Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Και όμως γίνεται κίνημα....


Στο Ηράκλειο της Κρήτης συμβαίνει κάτι όμορφο। Κάτι το οποίο δίνει σημάδια αισιοδοξίας για την ανεξέλεγκτη, πλέον, κατάσταση των δρόμων στα αστικά κέντρα।
Η εφημερίδα FREEVOX, η free press εφημερίδα του Ηρακλείου, έχει μετατρέψει τη βραδινή της ποδηλατοβόλτα σε μικρό κίνημα.

Κάθε Πέμπτη βράδυ στις 21:30 λοιπόν μαζεύονται απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Πέρα όμως από τις ομορφιές του αγνώριστου πλέον Ηρακλείου, οι οποίες το βράδυ κατά κοινή ομολογία αναδεικνύονται καλύτερα, περνούν και διαφόρων ειδών μηνύματα. Για παράδειγμα μία από τις ποδηλατόβολτες ήταν αφιερωμένη στους ανεκμετάλλευτους, από τους ποδηλάτες, ποδηλατοδρόμους της πόλης. Έτσι μπόρεσαν να περάσουν ένα μήνυμα προς τους υπευθύνους του Δήμου, και όχι μόνο, γνωστοποιώντας τους πως στους λιγοστούς ποδηλατοδρόμους της πόλης ένας ποδηλάτης συναντά κάδους απορριμάτων, παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καρέκλες, σταντ κ.α.

Ένα άλλο παράδειγμα των “ιδιαίτερων” ποδηλατοδρομιών ήταν το “βάλε τα καλά σου και έλα να αποδείξουμε σε όλους πως με το ποδήλατο πας παντού”. Έτσι λοιπόν παρακολουθήσαμε κάθε ηλικίας ανθρώπους, ντυμένους στην τρίχα, με τα κοστούμια τους, με τα ταγιερ τους, να ποδηλατούν αμέριμνοι στην πόλη. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συμμετέχοντες αυξάνονται συνεχώς αφού μόλις πριν τρεις ποδηλατβόλτες οι “ποδηλάτες” δεν ξεπερνούσαν του 30 ενώ την τελευταία Πέμπτη οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120.

Ας ελπίσουμε πως τέτοιου είδους κινήσεις είναι ικανές να παρασύρουν αρκετούς πολίτες για να αγοράσουν ποδήλατο, συμμετέχοντας παράλληλα σε τέτοιου είδους κινήσεις – κινήματα τα οποία δίνουν την δυνατότητα ανάδειξης όχι μόνο σαν μέσο μεταφοράς το ποδήλατο, αλλά και διάφορα κοινωνικά , καθημερινά προβλήματα που χρήζουν λύσης...


ΠοδηλαΖΩΝΤΑΣ κάθε Πέμπτη λοιπόν με την FREEVOX।

Mακάρι το παράδειγμα των Κρητικών ν ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου