Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

...τώρα θα μας πούν οτι είχαν πάει τουαλέτα....


Την ώρα που η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο μεγαλοφειλέτες του δημοσίου αλλά και όσους φοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στις εφορίες, οι εφοριακοί πάνε διακοπές। Αυτό δείχνει η αιφνίδια επίσκεψη που έκανε την Τετάρτη σε εφορίες στην περιφέρεια ο ΓΓ του υπουργείου οικονομικών

Όπως διαπιστώθηκε στις ΔΟΥ εργάζονταν λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ το ΣΔΟΕ με επισκέψεις έξω από νυχτερινά κέντρα εντόπισε περίπου 6.000 ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που έπειτα από διασταύρωση στοιχείων αποκαλύφθηκε ότι δήλωναν στις εφορίες εισοδήματα κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως κατηγορηματικός πως θα εγκριθεί η δεύτερη δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, ύψους εννέα δισ., και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Τετάρτη την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Επίσης διεμήνυσε στις τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε συγχωνεύσεις αναφέροντας ότι επείγει να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες. Επιβεβαίωσε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις ενώ κατέληξε χαρακτηριστικά ότι "... θα σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση."

Εξάλλου μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε την εκτίμηση ότι η χώρα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον επόμενο χρόνο. Κληθείς να σχολιάσει την επιτυχημένη πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 1,625 δισ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρούσε την έκδοση τεράστια δοκιμασία και δεν την ερμηνεύει ως επάνοδο στις αγορές. Πρόσθεσε ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο είναι ικανοποιητική, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 46% περίπου δείχνει πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου