Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ναι αγάπη μου

Οι γυναίκες έχουν πάντα δίκιο. Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική αλήθεια του σύμπαντος που κανένας άντρας δεν πρέπει να ξεχνάει. Είναι ένας νόμος απαράβατος, σαν τη βαρύτητα. Και αν κάποια στιγμή ανακαλύψεις το θαύμα, το μοναδικό εκείνο σενάριο όπου πιστεύεις ότι η σύντροφός σου έχει άδικο... τότε, φίλε μου, πιάσε τα λογικά σου και επαναλάβε: «Οι γυναίκες έχουν πάντα δίκιο.»

Είναι απλό. Η γυναίκα σου ισχυρίζεται ότι η μπλε γραβάτα σου είναι πράσινη; Είναι πράσινη. Επιμένει ότι ο καναπές σας ήταν πάντα στη δεξιά πλευρά του σαλονιού, παρόλο που εσύ θυμάσαι καθαρά ότι ήταν αριστερά; Σβήσε τη μνήμη σου και συμφώνησε μαζί της.

Μερικές φορές, η σύγκρουση με αυτή την απόλυτη αλήθεια είναι αναπόφευκτη. Ίσως νομίζεις ότι ξέρεις ποιον δρόμο να πάρεις, αλλά εκείνη σου λέει να στρίψεις αριστερά, όταν το GPS σου φωνάζει «δεξιά». Υπάρχει μόνο μία απάντηση: Στρίψε αριστερά, και πες στο GPS να σωπάσει. Αν χαθείτε, να θυμάσαι: δεν χαθήκατε, απλά παίρνετε τον "γραφικότερο" δρόμο. Γιατί; Γιατί εκείνη είχε δίκιο.

Όταν, λοιπόν, νιώθεις πως το δίκιο είναι με το μέρος σου, σκέψου ξανά. Ζυγίσε τις συνέπειες. Θέλεις να έχεις δίκιο ή να έχεις την ησυχία σου; Γιατί, όπως ξέρουν όλοι οι έμπειροι σύντροφοι, ακόμα κι αν το σύμπαν καταρρεύσει και οι νόμοι της φυσικής ανατραπούν, εκείνη πάντα θα έχει δίκιο. Και, το πιο σημαντικό; Όλοι θα σε θυμούνται ως τον άντρα που δεν ξέρει πότε να σιωπήσει. 

Οπότε, για χάρη της αρμονίας, της ειρήνης, και ίσως και της σωματικής σου ακεραιότητας: η απάντηση είναι πάντα «ναι, αγάπη μου, έχεις δίκιο». Ακόμα κι αν αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση: «Είμαι η καλύτερη γυναίκα που υπήρξε ποτέ;» 

Γιατί στην τελική, είναι. Και το ξέρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου