Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΞΑΝΑ...ΚΑΙ ΞΑΝΑ....


Η είδηση δεν είναι ότι στην Ιεράπετρα Κρήτης εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης.Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη, ήταν ο προστατευόμενος του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού.

Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, διότι παρενέβη στο έργο της Αστυνομίας.

Τότε τον συνέλαβαν για χασισοκαλλιέργεια, αλλά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού τον υπερασπίστηκε, ζητώντας από τους αστυνομικούς να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο που έπιασαν.

Σήμερα, ο προστατευόμενος, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζει ακάθεκτος την αγροτική του ενασχόληση.

Ο Κωνσταντίνος Βασσάλος είναι 31 ετών. Συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατέχει φυτεία 200 δενδρυλλίων, που εντοπίστηκε στην τοποθεσία Κεφάλα του Δήμου Ιεράπετρας.

Στις αρχές της εβδομάδας, με μια μικτή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν δίπλα σε θερμοκήπιο τη φυτεία κάνναβης και να συλλάβουν –εκτός από έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος φρόντιζε τη φυτεία– κι έναν ακόμη άνδρα ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βασσάλο, μόνιμο κάτοικο Ρεθύμνου, ο οποίος έχει, ήδη, βεβαρημένο παρελθόν και «λερωμένο» ποινικό μητρώο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές.

Η απόπειρα συγκάλυψης δεν ήταν η πρώτη για τον πρώην σύμβουλο του Κ. Καραμανλή. Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», ο Σάββας Κεφαλογιάννης, ξάδελφος του Γιάννη Κεφαλογιάννη, νοίκιαζε το 2005 ένα χωράφι, όπου εντοπίστηκαν 800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Στην υπόθεση χρησιμοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα ένας χρήστης ναρκωτικών, ενώ ο Σάββας Κεφαλογιάννης, όχι μόνο δεν κατηγορήθηκε, αλλά και η κατάθεσή του –μυστηριωδώς- εξαφανίστηκε από τη δικογραφία.

πηγή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου