Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αφήνουν άδεια τα ρεζερβουάρ...


Την στιγμή που πάνω από 500 πρατήρια καυσίμων έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, και άλλα 1000 υπολειτουργούν, οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως το υγραέριο ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, προμηθεύονται βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.


Η υγραεριοκίνηση είναι μια λύση για τους καταναλωτές καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο διαμορφώνεται στα 42 λεπτά το λίτρο, 37 % χαμηλότερος σε σχέση με τη βενζίνη. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα "ραντεβού" στα συνεργεία που κάνουν τις μετατροπές κλείνονται πλέον μετά από 3 - 4 μήνες ενώ πολλοί σπεύδουν να κάνουν τις μετατροπές αυτές σε γειτονικές χώρες.

Μάλιστα, η αύξηση των φόρων έχει γονατίσει τους πολίτες οδηγώντας σε κατακόρυφη πτώση τη κατανάλωση κατά 30 % με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρατήρια να απειλούνται με λουκέτο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να αγοράσουν καύσιμα από τις εταιρίες. Έτσι, λειτουργούν ορισμένες μόνο ημέρες της εβδομάδας ή διαθέτουν π.χ. μόνο βενζίνη ή ντίζελ ή ανοίγουν μόνο για να παρέχουν υπηρεσίες πλυντηρίου, λίπανσης, κλπ. Όλα αυτά τα πρατήρια αναζητούν αγοραστή αλλά το ενδιαφέρον, κυρίως από την πλευρά των εταιριών, εντοπίζεται μόνο σε όσα βρίσκονται σε καλά σημεία. Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΒΕ οδηγούνται σε κλείσιμο.


πηγή news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου