Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Κόμματα "λαμόγια"....Χρωστάνε της Μιχαλούς.. και του "Μιχάλη"..


Τεράστια χρέη στις ελληνικές τράπεζες φέρονται να έχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών।
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», τα κόμματα όχι μόνο έχουν ξοδέψει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης που τους δόθηκε, αλλά έχουν πάρει δάνεια ύψους 244,2 εκατ। ευρώ.

Μάλιστα, τη φετινή χρονιά, εν μέσω οικονομικής κρίσης, περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και δραματικής επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των περισσοτέρων Ελλήνων τα κόμματα δικαιούνται κρατικής επιχορήγησης ύψους 48,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ.Εσ. το ΠαΣοΚ οφείλει στην Αγροτική Τράπεζα 96,8 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2013), στη Μarfin 10 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2015) και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2015).

Η ΝΔ χρωστά 105 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης 2013) και 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015).

Το ΚΚΕ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 4,4 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2010), ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 6 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης το 2014) και οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010).

Το μοναδικό κόμμα που δεν χρωστά σε τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι ο ΛΑΟΣ, το οποίο ζήτησε και τα παραπάνω στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» τα χρήματα που αναμένουν να εισπράξουν τα κόμματα- έστω και μειωμένα- από την κρατική επιχορήγηση, θα διατεθούν σχεδόν όλα στην εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, υποθηκεύοντας και πάλι την κρατική τους επιχορήγηση.

Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου