Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ευλογημενες καλημέρες

Είναι πλέον γεγονός: το Facebook έχει μετατραπεί στο νέο «καφενείο» των μεγάλων κυριών, που κάπου στα 60 τους αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα στην ψηφιακή εποχή. Και κάπως έτσι, ανακαλύψαμε μια νέα μορφή τρομοκρατίας: τα ατελείωτα GIFs με καλημέρες και ευλογημένες καληνύχτες!

Κάθε πρωί, πριν καν ανοίξεις τα μάτια σου, έρχεται η πρώτη ψηφιακή επίθεση: ένα glitter-άτο GIF με λουλούδια, πεταλούδες και έναν ήλιο που χαμογελάει λες και είναι σε διαφήμιση οδοντόκρεμας, συνοδευόμενο από το μήνυμα "Καλημέρα! Να έχετε μια ευλογημένη μέρα!". Και σκέφτεσαι, "Εντάξει, μια φορά το αντέχω", αλλά μετά έρχεται και δεύτερη, και τρίτη, και κάπου εκεί αναρωτιέσαι αν η κινητικότητα στον τοίχο σου προέρχεται από μια τελετή εγκαινίων νέας εκκλησίας ή από την κυρά Μαρία που δεν βγήκε να ποτίσει τις γλάστρες.

Και μην νομίζετε ότι τα βράδια τα πράγματα είναι καλύτερα. Η κυρά Μαρία έχει ήδη ετοιμάσει το ψηφιακό της οπλοστάσιο: ένα GIF με φεγγάρια, αστέρια που πέφτουν, και μηνύματα όπως "Καληνύχτα! Να έχετε όνειρα γλυκά και ευλογημένα!". Αλήθεια τώρα; Δηλαδή αν δεν στείλεις "ευλογημένη" καληνύχτα, τι θα πάθουμε; Θα έχει η πανσέληνος κακή διάθεση;

Και να μην ξεχάσουμε το καλύτερο: τα σχόλια που συνοδεύουν αυτά τα GIFs. Εκεί που νομίζεις ότι το χειρότερο πέρασε, εμφανίζονται τα "Αχ, να είσαι πάντα καλά, γλυκιά μου!" και "Ευλογημένο το βράδυ σου, ψυχή μου!". Και κάθε μέρα το ίδιο μοτίβο, σαν να παρακολουθείς το ψηφιακό αντίστοιχο μιας επανάληψης της εκπομπής «Χριστιανισμός και Ζωή».

Οπότε, αν μια μέρα βρείτε τη δύναμη να μπείτε στο Facebook και δείτε τον τοίχο σας να έχει μετατραπεί σε μια χριστιανική ταινία μικρού μήκους, μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνοι. Απλά καλωσορίστε τον νέο ψηφιακό κόσμο, όπου τα 60 είναι τα νέα 16, και το Facebook είναι το νέο... κέντημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου