Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Μικρές Πληγές του Φαραώ Made in Greece

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τελευταία νιώθω ότι η Ελλάδα έχει γίνει το νέο «παιδί» των καταστροφών. Και αν ο Φαραώ έφαγε δέκα πληγές πριν παραδοθεί, εμείς φαίνεται να τις περνάμε σιγά-σιγά, σαν σίριαλ με πολλά επεισόδια.

Ξεκινήσαμε με τα νεκρά ψάρια στο Βόλο. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Ο Βόλος αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του… Μεσογειακού Διάπλου των Νεκρών Ιχθύων. Τα ψάρια αυτά βγήκαν στην επιφάνεια σαν να είπαν «δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση, πάμε να πάρουμε μια ανάσα στην ξηρά». Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν τους εξήγησε ότι οι αμμουδιές δεν προσφέρουν δωρεάν οξυγόνο. 

Και αν νομίζετε ότι τα νεκρά ψάρια είναι το αποκορύφωμα, κρατηθείτε: ήρθαν οι αγελάδες στη Λευκάδα. Ναι, αγελάδες στη θάλασσα, σε στιλ ξεβρασμένων φαλαινών, λες και αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στο Ιόνιο και το GPS τις έστειλε στην παραλία. Ήταν σχεδόν σαν η Λευκάδα να έκανε αναπαράσταση της Σκηνής των Αγελάδων από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Μόνο που αντί για μινόταυρο, είχαμε την Ελενίτσα την Αγελάδα και την παρέα της.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, είναι φυσικό να αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε: «Τι έρχεται μετά; Πλημμύρα με μπυροκάρυδες; Σμήνη ακρίδων σε περιτύλιγμα σουβλακιού; Μήπως βρέξει ούζο και τσίπουρο;». Μάλλον είναι η ώρα να ανοίξουμε τα κιτάπια μας και να ελέγξουμε τα αποθέματα παντοτινής χολής, γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Αλλά, επειδή είμαστε και της αισιοδοξίας, ας το δούμε από την καλή πλευρά: τουλάχιστον, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, θα μπορούμε να γράφουμε τις δικές μας σύγχρονες πλάκες του Μωυσή. Ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον αρχαίο πολιτισμό σε δράμα και κωμωδία ταυτόχρονα. Και αν η Αποκάλυψη έρχεται, τουλάχιστον θα έρθει με στυλ… ελληνικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου