Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ουδέν κρυπτόν😊

Υπάρχει μια ανεξερεύνητη γωνιά στα social media που θα μπορούσε να ονομαστεί "Οδηγός Συναισθηματικής Κατάστασης Γυναικών Μέσω Εξωφύλλου". Βλέπεις, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι πώς πάει η σχέση της Μαρίας ή αν η Κατερίνα είναι σε φάση «ψάχνομαι». Όλα κρύβονται στις φωτογραφίες εξωφύλλου και προφίλ τους. Ναι, σωστά διάβασες. Ολόκληρη η ερωτική τους ζωή συνοψίζεται στα posts τους.

Όταν όλα είναι μέλι-γάλα στη σχέση, το προφίλ τους γεμίζει με φωτογραφίες από ηλιοβασιλέματα, καταρράκτες, πεταλούδες και γοργόνες. Μην το ψάχνεις, τα τοπία και τα φυσικά φαινόμενα είναι το κρυφό κωδικό μήνυμα που λέει: "Μην πλησιάζεις, εδώ όλα βαίνουν καλώς και γαλήνια." 

Αλλά περίμενε! Το πρόβλημα αρχίζει όταν η κατάσταση στη σχέση ξεκινά να "κουράζει". Τότε ξαφνικά, εμφανίζεται η φωτογραφία προσώπου. Ποτέ δεν είναι τυχαία αυτή η κίνηση. Είναι σαν να σου λένε: «Κοιτάξτε με, υπάρχω ακόμα! Κι αν κάποιος ενδιαφέρεται, το inbox είναι ανοιχτό.»

Και τότε, αφού πέσουν μερικά "καυτά" σχόλια και ερωτήσεις τύπου "Πώς είσαι τόσο όμορφη;", ακολουθεί το επόμενο βήμα: η φωτογραφία με μαγιό ή εκείνο το τέλειο μπούτι που ακουμπάει απαλά στην ξαπλώστρα της παραλίας. Αυτό είναι το στάδιο "δείτε τι χάνετε, αλλά και τι μπορείτε να έχετε". Το σήμα δόθηκε: "Η διάθεση βελτιώνεται, η αγορά ανοίγει."

Φυσικά, αφού πάρουν ό,τι ήθελαν από την προσοχή που αναζητούσαν, επιστρέφουν στο παλιό καλό μοτίβο με ηλιοβασιλέματα και πεταλούδες, λες και δεν συνέβη ποτέ τίποτα. Και έτσι κλείνει ο κύκλος, μέχρι να αρχίσει ξανά.

Άρα, την επόμενη φορά που θα δεις μια φίλη σου να ανεβάζει τοπία ξαφνικά, ή χειρότερα, τη φάτσα της από το πουθενά, να είσαι σίγουρος ότι κάτι τρέχει στη σχέση της. Και αν δεις μπουτάκι ή φωτογραφία από παραλία, τότε ξέρεις πως το καλοκαίρι δεν είναι το μόνο πράγμα που ζεσταίνεται φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου