Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Siemens-πάρτι στα ελληνικά νοσοκομεία


Όργιο μίζας και ρεμούλας στα ελληνικά νοσοκομεία με πρωταγωνίστρια τη γνωστή και μη εξαιρετέα γερμανική εταιρεία Siemens φέρνουν στο φως τα πορίσματα της έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας επί 164 συμβάσεων.

Πρόκειται για ένα μικρό μέρος από τις συνολικά 500 συμβάσεις που παραδόθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση.

Η Siemens, σύμφωνα με το πόρισμα, ήταν ο αποκλειστικός μειοδότης στους διαγωνισμούς-μαϊμού που προκήρυττε το ελληνικό δημόσιο.

Οι εν λόγω «διαγωνισμοί» κατέληγαν στην επιλογή της Siemens για προμήθεια μηχανημάτων και υλικών, με σχετικά μικρό κόστος, αλλά εν συνεχεία προβλέπονταν υπέρογκες προμήθειες συντήρησης.


Όλα αυτά χωρίς δεσμευτικούς όρους για την εταιρεία με συνέπεια ο Έλληνας φορολογούμενος να καταβάλλει τεράστια ποσά προς όφελος της γερμανικής πολυεθνικής.

Πέρα από την πάγια –σκανδαλώδη- τακτική των απευθείας αναθέσεων, ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Θριασίου Νοσοκομείου, το οποίο, κατά την πενταετία 2004-2009, κατέβαλλε στη Siemens για ετήσια αντικατάσταση των λυχνιών ενός αξονικού τομογράφου το ποσό των 511.990 ευρώ!

Όπως σημείωναν σχολιαστές, το σκάνδαλο με τα νοσοκομεία κάνει αυτό των συστημάτων C4i να ωχριά.


πηγή : i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου