Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Σαλαμινα: Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο Αχιλλεας;;🤔

Το ότι ζούμε σε μια κοινωνία που έχει χάσει το μέτρο και την κοινή λογική είναι πλέον ξεκάθαρο. Μια νεαρή κοπέλα γλίτωσε από τον εφιάλτη ενός βιασμού χάρη στην παρέμβαση του Αχιλλέα, ενός ανθρώπου που δεν γύρισε το κεφάλι από την άλλη, αλλά πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Κι όμως, αντί να αναγνωριστεί το θάρρος του, βγαίνουν οι γνωστοί «δικαιωματιστές» να τον καταδικάσουν για την «άσκηση βίας».

Ας το πούμε απλά και ξεκάθαρα: όταν ένας άνθρωπος στέκεται απέναντι από τον βιαστή, δεν "προάγει τη βία", αλλά προστατεύει μια ζωή. Κι αν σε κάποιους αυτό ακούγεται σκληρό, είναι γιατί ζουν στον δικό τους αποστειρωμένο κόσμο, όπου οι βιαστές είναι απλά «παραστρατημένοι» και οι ήρωες «τραμπούκοι».

Ας το κάνουμε ακόμα πιο ξεκάθαρο: Ο βιαστής δεν είναι το θύμα. Δεν είναι ο άνθρωπος που αξίζει τη συμπάθειά μας ή την προστασία μας. Είχε καταδικαστεί 8 φορές και κυκλοφορούσε ελεύθερος, έτοιμος να καταστρέψει άλλη μια ζωή. Και όταν κάποιος επιτέλους πήρε θέση, οι υποκριτές βγήκαν να μας πουν ότι «η βία δεν είναι η λύση».

Αλλά ξέρετε κάτι; Η βία δεν είναι πάντα το πρόβλημα. Ορισμένες φορές, η αληθινή βία είναι η απάθεια και η αδιαφορία. Ο Αχιλλέας δεν προήγαγε τη βία· έσωσε μια ζωή. Και αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, τότε εσείς είστε το πραγματικό πρόβλημα.

Δεν φταίει ο Αχιλλέας που κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να κοιτούν αλλού μπροστά στην αδικία. Και δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από εσάς, που προτιμάτε να στηρίξετε έναν βιαστή από έναν άνθρωπο που έκανε το σωστό. Αν αυτό είναι το είδος της «προόδου» που θέλετε, τότε έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από όσα νομίζαμε.

Την επόμενη φορά που θα βγείτε να κρίνετε κάποιον που στάθηκε απέναντι στο κακό, θυμηθείτε ότι μπορεί κάποια μέρα να χρειαστείτε έναν Αχιλλέα. Και τότε, θα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σας αξίζει.

Και στην τελικη, δε μπα να γαμηθειτε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου