λάθη, ήταν μια καινούρια κατάσταση και δεν είχαμε την πείρα να αντιδράσουμε! Τώρα πλέον ξέρουμε, τώρα πλέον μάθαμε, είμαστε εδώ και δεν κωλώνουμε πουθενά! Έξυπνες, δυνατές και πάνω από όλα παραγωγικές κινήσεις θέλει και θα την βγάλουμε καθαρή."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4852.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου