Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Εχει κι αλλο κατηφορο..

Ζούμε σε μια εποχή όπου η ξεφτίλα έχει μετατραπεί σε lifestyle, όπου η εκπόρνευση έχει βαφτιστεί «δικαίωμα» και «ενδυνάμωση». Στην ψηφιακή αγορά των σωμάτων, το OnlyFans έσπασε κάθε ρεκόρ, με τζίρο 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021. Αυτή είναι η νέα μας «πρόοδος»; Όταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστολογείται με συνδρομές και tips;

Πού φτάσαμε; Στον απόπατο, και τον ντύσαμε με φίλτρα και likes, θεωρώντας πως έτσι ξεπλένουμε τη βρωμιά του. Γυναίκες και άντρες μαζί, χορεύουν στον ίδιο παρανοϊκό χορό της αυταπάτης, πείθοντας τους εαυτούς τους ότι πουλώντας το σώμα τους, αγοράζουν ελευθερία.

Μην ξεγελιόμαστε: το να πουλάς ή να αγοράζεις σημεία του σώματος μέσω διαδικτύου δεν είναι ούτε δύναμη, ούτε χειραφέτηση. Είναι απλώς η επικράτηση του εύκολου κέρδους, της επιφανειακής αποδοχής και της κενότητας που καραδοκεί κάτω από κάθε προσεγμένη φωτογραφία. 

Όσο κι αν ντύσουμε τον εκφυλισμό με fancy ονομασίες, δεν παύει να είναι αυτό που είναι: η επιτομή της παρακμής. Και όσο βαδίζουμε σε αυτή την κατηφόρα, τόσο θα βουλιάζουμε, χάνοντας όλο και περισσότερο την αίσθηση του τι σημαίνει αληθινή ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου