Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Αλλη έννοια δεν είχαμε...

Λες και δεν εχουμε αλλα προβληματα, ο γαμος του Κασελακη με τον φίλο του ειναι θεμα στα καναλια....


Δεν μ αρεσει να μιλαω για τετοια θεματα, αν και εχω την αποψη μου, ομως δεν θέλω να μπω και στη διαδικασια του διαλογου και των αντιπαραθεσεων...


Η κοινωνική συζήτηση γύρω από την αποδοχή της διαφορετικότητας και τις αλλαγές στις κοινωνικές αντιλήψεις είναι πιο έντονη από ποτέ, και ισως να μην ειναι κακο..


Παράλληλα ομως, η προβολή της σεξουαλικής προτίμησης ως κεντρικό θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος υποβαθμίζει βασικές αξίες και αρχές που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού.


Στην Ελλάδα, η οικογένεια, η πατρίδα και η πίστη αποτελούν θεμέλια που έχουν κρατήσει τον Ελληνισμό ζωντανό και ακμαίο μέσα στους αιώνες. 


Η οικογένεια, όπως την αντιλαμβανόμαστε παραδοσιακά, είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας, ένας θεσμός που καλλιεργεί την αγάπη, την αλληλεγγύη και την αίσθηση του καθήκοντος. 


Ο θεσμός της οικογένειας, ο οποίος βασίζεται στην ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, είναι καθοριστικός για τη γέννηση και την ανατροφή νέων γενεών, παρέχοντας τους πρότυπα που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη και την ισορροπία.


Η οικογένεια δεν είναι μόνο μια προσωπική υπόθεση, αλλά συνδέεται άρρηκτα με την επιβίωση και την ευημερία της ίδιας της κοινωνίας. 


Όπως η λέξη "οικογένεια" περιέχει τη ρίζα "οικο-", που σημαίνει το σπίτι που "γεννά" και δημιουργεί, έτσι και η παραδοσιακή οικογένεια δημιουργεί τις βάσεις για την ανάπτυξη και την επιβίωση του έθνους.


Μιλώντας για την Ελλάδα, η αγάπη για την πατρίδα μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. 


Όμως, σε μια εποχή όπου οι εθνικές αξίες συχνά περιθωριοποιούνται, εκφράσεις αυτής της αγάπης συχνά κατηγορούνται ως "εθνικιστικές".


Η πατρίδα μας δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός χώρος, αλλά μια ιστορία, μια παράδοση και ένα σύμβολο ενότητας. 


Οι Έλληνες έχουν δείξει ξανά και ξανά τη δύναμη και την αντοχή τους όταν είναι ενωμένοι κάτω από την κοινή τους αγάπη για την πατρίδα.


Επιπλέον, η πίστη στην Ορθόδοξη Παράδοση είναι θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας. 


Η πίστη στον Θεό και η σύνδεσή μας με την Ορθοδοξία ήταν πάντα μια δύναμη που κράτησε τον Ελληνισμό ενωμένο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. 


Ωστόσο, σήμερα, αυτή η πίστη συχνά απορρίπτεται και χλευάζεται ως "μεσαιωνική" ή "παρωχημένη". 


Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο μια θρησκεία, αλλά και ένας πολιτιστικός πυλώνας που έχει διαμορφώσει τη συνείδησή μας και τις αξίες μας ως έθνος.


Είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε τις βασικές αξίες που κρατούν την κοινωνία μας ενωμένη. 


Η παραδοσιακή οικογένεια, η πίστη στην Ορθοδοξία και η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι έννοιες που πρέπει να απορριφθούν ή να υποβαθμιστούν στο όνομα του δικαιωματισμού και της ελευθερίας της έκφρασης. Αντιθέτως, είναι αξίες που διασφαλίζουν την ευημερία και τη σταθερότητα της κοινωνίας μας.


Αντί να παρασυρόμαστε από τις μόδες της εποχής, πρέπει να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε αυτές τις αξίες. 


Να στηρίξουμε τις μονογονεϊκές οικογένειες που με αξιοπρέπεια και αφοσίωση μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς να προσπαθούν να τα πείσουν ότι "αυτό είναι το σωστό" ή να τα επηρεάσουν με στερεότυπα. 


Να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια, η πατρίδα και η πίστη είναι τα θεμέλια που κρατούν την κοινωνία μας δυνατή και συνεκτική. 


Και πάνω από όλα, να καταλάβουμε ότι η σεξουαλική προτίμηση είναι μια προσωπική υπόθεση, η οποία δεν πρέπει να γίνεται θέμα δημόσιας συζήτησης και προβληματισμού, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πιο ουσιαστικά ζητήματα που απαιτούν την προσοχή μας.


Γνωμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου